Valljuk be, keresve se találna az ember fia jobb filmet arra, hogy negatív karaktereket gyűjtsön. Az egyelőre hét részből álló sorozatnak köszönhetjük ugyanis minden idők legemlékezetesebb gonosztevőit. Mutatjuk kik szerintünk a legelvetemültebbek!

Íme, a Star Wars filmek hét legikonikusabb gonosza

Heten, mint a gonoszok - szól a mondás. Nos nemcsak emiatt esett a választásunk erre a számra, hiszen a Star Wars filmek is hét részt számlálnak. Válogatásunkban pedig a galaxis leghitványabb söpredékétől a Sith-lovagokig, számos kedvencünk helyet kapott.

7. Snoke vezér

Az ébredő Erő leggonoszabb karaktere azért szerepel utolsóként listánkon, mert ha őszinték akarunk lenni, kilóg negatív társai sorából. A gondos CGI munkával megalkotott szereplő kissé hamis elődjeihez képest, kinézete alapján ugyanis inkább illeszkedne egy Marvel-filmbe, mint kedvenc galaxisunk világába. Ettől eltekintve adunk neki egy esélyt, és kíváncsian várjuk, hogy az Uralkodó nyomába tud-e lépni.

6. Boba Fett

Jabba hírhedt fejvadásza bár szinte semmi érdemlegeset nem csinál a történet szempontjából, azonban tipikusan az a negatív szereplő, akiért rajongani lehet. A jedi visszatér-ben sajnos szerencsétlen módon kipurcan, ám előtte számtalanszor mosolyt csal az arcunkra különleges fegyvereivel és vasaló formájú űrhajójával együtt.
Íme, a Star Wars filmek hét legikonikusabb gonosza
5. Jabba

A tatooine-i Al Capone az egyik legmaradandóbb gonosztevő, hiszen neki köszönhető, hogy  Leia-ról szinte teljesen lekerül a ruha. Annyi gonoszság írható a számlájára, hogy öröm nézni, mikor az arany bikiniben feszítő hercegnő megfojtja rabláncaival a hutt szörnyeteget.

4. Tarkin kormányzó

A velejéig gonosz és érzelemmentes Tarkin, bár csak az Egy új reményben szerepel, de ott még Darth Vadert is pórázon rángatja.
Íme, a Star Wars filmek hét legikonikusabb gonosza
3. Kylo Ren

Az ébredő Erő legújabb főgonosza nem éppen egy tipikus negatív figura, ugyanis mintha még vívódna a Fény és a Sötétség között. A 7. rész végén elkövetett gaztette miatt azonban örökké haragudni fogunk rá.

2. Az uralkodó

Elképesztően hatásos kisugárzással bír. Félelmetes, egyenesen sátáni megjelenése örökké belénk égett. Palpatine maga a velejéig romlott gonoszság, aki felépít egy Galaktikus Birodalmat, és mindenkit mesterien manipulál.

1. Darth Vader

Minden idők talán legikonikusabb gonosza. Fekete sisakja, robotszerű légzése, hosszú palástja örökre belevéste magát a filmtörténelembe. Bátran állíthatjuk, hogy a sorozat első hat részének ő a főszereplője, ám nemcsak emiatt érdemelte ki az első helyet. Ő az a negatív karakter, akinek leginkább megismerjük személyiségét és láthatjuk gonosszá válásának pillanatait.
Íme, a Star Wars filmek hét legikonikusabb gonosza
Roger Ebert filmkritikus híres szállóigéje szerint:

„Egy film attól lesz jó, ha jó a gonosztevője”


Egy biztos, a messzi, messzi galaxis gonoszai egytől egyig ikonikus karakterekké váltak.

Ne feledjük, december 15-től már láthatjuk imádott sorozatunk spin off-ját a mozikban. Le ne maradjatok róla!