A rendező nagyjából harminc éve el akarja készíteni a filmet, ami szöges ellentéte minden eddiginek, arról nem is beszélve, hogy három igazi nagyágyút is sikerült hozzá leszerződtetnie! Az előzetes alapján úgy tűnik, kezdhetünk félni, hogy szépen csendben az Oscar-díjat is elhappolja!

Scorsese új filmje egy szó nélkül fog mindenkit letaglózni?

A Némaság című film megrendítően mutatja be a keresztény hit megpróbáltatásait, ugyanis egy jezsuita papot, Ferreria atyát (Liam Neeson) nyilvánosan megkínoznak, majd ő megtagadja a hitét a 17. századi Japánban. Emiatt dönt úgy két tanítványa, Rodrigues atya  - A csodálatos Pókemberből ismert -  Andrew Garfield, és Garrpe atya - a Star Wars: Az ébredő erő sztárja - Adam Driver, hogy megkeresik őt és hazaviszik.

Scorsese új filmje egy szó nélkül fog mindenkit letaglózni?

A két fiatal nem érti, hogyan tagadhatta meg Ferreria a hitét, ahogyan azt sem, hogy a távol-keleti országban miért fordultak az emberek a kereszténység ellen, azonban szépen lassan bennük is feltámad a kétely.

A beharangozóból is kiderülhet számunkra, hogy egy igazi mesterműről van szó, amiben a brutalitás és a vallás kapja a legnagyobb szerepet, de nemcsak emiatt, hanem a már említett stáb miatt is fontos lesz odafigyelnünk rá. Mind a rendező, mind pedig a színészek szívüket, lelküket bele tették az alkotásba, és nagyon kevés költségvetésből dolgoztak a mozin.

Scorsese új filmje egy szó nélkül fog mindenkit letaglózni?
 


Egyszóval, Martin Scorsese „szerelemgyermeke" a komoly filmekhez visszatérő Liam Neeson-nel, a tehetségét egyre csak bizonyító Andrew Garfield-dal, és az egyre népszerűbb Adam Driver-rel, nagy eséllyel rendezheti át a díjátadók nyerteseinek névsorát!

Ha nem hiszed, nézd meg az előzetesét!

A Némaság című mozit Amerikában már decembertől láthatják a nézők, nálunk azonban még kérdéses, hogy mikor mutatják be.

Forrás: Indiewire.com
Képek: tumblr.com