Van, akinek egy verekedős jelenet, van, akinek fulladás és van, akinek egy lenge öltözet került majdnem az életébe. Egy biztos, filmsztárjaink élete nem csak játék és mese. Összegyűjtöttünk nektek 5 színészt, akik majdnem az életükkel fizettek egy-egy, azóta már híressé vált jelenetért.

Sztárok, akik majdnem meghaltak forgatás közben

Kedvenc világsztárjaink, bizony sokszor kerülnek veszélyes helyzetekbe, melyeket halált megvető bátorsággal vállalnak, csupán azért, hogy mi a mozivászon előtt megkapjuk azt a bizonyos katartikus filmélményt. Erre persze mondhatnánk, hogy ilyen ez a popszakma és hogy erre találták ki a kaszkadőröket. Viszont számos színész olyannyira komolyan veszi szerepét, hogy esze ágába sincs helyettest használni. Hihetetlenül bátrak vagy megőrültek? Elvetemült maximalisták vagy szerencsétlenül járt áldozatok? Talán valahol mindegyik igaz.

Johnny Depp

A jóképű színész a Magányos lovas forgatásán került életveszélyes helyzetbe. Egy vágta közben ugyanis meglazult a nyereg, amiből Depp kicsúszott és fejjel lefelé került, néhány centire a vágtató ló patájától. Szerencsére, volt annyi lélekjelenléte, hogy kiszabaduljon és leugorjon.

Kate Winslet

A színésznő volt olyan bevállalós és őrült, hogy búvárruha nélkül alakította a haldokló Rose-t a Titanic forgatása közben. Ennek köszönhetően komoly tüdőgyulladást kapott. Ám nem ez volt az egyetlen balesete a filmklasszikus készítése alatt, ugyanis az egyik jelenetben majdnem vízbe is fulladt, influenzás is lett, sőt, egy csont is elrepedt a könyökében. Így nem meglepő, hogy kijelentette: soha többé nem hajlandó James Cameronnal dolgozni.

Sztárok, akik majdnem meghaltak forgatás közben
 


Jennifer Lawrence

Az Éhezők viadala: A kiválasztott című film forgatásán egy katasztrófafilmbe illő jelenet játszódott le egy meghibásodott ködgép miatt, mely majdnem a színésznő életébe került. Épp egy sötét alagútban forgattak, amikor arra lett figyelmes mindenki, hogy a színésznő és a stáb eltűnik a ködben. Sokan elkezdtek sikítozni, köhögni és fulladozni. Mindenkit a szellőző irányába próbáltak terelni, ám Lawrence-t nem találták. A mentőcsapatok azonban szerencsével jártak, s bár komolyabb dolog nem történt, állításuk szerint, mikor megtalálták Jennifert, a lány remegett a félelemtől.

Daniel Day-Lewis

Aki Daniel Day-Lewis rajongó, tudja, hogy a színész végtelenül maximalista és alaposan felkészül karaktereire, a film készítése alatt nem lép ki az általa alakított szerepből. Így esett, hogy a New York bandái forgatása alatt végig a kornak megfelelő öltözékben flangált, és hát, mint tudjuk, 1863-ban még nem volt jellemző a polár pulcsi és a derékmelegítő. Elvakultságának meg is lett az eredménye egy szép tüdőgyulladás formájában, melyet a színész időhiány miatt nem kezeltetett. Az orvosok aztán megfenyegették, ha ez így megy tovább, belehalhat a betegségbe. Ennek hatására szerencsére időt utazott és visszaugrott a jelenbe, egyenesen egy kórházi ágyikóba.
Sztárok, akik majdnem meghaltak forgatás közben
Sylvester Stallone

Sokakban felmerült a kérdés: vajon miért lettek annyira élethűek a Rocky IV. bunyós részei? Nos, mert a színészek igazából püfölték egymást. És ha ez nem lenne elég, az utolsó jelenetben, amikor Rocky vesztésre áll, Stallone igazából megkérte Lundgren-t, hogy üssön akkorát, amekkorát csak bír. Végül megkapta, amire vágyott, ugyanis egyenesen  a kórházba vitték, ahol nyolc napig volt az intenzíven szívdagadás miatt.

A felsorolás is bizonyítja, világhírű színészeink élete nem csak csillogásból áll. Mi pedig hálásak lehetünk, hogy akár életüket is hajlandóak kockáztatni azért, hogy minket szórakoztassanak. Na és persze a soknullás fizetésért.

Forrás: Dailymail, Moviepilot
Képek: Tumblr