KERESÉS search-close

Hazaért Klein Dávid és Suhajda Szilárd

szerző:
2017.06.08. 19:30

A Magyar Everest Expedíció 2017 hegymászói, Klein Dávid és Suhajda Szilárd alaptábor-vezetőjükkel, Török Edinával együtt június 8-án a délelőtti órákban megérkeztek Budapestre a Liszt Ferenc repülőtérre.

Hazaért Klein Dávid és Suhajda Szilárd

A március 27-én útnak indult Everest Expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése volt oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. Az expedíció további érdekessége, hogy a „trekking túrának” nevezett szakaszán - melyet Katmandu és az Everest 5344 méteren lévő alaptábora között tettek meg - több hazai híresség is elkísérte Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot. A csatlakozó túrázók ezzel a 2840 méterről indult több napos gyaloglással kívánták felhívni a figyelmet a természet szeretetére és nagyságára.

Hazaért Klein Dávid és Suhajda Szilárd
 

A repülőtéren érzelmes hangulatban várták őket családtagok, barátok és támogatók.

Hazaért Klein Dávid és Suhajda Szilárd
 


A két expedíciós hegymászó pénteken a kora reggeli órákban a stratégiai főtámogató partnerének, az RTL Klubnak a Reggeli című műsorában élőben beszámolnak az elmúlt két és fél hónap történéseiről, a csúcsmászás zord éjszakájáról, a lelki és fizikai küzdelemről a hegyen.

Addig is nézzétek meg az Everest Expedíció megérkezésének legmeghatóbb pillanatait a Fókusz riportjában:

 

Fotók: Everest Expedíció 2o17
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való