Lehet őt szeretni vagy utálni, sokáig Hollywood kiközösített legendájaként tekintettek rá, de több év kihagyás után a 2010-es években visszatért. Bizony, ő Mel Gibson, az álomgyár egyik legmegosztóbb figurája, akinek azonban színészi és rendezői tehetségét lehetetlen elvitatni. 62. szülinapja alkalmából most összegyűjtöttünk nektek néhány kötelező darabot tőle.

Kötelező filmek a ma 62 éves Mel Gibsontól!

1. Mad Max trilógia

Amikor 1979-ben az amerikai mozikban bemutatták a legelső Mad Max filmet, Gibsont szinte teljesen kivágták az előzetesekből és az akció jelenetekre koncentráltak, mivel senki sem ismerte még őt az USA-ban. Még pár évnek el kellett telnie ugyan, de az országúti harcos második filmje után már egyre többen jegyezték meg a nevét, míg végül a nyolcvanötös Halálos Fegyverrel aztán igazi világsztárrá avanzsált.

2. Halálos Fegyver 1-2-3-4 (Lethal Weapon)

A nyolcvanas-, kilencvenes évek ikonikus filmszériája hozta meg Mel Gibsonnak az igazi sztár státuszt, mi pedig imádtuk mindegyiket. Riggs és Murtaugh robbanásokkal, poénokkal és lazasággal átitatott kalandjai a mai napig ott szerepelnek a legjobb akciófilmek pódiumán szóval, ha egy igazán tökös filmélményre vágytok, akkor bátran ajánljuk nektek ezt a sorozatot.

Kötelező filmek a ma 62 éves Mel Gibsontól!
 

 

3. Mi kell a nőnek? (What women want)

Egyszer minden férfi életében eljön a pont, hogy megpróbálja a lehetetlent: megfejteni mi járhat a nők fejében. Talán Mel Gibson az egyetlen, akinek ez sikerült, és sajnos neki is csak a filmvásznon, de mi azért ennek is örülünk, mert az ezredforduló egyik legjobb romkomját köszönhetjük neki és Helen Huntnak.

4. Pocahontas

Gondoltad volna, hogy Mel Gibson Disney-herceg is volt? Jó, nem pont herceg, inkább katona, de a lényeg nem változik, ugyanis ő szinkronizálta a Pocahontas szívét elrabló John Smith-t. Ráadásul a filmvásznon először itt csillogtatta meg énektudását.

5. Rettenthetetlen (Braveheart)

A Rettenthetetlen nem csupán azért zseniális, mert még évekkel az első megtekintése után is visszhangzik a fejünkben Mel Gibson szívszorító „Szabadsááág!” üvöltése, hanem azért is, mert Gibson ezzel a mozival bizonyította igazán rendezői képességeit is. Az öt Oscart bezsebelő történelmi film igazi csontig hatoló élményt nyújt, akárcsak Gibson későbbi rendezései.

6. A hódkóros (The Beaver)

A film premierje előtt sokat lehetett arról olvasni, hogy talán ez a film lehet Mel Gibson nagy visszatérése, a várt extázis aztán mégis elmaradt. Pedig az – Isten bocsássa meg ezt a magyar fordítást - A hódkóros egy igazán szerethető film lett. A történet szerint Mel Gibson egy depressziós családapát alakít, aki azzal próbálja sínre tenni az életét, hogy egy hódbábon keresztül kezd el kommunikálni a körülötte levőkkel. És hogy kik azok, akik körül veszik őt? Például Jodie Foster, Jennifer Lawrence és Anton Yelchin.