KERESÉS search-close

vizsgálat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vizsgálat"

Fordulat a mohácsi csata kutatásában

A 130 éve tartó folyamatos kutatás után most a Magyar Tudományos Akadémia és a Pécsi Tudományegyetem kutatói úgy gondolják, olyan helyen harcoltak egymással a török és keresztény seregek, ahol eddig nem voltak az ásatások. Történészek nemcsak a csata helyét, hanem a mohácsi vész körül kialakult legendákat is újravizsgálják.

 

Nem is vizsgálják, hogy tudná-e teljesíteni a CEU a felsőoktatási törvény előírásait

Nem is vizsgálja a kormány, hogy teljesíti-e a CEU a felsőoktatási törvény előírásait, erről beszélt Palkovics László miniszter. A politikus szerint azért nincs vizsgálat, mert az államközi szerződés nincs aláírva, így az egyetem be sem tudta nyújtani a szükséges dokumentumokat. Közben a kormány egy kínai és egy másik amerikai egyetemmel megegyezett, hogy jövő ősszel képzést indíthatnak Magyarországon.

1 hét alatt 2 favágó is meghalt

Ketten haltak meg két településen is favágás miatt Győr-Moson Sopron megyében. Kiderült, hogy nemcsak Kónyban vesztette életét egy férfi még kedden - erről a Híradó is beszámolt. Előtte, szombaton is tragédia történt Rábaszentmihály közelében - írta meg a Kisalföld. Ott hárman vágtak fát, amikor egyikükre rádőlt. A rendőrség mindkét tragédiát vizsgálja.

Weisz Fanni és szerelme már gondoltak a gyerekvállalásra

Weisz Fanni nem hordozza magában a siketségét okozó gént - ez nemrég egy orvosi vizsgálaton derül ki. Szerelmével már gondoltak a gyerekvállalásra, sőt, úgy fogalmazott, hogy dolgoznak is az ügyön, ezért döntöttek úgy, hogy pár vizsgálaton is átesnek Fanni siketsége és pajzsmirigye miatt.

 

Hajléktalanok: ellenőrzés a változás előtt

Az Állami Számvevőszék szerint nem vegzálás, hogy néhány nappal a hajléktalanságot tiltó törvénymódosítás hatályba lépése előtt kezdték el ellenőrizni a hajléktalanokat ellátó civileket. Az egyik érintett szervezetnél azt mondják, szinte biztosra vehető, hogy a vizsgálattal azt akarják kimutatni, hogy rosszul gazdálkodnak.

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen

Többszáz gyerek lett rosszul Szombathelyen – mind ugyanazt ették az iskolai menzán. Szerdán éjjel jelentkeztek az első tünetek, hányásra, hasmenésre panaszkodtak a diákok. Mindenhova ugyanarról a főzőkonyháról viszik az ételt. Az ÁNTSZ és a NÉBIH is vizsgálatot indított.

 

Sok a fizikai és szóbeli erőszak az iskolákban

Továbbra is gyakori a megalázó hangnem az iskolákban és előfordulnak pofonok is. Ez derül ki az oktatási ombudsman legfrissebb összegzéséből. És egyre nagyobb gondot okoz a sérült gyerekek megfelelő iskoláztatása.

Elbocsájtottak egy elismert szívsebészt az Országos Kardiológiai Intézetből

A főigazgató közleménye szerint Székely Lászlónak azért kellett távoznia, miután szívműtét közben egy privát plasztikai műtétet is elvégeztetett a betegen. A Népszava írt arról, hogy egykori és jelenlegi betegei Facebook csoportot hoztak létre támogatására. Az Index pedig úgy tudja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vizsgálatot indított az ügyben.

Nyilvánosság elé állt, de tagadja, hogy megerőszakolta volna a kislányt

Pszichológus és igazságügyi orvos-szakértő vizsgálta meg a 13 éves kislányt, aki szexuális erőszak gyanújába kevert egy 220-szoros magyar válogatott vízilabdázót és az olimpiai bajnok kapust, Kósz Zoltánt.

Megmértük egy pankrátor vércukorszintjét!

Létrehoztunk egy vércukorszint mérőállomást a Reggeliben az Alma Gyógyszertárak segítségével. Minden hozzánk érkező vendégnek felkínáljuk a lehetőséget, hogy megmérjék a vércukorszintjüket. Ezúttal Oszvlad Marika vasárnapi ellenfele, egy pankrátor ült be vércukorszint mérésre.

A roma önkormányzat működése nem átlátható

Egyetlen, az Állami Számvevőszék által meghatározott feladatot sem végzett el időre az Országos Roma Önkormányzat - derült ki az ÁSZ most nyilvánosságra hozott utóellenőrzéséből.

Tréningezik az elefántokat

Lábemelés, fordulás, leülés és fekvés utasításra. Naponta kétszer végzik az állatok a feladatokat a Szegedi Vadasparkban. A gyakorlatok egyrészt lekötik az elefántokat, másrészt ezekkel tanítják őket arra, hogy vizsgálatoknál engedjék közel magukhoz az orvost.

MR-vizsgálaton volt a gazella

Hónapok óta fájt a lába, mégsem tudták kideríteni, hogy mi a baja Emmának, a Fővárosi állatkert gazellájának. Az állatot ezért MR vizsgálatra vitték, ahol kiderült, hogy a váll ízületénél van valamilyen cisztás elváltozás. Amit, ha minden jól megy, gyógyszerekkel ki lehet kezelni.

Kormányzati vizsgálat indul a Ryanair ellen

Kormányzati vizsgálat indul a Ryanair ellen a poggyászkésések miatt. Az elmúlt két hétben két Kanári-szigetekre tartó gépük is az utasok csomagjai nélkül indult el. Vasárnap többen leszálltak a gépről, amikor a pilóta közölte, hogy a csomagokat nem tudja elszállítani. Akik elutaztak, végül ma kapták meg a bőröndjeiket. A Fővárosi Kormányhivatal bejelentette, azonnali és átfogó vizsgálatot indítanak a történtek miatt.

 

Megbüntették a rodeózó sofőröket

Elbocsátották az egyik rodeózó buszvezetőt, és a másikat is megbüntették. Azokról a sofőrökről van szó, akik egymást akadályozták az előzésben, a megengedettnél gyorsabban hajtottak, így az utasaikat veszélyeztették. Korábban az RTL Híradó is bemutatta az erről készült felvételeket. A két busztársaság is kivizsgálta a történteket.

A rodeózásról készült teljes felvételt ide kattintva nézheti meg.

MÉH-VESZÉLY: Honnan lehet tudni, hogy ki allergiás rájuk?

Megkérdeztük a szakembert, honnan derül ki, hogy valaki allergiás a méh- vagy darázscsípésre. Milyen tünetek utalnak életveszélyre és hogyan lehet felkészülni ilyen esetekre?

Több száz embernél okozott áramszünetet egy kamion

Több száz embernél okozott áramszünetet egy kamion a Pest megyei Gyálon. Sofőrje egy mellékútra kanyarodott rá, amikor beleakadt egy alacsonyan lógó úgynevezett légkábelbe, és kidöntött két betonoszlopot. Az egyik egy ott parkoló kocsira zuhant, ami totálkáros lett. A kamion sofőrje sokáig nem mert kiszállni – attól félt, hogy megrázza az áram. Végül senki nem sérült meg.

Nem tudta, hogy várandós, 17 évesen váratlanul megszült

A hasfájása miatt kihívott mentősök előtt hozta világra babáját az a középiskolás lány, akinek a terhességét még a háziorvos sem vette észre.

EXTRAVIDEÓ: Néhány óra leforgása alatt ürült ki a termáltó

Váratlanul, néhány óra leforgása alatt ürült ki a zalakarosi termáltó. A mesterséges tó feneke alatt 60 centivel vezet a közeli fürdő túlfolyója. Az 1 méter átmérőjű betoncsöveken vezetik el felesleges termálvizet a Kis-Balatonba. Szakemberek szerint ez a cső omlott be egy helyen, de hogy miért, azt csak találgatják.

Választás ’18: Csalás vagy bénázás?

Április 8-án este az első választási eredmények 22:40 körül jöttek. Addig azt nézhette az ország, hogy mekkora sorok állnak Budapesten, a Bocskai úton és az Eötvös utcában. Utóbb az is kiderült, hogy napközben egy időre összeomlott a választási informatikai rendszer, ezt végül megjavították. A vizsgálat ígért eredményére várunk. Sepsi Tibor alkotmányjogászt kérdeztük.

DK: Ez választási csalás

Még a választások előtt kivizsgáltatná a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukránok ügyét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke pénteki sajtótájékoztatóján olyan házakat mutatott be, ahol a választói névjegyzék szerint rengeteg szavazópolgár él.

 

Harc Stephen Hawking agyáért

Stephen Hawking még csak 5 napja hunyt el, de agyáért máris tudósok szálltak harcba: a legtöbben, azért tartanak igényt a zseni szürkeállományára, hogy különböző vizsgálatokkal kiderítsék, hogyan tudott életben maradni több, mint 50 éven át degeneratív idegrendszeri betegségével.

Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel

Állatkínzó rendőrről készült videófelvétel miatt rendelt el vizsgálatot a gödöllői rendőrség, a videó a Facebookon terjedt el.

 

Ellopták Márki-Zay plakátjait

A hazug – ilyen feliratú matricát ragasztottak a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás függetlenként induló jelöltjének plakátjaira ismeretlenek. Több plakátot pedig elloptak. Emiatt feljelentést tett. A választási iroda azt közölte, minden bejelentést kivizsgálnak.

 

Egyszerre négy férfi vizsgálja Dórit és az ő kebleit...

Annak érdekében, hogy a járvány további terjedését megakadályozzák, a falu összes lakója Pajkaszeg állatorvosa elé vonul, köztük a fitneszkirálynő Dóri is. A lenge öltözetű lány pedig mint mindig, most is megbabonázza a férfiakat... Vajon túléli a betegséget a bombázó? A mi kis falunk harmadik részéből kiderül! Kapcsolj szombaton 20 órakor az RTL Klubra!

Kigyulladt egy busz a Vas megyei Nádasdon

A 17 éves Ikarusz a péntek hajnalban kapott lángra, amikor a sofőr a pihenőjét töltötte. A buszvezető azonnal értesítette a tűzoltókat, és el is kezdte az oltást, de nem tudta megfékezni a tüzet. A busztársaság vizsgálja, miért gyulladt ki a jármű.

 

Defektet okozott az autómentős

Akár meg is halhattunk volna – ezt mondta Híradónknak az az autós, aki az M7-esen szenvedett balesetet feleségével, még két hete. Kiderült: nem a férfi hibázott. Az az autómentő okozhatta defektjüket, aki – a rendőrök gyanúja szerint – fémtárgyakat és nagyobb köveket helyezett több sztrádára, hogy a balesetet szenvedett autókat ő szállíthassa el a trélerével – méghozzá pénzért.

Autójába próbálta csalni a kisfiút

Azt állította a gyereknek, anyukája küldte, hogy hazavigye – ezzel próbált autójába csalni egy 4. osztályos diákot egy ismeretlen Győrben. Még édességet is ígért. A hírt a helyi polgárőr egyesület osztotta meg közösségi oldalán, miután a család szólt nekik a történtekről. Az esetet a rendőrségnek is jelentették, akik vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék történt–e bűncselekmény.

Ellenőrzik a luxusvagyonokat

Rendkívüli vizsgálat indul a luxusautók -és ingatlanok tulajdonosaival szemben, Bulgáriában. Az ügyészség ki akarja deríteni, hogy milyen pénzek vannak a fényűzés hátterében. Bulgária így akarja jelezni az Európai Uniónak, hogy komolyan veszi a korrupció elleni harcot.

 

Embereken is tesztelték a gázt

Majmokon és embereken is tesztelték német autógyárak a kipufogógáz hatását. Német sajtóforrások szerint a kísérleti alanyokkal a dízelüzemanyag füstjében található nitrogén-dioxidot lélegeztették be több órán keresztül. A botrányban érintett Volkswagen, BMW és Daimler vizsgálatot ígért az ügyben.

Kartellgyanú miatt vizsgálódnak

Előre egyeztették az árakat, vagyis kartelleztek a cégek egy 40 milliárdos, uniós, egészségügyi gépek beszerzésére kiírt pályázaton, ezért indított vizsgálatot még 2016-ban a gazdasági Versenyhivatal.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Aggódtak a hatalmas füst miatt

Hatalmas füstöt lehetett látni egész Vácon, ahol kigyulladt a hulladék-feldolgozó. A katasztrófavédelem mérései szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe. Senki sem sérült meg. 

 

Nem tudták kimenteni a gödörből

Beomlott a föld és maga alá temette - csatornaépítés közben halt meg egy férfi csütörtök délután a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban. Az áldozat egy középkorú férfi, Csongrád megyéből érkezett kollégáival. A helyiek elmondták, hogy a közelben lakó állatorvos a történtek után rögtön megkezdte az újraélesztést, de sem ő, sem a mentők nem tudtak már rajta segíteni. Azt, hogy miért történt a baleset, a rendőrség még vizsgálja.

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Hatósági vizsgálat az ÁSZ-nál

Vizsgálja az adatvédelmi hatóság, hogyan juthatott az Állami Számvevőszék párttagsággal kapcsolatos adatokhoz. Az Együtt részben arra hivatkozva kapott bírságot, mert az egyik tagjuk 60 ezer forintot fizetett be a pártnak, ez pedig az ÁSZ szerint tiltott pártfinanszírozás. A Számvevőszék azt állítja, csak olyan adatokból dolgoztak, amelyeket a pártoktól kaptak.

JAGUÁRKÖLYKÖK: hát, nem két tojás…

Megmutatjuk, hogyan vizsgálják a Nyíregyházi Állatpark kisjaguárjait. Az első komolyabb állatorvosi vizitet viszonylag nyugodtan tűrik a teljesen különböző kinézetű kölykök.

Három éve rendőröket küldtek rájuk, most kitüntették őket

Az Ökotárs Alapítvány nevű civil szervezet ellen 3 éve személyesen Orbán Viktor miniszterelnök kért vizsgálatot. Irodájukat rendőrök, adónyomozók és a kormányzati ellenőrzési hivatal emberei szállták meg, nagy médiafelhajtás kíséretében. Ehhez képest az Ökotárs Alapítványt most épp a Miniszterelnökségtől is komoly elismerést kapott. Nincs itt valami ellentmondás?

Mobil-gát: újabb kérdőjelek

Évek óta vitatkoznak a római parti mobil-gátról, már rég készen kellene lennie, de csak tovább bonyolódik ügy. Ugyanis a Közbeszerzési Hatósághoz fordult Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, mert szerinte törvénysértés történt, amikor a főváros közbeszerzési pályázat nélkül választott tervezőcéget a beruházáshoz. A hatóság megállapította: indokolt a jogorvoslat, és az, hogy az ügyet kivizsgálja a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Új mammográfiás gépeket ígérnek

Két budapesti kórház is új gépet kap, így hónapokon belül csökkenhet a várakozási idő a mammográfiás vizsgálatokra. Ezt Rétvári Bence államtitkár nyilatkozta az RTL Híradónak. Tegnap mutattuk be, hogy több kórházban is elromlott az emlőrákszűrő gép, és emiatt van, ahol több hónapot kell várni a vizsgálatra.

Benézték a kistigris nemét

Apró tévedés - valami hiányzott a második orvosi vizsgálaton. Kiderült, hogy a hímnek hitt szibériai kistigris valójában, testvéréhez hasonlóan nőstény.

Átdobta a szomszédba a milliókat

Pénteken sem nyitottak ki a MALL.hu csomagátvevő pontjai. A NAV munkatársai vizsgálják a cég árukészletének egy részét egy négy és félmilliárdos áfa csalás miatt.

A zaklatások ügye komolyabb társadalmi problémákat is felvet?

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb és legtöbbet szereplő témája a színházi zaklatások ügye. Sorra esnek ki a csontvázak a szekrényből, és számos kérdés vetődik fel. Elegendő-e csak a színházra figyelnünk, vagy a zaklatások ügye komolyabb társadalmi problémákat is felvet? Érdemes ezeket tisztázni.

Érdemes átnézetni a kéményeket

Át kell vizsgáltatni a kéményeket és a gázkészülékeket, valamint sokat kell szellőztetni. Így lehet megelőzni a szénmonoxid mérgezést - ezért a katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy mindenki körültekintően készüljön fel a fűtési szezonra.

Vizsgálják, volt-e károkozás Újbudán

A KEHI hétfő óta vizsgálja a Feneketlen-tó melletti állami terület eladását - erősítette meg a híradó kérdésére a Miniszterelnökség. Lázár János azért kezdeményezte a vizsgálatot, hogy kiderüljön: érte-e kár az államot, amikor a tárcához tartozó intézmény másfél milliárd forintért adta el a birtokában lévő újbudai területet. A szocialisták szerint nem elég a vizsgálat, meg kell akadályozni, hogy az új tulajdonos lakóparkot építhessen ott. 

Ingyen mehetnek CT és MR vizsgálatra a 13. kerületiek

Az önkormányzat megunta, hogy a betegeknek sokszor vidékre kell menniük egy vizsgálatért, amire gyakran hónapokat várnak és még fizetniük is kell érte. Saját gépeket vettek, a működtetéshez kétszer is kértek állami támogatást, de azt mondják, nem kaptak.

Méltatlan körülmények a szociális otthonban

Zsúfoltan, méltatlan körülmények között élnek a betegek a Győr-Moson-Sopron Megyei táplánypusztai szociális otthonban, ahol főként pszichiátriai betegeket ápolnak. Ez áll az ombudsman tegnap kiadott jelentésében. Januárban egy tűz miatt meghalt egy ember és 72 beteget kellett kimenekíteni az épületből. A károk miatt azóta életkortól, nemtől függetlenül összezsúfolva élnek teremszerű szobákban. Azt is megállapították, hogy a környék balesetveszélyes. Az elmúlt években két dolgozó és egy beteg meghalt, elütötték őket.

Felcsúti kisvasút: felháborodtak a vizsgálattól

Felháborítónak tartja Lázár János miniszter, hogy a felcsúti kisvasút építését vizsgálná az Európai Unió egyik bizottsága. A kisvasút 600 milliós uniós támogatásból épült a miniszterelnök falujában, Lázár János szerint politikai indíttatásból akarják ellenőrizni. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, ha a kormánynak nincs takargatnivalója, akkor el kell számolnia a felvett pénzekkel. Az uniós bizottság szerint csak olyan beruházást vizsgálnak, ami problémás lehet.

HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?


szerző:
2017.08.31. 15:54
HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?

Még mindig tart a vizsgálata annak a fiatal hegymászónak az ügyében, aki kedden a mélybe zuhant az Alpok hetedik legmagasabb pontján. A férfi egy kilenc fős társaság tagjaként vágott neki az útnak. Az RTL Híradó által megkérdezett hegymászó szerint több fontos kérdést kell még megvizsgálni.

Ellenőrizték a balatoni halsütödéket

13-ból mindössze 2 balatoni halsütödénél nem talált hibát a Nemzeti Élelmiszerbiztonság Hivatal. Még nyár elején vizsgálták, milyen körülmények között készül a hekk a büfékben. Összesen 100 kg halat vontak ki a forgalomból, mert bizonytalan volt a fajtájuk, és az, hogy honnan származnak. A hatóság szerint azóta mindegyik büfé kijavította a hibákat.

Megbukott a menzák 7%-a...


szerző:
2017.08.09. 07:40
Megbukott a menzák 7%-a...

Az elmúlt hetekben a NÉBIH munkatársai a közétkeztetésben és az ételek házhozszállításában érdekelt főző- és tálalókonyhákat vizsgálták. Az eredményt tegnap publikálták. Eszerint a vizsgált konyhák 7%-a elégtelen, 17%-a elégséges, 39%-a közepes, 30
%-a jó, és szintén 7%-a jeles minősítést kapott. A vizsgálat szempontjairól és az akció céljáról a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője, Zoltai Anna mesélt.

Joe Barbi helyett Zoéval tölti a napot

Bár Joe a srácokkal akart motorozni menni, Barbi megkérte, hogy inkább kísérje el a védőnőhöz, és a férfi rögtön igent mondott...

Becsapták a számvevőszéket?

Vizsgálatot kezdeményeznek ellenzéki pártok az Állami Számvevőszéknél a Fidesz és a KDNP 2010-es kampányköltései miatt. A 24.hu nyilvánosságra hozott egy akkori számlát, amelyen a Simicska Lajos tulajdonában lévő Hír TV plakáthelyet vesz az ugyancsak a milliárdos vállalkozó érdekeltségében lévő Mahir CityPoster-től. A portál azt a következtetést vonja le ebből, hogy ezeken a felületeken a Fidesz hirdetett, miközben a számvevőszéknek csak 35 milliós költést vallottak be. Erre eddig nincs bizonyíték, a kormánypártok szerint nem történt szabálytalanság.

Metrókorrupció: Titokszobában voltak a papírok

Közérdekű adatokat próbáltak előlük eltitkolni és úgynevezett titokszobában nézhettek csak bele a szerződésekbe. De így is megakadályoztak több visszaélést és milliárdos lopásokat a 4-es metró építésekor. Ezt mondta a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport szerdai ülésén Vitézy Dávid, aki 2007 és 2009 között volt a BKV felügyelőbizottsági tagja. A munkacsoport ülésére meghívták az akkori városvezetés delegáltjait is, de ők nem mentek el.

Pintér: nem felelős a rendőrség a 71 menekült haláláért

A Híradó kérdésére a belügyminiszter és az ügyészség is visszautasította azt a német sajtóban megjelent állítást, amely szerint a magyar hatóságok megakadályozhatták volna 71 menekült halálát, akik egy Magyarországon áthaladó embercsempész kamion rakterében fulladtak meg két éve nyáron. A német lapok azt állítják: a magyar szolgálatok lehallgatták az embercsempészeket, de csak a tragédia után fordították le a beszélgetéseket. Ezt a magyar hatóságok is elismerik, de szerintük nem volt lehetőségük hamarabb pastu nyelvről fordítani.

 

„Éger közszereplő, tűrnie kell”

Éger István közszereplő ezért tűrnie kell. Ezt mondta az RTL Híradónak az az orvos, aki még márciusban kérte ki a Magyar Orvosi Kamara tagjainak fizetését. Akkor 88 ezer forintot kértek tőle az adatokért, majd etikai vizsgálatot is indítottak ellene. Az Orvosi Kamara elnöke szerint Kunetz Zsombor „hülyeségeket” kérdez és a kamarának kötelessége megkérni ezeknek az árát.

 

Kimaradunk az uniós ügyészségből

Káoszt okozna a magyar kormánypártok szerint, ha az uniós ügyészség nyomozna a korrupciógyanús ügyekben. Az igazságügyi minisztériumban pedig úgy értékelik, hogy az új szervezet korlátozná a tagállami hatásköröket. 20 tagállam azonban másként látja, ezért részt vesznek a közös európai ügyészség létrehozásában. A DK szerint a magyar kormány így akarja kivonni magát a független vizsgálatok alól.

Visszazuhant és összetört a több tíz milliós helikopter

Felszállás után visszazuhant a földre egy ultrakönnyű helikopter vasárnap,  a Budaörsi repülőtéren. A gép farokrotorja letört, a pilóta nem sérült meg.  Egy embert mégis kórházba kellett szállítani, ő a szétrepülő alkatrészektől sérülhetett meg a kezén. A több 10 millió forintos gép összetört. A légügyi hatóság vizsgálatot indított.

Villámcsapás miatt halt meg egy nyolcéves kislány Bodajkon

Villámcsapás miatt halt meg egy nyolcéves kislány a Fejér megyei Bodajkon. Az anyukájával volt házuk kertjében, amikor oda vágott be egy villám. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a balesetet és nem árulnak el részleteket, hogy miért halt meg a kislány.

GÖD: Elkeserítő állapotok az ombudsmani jelentésben

A gödi Topház Speciális Otthon gondozóinak beadványai alapján az ombudsman munkatársai előre be nem jelentett helyszíni vizsgálatot tartottak a szociális intézményben. Íme, a tapasztalataik!

18 milliárdot kell visszafizetni

18 milliárd forintot követel vissza a magyar kormánytól az Európai Unió, mert az Európai Bizottság vizsgálata szerint szabálytalanul bízták az uniós pénzek elosztását felügyelő rendszer működtetését egy magáncégre. Mindez még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt történt, ezért Budai Gyula, volt elszámoltatási kormánybiztos szerint a Gyurcsány házaspárnak is felelőssége lehet az ügyben. Dobrev Klára ugyanis az uniós pénzek elosztását felügyelő hivatal elnökhelyettese volt. Dobrev Klára szerint mindent szabályosan csináltak, és a vizsgálat nem is az ő hivatali idejét érinti. 

Életveszélyes állapotban van, még nem sikerült kihallgatni

Életveszélyes állapotban van, még nem sikerült kihallgatni, ezért továbbra is csak gyanítani lehet, hogy magára robbantotta saját lakását egy 60 éves kecskeméti férfi még hétfőn délelőtt. Az ötemeletes társasház egyelőre lakhatatlan, 28 embert kellett kiköltöztetni. A vizet, a gázt és a villanyt kikötötték, mert megsérültek a csövek és a vezetékek. Még a statikus sem végzett az épület szerkezeti vizsgálatával. A rendőrség az épület közvetlen környékét is lezárta a balesetveszély miatt.

Az adatokat nem kapja meg ingyen és vizsgálat is indul ellene

88 ezer forintot kér a Magyar Orvosi Kamara az egyik tagjától azért, mert szerette volna megtudni, hogy az általa is fizetett tagdíjból mennyi jövedelmet kapnak a kamara vezetői. Kunetz Zsombor nemcsak az adatokat nem kapja meg ingyen, hanem etikai vizsgálat is indul ellene. Úgy tudja, azért, mert a blogján és a sajtóban többször bírálta a kamarát. A köztestületnél azt mondják, a hatályos jogszabályok alapján kérnek pénzt az adatokért.

Molesztálta 13 éves tanítványát?

Letartóztattak egy isaszegi történelemtanárt, mert a gyanú szerint molesztálta egy tizenhárom éves tanítványát. A 44 éves férfi a Velvet információi szerint januárban kezdett közeledni a lányhoz. A Blikk úgy tudja, a gyerek anyja tett feljelentést, mert a lány mobiltelefonján kompromittáló üzeneteket és fényképeket talált. A férfit azonnal felmentették a munkavégzés alól és az ügyben a tankerület is vizsgálatot indított.

Erre mindenképp figyeljünk a nyári utazás előtt!

A prevenció az új lételem még akkor is, ha a fogászatról van szó. Az évi jó esetben szokásos szűrés mellett érdemes a nyári szünet előtt ellátogatni fogorvosunkhoz, hiszen ugye senki nem szeretné a nyaralást egy csúnya fogfájással emlékezetessé tenni.

„Engedték neki, hogy dolgozzon”

Megengedte neki a bíróság, ezért dolgozhat még az elítélt veszprémi nőgyógyász. Ezt mondta ma az RTL Híradónak az Orvosi Kamara elnöke. Az elítélt orvos előre kért pénzt rákos betegektől, ezért jogerősen felfüggesztett börtönt kapott. A nőgyógyász ma is rendelt a veszprémi kórházban, telefonon értük utol, de ő szinte rögtön letette a kagylót. A Kamara Etikai Bizottsága máig nem ad felvilágosítást arról, zajlik-e még a vizsgálat az orvos ellen.

Meghalt az aknába zuhant munkás

Aknába zuhant és meghalt egy munkás Budapesten, a Margitszigeten. Éppen szerelt, amikor a baleset történt. Kollégája kezdte újraéleszteni, majd a mentők is lemásztak hozzá, de már nem tudtak rajta segíteni. Testét a tűzoltók emelték ki a tíz méteres mélységből. A balesetet vizsgálja a munkaügyi hatóság és a rendőrség. A beruházásért felelős cég a vizsgálatok után ígért részletes tájékoztatást.

Injekciós tűt szúrt diáktársába

Egy iskolai kuka mellett talált injekciós tűt szúrt diáktársaiba egy 15 éves fiú Békésen. Legalább három iskolatársát szúrta meg, volt, akit többször. Az egyik tanuló édesanyja azt mondta, fiát orvoshoz vitték, vért vettek tőle, de még nem tudják az eredményeket. Az iskola igazgatója vizsgálatot indított és a rendőrséghez fordult.

Elküldték őket, mert melegek?

Nem úszhatnak melegek a budapesti MOM Sportuszodában, ezt állítja egy egyesület, amely ki akart bérelni néhány úszósávot a tagjainak. Az uszoda először visszaigazolta a foglalást, de amikor kiderült, hogy az egyesületbe leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű  sportolók járnak, elutasították a kérésüket. Az uszoda szerint csak kapacitáshiányuk van. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálatot indított.

Az étrendkiegészítő azt tartalmazza, ami rá van írva?

Ma már kimutatható, hogy valóban azt kapjuk-e, amit veszünk. Lássuk, hogyan működik az analitikai vizsgálat!

A rízs okozhatta a megbetegedést

A nem megfelelő hőmérsékleten készített, vagy tárolt rizs okozhatott tömeges megbetegedést a déli határt őrző rendőrök között január elején. Több mint százhúszan lettek rosszul. A Magyar Nemzet szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálata azt is kiderítette, hogy gond volt az egyik orosházi szendvicskészítő üzem engedélyével is.
 

Nem lehet nyilvános a jelentés

Egyelőre nem hozza nyilvánosságra a Legfőbb Ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró építéséről készült jelentését - tudta meg a Híradó. Az ügyészség közlése szerint a dokumentum nyomozati anyag részét képezi, és egyelőre csak az biztos, hogy tartalmát a nyomozás lezárása után az érinttetek megismerhetik. Tarlós István főpolgármester, és több ellenzéki párt is azt szeretné, ha nyilvános lenne a jelentés, miszerint a 4-es metró építésekor 167 milliárd forintot elcsaltak vagy elloptak.

Az egyik sofőr túlélte?


szerző:
2017.01.24. 18:04
Az egyik sofőr túlélte?

Ők voltak a legjobbak - ezt mondta volt kollégájuk arról a két buszsofőrről, akik a balesetet szenvedett buszt vezették. Régóta ismerték egymást és sokat dolgoztak együtt. A buszt üzemeltető cég vezetője azt mondta, reménykednek, hogy kollégái életben vannak. A beol.hu úgy tudja egyikük túlélte a balesetet, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. A külügyminiszter azt mondta, az áldozatok és a két sérült azonosítása nehezebb, mint ahogy az olasz hatóságok várták, így valószínűleg még több napig tart, mire eredménye lesz a DNS vizsgálatoknak.

Nem műszaki hiba okozta

Nincs műszaki hibára utaló nyom és biztos, hogy a busz nem ment a megengedettnél gyorsabban - ezt mondta Híradónknak a veronai autópályarendőrség vezetője. A parancsnok szerint lehetséges, hogy a magyar diákokat szállító jármű sofőrje elaludt vagy rosszul lett, de ezek még csak feltételezések, amelyeket bizonyítani kell. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy a túlélők beszámolója szerint sem történt semmilyen rendkívüli esemény a baleset előtt.

Életveszélyes az állapotuk

Veronában van tudósítónk Litauszky Balázs, aki elmondja, hogy mi lehet tudni a két életveszélyes sérült állapotáról. És arról is, hogy hol tart a baleset vizsgálata.

Előző rész (2017. január 05.)

Mihez kezd Vilmos a kocsiban talált droggal? Ágnes megtudja, hogy a rendőrség biztosan vizsgálatot indít Ludwig ügyében. Vajon sikerül Rudiéknak a festmény-adásvétel lebonyolítása? Nóra sorsfordító döntésre szánja el magát a vízprojekttel kapcsolatban.

A halál oka: agyhártyagyulladás

Agyhártyagyulladás okozta annak a kétéves kisfiúnak a halálát, aki karácsony előtt, néhány óra leforgása alatt halt meg a Borsod megyei Körömben. A laboratóriumi vizsgálatok igazolták a betegséget okozó baktérium jelenlétét. A kisfiú váratlanul lett rosszul, de hiába hívtak hozzá mentőt, már a kórházig sem jutottak el vele, a mentőautóban halt meg.

3 év, 2 millió forint


szerző:
2016.12.15. 18:03
3 év, 2 millió forint

Trükkös módon buktatták le a rendőrök, ezt is neki kell állnia. A tetemes bűnügyi költséget is ki kell fizetnie az ékszertolvajnak, akit 3 év 3 hónapra ítéltek. Ő és társai, még februárban, egy autó és acélsodrony segítségével kitépték a Csepel Plaza oldalát, így jutottak be az ékszerboltba. A háromfős banda két tagját azonnal elfogták, harmadik társuk azonban elmenekült. Őt úgy buktatták le, hogy egy színlelt közúti ellenőrzésen szondát fújattak vele, így szerezték meg a DNS-ét, ami alapján azonosították. A vizsgálat több mint kétmillió forintba került, ezt is neki kell kifizetnie.

Nem találtak felelőst


szerző:
2016.12.08. 18:06
Nem találtak felelőst

Nincs felelőse a rendőrségnél a bőnyi lövöldözésnek - értesült az RTL Híradó. Úgy tudjuk, ezt állapította meg a belső vizsgálat. Október végén lőttek le egy rendőrt, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai tűzpárbajba keveredtek egy házkutatáskor. A vizsgálat szerint a rendőrök szakszerűen intézkedtek. A lövöldözés gyanúsítottja, Győrkös István a Nemzeti Arcvonal vezetője, a szélsőséges szervezet tagjai ellen tovább nyomoznak. Eddig 17 gyanúsított van az ügyben, közülük hárman előzetes letartóztatásban vannak.

Házkutatás a metróbaleset után

20 embert hallgatott ki a rendőrség a hétfői metróbaleset miatt, amiben 15-en sérültek meg. Úgy tudjuk, már csak a ketten vannak kórházban, a többieket hazaengedték. A BKV vezérigazgatója Híradónknak azt mondta, mindenkinek kifizetik a kárát, de eddig senki nem jelentkezett még. Közben a hatóságok vizsgálják a metrók kocsik fekete dobozát, amikből kiderülhet, mi történt pontosan az ütközés előtt.

Pharaon-ügy:

Nem nyomoz az ügyészség Ghaith Pharaon ügyében, mert szerintük az információk ellentmondásosak. Bár úgy látják, a kormányzati kommunikáció alapján felmerül, hogy a hatóságok szándékosan engedték be az országba a 25 éve körözött szaúdi üzletembert. A Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes alelnöke azt mondta Híradónknak, most már a bizottság sem foglalkozik a kérdéssel. Németh Szilárd szerint a bizottság minden kérdésére kielégítő választ kapott. A testület szocialista elnöke szerint viszont teljes a zűrzavar. Ezért újabb vizsgálatot kezdeményez.

Mintha nem csökkent volna az ÁFA

Visszadrágult a sertéshús. 1400-1500 forint körül adják kilóját átlagosan, nagyjából annyiért, mint egy éve, az ÁFA-csökkentés előtt. A Terméktanácsnál világpiaci folyamatokkal magyarázták az árak szerintük 10-15 százalékos emelkedését. Azzal érveltek, még többet kellene most fizetniük a vásárlóknak, ha nincs a januári adócsökkentés. A nemzetgazdasági miniszter viszont azt mondja, nehéz magyarázatot adni a drágulásra, és vizsgálatot ígért.

Ujlaki Dénes: „Fiúk, vigyázzunk! Oda kell figyelni!”

A színművész most töltötte be 73. életévét, aktívan játszik és imádja a munkáját. Sajnos ez nem volt mindig így. Nem olyan rég átesett egy szörnyű betegségen, mely a férfiak nagy százalékát érinti. Prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Szerencsére a művész úr időben vizsgáltatta ki magát, így nem történt tragédia a dologból. Fontos, hogy figyeljünk oda magunkra, ezt üzenni Ujlaki Dénes.

„Esélyem sem volt kikerülni”

Azonnal meghalt, miután elgázolták. Egy 82 éves férfi halt meg a Bács-Kiskun megyei Hetényegyháza közelében, amikor egy autós halálra gázolta a sötétben. Az idős férfi a rendőrök szerint nem viselt láthatósági mellényt, és már féktávolságon belül lépett ki az autós elé. Azt még vizsgálják, pontosan hogyan történt a baleset.

Paks II: Ugrásra készen


szerző:
2016.11.13. 18:30
Paks II: Ugrásra készen

Még le sem zárultak a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos uniós vizsgálatok, már több cég is bekapcsolódna a beruházásba. Az egyik amerikai tulajdonú cég a turbinákat szállítaná, de egy korábbi Népszabadság cikk szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalkozása is készenlétben áll. A bővítésért felelős kormánybiztos szerint az orosz fővállalkozó dönt majd arról, hogy kikkel dolgozik együtt.

Elküldték a nőgyógyászt


szerző:
2016.11.10. 18:10
Elküldték a nőgyógyászt

Rendkívüli felmentéssel elküldték a Péterfy Sándor utcai kórházból azt a nőgyógyász főorvost, aki a bíróság szerint szexuálisan zaklatta a pácienseit. Ezt egy olyan perben mondták ki, amit az orvos indított a Házon kívül című magazinműsor ellen, azt állítva, hogy a riport készítői megsértették a személyiségi jogait. A bíróság azonban úgy találta, az orvosra panaszkodó betegek igazat mondtak. Az orvosi kamara etikai vizsgálata még tart.

Minden 3. palacsinta elbukott a NÉBIH tesztjén

A NÉBIH 21 a Szupermenta projekt legújabb terméktesztjén interneten rendelt, házhoz szállított „hortobágyi” elnevezésű palacsintákat vizsgált. Főleg a kiszállított ételek hőfokával volt probléma, de a „fitt”, „light”, „fitness”, „könnyű” jelzők használata sem volt megfelelő minden esetben.

„Mellébeszélnek a hatóságok”

Mellébeszélnek a hatóságok Ghaith Pharaon ügyében, ezt mondta a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke a bizottság zárt ülése után. A 25 éve körözött szaúdi üzletemberről két hete derült ki, hogy ügyvédjének cége Orbán Viktor szomszédságában vásárolt villát. A Fidesz szerint nincs szükség további vizsgálatokra az ügyben.

Elvitték a rendőrök a pingálókat

Átfestették a repedezett járdát, ezért előállították a Kétfarkú Kutyapárt elnökét és több társát Pécsen. A rendőröket egy ottani önkormányzati cég értesítette, de hogy miért, arról nem akartak beszélni. A nyomozók szerint a járda kipingálásával rongálást követtek el. Most majd szakértők vizsgálják meg, hogy mekkora kárt okozhattak. A Kétfarkú Kutyapárt másutt is festett már járdát, de most először volt előállítatás. A kormánypártok szerint még egy pártelnöknek is be kell tartani a törvényeket.

 

Módosítani kell a reklámadót

Ellentétes az uniós joggal a reklámadó, ezt mondta ki az Európai Bizottság másfél évvel ezelőtt elindított, most lezárult vizsgálata. Kifogásolják, hogy a törvény különbséget tesz a médiacégek között a bevételeik alapján, és szerintük szabálytalan, hogy a veszteséges vállalkozásoknak, például a Tv2-nek kevesebbet kellett fizetniük. A kormány azt mondja: megvédik a reklámadót.

Cserépkályha miatt égett halálra

Egy idős asszony bennégett, az őt menteni próbáló középkorú férfi pedig égési sérüléseket szenvedett hajnalban Budakeszin, miután kigyulladt egy családi ház. Az biztos, hogy nem gázrobbanás történt, vélhetően a fatüzelési cserépkályhával lehetett gond, de hogy pontosan mi, azt még vizsgálják. Az egyik szomszéd azt mondta, olyan csendben történt az egész, hogy csak a helyszíneléskor bevilágító kék fényekből jöttek rá, hogy baj történt az utcájukban.

Lélekvizsgáló – Mit rejt a tudatalattink?

Manapság többször halljuk azt a tényt, hogy a testi betegségeknek legtöbbször lelki okai vannak. Kovács-Magyar András bizony ezt vizsgálja, vagyis azt, hogy miről is árulkodik a lelkünk, milyen terheket cipelünk magunkkal. Hogyan szólítja meg a tudatalattinkat? Itt a csoda! Egy számítógépes program segítségével.

Hónapokig kell várni a szemvizsgálatra

Van olyan szakrendelő ahol már csak december végére tudnak időpontot adni szemészeti vizsgálatra. Ezt tapasztalta stábunk, amikor több rendelőintézetbe is megpróbált bejelentkezni. A Híradónk által megkérdezett szemészorvos szerint ez azért is van, mert az orvosok nagyon leterheltek. Éppen ezért a szemorvosok most azt kérik az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy tegyék ingyenessé egy speciális távvizsgálatot, amihez betegnek nem kell bemenni rendelőbe.

Vizsgálják, miért omlott össze a ház

Vizsgálatot rendelt el a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal annak a családi háznak az ügyében, amelyik szombaton omlott be Debrecenben. A ház szomszédságában mélygarázst építenek, ezért több méter mélyen kiásták a földet. Ebbe a hatalmas lyukba omlott az egyik hálószoba. A mélygarázs építési engedélyét a város jegyzője adta ki. A kivitelező cég szerint ők mindent a szabályoknak megfelelően csináltak. Az önkormányzat, most rendkívüli szociális segélyt és lakást is felajánlott az otthon nélkül maradt családoknak.

Két idős asszonyt gázolt halálra a vonat

Rossz oldalon szálltak le a vonatról, halálra gázolta őket egy tolató mozdony a kapuvári állomáson.  Két idős asszony halt meg, egy férfi pedig megsérült a pénteken történt balesetben. Az egyik elütött asszony néhány hónap múlva ünnepelte volna férjével hatvanadik házassági évfordulóját. Fiukhoz, Bécsbe tartottak. A rendőrség vizsgálja, hogy hibázott-e a vasúttársaság, ott azt mondták, figyelmeztették az utasokat, hogy melyik oldalon szálljanak le.

Sorszámosztás – nincs elég orvos, heteket kell várni már egy egyszerű vizsgálatra is

Hogy várólista van az egészségügyben, az már sajnos mindennapos. Hogy heteket, hónapokat, és van, hogy egy évet is várni kell egy-egy műtétre, ebbe már beletörődtünk. Abba azonban nagyon is nehéz beletörődni, hogy már egy egyszerű vizsgálatra, vagy csak, hogy gyógyszert írjon fel az orvos, már arra is heteket kell várni. Szondi Vanda két olyan budapesti rendelőintézetben is járt, ahol sorszámokat osztanak a betegeknek. A sorszámokért pedig órákig állnak sorba. És sokan így sem jutnak be a rendelőbe. Csak hetek, hónapok múlva. Mert nincs elég orvos.

Orosz rakéta végzett a maláj géppel

Oroszbarát területről, orosz rakétával lőtték le a maláj utasszállítót 2014 júliusában Ukrajna fölött. Ezt állapította meg a hollandok által vezetett nyomozócsoport, amelynek jelentését most hozták nyilvánosságra. Az oroszok továbbra is tagadják, hogy közük lenne a 298 halálos áldozattal járó katasztrófához, és kitartanak amellett, hogy az ukránok a felelősek.

Egy cég felelt csak meg az előírásoknak

Hétfőtől a Hunguard Kft. végezheti - egyedüli vállalkozásként - az összes bank és biztosító informatikai rendszerének vizsgálatát. A cég az elmúlt években megsokszorozta a bevételét. Az Együtt és a Jobbik szerint a kormány szándékosan hozza helyzetbe a kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező céget. Az MNB-nél azt közölték, eddig egyedül a Hunguard felelt meg a feltételeknek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!