A 79 éves rendező bombát robbantott legújabb kijelentésével, ami totális extázisba kergetheti az Alien- és Prometheus-filmek rajongóit. Vajon hogyan tervezi visszahozni Sigourney Weaver ikonikus karakterét?

Ridley Scott: „Ellen Ripley még visszatérhet”

Scott nemrég egy filmes eseményen olyat válaszolt egyik rajongója kérdésére, amire igazából nem nagyon számítottunk. Kijelentette, nagy esély van rá, hogy az eredeti filmeket idővel összekapcsolja a Prometheus sorozattal, így további két mozi elkésztése után már szeretné újra Ripley-t is visszahozni a nagyvászonra.

Mégis hogyan?

Technikailag a CGI segítségével fiatalítanák vissza Sigourney Weavert, a sztori szempontjából pedig kiderül majd, hogy az előzménytörténetek során bemutatott egyik karakter lehet Ripley édesanyja vagy édesapja. Erős a gyanúnk, hogy ez a titokzatos valaki a Covenant-ban bemutatott Daniels (Katherine Waterson) lehet.

„Ripley valakinek a lánya lesz! Természetesen. Hátulról közelítjük meg az eredeti filmeket.” – mondta Scott.


Egyáltalán nem meglepő, hogy Scott mindenképpen szerette volna felfedni a xenomorphok titkát, ezzel ráadásul megpendítve egy igazán erőteljes létkérdést is legújabb alkotásaiban. Miközben a Prometheus középpontjában a „Teremtők” és az emberi élet forrásának keresése – ennek kapcsán pedig a pusztító lények első feltűnése – áll, a Covenant pedig már picit mélyebbre ásott.

Ridley Scott: „Ellen Ripley még visszatérhet”
Ebben a blockbusterben az ember, mint olyan már tényleg csak eszköz a nagy és véres gépezetben, és a Michael Fassbender által alakított android, David és isteni céljai kerülnek a fókuszba. Nem mondjuk, hogy az irány rossz lenne az új erás Alien-filmekben, hiszen Scott tényleg igyekszik minden kérdést levezetni, azonban nem tagadhatjuk, hogy egy picikét elvitte magát…

Ez a mozikasszák visszajelzésein is megmutatkozik, hiszen a Covenant nem úgy muzsikált, mint azt tervezték. Ehhez képest a rendező igen optimistán mesél jövőbeli terveiről: egy folytatás is éppen elegendő lenne egy ekkora „mellésíklás” után, nemhogy kettő.

Mégis, Ellen Ripley gondolata, valamint a lehetőség, hogy idővel szépen körbe érünk a történettel – és a Prometheus roncsaitól eljutunk az 1979-es eredeti idősíkjába –, igazán vonzó!

A terv ugyanis ez! A kérdés már csak az: Scott megkapja-e az esélyt, hogy a fejében tobzódó ötleteket teljesen kifejthesse!

Szerintetek megérné kivárni Ripley felbukkanását?
 

Forrás: Screenrant