KERESÉS search-close

vihar

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vihar"

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon. Volt ahol balesetet is okozott a rossz időjárás. A Zala megyei Surd közelében az útra dőlt egy fa. Egy arra járó autós még ki tudta kerülni, de emiatt nekiütközött egy másik kocsinak. Nagykanizsán autóra dőlt egy fa. Több helyen a vasúti közlekedés is akadozott az időjárás miatt.

Élve dobtak ki egy teljes méhrajt

Élve dobtak ki egy teljes méhrajt egy budapesti iskolában. A vihar sodorta le a rovarokat egy fáról, darázsveszély miatt hívtak szakembert a begyűjtésükhöz. Ő az RTL Híradónak azt mondta, mire megérkezett, a méheket felsöpörték és kukászsákba tették. Az iskolától azt írták, a gyerekek és a méhek védelmében hívtak szakembert, és nem bántották a rovarokat.

Erős szél és jégeső is lehet a hétvégén 10 foknál is hidegebb

10 foknál is hidegebb, erős szél és jégeső is lehet a hétvégén - erre figyelmeztet a meteorológus. Borsodban néhány napja több településen is kerteket tarolt le a záporozó jég. Egy bükkaranyosi férfi azt mondta stábunknak, 33 éve él a faluban, de ilyen heves vihart még nem látott.

Víz alatt Rio de Janeiro


szerző:
2019.04.10. 18:20
Víz alatt Rio de Janeiro

Már több mint tíz halottja van annak a brutális viharnak, amely kedden hajnalban csapott le Rio de Janeiróra. A pár óra alatt lehulló hatalmas mennyiségű csapadék özönvízszerű áradást és sárlavinákat váltott ki. A brazil városban szükségállapotot rendeltek el, az elöntött utcákon búvárok kutatnak esetleges túlélők után.

Páratlan képek a hatalmas kaliforniai viharról

Óriási vihar söpört végig Kalifornia déli részén. A nagy eső mellett rengeteg villám csapott le, amelyekről páratlan fotók készültek.

Óriási vihar az esküvőn: szállt a dekoráció, a függöny, az eszcájg

Óriási vihar csapott le egy esküvő vendégeire Mexikóban. A szél betörte az ablakokat, és tönkretette a berendezést. Többen megsérültek, de egyikük sem súlyosan. Az ifjú pár azt mondta, számítottak a rossz időre, de erre nem. Az esküvőn készült videó gyorsan bejárta a világhálót.

Három halott a vihar miatt a Balkánon és Olaszországban

Már legalább három halottja van az Olaszországban és a Balkánon tomboló szélviharnak. Az egész térségben hatalmasak a károk. Helyenként 200 kilométer per órás széllökések vannak. Emiatt sokfelé megbénult a közlekedés. Olaszországban zátonyra futott egy török teherhajó.

Több, mint százszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél miatt

Templomot rongált, fákat döntött a hatalmas szél. Egy nap alatt több mint 100-szor riasztották a viharos erejű szél miatt a tűzoltókat országszerte, csak a fővárosban mintegy kilencvenszer. Budapesten a több mint 50 éves, napi szélrekord is megdőlt.

Vihar okozta az óriási raktártüzet

Elektromos zárlat miatt égett le júniusban az ország egyik legnagyobb számítástechnikai raktára. A 3000 négyzetméteres budapesti épületben körülbelül három milliárd forintnyi számítástechnikai eszköz semmisült meg. A nyomozást nemrég zárta le a rendőrség, miután kiderült, hogy nem emberi mulasztás okozta a lángokat. (Látványos, drónos felvételek a tűzről!)

 

Letarolta a tenger a partot Tenerifén

Akkora vihar csapott le Tenerifére, hogy a felkorbácsolt hullámok még egy tengerparti szálloda egyik erkélyét is leszakították. Egy másik hotelben az étterembe tört be a víz, miközben a vendégek ott ebédeltek, de a part menti sétányokon is nagy pusztítást végzett.

Iskolabuszt sodort el a víz

Elsodort az áradás egy iskolabuszt Jordániában. A tragédiában legalább 21-en életüket vesztették. Többeket még nem találtak meg. A kutatásba izraeli mentőcsapatok is bekapcsolódtak.

Ítéletidő az Atlanti-parton

Hurrikán tarolta le Portugáliát. A Leslie-nek elnevezett vihar több mint húsz sérültet és legalább 300 ezer áram nélkül maradt háztartást hagyott maga után. A Brit-szigetekre lesújtó és hatalmas áradásokat okozó viharnak pedig már halálos áldozatai vannak.

Testével védte a gyerekét

A testével védte kisbabáját egy ausztrál nő, amikor vihar csapott le autójára, és teniszlabda méretű jégdarabok zúzták be a kocsi ablakait. A hatalmas jégdarabok olyan erővel csapódtak be, hogy mire a vihar elvonult, addig a nő hátát, nyakát, karjait súlyos zúzódások borították be.

Nóri: „Én nagyon sok mindent bírok, de ez már egy picit sok volt...”

Az Agila reggele "totális katasztrófa" volt, ugyanis egész éjjel szakadt az eső, és minden ruhájuk elázott. A legrosszabbul Nóri viselte a körülményeket, aki sírva félrevonult a többiektől.

ÁLL A VÍZ: lecsapott a Zorba Görögország déli részére

Lecsapott a Zorba nevű trópusi ciklon Görögország déli részére: heves esőzések és akár 150 kilométer per órás széllökések kísérték útját. Az ítéletidő miatt áradások alakultak ki, a viharos időjárás miatt Athénban az iskolákat is bezárták.

Még mindig pusztít a Florence hurrikán

Már öten haltak meg a Florence hurrikán miatt az Egyesült Államokban. Az első áldozat egy anya és a csecsemője volt, házukra egy fa dőlt. Bár a vihar gyengült az elmúlt napokban, még így is nagyon veszélyes.

Sorra csapnak le Japánra a természeti katasztrófák

Az évszázad hőhulláma, aztán az elmúlt negyedszázad legpusztítóbb vihara, a Jebi tájfun, és most 7-es erősségű földrengés Hokkaidon. Japánnak az elmúlt hetekben és hónapokban bőven kijutott a természeti katasztrófákból és szélsőségekből. Egy Hokkaidon élő magyar kutatót, Nagy Szilviát hívtunk fel Sapporoban.

Japán tájfun: 10 halálos áldozat és 300 sérült

10 halálos áldozata és 300 sérültje van eddig a Japánra lecsapó tájfunnak. 25 éve nem tapasztaltak ekkora pusztítást vihar miatt a szigetországban. Az ország egyik legnagyobb reptere továbbra is zárva van, miután a mesterséges szigetre épült légikikötőt víz borítja. Az ott rekedt utasokat már elkezdték kimenteni.

Autók akadtak el, fák dőltek ki

Hatalmas felhőszakadás csapott le szombaton este az ország nyugati és középső részére. Volt, ahol kétszer annyi eső esett, mint amennyi máskor egész szeptemberben szokott. A helyenként 100 kilométeres szél tetőket bontott meg, több családi házba is villám csapott. Sok helyen dió nagyságú jégeső kísérte a felhőszakadást, a közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Pest megyében és a fővárosban volt.

PUSZTÍTÓ VIHAR: 100 km/h-s széllel érkezett

Elakadó és megrongált autók, kidőlt fák és elsodort tetők - óriási vihar söpört végig az ország középső részén szombaton este. A tűzoltókat több mint 200 helyre riasztották. A legtöbb kárt Pest megyében és a fővárosban okozta a helyenként 100 kilométer per órás széllel és jégesővel érkező ítéletidő.

Orkán és sárfolyam Abaligeten

Lakóházakat rongált meg és fákat döntött ki a vihar este Abaligeten. Az orkán erejű szélvihar néhány perc alatt csapott le és fél óráig pusztított. Volt olyan ház, ahol 30 méteres fenyőt döntött a tetőre a szél, a falu horgásztavába pedig még ma is vastagon ömlött a sárfolyam.

Hatalmas vihar söpört végig az országon

Volt, ahol több mint 100 kilométer per órás szél tombolt. Érden az egyik általános iskolának szinte az egész tetejét levitte a vihar. Több helyen annyi eső esett, hogy az autók tengelyéig ért a víz. A Mátra aljában, Endrefalván órákig nem volt áram. A legnagyobb károkat Budapesten és Pest megyében okozta az időjárás.

NÉZŐI: Videók a felhőszakadásról

Budapesten, a Váci úton egyenesen a gyalogosok nyakába zúdul a víz az aluljáróban, ha elmegy egy kamion. Érden pedig többen is felvették, hogy az esőcsatornák nem tudják elvezetni a sok vizet.

FELHŐSZAKADÁS: Hatamas vihar csapott le Nagykanizsára

Nagykanizsán pillanatok alatt annyi csapadék hullott ma délután, ami elöntötte az egész várost. A felvételeket Sári Gábor nézőnk készítette.

Mi a teendő, ha hirtelen lecsap ránk a vihar?

Az egyik pillanatban még hétágra süt a nap, a másikban már hanyatt-homlok menekülünk a hirtelen lecsapó zivatar elöl. De hogyan viselkedjünk, ha hirtelen lecsap ránk egy heves zivatar? Mivel csökkenthetjük a legkisebbre a kockázatot, hogy villámcsapás áldozatai legyünk, és mi az, amit semmiképp ne csináljunk vihar idején?

VILLÁMCSAPÁS: Ezt kell tenni, ha vihar közeleg!

A viharvadász szerint az első és legfontosabb, hogy vegyük figyelembe a viharjelzést, jöjjünk ki a vízből, és ne tartózkodjunk nyílt területen. Ha pedig semmiképp sem tudjuk elkerülni, akkor összetett lábbal, fülre tett kézzel guggoljunk le, hogy csak egy ponton érintkezzünk a talajjal. Borítókép: Jáhn Bálint

Pusztított az eső a Dunántúlon

Több helyen is hatalmas felhőszakadás vetett véget a kánikulának péntek este. Németbányán villámárvíz volt. A településen át folyó patak kilépett a medréből és a víz mindent elárasztott. Egy idős nőt a tűzoltóknak kellett kimenteni a házából. Söjtörön az utcákat sár öntötte el.

Villám csapott a strandolók közé

Egy strandolót újra kellett éleszteni, amikor villám csapott egy fába kora délután Gyenesdiáson. A villámcsapás miatt még két embert vittek kórházba, egyikük súlyos égési sérüléseket szenvedett. Szemtanúk szerint a váratlanul jött viharban többen is épp annál a fánál álltak, amelyikbe a villám belecsapott.

20 milliós a kár a pénteki szegedi vihar után

Százötven sír rongálódott meg a Belvárosi temetőben és nagy a természeti kár is. A több mint százéves platán sor koronáit tépázta meg a 100 kilométeres szél és 34 fát tövestől kicsavart. A Szegedi Önkormányzat rendkívüli segélyt adott a temetőnek, amelyből helyreállítják az összetört síremlékeket is.

 

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

 VIHAR: brutális felvételeket kaptunk nézőinktől

Még a kertekből is folyik a víz Pécelen, míg Rákoscsabán monszunszerű időjárás volt a hétvégén. Köszönjük a felvételeket Németh László és Molnár Kristóf nézőinknek. Ha Ön is szeretné megosztani velünk felvételét ITT teheti meg!

Megmutatjuk, hogyan kell vezetni akkor, amikor az orrunkig sem látunk

Mit tehetünk, ha éppen akkor csap le a vihar, amikor autóban ülünk, és hirtelen az orrunkig se látunk? Amikor percek alatt folyóvá válik az út alattunk és nagyon lehetőségünk sincs arra, hogy megálljunk, mi a legcélszerűbb és legbiztonságosabb, amit tehetünk?

Viharzóna: zivatarok, jégesők országszerte

Óriási viharok vonultak át délután az ország középső és déli részén, sok helyen volt zivatar, felhőszakadás, jégeső vagy szélvihar. Ferihegyen jégeső esett, a vihar miatt egy repülőgép nem tudott időben felszállni, egy másik pedig később landolt.

JÉG, VIHAR, SZÉL: Válogatás nézőink felvételeiből

Az elmúlt huszonnégy órában egymást váltották a viharok szerte az országban. Ezt nézőink is megörökítették. Mutatjuk a felvételeket!

Dió nagyságú jég esett


szerző:
2018.07.22. 18:07
Dió nagyságú jég esett

Dió nagyságú jég, viharos szél, letört faágak. Nagy erővel érkezett meg szombat este a vihar több megyébe. Volt, ahol nyolcvan kilométer per órás széllökéssel, máshol 70 miliméteres csapadékkal küzdöttek az emberek.

 

Ilyen pusztítást még nem láttál!

Azt nem tudjuk, hogy valaha volt-e már ekkora vihar Budapesten, de azt igen, hogy három évvel ezelőtt rengeteg fotót és videófelvételt küldtek nekünk nézőink, melyen az időjárás pusztító ereje látható.

Hiába a vihar, a fesztiválozók így is buliztak

Három éve a vihar a Zamárdiban fesztiválozókra is lecsapott, sőt, az esti sztárfellépő bulijában újraforgathatták volna az ének az esőben című klasszikust. Riporterünk Polyák Szandi a Sound-on már tapasztalt és mindenre felkészült fesztiválozó, így persze, hogy megtalálta a legbizarabb programokat is.

NÉZŐI: Hatalmas vihar csapott le Gyöngyösre

Hatalmas vihar csapott le vasránap délután Gyöngyösre. A zivatar tetemes mennyiségű jégesővel érkezett meg. A váratlanul jött eseményt több nézőnk is megörökítette.
 

Kocsiból mentették a sofőröket

A tűzoltók mentették ki két embert egy autóból, ami elakadt a vízben a tegnapi hatalmas felhőszakadás után Salgótarjánban. Máshol karvastagságú ágakat tört le és kiskerteket tett tönkre a vihar.

VIHAR: Ilyen volt a felhőszakadás Salgótarjánban

Aluljárókat öntött el a víz, autó akadt el a felhőszakadás miatt tegnap délután Salgótarjánban. A tűzoltóknak két embert kellett kimenteniük a kocsiból. Máshol karvastagságú ágakat tört le és kiskerteket tett tönkre a vihar. A tűzoltókat leszakadt elektromos vezetékhez és szivattyúzáshoz is hívták segítségül.

Orkán erejű szél és jégeső

Orkán erejű szél, hatalmas eső és jég. Kidőlt fákat, megrongált tetőket hagyott maga után a pénteki vihar. Több mint 130-szor riasztották a tűzoltókat, főként Békés és Bács-Kiskun megyében.

Elárasztott pincék, mélygarázsok, villanyvezetékre dőlt fák

Ez maradt a csütörtök éjszakai vihar után az ország egyes részein. Győrben kigyulladt egy nádfedeles ház is, valószínűleg villám csapott bele. Heves megyében a sok eső miatt iszap és sár ömlött le a dombokról, Egerszóláton az utcákat és a kerteket is elborította.

Tíz fokos lehűlés jön


szerző:
2018.06.21. 18:30
Tíz fokos lehűlés jön

A nyári kánikula után holnap érkezik az őszies hideg. Az előrejelzések szerint akár több, mint tíz fokkal csökkenhet a hőmérséklet, ami megviselheti a hidegfrontra érzékenyek szervezetét. 

Sokan segítenek a károsultaknak

Az ország minden tájáról érkeztek adományok a Heves megyei Szilvásváradra, ahol hétfőn több százmillió forintos károkat okozott az ítéletidő. A községben pár óra alatt annyi eső esett, hogy szinte mindent elöntött a víz. Házak, otthonok mentek tönkre.

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Brutális jégvihar Szerbiában


szerző:
2018.06.14. 15:15
Brutális jégvihar Szerbiában

Kemény téllel kombinált nyári vihar pusztított Szerbia több részén, a Vajdaságban is. Volt olyan település, ahol közel félméteres magasságban hömpölygött a víz, illetve a jégeső. Több helyen 15-20 percen át hullottak az égből a mogyoró, sőt teniszlabda nagyságú jégdarabok. Egyelőre nem tudni, mekkora az anyagi kár, amely a földeket is sújtja.

Hatalmas vihar söpört végig az országon

Két oldalról „támadott” tegnap a vihar Magyarországra, keleten és nyugaton is zivatarok pusztítottak. Akkora labdák azért nálunk nem estek, mint a Kárpátalján, de az ajkai Kórházdombon azért méretes jégdarabok hullottak.

Pusztított a hétfő esti vihar

Brutális vihar csapott le hétfő éjjel. Száz kilométeres széllökések, szupercella, jégeső vonult végig az országon. A tűzoltókat hétfő este óta több mint 400 esethez riasztották.

SZAKAD A JÉG: óriási darabok!


szerző:
2018.06.13. 12:59
SZAKAD A JÉG: óriási darabok!

Vihar volt országszerte. Ajkán, a Kórházdombon teniszlabda méretű jegek is jöttek a magasból. Íme!

Megszólal a dombóvári tragédia egyetlen túlélője

Mi okozhatta a dombóvári tragédiát, amiben négyen haltak meg? Mit tehetett volna a család, és lehet-e egyáltalán védekezni ilyen helyzetben? Megszólal a szerencsétlenség egyetlen túlélője, aki az autóban ült, mikor rájuk dőlt a fa.

Milliárdos károk egy hétvége alatt

Több mint egy milliárd forintra becsülik a hétvégi vihar okozta károkat. Péntek este érte el az országot az a nagy erejű vihar, ami előbb Vas és Zala megyét, majd másnap Bács-Kiskun és Békés megyét tarolta le.

 

DÜHÖNGŐ VIHAR: A szilvásváradi kisvasút síneit elmosta az eső

Nézőnktől kaptuk ezeket a felvételeket, amelyek Szilvásváradon készültek hétfő délelőtt. A heves esőzések miatt a kisvasút használhatatlanná vált, a hegyekből lezúduló eső kimosta a síneket.

Összetört az egyetlen túlélő

Teljesen összetört a pénteki, dombóvári tragédia egyetlen túlélője. Az asszony sírva nyilatkozott az RTL Híradónak, azt mondta: megrepedt a szíve. Abban a kocsiban utazott, amelyre egy hatalmas fa dőlt a viharban, családjából négyen haltak meg az autóban.

 

Délről jött az ítéletidő

Az ítéletidő Szlovéniában még nagyobb pusztítást végzett, ott ököl nagyságú jégdarabok estek. Volt olyan hely, ahol minden parkoló kocsi szélvédőjét betörte a jég.

 

Kitelepítés és áramszünet

Több, mint negyven családot telepítettek ki éjszakára Hegyhátszentjakabon, mert félő volt, hogy átszakad a falu fölötti tó gátja.

 

Két hullámban pusztított a vihar

Sárváron egy több tonnás daru borult fel a viharos szélben. A 35 méter magas szerkezet két lakóház közé zuhant. Az ott élők azt hitték, földrengés rázta meg a környéket.

 

Kocsijukra dőlt a fa, négyen haltak meg

Négyen haltak meg Dombóváron, amikor hatalmas fa dőlt egy család kocsijára. Az áldozatok között van egy fél éves kisgyerek is. Egyetlen utas élte túl a balesetet, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

 

VIHAR UTÁN: fél méteres ár volt a faluban

Zalacsében néhol 50 centi magas volt az ár, ami  kerteket, udvarokat mosott el. Felsőjánosfán a hídkorlát magasságáig ért a víz. Az Őrségi Nemzeti Park területén lévő Vadása-tó kiöntéssel fenyegetett, ahol szombaton homokzsákokkal erősítették a töltést.

Megrongálta a temetőt a vihar

Több tucat sírt rongált meg a vihar az egyik makói temetőben. Egyelőre még felbecsülni sem tudják, hogy mekkora a kár. A héten sokfelé volt vihar. Hajnalban, a Dunakanyarban annyi eső esett, mint máskor két hét alatt.

VIHAROS: Több sír is megrongálódott

Több tucat sírt rongált meg a tegnapi vihar az egyik makói temetőben. Volt, amit egy kidőlő fa gyökere fordított ki a helyéről, majd az alapjával együtt megemelte. Egyelőre még felbecsülni sem tudják, hogy mekkora a kár.

Ez volt az évszázad árvize!

Öt évvel ezelőtt a Fókuszban döbbenetes riportot láthattak a nézők, ugyanis a Belgrád rakpartra rá sem lehetett ismerni, és Szentendrén a sétáló utca - turisták helyett - homokzsákokkal volt tele.

Ítéletidő esővel és jéggel

Ítéletidő Nagykanizsán és Pécsen. Szinte elmosta tegnap koraeste a felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne. Csütörtökig minden napra figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat, mert délutánonként továbbra is lehet intenzív zivatarokra számítani.

 

FELHŐSZAKADÁS: Ítéletidő volt Nagykanizsán és Pécsen

Szinte elmosta a kora esti felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne, és az autósok is inkább elkerülték az elöntött részeket.

 

Vihar: autókra dőlt a fa


szerző:
2018.06.03. 18:03
Vihar: autókra dőlt a fa

Fákat és villanyoszlopokat döntenek ki az újabb és újabb viharok szerte az országban. Mezőkövesden annyi eső esett, hogy a házak pincéit szivattyúzni kellett. Tegnap este a legtöbb gondot Budapesten okozta a hirtelen jött felhőszakadás. Csepelen az erős szél gyökerestől tépett ki egy fát, ami egy parkoló autóra zuhant.

Fát döntött az útra az erős szél

Viharos idő tombolt többfelé. Felhőszakadás volt délután Salgótarjánban, a város mellett a 22-es útra egy fát döntött a szél. Debrecenre pedig több, mint félhavi eső esett néhány óra alatt. Budapesten tegnap délután a tűzoltók segítségére is szükség volt, mert az Opera előtt autóra zuhant egy hatalmas faág. Hirtelen jött záporok, zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Leadkép:Index

 

Hömpölygő víz és jégeső

Szőlőszem méretű jégdarabok, több mint 20 milliméternyi eső. Az ország keleti részén szinte percek alatt esett le nagy mennyiségű csapadék. Sok helyen a csatornák nem bírták elvezetni a hirtelen jött víztömeget, így több centi mély tócsákban kellett gázolni a járókelőknek, néhol a kocsik alvázáig is felért a víz.

Mindent elöntött az áradás


szerző:
2018.05.25. 18:00
Mindent elöntött az áradás

Tornádó Tolna megyében, sártenger Pécs környékén - egy óra alatt egyhavi eső zúdult az ország jó részére. Pécsen egy sétálóutcát öntött el teljesen a hirtelen lezúduló esővíz. A Pest megyei Dabason olyan vihar kerekedett, hogy letépte egy családi ház melléképületének tetejét. Ott jégeső is esett. A nyári zivatarhullám még nem ért véget - az RTL meteorológusa szerint továbbra is bárhol eleredhet az eső.

Brutális tornádó pusztított Németországban

Ez volt minden idők egyik legnagyobb ilyen szélvihara azon a környéken. A tornádó fákat csavart ki a helyéről, utakat tett járhatatlanná és több, mint ötven otthont megsemmisített.

Rászakadt az ég a görögökre

Brutális vihar okozott hatalmas áradásokat Görögország északi részén. Szaloniki városát percek alatt elöntötte a víz, magával sodorva a járókelőket, motorosokat, de még az autókat is, a benn ülőkkel együtt.

 

Szerdára is maradt a keddi jégből

Nem mindennapi jégeső zúdult az ország több részére kedden kora este: a Nógrád megyei Ősagárdot mintha hó borította volna, a földeken, kertekben több centi vastagon állt a jég. Néhány perc alatt annyi esett, hogy mára is maradt belőle. A réten volt, ahol 30 centi vastag jégtáblák álltak. Elverte a jégeső Budapestet és a környékét is. A következő napokban még lehet ilyenre számítani.

 

Látványos felvételek a szeszélyes időjárásról

Kedden megint megtréfált minket az időjárás, a májusi kánikulába szép csendben úsztak be a sötét fellegek, és rég nem látott mennyiségű esőt hoztak.

 

JÖN MÉG VIHAR? - a meteorológus válaszol!

Véber István meteorológust kérdeztük, hogy milyen időre számíthatunk a napokban, lesznek-e még viharok, mi okozta a heves jégesőt?

Jégeső és viharok a rekordmeleg után

Kisebb hógolyó méretű jégdarabok estek tegnap Dabason. A rekordmeleg után tegnap estefelé kezdőtek a zivatarok, rengeteg csapadékkal, sok helyen jégesővel. Főleg Budapesten és környékén voltak hevesebb zivatarok, egészen reggelig.

Újra jégeső pusztított Eger környékén

Az elmúlt két napban sokfelé esett jégeső. Csapadék a hét második felében is várható. Holnap hidegfront jön, a meteorológusok szerint csütörtökön is lehetnek záporok.

 

LÁTVÁNYOS: így vonult végig a vihar az ország nagy részén

Kedden váratlan vihar söpört végig az ország nagy részén, a leglátványosabb felvételeket gyűjtöttük össze a szeszélyes tavaszi időjárásról!

Forrás: idokep.hu

 

Durva vihar csapott le egy kínai városra

Durva vihar csapott le egy kínai városra a hétvégén. Pillanatok alatt feltámadt a szél, és végigsöpört az utcákon miközben zuhogott. Több autós épphogy megúszta a nagyobb baleseteket. Az ítéletidőnek nincsenek halálos áldozatai.

Megint lecsapott a vihar

Hat halott, több mint egymillió ember áram nélkül. Ez az eddigi mérlege az Egyesült Államok keleti partvidékén pusztító ítéletidőnek

Szükségállapot a vihar miatt

Hétméteres hullámok, földcsuszamlások, csapdába esett turisták és szükségállapot. Végigsöpört Új-Zélandon a Gita nevű ciklon maradványa.

Hatalmas vihar Ausztráliában

Legalább hatvanezer háztartás maradt áram nélkül az ausztráliai Brisbane-ben, amikor pusztító erejű vihar csapott le a városra.  A heves és szüntelen villámlás és a jégeső miatt iskolákat zártak be, és  egy rockzenekar koncertjét is el kellett halasztani.

Brutális vihar tombol Európában

Nyolc halálos áldozata van Nyugat-Európában a "Friderika" - névre elkeresztelt hurrikán-erősségű szélviharnak. A legnagyobb pusztítást Hollandiában, Belgiumban és Németországban végezte, fákat döntött ki, épületeket rombolt le és megbénította a közlekedést. Az orkán Kelet-Európa felé halad tovább, Lengyelországot és Romániát már elérte az ítéletidő.

Eleanor tombolt nyugaton

Úgy tűnik, kitombolta magát Eleanor, a ciklon Európa nyugati és északi részén. Százezrek maradtak áram nélkül, sokfelé megbénult a közlekedés, Hollandiában lezárták azokat a gátakat, amelyek óvják az ország alacsonyan fekvő területeit a tengertől.

Száz halottja van a viharnak

Legalább 100-an meghaltak a Fülöp-szigeteken, ahol hatalmas vihar pusztított. Nagyon sokan eltűntek. Több települést teljesen elmosott a víz. Az ítéletidő egész térségeket vágott el a külvilágtól.

Fákat csavart ki a szélvihar

Fákat döntött ki, épületeket rongált meg a vihar Győr-Moson-Sopron megyében. Több helyen leszakadtak a villamos vezetékek. Győrben egy söröző tetejét tépte le a szél, a lemezek egy autóra zuhantak. A benne ülő nőt a tűzoltók szabadították ki.

 

Pokoli vihar tart a Celebek felé Afrikában

Minden nap átéljük, hogy mennyire drámai és változékony egyre inkább az időjárás. Ebből kapnak egy kis ízelítőt a Celeb vagyok, ments ki innen! sztárjai is hamarosan.

Viharok, fulladás - negatív rekordok a Balatonnál

Évek óta nem volt annyi vihar a Balatonnál, mint az idei szezonban. A meteorológiai szolgálat szerint 13 erősebb vihar csapott le a tó könyékére, több mint kétszer annyi, mint tavaly. Idén jóval több volt a tragédia is: a Vízirendészet adatai alapján 20 ember fulladt a Balatonba október végéig. Ezzel tízéves negatív rekord dőlt meg.

Még nem láttak ekkora szélvihart

Tízezrek maradtak hosszabb-rövidebb időre áram nélkül országszerte - hatalmas károkat okozott az orkán erejű vihar. Volt, ahol egy 80 éves fát is kicsavart, ami családi házra dőlt.

VIHARKÁR: Ez maradt az orkán után

Autókra és háztetőkre dőlt fák, kettétört villanoszlopok, megrongálódott épületek. Ezt hagyta maga után a tegnapi orkán erejű szél. A Balatonon, Siófoknál is hatalmas hullámok tomboltak, a rossz időnek talán csak a szörfösök örültek. Bár a nagy vihar már elvonult, ma még országszerte erős volt a szél.

SZÉLVIHAR: Így vitte a szél a szigetelést

Jól látszik, hogy a szélvihar hogyan viszi a szigetelésre szánt hungarocel táblákat a ház tetejéről. Kerekes Judit nézőnk töltötte fel hozzánk ezt a felvételt Szentendréről.

A vihar halálos áldozatai


szerző:
2017.10.29. 18:05
A vihar halálos áldozatai

Halálos áldozatai is vannak a Közép-Európán végigsöprő viharnak. Csehországban és Lengyelországban 2-2 ember, Németországban pedig egy vesztette életét. Hamburg belvárosát elöntötte a megáradt Elba. A legtöbb gondot mindenhol a viharos szél okozta.

Orkán erejű szél pusztított

Végigtarolta az országot a Nárcisz nevű vihar. A Balatonnál 130 kilométer per órás széllökéseket mértek. Emiatt sokfelé életveszélyes volt a szabadban tartózkodni. Egy autóra menet közben zuhant fa, négyen sérültek meg. Az országban több helyen nincs áram a leszakadt vezetékek és a kidőlt villanyoszlopok miatt. Nézze meg No Comment összeállításunkat is a viharról!

ORKÁN: országszerte pusztított a vihar

Az egész országban viharos volt az idő. Több helyen fákat tört ketté vagy döntött ki az erős szél. Körképet mutatunk nézői videókból, kollégáink és az Időkép felvételeiből! Nézze meg a Híradó riportját is!

140 km/órás szél is lehet

A meteorológusok orkán erejű szélre figyelmeztetnek. A magasabb hegyekben és a Balatonnál akár 140 kilométer per órás széllökések is lehetnek. Akiket megkérdeztünk, azt mondták, ilyen időben inkább otthon maradnak. Van, aki a temetői látogatást is elhalasztja a várható vihar miatt.

Néhány méterről filmezték le a tornádót

Tönkrement reptér, félbeszakadt Beach Boys koncert, romok mindenütt: tornádók csaptak le az Egyesült Államok több vidékén is. Halálos áldozatok nincsenek, de óriási károkat okoztak a viharok. Egy tévéstáb az egyik tornádót néhány méterről filmezte le.

Teherautókat borított fel a szél

Két autót is összetört a viharos szél miatt rájuk dőlt fa hétfőn Pécsett. Több utcában és téren fák szakadtak ki tőből, volt, amelyik közlekedési tábla oszlopát törte ketté.

Tájfun ostromolja Japánt

Lecsapott Japánra a Lan nevű tájfun. A lefrissebb jelentések szerint már legalább hárman meghaltak és 90-en megsérültek az ítéletidő miatt. Óriási területeket borított el az árvíz. A közlekedés többfelé megbénult. A vihar várhatóan még néhány napig a partvidék közelében marad. 

Anitának szakadó esőben a szabad ég alatt kellett aludnia...

Éjszaka összedőlt Anita menedéke, és hiába kérte meg a többieket, hogy hadd feküdjön be melléjük, ők inkább hagyták, hogy a szakadó esőben aludjon a lány.

Még mindig nem kaptak pénzt a viharkárosultak

Hónapokkal a pusztítás után sem fizet a biztosító – ezt állítja több magyarsarlósi. A Baranya megyei falun július végén söpört végig egy vihar. Van olyan károsult, akinek mindene odalett, és most egy pécsi szükséglakásban él.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való