KERESÉS search-close

vitorlás

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vitorlás"

Mentés a háborgó Balatonból

Nekünk mesélték el a mentést azok a hajósok, akik Alsóörsnél húztak ki egy vízbe esett férfit szombaton a Balatonból. Mire rátaláltak, legalább fél órát töltött a 15 fokos, erősen hullámzó vízben a beesett férfi. Óriási szerencséje volt!

KÉKSZALAG: ilyen a hangulat a Balaton közepén

50 éves a Kékszalag: Európa legnagyobb, éjjel-nappal zajló vitorlásversenyére idén csaknem hétszáz hajó nevezett – háromezer főnyi legénységgel a fedélzeten.

Felvétel: Dr. Krausz Róbert

István egyedül, vitorlással kerüli meg a Földet

A Golden Globe Race-t, azaz a világ első kikötés nélküli szóló vitorlás földkerülő versenyét mindössze egyszer rendezték meg, 1968-ban egészen mostanáig. A 17 induló között ott van Kopár István is.

 

5 hónapig sodródtak az óceánon

Nem hitték el, hogy még egy napot túlélnek a Csendes-óceánon - ezt mondta a megmenekülés utáni első interjúban az a két nő, akik csaknem öt hónapon át sodródtak kutyáikkal egy kis vitorláson. A héten találtak rájuk tajvani halászok. Végül amerikai haditengerészek mentették meg őket. Sokan azonban kételkednek, mert szerintük túl jól néznek ki egy ilyen megrázkódtatás után.

Story Extra 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 16:50

Fókusz 2017-07-07


szerző:
2017.07.07. 18:55
A legjobbak már célba értek az idei Kékszalagon!

Ugyan a leggyorsabb hajók már célba értek, a 49. Kékszalagnak még nincs vége! Természetesen mindig a katamaránok érnek a leghamarabb célba a vitorlásversenyen. Litkey Farkas pedig egyenesen a versenyről sietett hozzánk, hogy beszámoljon a tegnap elért sikerről!

Vitorlást vesz a honvédség

Balatoni vitorlásokat vásárolna a Magyar Honvédség a katonáknak. A hajozas.hu vette észre a közbeszerzési kiírást, amely szerint feltétel, hogy mahagóni beépítésű oldalfalai legyenek a négy fekvőhellyel rendelkező hajóknak. A Demokratikus Koalíció szerint a honvédségi vezetők luxusnyaralásaira költenek ahelyett, hogy a lepusztult honvédségi eszközöket cserélnék ki.

Előző rész (2017. április 25.)

Gréti szert tesz egy lerobbant, régi balatoni vitorlásra. Gábor elhatározza, hogy csak azért is vérbeli nőfalót nevel Botondból. Linda nagyon megbántja Emmát, amikor két üzletfele előtt letagadja őt.

A mólóhoz csapta őket a hullám

Csaknem tragédiával végződött egy vitorlás balesete Los Angeles közelében. A hajót elkapta egy nagy hullám, és hozzávágta a parti móló oszlopaihoz, miközben az utasok szerteszét repültek. Minderről drámai videókat készítettek a partról figyelő emberek.

Kisfiút és apukáját mentették ki a Balatonból

A vízirendőröknek kellett partra vontatni egy vitorlást a szerdai viharban Siófoknál. A hajó motorja és kormánya is tönkrement, amikor fennakadt egy homokpadon a parttól 300 méterre. Balatongyöröknél elsodort a szél egy 4 éves kisfiút, aki egy felfújható gumi-fotellel játszott a vízben. Apja utána úszott, de az erősen hullámzó vízben nem bírta sokáig. Végül mindkettőjüket a keszthelyi vízirendőrök mentették ki.

KÉKSZALAG: Viharos időben startoltak el a hajók

A vihar ellenére ma reggel elrajtolt a 48. Kékszalag vitorlásverseny. Igaz, az eredetileg tervezett 600 indulóból csak 485-en tudták vállalni a megmérettetést. Több hajót ugyanis már a parton tönkretett a szél, többek között az olimpiai bronzérmes, korábbi Kékszalag-győztes német Roland Gäbler sem tudott elindulni.

Családi kaland: saját kezűleg épített vitorlással kerülték meg a Földet

Horváthék egy szép napon úgy döntöttek, építenek egy vitorlást. Aztán amikor kész lett, még nagyobbat álmodtak, és azt mondták, mind a négyen vízre szállnak és körbehajózzák a Földet. Volt, hogy majd egy hónapig nem álltak szilárd talajon. Ez is érdekes élmény volt, de azt mondják egymásról még különlegesebbeket tanultak.

Fókusz 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 18:55
Menteni kellett egy vitorlást a Balatonból

Négy embert mentettek ki vasárnap egy vitorlás hajóról a Balaton közepéről. Az akcióról felvétel is készült. A hatalmas viharban azután került bajba a vitorlás, hogy eltört a kormánya, így nem lehetett irányítani. A vízimentőknek a 80-100 kilométeres szélben a 2-3 méteres hullámokkal is meg kellett küzdeni. Senki sem sérült meg.

 VÍZIMENTŐK: Méteres hullámokból mentették a vitorlást

Méteres hullámokból zúdul a víz a Rupert mentőhajóra. A vízimentőknek négy embert kellett kimenteniük egy vitorlásról, a Balaton közepéről. A hajó akkor került bajba, amikor eltört a kormányuk, ekkor kértek segítséget.

Magyar vitorlázó sikere - 2. hely az EB-n

45 év után állhatott magyar vitorlázó ismét a dobogóra, az egyszemélyes hajóosztályban Európa-bajnokságon. Berecz Zsombor a második helyet szerezte meg Barcelonában. A riói olimpiára készülő versenyző 90 fős mezőnyben végzett a dobogón.

A Balaton család kalandjai a tengeren

Először jutott át magyar vitorlás a legendás Északnyugati-átjárón. Az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal összekötő utat egy négytagú magyar család teljesítette két hónap alatt. A csapat legfiatalabb tagja útközben, a Jeges-tengeren ünnepelte hatodik születésnapját, ő a világ egyik legfiatalabb hajósa, aki végigment a veszélyes úton.

MESEBELI TÁJAK: Magyar család jutott át az Északnyugati-átjárón

Óriás jéghegyek és sokszor többméteres hullámok között vágott neki a 4 ezer kilométeres útnak a Balaton család. Az átjárót az év nagy részében összefüggő jég borítja, és csak néhány hétig olvad meg annyira, hogy hajóval át lehessen jutni rajta. Komjáti Ferenc és Balaton Zoltán felvételei.
 

Nem tudott úszni, megfulladt a Balatonban

Strand kajakról a Balatonba borult és elmerült egy 18 éves fiú Balatonszéplakon. Társát, aki szintén a vízbe esett, egy arra járó vitorlásról kimentették. A fiatalok a vasárnapi kánikulában egy Tolna megyei kistelepülésről érkeztek a Balatonhoz. Úgy tudjuk, hogy egyikük sem jó volt úszó, mégis a parttól több száz méterre kajakoztak.

Világ körüli útra indul a magyar hajóskapitány

Világ körüli útra indul egy hatalmas vitorlással Légrádi Márk. Ha minden jól megy, három évet tölt majd a vízen. A nem mindennapi feladatról ő mesélt nekünk.

66 napig hánykolódott az óceánon

66 napot hánykolódott hajójával az Atlanti-óceánon egy amerikai férfi. Louis Jordan még január végén indult el halászni, de viharba került, és vitorlása felborult. Egy olajszállító talált rá, helikopterrel vitték kórházba.

Az Egyenlítő felé haladnak Fa Nándorék

Az Egyenlítő felé halad Fa Nándor és új-zélandi társa a Spanyolországból indult földkerülő vitorlásversenyen. A magyar hajó jelenleg az utolsó helyen áll, a hátrányt még két hete, a rajtnál szedték össze műszaki problémák miatt. Közben a versenyben eddig vezető angol hajónak eltörött az árboca és fel kellett adnia a küzdelmet.

Méder Áron újabb nagy kalandba vetette magát!

A világ egyik legveszélyesebb vitorlásversenye, a Mini Transat és egy megszállott vitorlázó, aki már egyedül megkerülte Földet: ő Méder Áron, akit Spanyolországban, Sada-ban értünk el a rajt előtt.

Fókusz Plusz 12-06-30


szerző:
2012.06.30. 19:30
Fókusz Plusz 12-06-30

Fókusz Plusz: Sötét démonok - Idegösszeomlást kaptak, pszichiátriára kerültek. A lakodalmas zene császára, MC Hawer és a sztárszínész Mészáros Árpád Zsolt megrázó vallomása. Édes élet - Csodakabrió, méregdrága vitorlás. Megmutatjuk, mi az igazi luxus a hőségben, amiről Puzsér Róbertnek is megvan a véleménye.

Fókusz Plusz 12-03-03


szerző:
2012.03.03. 19:30
Fókusz Plusz 12-03-03

Fókusz Plusz: A legsikeresebb magyar zenészeket faggattuk arról, hogyan lehet nemet mondani a korlátlan mennyiségű alkoholra, a drogokra, és a rock and roll életforma folyamatos csábításaira. Rakonczay Gábor az eltűnt magyar expedíciósoknak abba a csoportjába tartozik, akik valóban megkerültek. Sok példa volt már ilyenre, de sajnos az ellenkezőjére is.

Szabadidős rendőr élesztette újra a tóba merült férfit

A Velencei-tóban két fürdőző egy puffanásra figyelt fel, előbb azt hitték, harmadik társuk viccel. A férfi elmerült a vízben.

Kézzel tartotta a vitorlát a mentős

Egy vitorláshajó kétfős legénységét segítették partra szombaton a Velencei-tavon a Baptista Szeretetszolgálat mentőhajójával.

Viharosra sikerült az idei Kékszalag

Sztárjaink arról meséltek a Reflektornak, hogyan élték meg, amikor lecsapott a természet verseny közben.

Kékszalag: A hajók csaknem felének nem ment

Még szombaton is mentették a Kékszalag versenyen résztvevő hajókat a Balatonon.

Több száz embert mentettek a Kékszalagon

Több hajó elsüllyedt vagy felborult a viharban. A versenyzők nagy részét felkészületlenül érte a 60-80 kilométeres szél.

Kékszalag: Elrajtolt a mezőny


szerző:
2011.07.14. 10:32
Kékszalag: Elrajtolt a mezőny

Csütörtök reggel 9 órakor elrajtolt Balatonfüredről a 43. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye.

Súlyos baleset a vitorlásverseny startjánál

Vitorlásverseny startlövése okozott súlyos sérülést a Balatonon vasárnap délelőtt, az indítóbíró két ujja leszakadt.

Eszméletét vesztette egy vitorlásversenyző

Rosszul lett és eszméletét vesztette egy férfi egy balatoni vitorlásversenyen, Csopak közelében.

Fókusz 11-02-08


szerző:
2011.02.08. 20:45
Fókusz 11-02-08

Fókusz: Szerelemről szó sem volt - Kusza viszonyok a Villában, ki kinek vall szerelmet és ki hazudik? Hajótörés - A nyílt óceánon sérült meg Rakonczayék vitorlása, oda a világkörüli út? Megmenthették volna? - Az anyuka szerint azért halt meg a kétéves kislánya, mert nem jött ki az ügyeletes orvos.

Hajótörés testközelből


szerző:
2011.02.08. 19:14
Hajótörés testközelből

A magyar házaspár csodával határos módon élte túl a vihart az Atlanti-óceán közepén. Rakonczayékat egy 16 méter magas óriáshullám borította fel.

Hazaindult a „botrányhajó”


szerző:
2011.01.31. 09:49
Hazaindult a „botrányhajó”

Elindult hazafelé Argantínából a német haditengerészet vitorlása, amely politikai botrányt okozott Németországban.

Fókusz 10-10-25


szerző:
2010.10.25. 20:40
Fókusz 10-10-25

Fókusz: A családban marad - Bemutatjuk az X-Faktor versenyzőinek rokonait. A Vastag famíliával együtt utaztunk a show-ra. Harc az elemekkel - Árboctörés, viharok. Hajónapló a magyar vitorlások adriai összecsapásáról. Halálugrás - Lélegzetelállító felvételek a bázisugrók versenyéről, ahova magyarok is beneveztek.

Hullámok hátán hasították a tengert

Az Adria egyik utolsó eldugott gyöngyszeme, Cres szigete adott otthont a magyar tengeri nagyhajós bajnokságnak, itt gyűlt össze a magyar vitorlástársadalom krémje.

Fa Nándorék nyomdokába lép egy házaspár

Csütörtökön indult el Budapestről az a fiatal házaspár, akik tengerjáró vitorlássukkal egy év alatt kívánják megkerülni a Földet.

Vízre szállhat a holland tini


szerző:
2010.07.28. 19:40
Vízre szállhat a holland tini

A holland gyermekvédelmi hatóság nem fellebbez a keddi bírósági döntés ellen, amely zöld utat adott a 14 éves lánynak.

Döbbenetes rekordok az idei Kékszalagon

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén minden eddiginél több hajó indult, és adta fel a versenyt.

A sztárok többsége feladta


szerző:
2010.07.05. 08:09
A sztárok többsége feladta

Az idei Kékszalag a gyenge szél miatt keveseknek okozott örömöt.

Luxus kényeztetés felsőfokon

Bemutatjuk az ország legextrémebb szórakozási lehetőségeit, és legexkluzívabb szállodáit. Ott, ahol nem a pénz, hanem a luxus és csillogás számít!

Tabáni Istvánt vitorlázás közben faggattuk

Az énekes a Kékszalagra készül, és arról is mesélt, hogy nemrég kedvesével Firenzében járt.

Eltűnt, majd megkerült a tini vitorlás

Egy, a keresésére indított ausztrál repülőgép észlelte.

Vásáry André és Ádok Zoli matrózok lesznek

A kiscsillagok indulnak a Kékszalagon, ott voltunk az első edzésükön.

Fertő tóba fulladt egy férfi


szerző:
2010.06.01. 21:04

Királynők a fedélzeten!


szerző:
2010.05.26. 09:00
Királynők a fedélzeten!

Dobó Ági és Kaló Jennifer indulnak a Kékszalagon. Elkísértük őket egy edzésre.

Partot ért az ifjú vitorlázó rekorder

A 16 éves ausztrál lány 210 nap alatt körbevitorlázta a Földet. Ő a legfiatalabb, akinek ez sikerült.

Viharba került az ausztrál vitorláslány

10 méteres hullámok ostromolták Jessica Watson hajóját, aki legfiatalabbként akarja megkerülni a földet.

Előkerült a vitorlázni vágyó tini

Épen és egészségesen került elő az a holland kislány, akit eltiltottak attól, hogy egyedül körbevitorlázza a Földet.

Hajótörötté vált a földkerülő vitorlás

Vihar miatt ki kellett menteni hajójáról egy német vitorlást Új-Zéland partjainál.

Már áldozata is van az ítéletidőnek

Egy férfi meghalt, egy másikat pedig eltűntként tartanak számon Görögországban.

Szörfösök és vitorlázók a vihar fogságában

Folyamatosan mentettek szombaton a Balatonon a vízimentők és a vízirendőrök.

17 évesen körbevitorlázta a Földet

A rekorder Mike Perham már 14 évesen egyedül átvitorlázott az Atlanti-óceánon.

Hadihajó mentette meg a nyolctagú családot

A család vitorlásán megsérült az árboc és a vitorla, így nem tudtak továbbhaladni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való