KERESÉS search-close

Geszti Péter 5000 méteren

szerző:
2017.04.06. 09:51

Hihetetlen milyen jól bírja Geszti Péter az Everest trekking túrát, pedig a ritka levegő már a csapat minden tagjának szervezetét próbára teszi a hegyen.

Geszti Péter 5000 méteren

A Magyar Everest Expedíció 2017 csapata, melynek kiemelt támogató partnere az RTL Klub, a túra nehezebb szakához érkezett, mert 5000 méter környékén kb. 35%- kal kevesebb oxigén van minden egyes lélegzetvételkor, mint egy normál tengerszinti lélegzetvételkor, ami az emberi szervezet igencsak próbára teszi. Ám eddig a trekking csapat, melynek Geszti Péter is a tagja, sikeresen menetel előre az alaptábor felé  Kelin Dávid és Suhajda Szilárd vezetésével, így már 5000 méteren is jártak, ahonnan visszatérnek alacsonyabb magasságba és ott pihenik ki a túrát. Geszti Pétert a túra után értük el: 


 
„Kemény napunk volt ma, átléptük az 5000 méteres határt, és bevallom nagyon elfáradtunk. Két dolog bizonyosodott be ma is a túra után. Az első, hogy mindig van feljebb. A második, hogy a hegy mindig kárpótol látványosságaival, ha megküzdesz érte”

– mondta Geszti Péter. 
 

A Magashegyi betegség tünetei: étvágytalanság, szomjúság érzet, émelygés, hányás, szapora felületes légzés, szívdobogás, fulladás, szédülés, főfájás, levertség, álmosság, vagy izgatottság, álmatlanság, kimerülés, vérzések a legkülönbözőbb szervekből. 

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való