KERESÉS search-close

vonatok

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vonatok"

Az InterCityk késtek a legtöbbet

Összesen 3,8 évet késtek a vonatok tavaly Magyarországon – írta meg az mfor. A MÁV szerint ez az érték nem rossz, mert adataik alapján hasonlóak az eredményei az angol és a belga vasútnak. A legpontatlanabbul például az InterCity járatok közlekedtek, de az elővárosi vonatok sem tudták maradéktalanul tartani a menetrendet. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok egy része elégedett a pontossággal, de akad, aki inkább korábbi vonattal utazik, hogy biztosan időre célba érjen.

Szembe ment egymással két vonat- 200 méteren múlott a tragédia

Két vonat ugyanazon a sínen ment egymással szembe ma délelőtt Gyálnál. Az egyik a tilos jelzés ellenére indult el az állomásról, ekkor érkezett szemből a másik szerelvény, de szerencsére még mindkét mozdonyvezető időben meg tudott állni. A két vonaton körülbelül ötvenen utaztak, senki nem sérült meg. A MÁV szerint több ember is hibázhatott, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Veszély: szembe ment egymással két vonat Dömsödnél

Néhány száz méteren múlt az ütközés. Szembe ment egymással két vonat Dömsödnél. Az eset még múlt pénteken történt, erről egy szemtanútól értesült az RTL Híradó. Az utas azt mondta, leszállás után látták, hogy egy másik vonat is áll az övékkel szemben. A MÁV a honlapján a balesetről csak annyit közölt, hogy egy gyorsvonat nem a kijelölt helyen állt meg. Azt, hogy két szerelvény szembement egymással nem írták. Megkérdeztük, hogy miért, de nem válaszoltak.

Tömegnyomor a balatoni vonatokon


szerző:
2018.08.03. 15:00
Tömegnyomor a balatoni vonatokon

Több nézőnk panaszkodott, hogy bár sok vonat indul a Balatonra, mindegyiken elviselhetetlenül sokan vannak. Várjuk azok videóit, akik megörökítették ezt a helyzetet: http://rtl.hu/feltoltes

 

 

MÁV: Nem volt veszély


szerző:
2018.07.16. 18:10
MÁV: Nem volt veszély

Elnézte a jelzőfényt a mozdonyvezető, valószínűleg ezért került egymással szembe két vonat tegnap délután a gödi vonatállomáson. A Vác felé vezető vonalon, a hétvégén vágányzár volt érvényben, mert felújították a pálya egy részét. A vonatoknak pedig a gödi állomás előtt meg kellett állniuk. A MÁV szerint nem voltak veszélyben az utasok. A forgalom viszont órákra leállt.

Dombi és a vonatlázadás története

Részlet a 21. évad hatodik részéből:

Noha, Dombóvári Istvánra egyáltalán nem jellemző, hogy beállna a tömegbe és szidná a MÁV-ot, vele is előfordult már, hogy fellázadt az állandóan késő szerelvények miatt. Annyira, hogy még egy édes nagyika mosolya sem tudta enyhíteni az idegbaját.

A teljes adást itt tudod megnézni!

MÁV: több mint 3 év késés per év

Tavaly összesen 3 és fél évet késtek a vonatok a MÁV-nál. Az adatot az Index kérte ki. A MÁV szerint valójában javulásról van szó, és folyamatosan fejlesztik a pályákat is.

Nem zárt le a sorompó


szerző:
2017.08.29. 18:20
Nem zárt le a sorompó

Fél napig fehéren villogott a lámpa az egyik kecskeméti vasúti átjáróban, miközben folyamatosan érkeztek a vonatok. Az esetet több autós is felvette. A MÁV szerint nem volt veszély, mivel minden mozdonyvezetőt időben értesítettek a hibáról, emiatt csak lépésben mentek a vonatok. A Híradónknak nyilatkozó kecskemétiek szerint gyakran hibásodik meg ez az átjáró.

Bombariadó miatt káosz a vasúton

Káosz a vasúton - bombafenyegetés miatt megállították az összes külföldről érkező vagy oda tartó vonatot - összesen 18-at. Az utasokat országszerte leszállították a veszteglő szerelvényekről, és biztonságos helyre vitték őket. A vagonokat ezután rendőrök vizsgálták át. Emiatt a belföldi járatok is késtek. A Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást.

Változnak a járatok a Keletiben

Háromhetes karbantartás kezdődik szombattól a budapesti Keleti pályaudvaron. Emiatt több vonat menetrendje, útvonala és végállomása is változik. Ráadásul szombaton lép életbe a MÁV-nál a nyári menetrend, emiatt is lesznek változások. A vasúttársaságnál nem számítanak tumultusra, de mindenkit arra kérnek, hogy indulás előtt időben nézze meg, mikor és honnan megy a vonata.

 

Ezer forint alatt nem fizet kártérítést a MÁV

Gyűjtsön még késést, és ha a kártérítések összértéke eléri az ezer forintot, akkor kifizeti a MÁV. Ezt ajánlotta a vasúttársaság az egyik utasnak, aki kártérítést szeretett volna kérni, miután a vonata 76 percet késett. A MÁV-nál közölték, csak ezer forint fölött fizetik ki a kártérítéseket. Szerintük ez az utasok érdekében van, hogy összegyűjthessék a késéseket és a kárigényeket.

MÁV: „Egyre kevesebbet késnek a vonatok”

A vasúttársaság szóvivője szerint a késések döntő többsége, nem a MÁV hibájából történik. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok azt mondják: a kisebb késéseket már megszokták, a nagyobbakra pedig jól emlékeznek. Gyűjtsön még késést, és ha a kártérítések összértéke eléri az ezer forintot, akkor kifizeti a MÁV. Ezt ajánlotta a vasúttársaság.

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól

Saját vasútállomást kapott a MÁV-tól egy autista kisfiú. A nyolcéves Zétény édesanyja egy hónapja írt levelet a vasúttársaságnak. Ebben azt kérte, hogy kisfia kaphasson néhány leselejtezett táblácskát, mert odavan mindenért, ami a vasúttal kapcsolatos. Nem kellett sokáig várniuk. A vasúttársaság munkatársai igazi vonatos vidámparkká varázsolták át a család kertjét.

Élesen bírálta Orbánt az osztrák kancellár

A 20. század legsötétebb korszakára emlékeztette az osztrák kancellárt, hogy korábban Bicskén megállították a magyar hatóságok az eredetileg Sopronba indult, menekültekkel teli vonatot, hogy bevigyék őket a menekülttáborba. Werner Faymann a német Spiegelnek adott interjújában beszélt erről.

Ausztria nem fogad magyar vonatokat

Az osztrák vasúttársaság csütörtök délután leállította a vonatközlekedést a határon, Budapestről ideiglenesen nem mennek szerelvények Bécsbe. Arra hivatkoztak, hogy a vonatok túlterheltek és a bécsi főpályaudvaron is kezdenek kaotikus állapotok kialakulni. A menekülteket Hegyeshalomnál leszállítják, onnan gyalog indulnak tovább Ausztriába. Dinya Beáta tudósított a helyszínről.

Gond nélkül vonatra szállhatnak


szerző:
2015.09.06. 18:10
Gond nélkül vonatra szállhatnak

A Keleti pályaudvarról menetrendszerűen indulnak a vonatok Hegyeshalom felé, és mindenki felszállhat rájuk, így mostmár sokkal kevesebben vannak a pályaudvaron és az aluljáróban is. A helyszínről Borsody István kollégánk tudósított!
 

A menekültügy újabb fejezete: káosz a Keletinél

Tegnap délelőtt bombaként robbant a hír, hogy a rendőrség lezáratta a Keleti pályaudvart: sem érkező, sem induló vonatokat nem fogadott, ill. indított a pályaudvar és mindenkit, köztük a peronon tömegekben várakozó migránsokat is kiterelték. A legtöbben Németországba szerettek volna eljutni, ahová eddig Eddig 800 000 migráns érkezetett, és ez a szám az év végig 1,2 millióra is duzzadhat. A helyzet tehát ott sem egyszerű. Vendégünk Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő volt.
 

Egyre nagyobb a káosz a Keleti pályaudvaron

Ellenőrzik a személyi igazolványokat és folyamatos a rendőri jelenlét. A pályaudvar aluljáró felőli részét lezárták, a menekültek a tranzit zónában várják, mehetnek-e és ezután hogyan tovább.

Előzetes: Több órára lezárták a Keleti pályaudvart

Több órára lezárta a Keleti pályaudvart délelőtt a rendőrség a menekültek miatt. A pályaudvarról erővel szorították ki a tömeget, emiatt a menekültek egy csoportja tiltakozott. A keleti egész délelőtt nem indított és nem fogadott vonatokat. Délben újra kinyitották, de csak személyivel lehet belépni, a menekülteket érvényes jeggyel sem engedik fel a vonatokra. Közben a tegnap elindult, menekülteket szállító vonatok megérkeztek Németországba. Hogy miként fogadták őket, megmutatjuk este hatkor az RTL - Híradóban.

Megrohamozták a menekültek a vonatokat

Megrohamozták a menekültek a Nyugat-Európába tartó vonatokat, miután délelőtt eltűntek a rendőrök, akik napok óta megakadályozták, hogy vízum nélkül felszálljanak a szerelvényekre. Emiatt néhány nap alatt több mint 2 ezer menekült gyűlt össze a budapesti tranzitzónákban.

Totális a káosz Franciaország és Nagy-Britannia átkelőinél

A francia komptársaság sztrájkoló dolgozói egy héten belül másodszor torlaszolták el a tenger alatti alagút bejáratait. Se kompok, se vonatok nem járnak. Rengeteg ember vár a pályaudvarokon, hogy eljussanak az alagútban közlekedő vonatokhoz, az angol-francia határ mindkét oldalán pedig már több 10 km-es autósorok alakultak ki.

Félgőzzel működik a Déli pályaudvar

Alig két hete, hogy megnyitották, de máris újra korlátozások léptek életbe a budapesti Déli pályaudvaron. A vonatok negyven százaléka csak Kelenföldig közlekedik, mivel szombattól felújítások kezdődtek a Déliben. Mindezt azután, hogy két hónapon keresztül senki sem használhatta, mivel megcsúszott egy támfal és a pályaudvart lezárták.

Teljesen lezárták a Déli pályaudvart

Nem indulnak és nem is érkeznek vonatok a Déli pályaudvarra. Szombat este megint megcsúszott a pályaudvar előtt lévő alagút támfala és újabb kövek estek a sínekre.

Újra roboghatnak a vonatok


szerző:
2010.12.02. 17:08
Újra roboghatnak a vonatok

Már sehol sem késnek a vonatok. Hajnalban több helyen is leszakadt a felsővezeték az ország vasútvonalain.

Fennakadások a közlekedésben


szerző:
2010.02.13. 14:29
Fennakadások a közlekedésben

Az erős hóátfúvások miatt nem járnak a vonatok Balatonkenese és Székesfehérvár között. Késnek a nemzetközi vonatok is.

Országszerte havazott


szerző:
2010.01.28. 17:53
Országszerte havazott

Eltörtek a sínek több helyen, mert nem bírták a hideget, ezért több vonalon késtek a vonatok.

Döcögött a vasúti közlekedés


szerző:
2009.12.20. 17:26
Döcögött a vasúti közlekedés

A hideg és a hó miatt ezrek kényszerültek órákon át várakozni az ország több pályaudvarán.

Foszlik a MÁV bonyolult céghálója?

Bekeményítene a MÁV vezetése, és felszámolná a pazarló és érthetetlen struktúrát.

Országos körkép a vasutassztrájkról

Leálltak a vonatok országszerte, a munkabeszüntetés délig tart.

Késnek a vonatok a szél miatt


szerző:
2009.10.13. 12:19
Késnek a vonatok a szél miatt

Több vasútvonalon is sebességkorlátozást kellett bevezetni kedd reggel az erős széllökések miatt.

Hogy járnak a vonatok az ünnepi hétvégén?

A munka ünnepe miatt másképp járnak majd a vonatok április 30-a és május 2-a között.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való