KERESÉS search-close

zika

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "zika"

Biztos: A Zika-vírus okozza a kisfejűséget

Megvan a bizonyíték arra, hogy a Zika nevű vírus okozza magzatoknál a kisfejűséget és az agyi, illetve idegrendszeri rendellenességeket. Ezt az amerikai járványügyi központ közölte.

Update: A legfrissebb tudnivalók a rémisztő Zika vírusról

Pénteken brazil kutatók nyálból és vizeletből is kimutatták a vírust. Messzemenő következtetéseket még nem vontak le, de újabb adalék lehet a Zika megismerésében. Minden napra jut valami új, összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, hogy naprakész legyen.

Robbanásszerűen terjed a Zika


szerző:
2016.02.05. 18:25
Robbanásszerűen terjed a Zika

Most már biztos: globális fenyegetéssé vált a Zika-vírus, amely a magzatokat támadja meg. Bejelentették a csendes-óceáni Tonga hatóságai, hogy náluk is megjelent a kórokozó. Ahogy Európában is, ahol először mutatták ki egy várandós nő szervezetében a vírust.

Zika vírus: a magyar kismamák is veszélyben vannak?

Zika. Egy vírus, amely hetek óta foglalkoztatja az egész világot, és amely a legfrissebb adatok szerint most úgy tűnik, nagyobb egészségügyi kockázatot jelent a világ lakossága számára, mint a több mint tízezer áldozatot követelő Ebola. De mi is ez a vírus pontosan? Mi terjeszti,  és veszélyben vannak -e a magyar kismamák is?

Kampány a karneválozókért


szerző:
2016.02.01. 18:25
Kampány a karneválozókért

Kampányt indítottak a brazil hatóságok a riói karnevál alkalmából a Zika-vírus ellen. Szeretnék felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy vigyázzanak a szúnyogokkal. De azt nem akarják, hogy emiatt kevesebben menjenek el a világ leghíresebb jelmezes felvonulására.

Horrorbetegségeket okozhatnak szúnyogok

Egyelőre kérdéses, hogy valóban szúnyogok terjesztik-e a Zikát. Ha azonban beigazolódik mindez, a vírus egy újabb lesz a sorban, amit ezek a kellemetlen rovarok terjesztenek. Mutatunk még párat. 

Már Ausztriában a veszélyes vírus

Akár már idén lehet oltás a Zika-vírus ellen. A főleg Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ázsiában terjedő fertőzés leginkább az állapotos nőkre veszélyes, a vírustól a magzat feje és agya nem tud rendesen kifejlődni. A fertőzés egyre több európai országban is megjelenik, legutóbb Ausztriában.

Megjelent Európában a Zika vírus

Európában is megjelent a Dél-Amerikából terjedő Zika vírus, amelyet a napokban már Dániában és Nagy-Britanniában is kimutattak. A betegség, amely ellen jelenleg nincs ellenszer, a magzatokat támadja meg: ahol a vírus elterjedt, ugrásszerűen megnőtt a rendellenesen kicsi koponyával és agyi elváltozással született csecsemők száma.

Abnormálisan kicsi koponyával születnek a gyerekek egy vírus miatt Brazíliában

A zika nevű vírus mikrokefáliát okoz, azaz az újszülött agya és koponyája nem fejlődik ki normálisan. Csak decemberben 19 halálesetet regisztráltak Brazíliában, de már a szomszédos országokban is terjedni kezdett a betegség.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való