KERESÉS search-close

vonatjegy

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vonatjegy"

Kevés a kalauz, szigorít a MÁV a bliccelők miatt

Szigorít a MÁV a bliccelők miatt. Vasárnaptól, aki 100 kilométernél rövidebb útra utazik, annak négy órán belül vonatra kell szállnia, nem lesz egész nap érvényes a jegye. A szigorításra azért van szükség, mert szerintük sokan csaltak a fel nem használt jegyek árával. A vasúttársaság azt ígéri, ha valaki rajta kívül álló okok miatt, például vonatkésés miatt nem tudja időben teljesíteni a távot, akkor nem kap bírságot.

Csak készpénzzel lehet fizetni a vonatjegy automatáknál

Hiába lehetne kártyával is fizetni, egyes vonatjegy automatáknál hónapok óta nem működik a leolvasó. Így ezeknél a készülékeknél csak készpénzzel lehet jegyet váltani. Az utasok azt mondják, ez főleg a csúcsforgalomban okoz fennakadást.

NÉZŐI: Videóra vette a Keletinél történteket egy nézőnk

Kis Zsófi nézőnk szerdán 12 és 13 óra között készítette a felvételeket. A Keleti pályaudvarnál van a lakása, az ablakból rögzítette a történteket. A kiabáló tömeg zajára lett figyelmes: a főbejárat előtt és oldalt is rendőrsorfal zárta le a teret. A menekültek először saját nyelvükön, majd angolul és németül is azt követelték, hogy kapják vissza a pénzüket a kifizetett vonatjegyekért. Többüktől állítólag jóval több pénzt is elkértek a jegyekért, ezzel tisztában is vannak a menekültek, de megvásárolták, mert el akarnak innen menni. Nem értik, miért nem szállhatnak vonatra. Nézőnk úgy látta, először szírek tüntettek, majd afgánok is csatlakoztak hozzájuk.

Nem engedik a menekülteket a pályaudvarokra

A menekültekkel együtt a segítőik is kiszorultak a pályaudvarokról, miután a MÁV csak a vonatjeggyel rendelkező menekülteket engedi be a területére, közvetlenül az indulás előtt. Ezt állították azok a civil segítők az RTL Híradónak, akik folyamatosan ott vannak az állomásokon. A forróság elől fák alá, aluljárókba, vagy parkokba mennek az úton lévők. A vihar elől viszont ők is behúzódhatnak az állomás épületekbe - tájékoztatott a MÁV szóvívője.

Vonatjegy buktatta le a gyerekgyilkost

Egykori fel nem használt vonatjegye leplezte le egy 54 évvel ezelőtti bűnügy elkövetőjét az Egyesült Államokban.

Száguldás a szuperexpresszel Sanghaj-ba

A vonatok az 1.318 kilométeres távot kevesebb mint 5 óra alatt teszik meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való