KERESÉS search-close

Újabb üzenet az expedíció tagjaitól, a Himalájából!

szerző:
2017.05.06. 16:02

A havazás elmúltával, a lassú alaptábori várakozásnak is vége, Dávid és Szilárd ismét útra keltek! Éjjel, itthoni idő szerint 23:20-kor rendben elindultak felfelé a harmadik akklimatizációs körre. Nagyon jó tempóban, 9 óra alatt el is érték a C2-es tábort 6400 méteren - kaptuk a híreket Török Edinától alaptábor vezetőtől.

Újabb üzenet az expedíció tagjaitól, a Himalájából!

A mostani akklimatizációs kör az utolsó a csúcs előtt. A csapat a Déli-nyeregre tart, 8050 méter magasra, ahol terveik szerint pár nap múlva egy éjszakát el is töltenek majd!

Újabb üzenet az expedíció tagjaitól, a Himalájából!
 

 

Ma újabb üzenetet kaptunk a Magyar Everest Expedíció tagjaitól:

"Sziasztok kedves Otthoniak!

Jelentkezünk innen a Himalájából, a Magyar Everest Expedíció alaptáborából, a Mount Everest lábától, a Khumbu-jégeséstől. Jól érezzük magunkat, erősnek és motiváltnak érezzük magunkat, illetve nagyon nagy izgatottsággal várjuk a következő akklimatizációs kört, hogy érintsük a Déli-nyerget, és ha minden jól megy, ott is éjszakázzunk. Köszönjük szépen a biztató szavakat és a jókívánságokat, és mindenkinek nagyon szép otthoni tavaszt kívánunk!" - üzent Klein Dávid nem sokkal a ma hajnali indulás előtt. A következő napokban már 8000 méter felé jutnak, útközben 7300 méteren is éjszakáznak majd. A mostani, utolsó akklimatizációs kör, Suhajda Szilárd szavaival élve olyan, "..mintha már megmásztunk volna egy 6- és egy 7000-es csúcsot is és most következne az újabb fokozat, a bűvös nyolcezres határt átlépve, hogy ezzel is maximalizáljuk esélyeinket majd a csúcsmászás alkalmával."

Hogy milyen idő volt az elmúlt napokban az alaptáborban, megnézhetik a Fókusz pénteki adásában!

 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való