A Solo csalódást keltő eredményeit követően a Disney úgy döntött, egy ideig szünetelteti a Star Wars spin-offok készítését.

Bár a Star Wars IX. része továbbra is gőzerővel készül, és egyelőre az utána betervezett Ryan Johnson trilógia is sínen van még, a Disney visszavesz a Star Wars-mozik gyártásából. Felfüggesztették ugyanis az Obi-Wan Kenobi, és a Boba Fett filmek munkálatait, bár jól lehet, kifejezetten nagy erőfeszítések még egyik alkotás háztáján sem történtek.

Parkólópályára került több tervezett Star Wars-film is

Ami azt illeti, az említett két mozi sosem kapott hivatalos bejelentést, az ezekről szóló fel-felbukkanó hírek általában egyszerűen valamilyen a Disneyhez közeli forrásból érkeztek csak, akárcsak a mostani, szüneteltetésükről szóló hírek.

A döntés egyébként nem meglepő, a Solo ugyanis kifejezetten rosszul teljesít a pénztáraknál – Star Wars-filmhez képest -, ráadásul a kritikusok sincsenek érte oda kifejezetten. A nagyjából 250 millió dollárból készült alkotás eddig 348 millió dollárt hozott világszinten, ami elég csekély az elődjeihez képest. Összehasonlításképp: a korábbi Star Wars-történet, a Zsivány egyes több, mint 81 millió dollárral hozott többet a Disneynek, a forgalmazás ugyanennyi ideje alatt.

A következő Star Wars-mozi a jövő decemberben érkező IX. epizód lesz, J.J. Abrams rendezésében.