December hatodika van, úgyhogy ez nemcsak arra tökéletes kifogás, hogy degeszre tömjük magunkat csokival (pipa), hanem arra is, hogy hivatalosan megkezdjük a karácsonyi filmek időszakát.

Télapózzatok velünk! Jöjjön az öt kedvenc filmünk!

Tegye fel a kezét, aki jelenleg is cukorsokktól szenved, mégis azon kattog folyamatosan, hogy tovább dézsmálja a csizmájában összegyűlt csokoládé-halmot! Nálunk az egész szerkesztőség kidőlt, úgyhogy inkább úgy döntöttünk, még inkább elmerülünk az ünnepi hangulatban, ezért összeszedtük nektek a kedvenc télapós mozijainkat.

Előre szólunk, lesz itt mese, klasszikussá nőtt történet, de horror is. Indulhatunk?

Télapu-filmek

Sokunknak marad meg örök gyerekkori emlékként ez a film. Valahogy ez volt az a sztori, amiről felnőtt fejjel akár azt is gondolhatnánk, hogy gagyi, mégis megvan annak a bája, ahogyan bepillanthatunk a „télapóság” kulisszája mögé. Tim Allen itt még a szívünknek kedves komédiás volt, akit kicsit mi is a Télapóvá vált apukánknak éreztünk. Az első rész örök, utána már nem muszáj folytatni a dolgot, de az 1994-es film még mindig a kedvencünk.

A Grincs

Valószínűleg mindenkinek akad a családjában olyan ember, aki gyűlöli a karácsonyt és kábé a háta közepére kívánná az egészet. Sőt, tuti, hogy néha ezek pont mi vagyunk. Mégis, amikor már a fa alatt ülünk, teli hassal, minden megváltozik. Jim Carrey-nek köszönhetően a karácsonyok legnagyobb trollja, a Grincs életre kelhetett, hogy egy picit mi is vele utáljuk, majd szeressük – és értsük meg – ezt az ünnepi cécót. Vicces, cuki és abszolút szerethető mozi ez, ami beindítja az emberben a karácsony lázat.

Télapózzatok velünk! Jöjjön az öt kedvenc filmünk!

Karácsonyi lidércnyomás

Ha már Grincs, akkor Rosszcsont Jack sem maradhat ki a buliból, hiszen ő ráadásul képes volt elraboltatni az igazi Mikulást, hogy ő lehessen az ajándékosztó mester – ha már ennyire beleunt a saját feladataiba. Tim Burton sötét mesebirodalmába mindig izgalmas élmény bekukkantani, nincs ez másként ezzel a filmmel sem.

Az öt legenda

Ebben a mesében ugyan nem a Mikulás a főszereplő, mégis ő is fontos része egy nagy küldetésnek. Annak az öt legendának a tagja, akiknek az az egyetlen feladata a világon, hogy megóvják a gyerekek álmait. Édes és szívet melengető meséről van szó, amiben teljesen új köntösben és megközelítésben láthatjuk a híres-neves karaktereket. Ráadásul, ha eredeti nyelven nézzük, akkor olyan híresség hangjain szólalnak majd meg a szereplők, mint például Chris Pine, Hugh Jackman, Jude Law vagy éppen Alec Baldwin.

Krampusz

Ezt a filmet nagy meglepődés övezte, amikor a csapatunk egyik tagja bedobta a közösbe. Nem sok jót sejtet – főleg karácsonyi hangulatban – egy horror film. Mégis, a változatosság kedvéért, ideje bevenni a kari hagyományok közé ezt a mozit is. Ráadásul, minden „grincs-hangulatú”, ünnepeket megtagadó egyénnek bebizonyítja: jobban járunk, ha szeretjük a dolgot, különben a Krampusz haragja akar majd kinyírni minket.