KERESÉS search-close

1. nap: Megérkeztünk Katmanduba

Pintér László beszámolója
szerző:
2017.03.29. 10:21

A Magyar Everest expedíció 2017 csapatával szerencsésen megérkeztünk Katmanduba, 22 órás út után. Qatar fővárosában, Dohában szálltunk át, ahová éjjel kettőkor érkeztünk. A gépünk csak reggel indult tovább, igy az éjszakát jobb híján csövezéssel töltöttük a reptér közepesen kényelmes, pihenésre szánt, de arra kevésbé alkalmas pihenőjében.

1. nap: Megérkeztünk Katmanduba
 

Fent a felhők felett szikrázó napsütés, idelent sűrű szmog fogadott bennünket. Leszállás előtt köröztünk egy kicsit kb. 5 km magasságban, mivel dugó volt a katmandui reptéren, és nem engedtek bennünket leszállni. Cserébe hat kört írtunk le, minden alkalommal megcsodálhattuk a Himalája fenséges nyolcezreseit, köztük a Mount Everestet.

1. nap: Megérkeztünk Katmanduba
 

 

Katmandu rendezett káosza az európai szem számára riasztóan hat. Elképesztő a forgalom, mindenki dudával szerez érvényt az elsőbbségének, valahogy mégis működik az egész. Óriási a por, sokan arcmaszkot használnak.

Az utcákon üzlet üzlet hátán, a legkülönfélébb profillal: sarki gumijavító, mellette közvetlenül egy zöldséges, a másik oldalán bontott csirkét árulnak. Hűtőpultot nem láttam.

1. nap: Megérkeztünk Katmanduba
 

 

Mindenütt légkábelek erdeje fut végig az utcákon, villanyszerelők rémálma lehet a város. Vagy paradicsoma, nézőponttól függően.

Elképesztően lepusztultnak tűnik a város, legalábbis az a része, amin mi átjöttünk (pedig nem volt rövid szakasz). Óriási a kontraszt: az összedőlés szélén álló házak tömkelege, közvetlen mellettük pedig vadonatúj épület pompázik.

A trekking csapat szállása a Hotel Shanker, négycsillagos patinás szálloda. Világörökségi védelmet élvez.

Az első közös vacsora alkalmával Németh Ottó, a Henkel Magyarország Beauty Care üzletág vezetője, valamint Berek Péter operatív vezető köszöntötte a csapatot, és vázolta a következő napok menetrendjét. Tradicionális nepáli ételekből álló vacsoránkat stílszerűen Everest sörrel öblítettük le.

1. nap: Megérkeztünk Katmanduba
 

 

Holnap délelőtt közös városnézésre megy a csapat nagy része. Este próbálunk betekinteni a helyi kulturális életbe. A nap folyamán még pótolunk néhány felszerelést, amelyeket ésszerűbb itt helyben beszerezni.

A kaland megkezdődött, kövessétek a Magyar Everest Expedíció 2017 útját!                   

 

 

 
Fotók: Mohai Balázs
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való