KERESÉS search-close

világnap

93 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "világnap"

HIV: se kampány, se szűrés

Több ingyenes HIV szűrési lehetőség kellene az országban a szakértők szerint, és állami szűrőprogramra is szükség kellene. Erről beszéltek ma orvosok, a holnapi AIDS világnapja kapcsán, egy konferencián. Nagyjából 2500 ismert HIV fertőzött van Magyarországon, de csaknem négyezren lehetnek azok, akik bár elkapták vírust, nem tudnak róla, mert nem mennek el szűrésre.

Ünnepeld velünk a televíziózás világnapját!

A televízió megdobogtatja a szíved, kitárja az elméd, és felnyitja a szemed. Ezt pedig meg is ünnepeljük minden évben, november 21-én, a tévézés világnapján! Nézd meg itt, hogyan elevenítették fel a Reggeliben a tévézés aranykorát a legendák!

Tanuljuk meg az újraélesztést!

Az Újraélesztés Világnapján, október 16-án, az Országos Mentőszolgálat ingyenes életmentő képzést szervez a nagyobb mentőállomásain, melyen az újraélesztést tanulhatják meg az érdeklődők a gyakorlatban. Mutatjuk a tudnivalókat!

Ma van az anyatej világnapja!


szerző:
2018.08.01. 08:51
Ma van az anyatej világnapja!

Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF éppen ezért indította el átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

A ruhadarab, ami titkos fegyver

A világ talán legerotikusabb ruhadarabjának világnapját ünnepeljük. Éljen-éljen a nylonharisnya!

Ünnep különleges produkcióval

20 méter magasan, biztosítás nélkül egyensúlyoztak a Magyar Nemzeti Cirkusz artistái Debrecenben. Ezzel ünnepelték a cirkusz világnapját. Az egyik néző azt is kipróbálhatta, hogyan kell egyensúlyozni egy ügető ló hátán.

Tánccal a rák ellen!


szerző:
2018.04.10. 09:57
Tánccal a rák ellen!

Április 10. a Nemzeti rákellenes nap. Pontosan 8 éve, ennek a napnak az előestéjén alakult meg az Újjászületés Rehabilitációs Táncklub. A klubot daganatos betegek alapították azzal a céllal, hogy támogatást és segítséget nyújtsanak a betegségen átesett, vagy a betegséggel éppenn még küzdő sorstársaiknak. A témával kapcsolatban Legéndi Veronika, az Újjászületés Rehabilitációs Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Pellerné Fetter Zsuzsanna volt, aki három éve csatlakozott a csoporthoz.

Cinthya Dictator őszintén a rák ellen folytatott küzdelméről

Április 10. a Nemzeti rákellenes nap. Mivel mind emberek vagyunk, nemcsak civileknél, hanem ismert embereknél is kialakulhat nagyobb betegség. A Reggeliben Cinthya Dictator mesélte el saját történetét.

Hihetetlen eredményt értek el a Piros Orr Bohócdoktorok

Ma van a nevetés nemzetközi napja! A Piros Orr Bohócdoktorok azt a feladatot vállalták, hogy felvidítják a kórházban fekvő beteg gyerekeket, mert a nevetés gyógyít. Nemcsak a szülők és az orvosok megfigyelése ez, de tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a nevetés és a vidámság nagymértékben segíti a betegek gyógyulását. A témával kapcsolatban Réka Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok ügyvezetője, Bakos Éva (Dr. Baki) és Rábavölgyi Tamás (Dr. Frenki) volt a Reggeli vendége. Dr. Baki pedig egy csodálatos esetet is elmesélt a műsorvezetőknek.

Február 13. a palacsinta világnapja!

Húshagyó kedd napján tartják a palacsinta világnapját. Ennek apropóján kiderült, hogy mitől jó a palacsinta, és hogy milyen extrák vannak. A témával kapcsolatban Kiss István és Petró Dorottya, a Bajnok Palacsinta Egyesület alapítói voltak Anna és Miki vendége a Reggeliben.

Magyar pék versenyezhet a pizza VB-n!

Szabi, a pék egyenesen Amerikáig utazik, hogy hazánkat képviselje a pizza világbajnokságon, a mai Reggeliben pedig elárulta ennek az isteni ételnek minden titkát.

Ma van a bók világnapja


szerző:
2018.01.24. 09:12
Ma van a bók világnapja

Anna és Miki ma reggel minden vendéget elhalmoztak a dicséreteikkel. De miért esik ennyire jól, ha valaki bókol nekünk? Heller Csilla, pszichológus adott választ a kérdésre.

Popcorn nap egy jótékony célért!

Ma van az első országos popcorn nap, amihez a Reggeli műsorvezetői is csatlakoztak. Amerikában és a világ más tájain évek óta január 19-én ünneplik a Popcorn Day-t, vagyis a pattogatott kukorica napját. Ezt a programot idén első alkalommal rendezi meg az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány. Az akcióval arra bíztatják az anyukákat, kollégákat, óvodákban és iskolákban dolgozókat, hogy ennek alkalmából szervezzenek programokat és meghívottjaikkal, résztvevőikkel az elkészített és elfogyasztott pattogatott kukorica jelképes kifizetésével gyűjtsenek adományokat az alapítvány gyermekei részére. Ezzel is hozzájárulva az alapítvány működéséhez.

Nadrág nélkül a metrón


szerző:
2018.01.08. 19:12
Nadrág nélkül a metrón

Több nagyvárosban is tegnap tartották a „nadrág nélkül a metrón” világnapját, amikor teljesen természetes, hogy emberek egy szál gatyában, vagy éppen bugyiban utaznak a metrón.

Művészek a fogyatékkal élőkért

Művészek és sportolók kezdtek kampányba, hogy fogyatékossággal élőknek segítsenek. Videóüzenetükkel azt szeretnék elérni, hogy minél többen figyeljenek oda azokra, akik nem tudnak a saját érdekükben szólni. Azt is kérik, a tavaszi választáson mindenki olyan pártra szavazzon, amelyik képviseli a fogyatékkal élők ügyét. 1992 óta minden évben december 3-án tartják a fogyatékkal élők világnapját.

 

Ma már túlélhető a HIV-fertőzés

A Queen legendás frontembere volt az első világsztár, aki AIDS-ben halt meg, és ezzel a világ figyelmét erre a betegségre irányította. Ha 1995-ig életben tudott volna maradni a kezelésekkel, akkor még ma is élhetne. 95-ben jelentek meg ugyanis azok a korszerű gyógyszer kombinációk, amikkel ez a betegség túlélhető lett.

 

Minden tizedik baba koraszülött

Már 22 hétre született babát is megmentettek az orvosok a Semmelweis Egyetem szülészeti klinikáin. Magyarországon minden tizedik baba korábban jön a világra. A túlélési esélyük viszont évről évre nő a fejlődő orvostechnika miatt, és a fejlődésükben is egyre kisebb a visszamaradás.

A csinos Varga Iza is küzd az elhízás ellen

Ma van az Elhízás Világnapja, amit 2015-ben azzal a céllal hoztak létre, hogy ösztönözze az embereket az egészséges testsúly megőrzésére. Emellett az Elhízás Világnapja idén is a gyermekkori elhízás visszaszorításának fontosságára hívja fel a figyelmet. Varga Izabella is a kezdeményezés mellé állt.

Túl sokat kell várni a kezelésre a mellrákos betegeknek

Még mindig 40 napot kell várniuk a kezelésre a mellrákos betegeknek a diagnózis után - az Egészség Hídja Összefogás a mellrák ellen nevű szervezet vezetője szerint. Pedig nemcsak a korai diagnózis, hanem a kezelés gyors megkezdése is döntő a gyógyulás szempontjából. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kivilágított Lánchídon vasárnap este vonultak át azok, akik a mellrákra és a prosztatarák elleni közdelemre így akarják felhívni a figyelmet.

Fehér Tibit megihlették Molnár Andi gyönyörű lábai?

A Reggeli házigazdája és a Szombat esti láz gyönyörű táncosnője a Szeresd a lábad! világnap alkalmából egészen közel kerültek egymáshoz, sőt még a fétisek is felmerültek a közös edzés után.

Ma van a véradók világnapja!


szerző:
2017.06.14. 08:02
Ma van a véradók világnapja!

Június 14-én ünnepeljük a véradók világnapját. Nagy Gábor elmondta, miért fontos a véradás, kik adhatnak vért, illetve azt is, hogy a fiatalok idén többek között a VOLTon, az EFOTTon, a Művészetek Völgyében és a SZIN fesztiválon is adhatnak vért.

Kattints, nagyi! - Internetező tanfolyam nyugdíjasoknak

A Nemzetközi Távközlési Egyesület 2002-ben kezdeményezte, hogy május 18. legyen az Internet Világnapja. Ez alkalomból meghívtunk egy nyugdíjas nagyit, aki részt vett egy képzésen, ahol megtanult internetezni!

Május 15-e a családok világnapja!

Darai Dóra családállítóval a család világnapja kapcsán beszélgettünk a családállítás rejtelmeiről. Ha eddig azt sem tudtad, hogy léteznek ilyen foglalkozások, mindenképpen nézd meg a videót!

Miki vajon kiállta a tűzoltóruha-tesztet?

Május 4-én nemcsak a Star Warst ünneplik, hanem a Tűzoltók napját is! Ez a nap Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Ennek kapcsán Annáék Kisdi Mátéval, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivőjével beszélgettek, sőt Miki kipróbálta magát egy tűzoltó felszerelésben is!

A Star Wars-láz a Reggelibe is megérkezett!

A Star Wars megkerülhetetlen alkotása a filmiparnak, világszerte milliók rajonganak a történetért, és az azt körülvevő misztikus világért. 2011 óta világnapja is van a műalkotásnak, a "may the force be with you" után, nem meglepő módon, május negyedikén!

Magyar világsiker: Hagyományos lánc nélküli kerékpár!

Ma van a szellemi tulajdon világnapja, amikor az emberi kreativitást, a művészetet, és azokat az embereket ünnepeljük, akik ötleteikkel és találmányaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ egy jobb, és élhetőbb hely legyen. A magyarok is rengeteg hasznos találmánnyal vonultak be a történelembe. Ezúttal Herczeg Zoltán, divattervező és Podonyi János, a Stringbike üzletfejlesztője volt Anna és Miki vendége.

Kísérleti állatok világnapja: Milyen beauty termékeket használjunk?

Az Európai Unió területén 2013. március 11. óta tilos a kozemtikai állatkísérletek végzése. Nemcsak az állatok élete és egészsége múlik rajta, de sokszor pontatlanok is az eredmények. Szabó Hédi, vlogger volt Anna és Miki vendége, aki kizárólag olyan termékeket használ, melyeket nem tesztelnek állatokon.

Lufikkal a Parkinson-kór ellen

Részegnek hiszik és gyakran megszólják őt. Ezt mondta az RTL Híradónak egy Parkinson- kóros férfi. A betegség világnapja alkalmából több száz Parkinsonos beteg sétált a budapesti Bazilikához, színes lufikat engedtek fel, hogy felhívják a figyelmet a máig gyógyíthatatlan kórra. A betegséget ugyanis csak kezelni lehet, gyógyszerekkel és alternatív terápiákkal, például zenével és tánccal is.
 

Így ünnepli a The Biebers az önkéntesek világnapját!

December 5-e az önkéntesek világnapja. Az ENSZ által 1985-ben határozatba foglalt nemzetközi nap a magyar zenekart is sütésre és jótékonykodásra sarkallotta.

Tévhitek az AIDS-ről


szerző:
2016.11.30. 19:00
Tévhitek az AIDS-ről

Egy szúrás az ujjbegyen, majd egy csepp vér a tesztre, és pár perc alatt kiderül, hogy HIV fertőzött-e az illető vagy sem. Csütörtökön van az AIDS Világnapja, amelyet 1988 óta tartanak meg, hogy felhívják a figyelmet a gyógyíthatatlan betegség megelőzésére.

„Vessétek szemetek a cukorbetegségre!” – Mire figyeljünk, és mikor forduljunk orvoshoz?

A Cukorbetegek Világnapja egy igen különleges nap, hiszen nem lehet eléggé felhívni a figyelmünket arra, mennyire alattomos és súlyos betegségről van szó, ha nem kezeljük időben, és nem figyelünk oda. A jelenlegi felmérések szerint rengeteg olyan ember van, aki nem is tudja, hogy kezdődő cukorbetegségben szenved. Figyeljünk magunkra, és ha valami tűnetet észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz.

Sokan nem tudják, hogy betegek

Évente legalább ezren vakulnak meg a cukorbetegség szövődményeként, derült ki egy országos felmérésből. A Diabétesz világnapján nyilvánosságra hozott jelentés szerint a cukorbetegek harmada sosem járt még szemvizsgálaton. Az elmúlt 15 évben 70 százalékkal nőtt a cukorbetegek száma Magyarországon. Az arány a gyerekek között is nő, különösen az óvodás korúaknál. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hétfőn tortázásra hívott diabétesszel élő gyerekeket.

A szakáll az erő jele


szerző:
2016.09.04. 18:50
A szakáll az erő jele

Szeptember 4-én van a szakáll világnapja. Több országban is versennyel ünnepelték ezt a jeles napot, és megválasztották a legszebb szakáll cím tulajdonosát. A terebélyes szőrzetet viselő férfiak szerint a szakáll a férfiasság jele. No meg sok más becses tulajdonságot is gondolnak a szakállas férfiakról.

Csórics Balázs is a balkezesek táborát erősíti

Augusztus 13-án ünneplik a balkezesek világnapját. Csórics Balázs, a Barátok közt sztárja is ezt a különleges tábort erősíti, és arról mesélt nekünk, mennyire befolyásolja életét az, hogy balkezesnek született.

Ma mindenképp barátok közt ünnepelj!

Egyre több világnapot tartunk számon, amikor is a rohanó időt megállítva átgondolhatjuk az éppen aktuálisan ünnepelt, az életünket befolyásoló tényezőket. Sokan feleslegesnek tartják ezeket a bizonyos napokat, mondván, az évnek nem csak ez az egy alkalma van az értékelésükre. Mi mégis úgy gondoltuk, fontos felhívni a figyelmet július 30-ra, a barátság világnapjára!

​Opre Roma! - a roma kultúra ünnepe

Tudta, hogy Charlie Chaplin, a Led Zeppelin énekese, Robert Plant, a Rolling Stones tagja, Ron Wood és a kétszeres Oscar-díjas Michael Caine is roma származású? 1990 óta április 8-án ünnepeljük a Roma Kultúra Világnapját az 1971-ben, Londonban megrendezett első Roma Világkongresszusnak állítva ezzel emléket.

Lufikat eresztettek az autisták világnapján

Szombaton, az Autisták Világnapján több száz lufit eresztettek szélnek Budapesten. A színük kék volt, mégpedig azért, mert az autizmus négyszer annyi fiút érint, mint lányt. Itthon minden 100. gyermek autizmussal él. Ez a képességzavar nem gyógyítható, de a tüneteket eredményesen lehet kezelni.

Ingyenes idegenvezetést tartottak

Több száz idegenvezetést tartottak egyetlen nap alatt, ingyen. Az idegenvezetők világnapján a hagyományos buszos és gyalogos városnézés mellett hajón és villamoson is meg lehetett nézni Budapest fontos látványosságait. A programokra több mint 10 ezer ember volt kíváncsi, a műemlékek titkain kívül az is kiderült, hogy az első idegenvezetőket 2 ezer évvel ezelőtt, a Római Birodalomban képezték ki a turisták kalauzolására.

December első napján elindult a HIV a busz kampány

Az AIDS elleni küzdelem világnapján, tegnap este indult el a HIV a BUSZ kampány, és még a fellépőket is meglepte, hogy nyitásként egy igazi szupersztár, Sharon Stone üzent az adománygyűjtő gála résztvevőinek egy videóban.

November 14: a diabétesz világnapja

Erős Antónia már közel tíz éve tudja, és vállalja, hogy cukorbeteg. Nincs ezzel egyedül, hiszen Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További másfél millió ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A Diabétesz Világnap tiszteletére idén november 15-én, vasárnap, tizedik alkalommal rendezi meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Egy Csepp Világnapot. Vendégünk volt Erős Antónia.

Október 29. a pikkelysömör világnapja

Október 29. a Pikkelysömör Világnapja. De, pontosan mit is érdemes tudni a betgségről, és miért szerveznek neki világnapot? Kevesen tudják, de a népesség mintegy 1,5-2 százalékát érint a kór, így több olimpikon, köztük Gergely István is igyekszik felhívni rá a figyelmet. A kezdeményezésről, a betegség tüneteiről és szövődményeiről beszélgettünk vendégeinkkel Dr. Holló Péterrel és Gergely Istvánnal.

Gőgicsélő kisbaba? Alvó macska? Ugyan már! Az elefántnál semmi sem cukibb

Augusztus 12. az Elefánt Világnap, és ezek a remek állatok meg is érdemlik, hogy saját világnapjuk legyen, ha már a rejtvényfejtőknek, a pínek és a sportújságíróknak is van. Aki pedig kételkedik ebben, az nyilván nem látott még bébielefántot felbukni a saját ormányában.

Simó Vivien legyőzte a petefészekrákot

Ma van a petefészekrák világnapja. Évente sajnos egyre több nőt érint a betegség, ami miatt az orvosok nem győzik felhívni a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára. Simó Viviennek évekbe telt, amíg kiheverte betegségét.Vivi tapasztalatairól mesélt és azt is megtudtuk, hogy mit is kell tudni erről a betegségről.

Biztonságos és egészséges munkát mindenkinek!

Ma van a halott és megrokkant dolgozók Nemzetközi Emléknapja. Minden év április 28-án egyének és szervezetek világszerte megemlékeznek az elhunyt, megsérült vagy megbetegedett dolgozókról. Vendégünk volt Varga Gábor hatóanyag-szakértő, akivel arról beszélgettünk, hogy hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a munkahelyi káros hatások ellen.
 

Egyre több fiatal Parkinson-kóros

Egyre több a Parkinsonos beteg, és az idegrendszeri kór már nem csak idősebbeket, hanem fiatalokat is megbetegít. A Semmelweis Egyetem neurológusa szerint sokan titkolják ezt a betegséget, mert ahogy kiderül, hogy ebben a kórban szenvednek, elveszítik az állásukat, még akkor is, ha egyébként el tudnák látni a feladataikat.

A Víz Világnapját ünnepelték


szerző:
2015.03.22. 18:25
A Víz Világnapját ünnepelték

Gáton, vízben és a föld alatt is a vízzel foglalkoztak ma - március 22-e ugyanis a Víz Világnapja. A fürdők extra programokkal készültek és még a gátőrök is bevetették magukat, a köztársasági elnök pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy együtt kell vigyázni a magyar vízkincsre, mely egyelőre igen gazdag.

Down Világnap: Csőre Gábor is kiáll a komoly ügy mellett

Csőre Gábor elárulta, hogy ő miért tartja fontosnak, hogy kiálljon az ügy mellett, valamint Kisari Károly a Down Egyesület elnöke mesélt kicsit a betegségről és a szombati programokról.

Világszerte a cicákat ünnepeljük ma

Hogy a Macskák világnapja éppen húshagyó keddre vagy a farsang farkára essék, az most csak a véletlen műve. Az viszont nem véletlen, hogy Lukrécia és Szerénke, Tom, Garfield és Csizmás kandúr meg annak tág pupillájú hasonmása világnapot harcolt ki az emberek naptárjában.  Mutatjuk, mit tudnak ők és a legtöbbet, huszonöt milliárd forintot kereső macskát sem hagyhatjuk említés nélkül.

A cicáknak is jár a világnap


szerző:
2015.02.17. 19:27
A cicáknak is jár a világnap

Hogy a Macskák világnapja éppen húshagyó keddre vagy a farsang farkára essék, az most csak a véletlen műve. Az viszont nem véletlen, hogy Lukrécia és Szerénke, Tom, Garfield és Csizmás kandúr meg annak tág pupillájú hasonmása világnapot harcolt ki az emberek naptárjában.  Mutatjuk, mit tudnak ők és a legtöbbet, huszonöt milliárd forintot kereső macskát sem hagyhatjuk említés nélkül.

Nehéz felismerni az Angelman-szindrómát

A tünetek hasonlítanak az autizmusra és az oxigénhiánnyal született gyerekek tüneteire, ezért sokakat félrediagnosztizálnak - ezt mondta a Híradónknak nyilatkozó édesanya, aki létrehozta Magyarországon az Angelman-szindrómások alapítványát. A betegségnek február 15-én van a világnapja.

Évről-évre egyre több a HIV-fertőzött

Elérheti a 300-at is a 2014-ben regisztrált HIV-pozitívak száma, évről évre egyre többen kapják el a fertőzést, és egyre fiatalabbak is vannak köztük. Évente Magyarországon körülbelül 10 fő hal bele a betegségbe. Ma van az AIDS világnapja, amit 1988 óta minden évben december elsején ünnepelnek.
 

Ma van a diabétesz világnapja

Sok olyan betegség létezik manapság, amelynek kifejlődése nem jár tünetekkel! Különösebb panasz nélkül éljünk mindennapi életünket, mígnem egy egyszerű rutinvizsgálat alkalmával kiderül, hogy például a kelleténél magasabb a vércukorszintünk. Erről beszélgettünk.

Évente hatezren veszítik el látásukat hazánkban

Rendszeres szűrővizsgálatokkal az esetek többsége megelőzhető lenne. Erre hívták fel a figyelmet a Látás Világnapján Győrben.

Az állatokat ünnepelték országszerte

Rengeteg színes programmal várta a látogatókat szinte minden állatkert, vadaspark és menhely. Az akciók célja, hogy az állatvédők felhívják a figyelmet arra, hogy a WWF adatai alapján az elmúlt 40 évben az élőhelyek hiánya, a vadászat és a környezetszennyezés miatt a gerincesek száma majdnem a felére csökkent.

Az X-Faktor sztárjai is felléptek az Egy Csepp Világnapon

A vasárnapi rendezvényen nem csak különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt a látogatók, de a szervezők fantasztikus programokkal is készültek.

Vastag Csabiék mézeskalács kampányba kezdtek

1985 óta december 5-én hívják föl az emberek figyelmét világszerte az önkéntesség fontosságára. A Vörösmarty téren ezúttal Vastag Csaba, Kocsis Tibi és Mészáros János Elek segített önként az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtésében.

Nem egy sztárt ragadt már el tőlünk a halálos kór

Ha a Queen legendás énekese csak egy-két évvel később fertőződik meg még ma is élhetne. De az ő idejében a gyógyszerkutatás még csak gyermekcipőben járt. Az AIDS ma már nem halálos, de sok szempontból legalább annyira veszélyes, mint volt húsz éve.

Állatrendőrségért kampányolnak

Az állatok keddi világnapja alkalmából állatrendőrség megalakításáért küzdenek magyar állatvédők.

Átadó ünnepség a Zeneakadémia új „kapujának”

Átadták a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ligeti Györgyről elnevezett új budapesti oktatási központját.

Nincs könnyű helyzetben, aki szoptatni szeretne

Betegnyilvántartó, kórterem, vagy a szomszéd cukrászda mellékhelyisége. Ezeket ajánlották egy fiatal nőnek, aki csecsemőjét szerette volna megszoptatni.

Kedden tartják a véradók világnapját

Ebből az alkalomból országszerte 50 helyen szerveztek véradást. A legtöbb nagyvárosban volt véradó kamion.

A füst elszáll, a rák megmarad


szerző:
2011.05.31. 15:14
A füst elszáll, a rák megmarad

Kedden tartják a Nemdohányzók Világnapját, melyet a WHO 1987-ben hívott életre.

Százhúsz múzeum érkezik Pestre


szerző:
2011.05.18. 09:39
Százhúsz múzeum érkezik Pestre

Május 18-án ünnepeljük a Múzeumi Világnapot. Május 21-én és 22-én csaknem százhúsz múzeum mutatkozik majd be.

Bombák helyett a dráma hozhatna békét

Március 27-én, a Színház Világnapján egy ugandai drámaíró üzenetét olvassák fel világszerte az esti előadások előtt.

Szokatlan a betegség, ezért nem látják el

Magyarországon a ritka betegséggel élők csaknem egyötödének utasítják vissza a kezelését annak komplex volta miatt.

Egyre több a mellrákos kismama


szerző:
2011.02.04. 17:43
Egyre több a mellrákos kismama

A szakemberek szerint ez azzal függ össze, hogy egyre későbbre tolódik a gyermekvállalás, miközben emelkedik a fiatalabb daganatos betegek aránya.

Fontos a munka a fogyatékkal élők számára

A fogyatékkal élőket nem eltartottként és nem "lesajnált" emberként kell kezelni.

Le a bundával!


szerző:
2010.11.26. 18:07
Le a bundával!

A lengyelországi Katiwicében a szőrme nélküli világnap alkalmából tartottak meztelen demonstrációt az állatvédők.

Sztárdömping Erős Antónia rendezvényén

Erős Antónia ikreit is magával vitte az V. Egy csepp Világnapra, ahol egymást váltották a sztárok.

Tegyen a szegénység ellen!


szerző:
2010.10.17. 14:11
Tegyen a szegénység ellen!

Több program is várja az érdeklődőket vasárnap, a szegénység elleni küzdelem világnapján Budapesten.

Segítene, hogy kevesebben éhezzenek?

Magyarországon a népesség 13 százaléka él nagy szegénységben, 15 ezer gyermek pedig éhezik. Tegyünk együtt értük a szegénység elleni küzdelem világnapján!

Csak csajok 10-07-06


szerző:
2010.07.06. 09:43
Csak csajok 10-07-06

A Csók világnapján Orosz Barbival és Koós Rékával beszélgetett Lilu a csúnya férfiakról, és természetesen a csókról.

Fifikásak a drogcsempészek


szerző:
2010.06.26. 12:30
Fifikásak a drogcsempészek

Idén is már több mint 110 kilónyi kábítószer akadt fenn az ellenőrzéseken. A drogok a legkülönfélébb rejtekhelyekről kerültek elő.

Világraszóló akkordok


szerző:
2010.06.21. 11:55
Világraszóló akkordok

Budapesten egyszerre több száz gitáros játszik majd hétfő este a Petőfi Csarnokban, így tisztelegve Jimi Hendrix előtt.

Koncertekkel ünnepelik a békét


szerző:
2010.05.09. 18:55
Koncertekkel ünnepelik a békét

Fiatal pécsi zenészek és kórusok adnak ingyenes koncerteket a pécsi templomokban a Béke Világnapján.

Tömegbalesetet mutatott be a Vöröskereszt

Székesfehérváron ünnepelte a szervezet világnapját a Magyar Vöröskereszt.

Versekkel ünnepelnek a Műcsarnokban

Nincs más választás! címmel rendezik meg költészetnapi ünnepét szombaton.

Műemléki világnap másodszor


szerző:
2010.04.08. 10:40
Műemléki világnap másodszor

Idén is ingyen vagy kedvezményesen látogatható több mint 200 hazai műemlék, kiállítóhely és múzeum.

Kékbe borult a Parlament


szerző:
2010.04.02. 16:19
Kékbe borult a Parlament

Az autizmus világnapja alkalmából a világ több szimbolikus építménye kék színbe öltözött.

A rasszizmusról


szerző:
2010.03.21. 18:48
A rasszizmusról

Közösen kell tenni ellene, mert a politika biztosan nem oldja meg. De a jog sem tudja megszüntetni a rasszizmust.

Kevesebben mondanak le Down-kóros gyerekükről

Egyre több beteg gyerek nevelkedhet családban és nőtt a Down-szindrómásokat örökbefogagók száma is.

Amikor nem jön az enyhet adó álom

Felmérések szerint ma Magyarországon 10 felnőtt közül kettő biztosan alvásproblémákkal küzd, így ma már szinte népbetegség a fáradtság.

2000-ből csak egy ember kapja meg


szerző:
2010.02.27. 10:25
2000-ből csak egy ember kapja meg

800 ezren szenvednek valamilyen ritka kórban. Több mint hatezer betegséget nem, vagy csak nehezen ismernek fel.

Egy HIV-fertőzött felkavaró vallomása

A férfi húsz éve szembesült a szörnyű kórral, de újra fel tudta építeni az életét.

Alicia Keys beteg gyerekekért dalol

A Grammy-díjas énekesnő az AIDS Világnapján mutatja be új albumát.

Több száz lufi vitte az üzeneteket

Az A-HA! Program az AIDS veszélyeire szeretné felhívni a fiatalok figyelmét.

A legmeghökkentőbb világnapok


szerző:
2009.11.19. 17:31
A legmeghökkentőbb világnapok

Saját napja van már a törölközőnek, a párnacsatának és a toalettnek is...

Közös séta az Egy csepp Világnapon

Napi fél óra mozgással már tenni lehet a cukorbetegség megelőzéséért.

Harc a cukorbetegség ellen


szerző:
2009.11.14. 11:27
Harc a cukorbetegség ellen

A legnagyobb baj a tájékozatlanság - ez ellen kampányolnak a világnapon.

Világnap a szegénység ellen


szerző:
2009.10.17. 18:14
Világnap a szegénység ellen

A Szegénység Elleni Világnapon a nyomorra és a nincstelenségre hívták fel a figyelmet.

Rejtett kincsek után kutatva


szerző:
2009.04.18. 10:41
Rejtett kincsek után kutatva

A kevésbé ismert épületeket helyezik előtérbe a Műemléki Világnapon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való