A szabadszájú szuperhős második filmes kalandja számtalan meglepetéssel szolgált, ezért összegyűjtöttük a legizgalmasabb képregényes és filmes kikacsintásokat a legújabb szuperhősmoziból.

Vigyázat! A következőkben mind a történetet, mind pedig a film poénjait illetően durva spoilerek következnek!

.

.

.

.

.

Stan Lee cameója

A rajongók számára már jól ismert Marvel fejes eddig nem igazán szerepelt a Fox égisze alatt készülő mozikban, azonban a Deadpool most - félig meddig - kivételt képez ez alól. Az ikonikus képregényíró bár személyesen nem, de egy falra festett hatalmas kép formájában szerepel a Deadpool második részében.

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!

Juggernaut – Bulldózer

A film második felében kapunk egy nagyon meglepő cameót, amikor a Russellel összebarátkozó Bulldózer kiszabadul a mutánsokat szállító kamionból. Bulldózer, eredeti nyelven Juggernaut, eredetileg az X-Men ellenségeként debütált az első X-Men képregénysorozat 12. számában. A megállíthatatlan óriás az X-ek vezetőjének, Charles Xaviernek a féltestvére, és meglepetés: nem igazán szívleli rokonát. Erejét egy mágikus kőnek köszönheti, ettől vált szinte sebezhetetlenné, szupererőssé, és mozgás közben lényegében megállíthatatlanná. A képregénytörténelem során összeakadt a bajsza Thorral, Pókemberrel, a Bosszúállókkal, és persze az X-Mennel is. Bulldózer egyébként már szerepelt a harmadik X-Men filmben, Az ellenállás végében. Ott Vinnie Jones alakította a karaktert.

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!
 

A fiatal X-Men csapat

Akárcsak az első részben, Deadpool ezúttal is beszólt Kolosszusnak, hogy miért csak vele találkozik az X-ek villájában. Talán a stúdiónak nincs elég pénze a nevesebb karakterekre? Nos, a kérdés jogos, a Deadpool által feldobott labdát pedig le is csapták ezúttal: Inkább az X-ek nem akarnak találkozni a nagyszájú zsoldossal. A film egy jelenetében ugyanis cameóznak fiatal mutánsok: Ciklon, Küklopsz, Jean Grey, Higanyszál, illetve Bestia és Xavier professzor a villa egy szobájában tanácskoznak, majd inkább magukra zárják az ajtót, csak ne kelljen találkozniuk Deadpoollal.

Essex Mutánsrehabilitációs Központ

A Russelt kínzó árvaház az „Essex Mutánsrehabilitációs Központ” nevet viseli, ami már a második kikacsintás (az első az X-Men: Apokalipszis stáblista utáni jelenete volt) egy ikonikus X-Men ellenségre, Nathaniel Essexre, vagyis Mister Sinisterre. A gonosztevő mutánsok klónozását, illetve a tökéletes mutáns „kifejlesztését” tűzte ki célul, miközben saját magát is számos génmódosításnak vetette alá. Eközben persze számtalanszor megkeserítette kedvenc mutánscsapatunk életét, többek között Jean Grey klónozásával is.

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!
 

Titkos és nem annyira titkos sztárcameók

A film elején, amikor Kábel megérkezik a jelenbe, ellopja két kissé lepukkant kinézetű férfi kocsiját. Egyikük a főleg sorozatszerepekben látható Alan Tudyk, barátja pedig, aki a fenéktörlés célszerű módszerét ecseteli nem más, mint a durván elmaszkírozott Matt Damon! Úgy tűnik, hogy Damonnak bejönnek a Marvel cameók, a Thor Ragnarök után ugyanis ez már a második képregényfilmes feltünése. És persze ne feledkezzünk meg az X-Force láthatatlan tagjáról sem, akit egy erélyesebb áramütést követően biztos ti is felismertetek: bizony, már Brad Pitt is elmondhatja magáról, hogy szerepelt szuperhősfilmben.

X-Force egyenruha

A film utolsó felvonásában Russel egy jólirányzott lángcsóvával találja el Deadpoolt, aminek köszönhetően a zsoldos ruházata szürke-fekete színű lesz. Ez kikacsintás a Rick Remender-féle X-Force képregénysorozatra, ahol Deadpool egyenruhája fekete-fehér színű volt.

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!
 

Filmes kikacsintások tömkelege

Deadpool ezúttal sem spórolt a popkulturális utalásokkal. A teljesség igénye nélkül szó esett a Bosszúállókról, a DC-filmuniverzumról, a Kincsvadászokról (amiben Josh Brolin is szerepelt fiatalon), az Elemi ösztönről, a Harry Potter-filmekről.

Hope Summers

A film végén Kábel elárulja Deadpoolnak, hogy a plüssmaci, amit magával hordoz a kislányáé, Hope-é. A képregényekben Hope Summers Kábel fogadott gyermeke, az úgynevezett mutáns messiás. Hope ugyanis egy olyan korban születik meg, amikor már nem születnek új mutánsok, ezért is jelentős a létezése. Arról nem is beszélve, hogy Hope-ot a legerősebb mutánsok között tartják számon, erejével képes a közelében lévő összes mutáns képességét leutánozni.

Íme, a legizgalmasabb vendégszereplések és easter eggek a Deadpool 2-ből!
 

 

A sort még nagyon sokáig folytathatnánk, a Deadpool 2 ugyanis roskadásig van kikacsintásokkal és rejtett utalásokkal, szerintünk azonban ezek voltak a legizgalmasabbak a filmben. Ha kíváncsiak vagytok bővebben is arra, hogy mit gondoltunk a filmről, mindenféleképpen olvassátok el a kritikánkat is!