Manapság már nem készülhet úgy Star Wars-film, hogy az ne ossza két táborra a nézőket. Mégis, úgy tűnik, a nyolcadik felvonás nagyon sok rajongóból gyűlöletet és haragot váltott ki. Olyannyira, hogy petíciót is indítottak ellene.

A rajongók nem kérnek Az utolsó jedikből

Nem titkoltuk: hiába áradoztak annyian a legújabb – Rian Johnson által rendezett – részről, nekünk nagyon nem jött be a film. Hogy miért, azt már kritikánkban körbejártuk, de azóta kiderült, hogy mégsem tartozunk a ritka kivételek közé, hiszen a kritikusoknak ellentmondva, rengeteg rajongó is ilyen negatívan élte meg Az utolsó jediket.

A fanok felháborodása ráadásul még sosem öltött ilyen mértéket, amire a híres-hírhedt Rotten Tomatoes a legjobb példa. A kritikusok és a nézők kritikáit összegző oldalon, Star Wars film most kapta az eddigi legalacsonyabb pontszámot a nézőktől. Ez már önmagában is meglepő – a filmet látva… mondjuk nem –, de az is kivételes eset, hogy a kritikusoknál szinte magasan 90% felett jár a mozi, miközben a nézőknél alig nyaldossa a 60-at.

Most újabb fordulat érkezett ezen a fronton: a fanok egy eléggé erős magja petíciót indított, aminek egyetlen célja van, hogy töröljék a nyolcadik részt az SW kánonból. A kezdeményező legfőbb érve az volt, hogy ha Rian Johnson képes volt eltörölni 30 év hagyományát, akkor illendő lenne, ha az egész filmjét újra forgatnák.

A rajongók nem kérnek Az utolsó jedikből

„A nyolcadik rész borzalmas volt! Teljesen tönkretette Luke Skywalker és a jedik örökségét. Elpusztította a legfontosabb elemeket, amiért mi rajongók szerettük a Star Warst. Ezt orvosolhatják. Ahogyan képesek voltak 30 év történeteit kitörölni, arra kérjük a készítőket, hogy töröljenek ki még egyet, Az utolsó jediket.”


Nem ez az első eset, hogy a rajongók ilyen módszerekhez nyúltak, amikor kiderült, hogy a trilógia befejező részét mégsem Colin Trrevorrow, hanem J.J. Abrams rendezi, Az ébredő Erő direktora ellen is összefogtak a fanok. Akkor nem mentek semmire, és valószínűleg most sem fognak, de tény, hogy Rian Johnson nagyon merész útra tévedt azzal, hogy óriásit váltott a Lucas-féle filmekhez képest.

Bennünk azért még él a remény, hogy J.J. majd kárpótol minket egy epikus befejezéssel, reméljük nem kell csalódnunk a nagykutyában.
 

Forrás: Movieweb