A legendás színész még mindig nagy űr a szívünkben, 2014-ben vesztettük el, de még most is tud meglepetéseket okozni. Nemrég arra derült fény, hogy ki volt a kedvence J.K. Rowling történeteiben.

Nem hiszed el, kit játszott volna Robin Williams a Harry Potterben!

Rengeteg csodás filmet és alakítást köszönhetünk a 63 évesen elhunyt színésznek, és noha mindenki a nagy nevettetőként emlékszik vissza rá, nem egy emlékezetes drámai szerepet tudhatott a magáénak. Közülük a személyes kedvencünk a Good Will Hunting, amiért el is nyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat 1998-ban.

Egy azonban biztos: bármilyen karaktert is formált meg, mindig végtelen szeretettel fogadta a közönség. Nem is meglepő, hogy az egész világ összetörten gyászolt, amikor kiderült, hogy elment.

A sok-sok szerep mellett azonban akadt olyan, amit hiába akart mindenáron, még ő sem kaphatta meg!

Williams imádta J.K. Rowling világát, és mindent megtett azért, hogy ő is szerepelhessen a Harry Potter-filmekben.

Nem hiszed el, kit játszott volna Robin Williams a Harry Potterben!


Az volt a legnagyobb vágya, hogy ő játszhassa Rubeus Hagrid karakterét.
 

Annyira elszánt volt, hogy még Chris Columbust – az első két film rendezőjét – is felhívta, hogy adja neki a szerepet. A válasz azonban meglepő módon nem volt. Hogy miért? A készítők kikötötték: csakis brit színészek szerepelhetnek ezekben a filmekben, így az amerikai Williams-nek esélye sem volt.

Az imádott Hagridet végül Robbie Coltrane alakította mind a nyolc filmben, és azt hiszem, mindenki nevében kijelenthetjük: tökéletesen keltette életre a regények olvasása közben elképzelt imádnivaló karaktert.

Persze, értjük, hogy Robin Williams miért vágyakozott annyira Hagrid megformálása után, hiszen mindaz az édes szerethetőség benne is ott volt. Ezért is szerettük és szeretjük őt annyira nagyon!

Forrás: NME