A francia rendező, Xavier Dolan neve nem ismeretlen a művészfilmeket kedvelők számára, most azonban nagyon úgy néz ki, hogy hollywood-ba is betör, hiszen olyan A-listás sztárokkal dolgozik együtt többek között, mint Natalie Portman, Tom Hardy és Jessica Chastain!

Ez a rendező kimaxolta az egy négyzetméterre jutó sztárok számát!

Dolan talán eddigi legambíciózusabb alkotásának címe, John F. Donovan halála és élete, melyben olyan színészek lesznek láthatóak, mint a már említett Portman, Chastain és Hardy, valamint a sorozatsztár Kit Harington, Kathy Bates, a Szoba című film ifjú szereplője, Jacob Tremblay, Susan Sarandon és Nicholas Hoult.

A mozi egyébként egy amerikai tévés szereplő (Harington) szenvedéseit és levelezéseit mutatja be egy fiatalabb színésszel, Rupert Turner-rel a 1920-as éves végén. Életük drámai fordulatot vesz, amikor a levelezéseik nyilvánosságra kerülnek Donovan bukása miatt. Egy évtizeddel később pedig, a fiatal színész, egy interjú során feleleveníti kapcsolatát a múltbéli bálványával.

 

A post shared by xavierdolan (@xavierdolan) on

Azonban nemcsak az ő viszonyukat ismerhetjük meg, hanem egy a rendezőtől már megszokott téma, az anya-fia kapcsolat is felmerül majd!

„Az egyik forgatási szünetben döbbentem rá, hogy ez a szál lehet a történet szíve-lelke!”

Xavier Dolan pedig azt is elárulta, hogy hiába a visszatérő motívum, a legtöbb filmjében teljesen más megközelítésekből sikerül hozzányúlnia a témához, így egyetlen alkotása sem lesz ugyanolyan, mint mondjuk az az előtti!

 

A post shared by xavierdolan (@xavierdolan) on

A John F. Donovan halála és élete, egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerül bemutatásra, de mi bízunk benne, hogy a magyar mozikban is láthatjuk majd!

Forrás: theplaylist.net
Képek: Instagram.com