KERESÉS search-close

2017. május 6. - "Minden lendületesebb mozdulat komolyan károsítja, égeti, szaggatja-fagyasztja a torkunkat"

Klein Dávid beszámolója
szerző:
2017.05.06. 16:35

Végre mozgásban vagyunk megint! Nagyon hosszú volt a kényszerpihenő… Április 23-án jöttünk le a hármasból, az előző, második akklimatizációs kör végén, és most május hatodika van: az expedíció 41. napja.

2017. május 6. -

Meglepően érzelmes pillanat, amikor hajnali 3:30 körül újból meggyújtjuk a tüzet az alaptábori oltárunkon. A kaland folytatódik.

A jégesés rengeteget változott: egy helyen közel százméteres jéggörgeteg – egy friss omlás tanújele – fogad minket. Bár minden lendületesebb mozdulat komolyan károsítja – égeti, szaggatja-fagyasztja – a torkunkat, mégis, nincs más megoldás, tempósabban haladunk a cikisebb szakaszokon. A biztonság egyetlen záloga itt a sebesség.

Még napfelkelte előtt elérjük az egyes vidékének alsó peremét. Előttünk a Hallgatás-völgye. Végre komótosabban ballaghatunk. Amikor – nem sokkal az egyes felett – elkap minket a nap, nekivetkőzünk. Egyik réteg a másik után vándorol a hátizsákba, végül aláöltözetben ballagunk a kettes tábort rejtő oldalmoréna felé. Felettünk az Everest – Lhotse – Nuptse hegykaréj magasodik.

A kettesben mindent rendben találunk, itt még vastag felfújható matracunk is van a polifóm réteg felett. A sátrunk – ha nem is tágas kettőnknek – de nagyon kényelmesen belakható. Holnap irány a Lhose-fal.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való