KERESÉS search-close

2017. április 11. - Rohamléptekkel esik a hőmérséklet

szerző:
2017.04.15. 15:14

Suhajda Szilárd naplója: minden reggelünk hasonlóképp indul. Nyolc óra körül a Nap sugarai elérik táborunk sátrait. A ponyvákra fagyott pára elkezd hálószobánkba csöpögni, változnak a fények, megelevenednek a gleccser kisebb-nagyobb olvadékpatakjai, az alaptábor szorgos madarai is dalra fakadnak és mindezen idilli hangulatot máris keresztülharsogja a menetrendszerűen érkező helikopterek őrült zúgása. Az egyik helipad közvetlen szomszédságunkban van, így garantált az ébredés!

 

2017. április 11. - Rohamléptekkel esik a hőmérséklet

A bájos konyhai csapat egy bögre teával lep meg minket reggelente. Ezután lebattyogunk az étkezősátorhoz: arcot mosunk, zabkását kanalazunk, rántottát és helyben sült kenyérlepényt majszolunk.

Változatlanul teszünk-veszünk az alaptáborban. Formálódik a lakóterület, mint ahogy mi is idomulunk a környezethez és a magassághoz: már én is tudom, milyen a Khumbu-köhögés, a száraz és hideg levegő okozta torokfájás. Minden lehetséges házipraktikát bevetek! Edina, Dávid és jómagam is rendszeresen mérjük a véroxigénszintünket, pulzusunkat, miközben a leghétköznapibb teendőkre is időt szorítunk: mosunk, fürdünk (mi fiúk, ritkábban), Dávid irányítása mellett áramot és rádiót szerelünk, inhalálunk, és persze minden lépésnél erőteljesen szuszogunk.

2017. április 11. - Rohamléptekkel esik a hőmérséklet
 

 

Napról-napra teljesebb lesz akklimatizációnk, otthonosabb alaptáborunk. Közben már délután van, lassan alábukik az életet adó vén Öreg: máris rohamléptekkel esik a hőmérséklet! Nyomban öltözködünk, s idővel bevackoljuk magunkat a vacsorához, abban bízva, hogy ma este talán beindul a sarokba állított gázmelegítő is…

- Suhajda Szilárd.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való