KERESÉS search-close

viharkár

41 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "viharkár"

Nem fizetik ki a 10 milliós kárt

Teljesen tönkretette a vihar a bátai önkormányzat napelemes rendszerét és az idősek jelzőrendszerének antennáját. A júniusi zivatar több mint 10 millió forintos kárt okozott a településnek. Bár van biztosításuk, a biztosítójuk nem fizet, mert az adatok szerint nem volt viharos erejű a szél. A biztosítónál azt mondták, szerintük szerelési vagy anyaghiba miatt történt a kár, nem a vihar okozta.

Kocsiból mentették a sofőröket

A tűzoltók mentették ki két embert egy autóból, ami elakadt a vízben a tegnapi hatalmas felhőszakadás után Salgótarjánban. Máshol karvastagságú ágakat tört le és kiskerteket tett tönkre a vihar.

VIHARKÁR: Ez maradt az orkán után

Autókra és háztetőkre dőlt fák, kettétört villanoszlopok, megrongálódott épületek. Ezt hagyta maga után a tegnapi orkán erejű szél. A Balatonon, Siófoknál is hatalmas hullámok tomboltak, a rossz időnek talán csak a szörfösök örültek. Bár a nagy vihar már elvonult, ma még országszerte erős volt a szél.

Még mindig nem kaptak pénzt a viharkárosultak

Hónapokkal a pusztítás után sem fizet a biztosító – ezt állítja több magyarsarlósi. A Baranya megyei falun július végén söpört végig egy vihar. Van olyan károsult, akinek mindene odalett, és most egy pécsi szükséglakásban él.

Bokáig ért a víz a kórháznál

Elöntötte a víz a győri kórház parkolóját tegnap este. A mentő- bejáratnál bokáig ért a víz. Közben megvan az összesítés, csaknem 6 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók a nyári viharok miatt. Ez csak a lakóházakban okozott károkat jelenti. Több, mint 100 ezer bejelentés érkezett és az összesítésben a villámcsapás okozta károk még nincsenek benne.  

Ítéletidő: 8 halott, 150 sérült

Az Operaház és a Nemzeti Balett művészeinek busza előtt néhány méterrel szakadt le egy több száz kilós faág a tegnapi romániai viharban, erről felvétel is készült. Temesvár környékén turnéztak amikor lecsapott rájuk az ítéletidő. Románia nyugati részén 8-an meghaltak és majdnem 150-en megsérültek a soha nem látott viharban. Az orkán erejű szél óriási pusztítást végzett, a román kormány válságstábot állított fel. 

Több százmilliós viharkár

Többszáz millió forint kárt okozott a múlt heti vihar az ország nyugati felében. Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, a határ mellett elsősorban a szél okozott károkat: fákat döntött ki, háztetőket szakított le, falvak maradtak napokra áram nélkül. Az Őrségben még ma is azon dolgoztak, hogy eltűntessék a vihar nyomait. A biztosítók közben megkezdték a károk kifizetését.

30 ezer lakásban volt áramszünet

Győr-Moson-Sopron megyét sem kímélte a vihar, autókra és házakra zuhantak vastag faágak. Sopron környékén még ma is egész nap dolgoztak a tűzoltók. A nyugati országrészben több mint 30 ezer család otthonában volt áramszünet, mert a kidőlt fák megrongálták a vezetékeket. Van, ahol csak holnapra lesz újra áram.

Egyetlen ház sem maradt épen


szerző:
2017.08.11. 18:05
Egyetlen ház sem maradt épen

Szinte nem maradt ép tetejű ház a tegnapi viharban a Vas megyei Kenézen. Orkán erejű szél tombolt. A szomszédos Bozzaiban is hirtelen jött az ítéletidő, volt, aki az utcára rohant ijedtében, amikor meghallotta, hogy bontja a házát a szél. Többen azt mondták stábunknak, ilyet csak filmben láttak eddig.

Még zárva a kórház egyik szárnya

Még mindig nem végeztek a károk felszámolásával Orosházán. A városra vasárnap csapott le a vihar. Diónyi jég esett, óriási szél csavarta ki a fákat, bontotta meg a háztetőket. A biztosítókhoz több, mint ezer kárbejelentés érkezett a városból. És ez csak a lakóházakra vonatkozik. A helyi kórház, a vásárcsarnok és egy óvoda is megszenvedte a vihart. 

Ítéletidő: 900 épület sérült meg

Leszakadó tetők, leomló kémények, több mint 900 épületben okozott kárt a hétfői vihar Baranya megyében. Van olyan család, amelyik haza sem mehet, mert annyira megrongálódott az otthona. Ellend településen ma egésznap dolgoztak a környező települések közmunkásai, a falu filmbéli  katasztrófa sújtotta övezetre hasonlít. A polgármester szerint körül-belül két hét múlva lesz rend.

Segítségre várnak Megyaszón

Még mindig az időjárással harcolnak Megyaszón. Június végén olyan vihar csapott le a borsodi falura, hogy alig maradt ép ház a településen. Lassan egy hónap telt el, de a legtöbb tetőt még mindig csak egy fólia védi. A sok eső miatt a házak folyamatosan beáznak. A helyreállítás lassan halad, mert a legtöbb családnak se biztosítása, se pénze nincs a felújításra.

Újabb félmilliárdos viharkár

Több mint félmilliárd forintnyi kárt okoztak a hét eleji viharok a biztosítók becslései szerint. Sokan azért kértek kártérítést, mert a villámcsapások, valamint a jégverés okozott kárt házukban. Országszerte több helyen még ma is segítettek a tűzoltók a fák eltakarításában.

 

Nem haladnak a helyreállítással

Hetekkel a júniusi jégverés után sok házon még mindig nincs tető a Borsod megyei Megyaszón. A helyreállítás lassan halad, mert a legtöbb családnak nem volt biztosítása. Több szervezet is felajánlotta a segítségét, de eddig csak kisebb adományok érkeztek.

Több mint félezer ház sérült meg

Még napokig tarthat a károk felmérése a Borsod megyei Megyaszón. A falut szinte teljesen letarolta a szerdai vihar és jégeső. 700 házból, több mint 500 sérült meg, több épület lakhatatlanná vált. A településen sok az egyedül élő idős ember és a sokgyermekes család, ők saját erőből nem tudják újjáépíteni az otthonukat. Most segélyszervezetek járják a környéket, hogy összeírják, hol, mire van szükség.

 

1, 2 milliárd a viharkár

Több mint egymilliárd forintos kárt okozott a biztosítók becslése szerint a múlt heti vihar, a bejelentők nyolcvan százaléka budapesti. Egy Híradónknak nyilatkozó szakember szerint ideiglenes víztárolókkal és több zöld felülettel lehetne megelőzni a múlt hetihez hasonló árvizet.

Fókusz 2016-07-15


szerző:
2016.07.15. 18:55
Májusi viharok: másfél milliárdos a kár

Csak májusban másfél milliárd forint kárt okozott a vihar országszerte. A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a legtöbb bejelentés jégeső és felhőszakadás miatt volt. Több mint 8 ezer villámcsapás okozta kárt is jelentettek a családok, ezek értéke megközelíti a 690 millió forintot.

Kéményeket döntött le, fákat csavart ki a szél

Kéményeket döntött le, tetőket bontott meg és fákat csavart ki a szerda délutáni vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A legtöbb kár Szajolon és környékén volt. A helyiek azt mondták, még soha nem láttak ilyen vihart. Többek szerint úgy forgott a levegő, mintha tornádó lenne. A meteorológusok szerint a következő napokban is lehetnek még zivatarok országszerte.

Milliárdos kárt okozott a hétfői vihar

Ötezer forint automatikus jóváírásra számíthatnak azok, akiknél egy napnál tovább szünetelt az áramszolgáltatás a hétfői özönvíz miatt. Bár öt nap telt el, Budapesten még most is vannak sötét jelzőlámpák, és több helyen dolgoznak a beszakadt útburkolat miatt. Van, ahol csak szeptember közepére fejezik be a munkát. A vihar okozta károk nagyságát milliárdos nagyságrendűre becsülik.

Hatalmas viharkárok országszerte: miért fizet a biztosító?

A hétfői vihar okozta károkról és arról, hogy mikor kihez fordulhatunk, valamint mivel is érdemes megkeresni egy biztosítót és milyen bizonyítékokkal, Németh Péter, biztosítási szakértőt kérdeztük.

5 milliárd huss - ennyibe került a vihar

5 milliárdos kárt okozott a múlt szerdai vihar – a Magyar Biztosítók Szövetsége mostanra összesítette az eredményeket. A viharban villanyoszlopok és fák dőltek ki, a legtöbb problémát ezek okozták. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság még mindig dolgozik a károk elhárításán, várhatóan a hét végére fejezik be.

Hárommilliárd forintnyi kárt okozott a vihar

Eddig 5000 káresetet jeleztek a biztosítóknál, ami várhatóan 20 ezerre fog emelkedni. A legtöbb bejelentés Budapestről, Pest, Fejér, Veszprém, és Vas megyéből érkezett. A viharkárok mellett jégverés és villámcsapás miatt is sok káreset történt, átlagosan 50 és 170 ezer forint között van egy kárösszeg. Czakó József riportja.

Több milliárdos kárt okozott a vihar

Eddig 5000 káresetet jeleztek a biztosítóknál, ami várhatóan 20 ezerre fog emelkedni. A legtöbb bejelentés Budapestről, Pest, Fejér, Veszprém, és Vas megyéből érkezett. A viharkárok mellett jégverés és villámcsapás miatt is sok káreset történt, átlagosan 50 és 170 ezer forint között van egy kárösszeg.

3 milliárd is lehet a vihar okozta kár

3 milliárd forint is lehet a kár a szerdai vihar után a biztosítók szövetségének becslése szerint. A helyreállítás és kárfelvétel még most is sok helyen tart, becslések szerint 20 ezer autóban vagy ingatlanban esett kár az ítéletidő miatt.

Előzetes: Mintha csak kártyalap volna

Könnyedén letépte egy társasház tetejét a viharos szél Székesfehérváron, Budapesten Zuglóban is feltépte egy épület tetőborítását a vihar. Hogy milyen pusztítást végzett még a vihar, megmutatjuk hat órakor az RTL Híradóban.

Mikor fizet a biztosító viharkárok esetén?

Az idei nyár nem csak a kánikuláról, hanem mellette a zord viharokról is szól, amik nagy károkat okoznak országszerte. Dr. Ébert Olga biztosítási szakjogász beszélt arról, milyen esetekben fizet ilyenkor a biztosító.

Vihar döntötte le a cirkuszi sátrat

A szemtanúk szerint egy hatalmas erejű széllökés egyszerűen a levegőbe emelte, majd a földhöz csapta a ponyvát.

30 települést zúzott szét a vihar

Két nappal a vihar után még mindig takarítják a romokat több Heves megyei településen.

Elkerülhető a milliós veszteség viharkár esetén?

A házak rendszeres karbantartásával ugyanakkor elkerülhető a milliós veszteség - véli az AEGON Magyarország.

Milliárdos károkat okozott a vihar

Több mint 1 milliárd 700 millió forint kárt okoztak az elmúlt két hét viharai.

Tombolt és rombolt a vihar


szerző:
2010.08.28. 10:30
Tombolt és rombolt a vihar

Fákat döntött ki és tört ketté a péntek esti vihar több helyen az országban. A tűzoltókat Győr- Moson- Sopron megyében riasztották a legtöbbször.

Még mindig sötétben a károsultak

Tizenegy településen még mindig nincs áram a hétfői szélvihar után Szabolcs megyében.

12 fokos a Balaton, de indul a szezon

Hiába készültek azonban fel az idényre, a legtöbb helyen most újrakezdhetik a munkát.

Több mint 2 milliárd forint a viharkárosultaknak

Az elmúlt hetek viharai után 20 ezernél is több kárigényt jelentettek be a biztosítóknál.

Többen belefulladtak az esőbe


szerző:
2009.06.22. 18:38
Többen belefulladtak az esőbe

Négy halottja van az olaszországi ítéletidőnek. Az esővíz autókat mosott egymásra.

Kormányzati segítség a viharkárosultaknak

Azok is kapnak kormányzati segítséget, akiknek nem volt biztosításuk.

Negyedmilliárd forintba kerülhet a vihar

Eddig 3640 kárbejelentés érkezett a hétvégi vihart követően.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való