KERESÉS search-close

vida ildikó

37 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vida ildikó"

Ez történt júliusban


szerző:
2015.12.27. 19:00
Ez történt júliusban

Az év közepén csapott le az utóbbi évek legpusztítóbb vihara az országra. Távozott az adóhivatal éléről Vida Ildkó, és elpusztult Overdose, a magyar csodaló. Aztán tovább gyűrűzött a menekültválság, egyre többen érkeztek a budapesti pályaudvarokra. Amerikában pedig 22 éves korában meghalt Whitney Houston lánya, Bobbi Kristina Brown.

Többször is le akart mondani Vida Ildikó

Többször is felajánlotta lemondását Vida Ildikó tavaly október óta, de Orbán Viktor ezt egyszer sem fogadta el. Így csak most derült ki, hogy Vida hétfőig már a felmondási idejét töltötte.

Lemondott Vida Ildikó


szerző:
2015.07.20. 18:35
Lemondott Vida Ildikó

Az adóhatóság vezetője már két hónapja benyújtotta lemondását, de egészen mostanáig a hírt nem hozták nyilvánosságra. Lemondólevelében bírálta az adóhatóság átalakítására vonatkozó kormányzati terveket, és az őt ért támadások során tanúsított kormányzati hozzáállást.

Nézzen Ön is bepörgött Vida Ildikót!

Vida Ildikó Törőcsik Mari szerepében. Egy nézőnk örökítette meg még május elsején, ahogy a NAV azóta lemondott elnöke átéli a körhintázás gyönyöreit. Élvezzék Önök is!

Nem kizárt, hogy leváltják Vida Ildikót

A nemzetgazdasági miniszter egy lapinterjúban kijelentette: sérült a bizalom az adóhatósággal szemben, ezért szükség lehet személyi változásokra. Vida Ildikóról tavaly derült ki, hogy korrupció gyanúja miatt kitiltották az Egyesült Államokból.

Para-Kovácsnak valahonnan ismerős Vida Ildikó

Mindent rendben talált az adóhivatal vizsgálata, amit az amerikai vádak miatt indítottak. Az eredményen természetesen senki nem lepődött meg, még a Heti Hetes asztaltársasága sem.

NAV: Mindent rendben talált a belső vizsgálat

Komolytalannak nevezte az ellenzék azt a vizsgálatot, amit a NAV elnöke folytatott az adóhatóságon belüli állítólagos visszaélésekről. Szerdán került fel a kormány honlapjára az a dokumentum, amelyben a NAV cáfolja, hogy bizonyos amerikai érdekeltségű cégeket hátrányosan megkülönböztetett volna.

Nem vonják vissza Goodfriend mentelmi jogát

Nem vonja vissza az Egyesült Államok André Goofriend, az amerikai követség eddigi ügyvivőjének diplomáciai mentességét. Ezt Magyar Levente államtitkár jelentette be Budapesten. Az amerikai diplomatát Vida Ildikó jelentette fel rágalmazás miatt, Goodfriend ellen diplomáciai mentessége miatt nem lehet eljárást indítani.

November


szerző:
2014.12.30. 18:50
November

Novemberben jutott csúcspontjára a kitiltási botrány. Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke maga vallotta be, hogy ő az egyike annak a hat magyarnak, akiket korrupció gyanúja miatt kitiltottak az Egyesült Államokból. A NAV elnöke személyesen próbált információkat szerezni az amerikai ügyvivőtől, de nem járt sikerrel.

Felfüggesztenék a mentelmi jogát

André Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztését indítványozza az ügyészség. Vida Ildikó rágalmazás miatt jelentette fel az amerikai ügyvivőt másfél héttel ezelőtt. Az ügyészség szerint a nyomozást nem lehet tovább folytatni, amíg Goodfriendet diplomáciai mentesség védi, ezért a Külügyminisztériumtól azt kérték: tegyenek meg minden szükséges lépést a mentesség felfüggesztéséért.


 

Beperelte Vida Ildikó André Goodfriendet

A NAV elnökét hétfőn kérte erre Orbán Viktor, azzal fenyegetve, leváltja, ha nem teszi meg. Vida Ildikó fel is jelentette az amerikai ügyvivőt, aki szerinte megsértette a jóhírét. André Goodfriend szerint ez magyar belügyi kérdés.


 

Vida: „Megteszem a szükséges intézkedéseket!”

Ennyit válaszolt az RTL híradó kérdésére, hogy az adóhatóság elnöke beperli-e az amerikai ügyvivőt, ahogyan azt a miniszterelnök kérte tőle. André Goodfriendet ugyanakkor nem lehet perelni, mert diplomáciai védettség alatt áll.

Részlet a 14. évad 4. részéből

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Házon kívül 14-11-26


szerző:
2014.11.26. 23:40
Házon kívül 14-11-26

Házon kívül: Adóhivatal - Szervezett áfacsalás, rejtőzködő vezetők, dühös adófizetők. Ügyes - A polgármester, akit megtalálnak az uniós támogatások. Siker - A világ végére mentek, hogy jó állást találjanak.

Meddig tart ki a bizalom a NAV-val szemben?

Az adóhivatal sosem tartozott a legnépszerűbb intézmények közé. Legtöbbünknek vannak kellemetlen történetei róla, sokszor tűnhet úgy, hogy a NAV az adózókkal szigorú, de magával nem. Az utóbbi időben azonban a morgolódás, az elégedetlenség nyílttá vált. Magát a szervezetet és a szervezet vezetőit is súlyos vádak érték: szemet hunynak szervezett áfacsalások fölött, korruptak és érintettek a kitiltási botrányban. Moskovics Judit riportja arról, meddig tart ki a maradék bizalom a NAV-val szemben.
 

Elözönlötték a NAV ügyfélszolgálatát

Lemondott-e már Vida Ildikó? Ezt kérdezték többen is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dob utcai kirendeltségén és több vidéki városban.

Vida Ildikó egy törölt BT-ben


szerző:
2014.11.15. 18:55
Vida Ildikó egy törölt BT-ben

Fantomcége volt Vida Ildikó NAV-elnöknek, ezt írja a Népszabadság. A lap szerint az adóhatóság vezetője 1993-tól egy olyan betéti társaságban volt külső tag, amit 2011-ben kényszertöröltek, miután nem adott le mérlegeket és nem fizetett adót. A Demokratikus Koalíció szerint Vida Ildikónak a történtek miatt azonnal le kellene mondania.

Orbán szerint ez csak egy papírfecni

Papírfecninek nevezte a miniszterelnök az Egyesült Államok budapesti követsége által több mint egy hete átadott feljegyzést. A miniszterelnök szerint hiába barátunk az Egyesült Államok, a kritikákat egyre kevésbé tudja komolyan venni.
 

Már egy éve szóltak az aggályaikról

Több mint egy éve jelezte először az Egyesült Államok az Orbán-kormánynak a kitiltáshoz vezető korrupciógyanús ügyeket. Ezek között vannak a trafikpályázatok és az áfacsalások ügyei is. Ez derül ki abból a levélből, amelyet az amerikai nagykövetség adott át a kormánynak a konkrét ügyekkel és dátumokkal.
 

Titkolják a NAV-elnök életrajzát

Titkos a Nemzeti Adó-és Vámhivatal elnökének életrajza. Hiába kértük, a NAV nem adta ki Vida Ildikó szakmai életrajzát. Nem csak az RTL Híradónak nem küldték el az álláspályázatok alapvető követelményének számító dokumentumot, néhány nappal ezelőtt már az Átlátszó.hu is hiába kérte.
 

Amerikai vízumot szeretne Vida Ildikó

Jogi lépéseket fontolgat a NAV elnöke azokkal a politikusokkal szemben, akik korruptnak nevezték. Ügyvédje szerint azt is mérlegelik, hogy hivatalos vízumkérelmet adnak be, hátha akkor többet tudnak meg a kitiltás okáról.

Az amerikai nagykövetségen járt Vida

Személyesen próbálta megtudni Vida Ildikó az amerikai nagykövetségen, hogy miért tiltották ki az Egyesült Államokból. A NAV elnökének nem volt előre egyeztetett időpontja, ennek ellenére soron kívül fogadta az amerikai ügyvivő.
 

Egy hetet adtak a tüntetők


szerző:
2014.11.10. 18:40
Egy hetet adtak a tüntetők

Egy hetet adtak a tüntetők vasárnap este arra, hogy a kormány az Európai Bizottsággal világíttassa át az adóhatóságot, és mondjanak le a NAV kitiltási botrányban érintett vezetői.
 

A NAV-vezetők lemondását követelték a tüntetők

Tömeg vonult vasárnap este Budapest utcáin a NAV elnökének és több más vezetőjének lemondását követelve. A tüntetők kormányellenes jelszavakat is skandáltak, Orbán Viktor lemondását követelték és Fidesz-ellenes szlogeneket kiabáltak.
 

Vida Ildikó lemondásáért tüntetnek

Újabb tüntetés van Budapesten. Ezúttal Vida Ildikó, NAV elnök lemondását követeleik az utcára vonulók. Előzetesen több mint 10 ezren jelezték, hogy részt vesznek a megmozduláson, amely a Dob utcából indul, az adóhivatal egyik épületétől, és a József nádor térre tart.

L. Simon: El is veszhetett Vida levele

Akár a posta is elkeverhette azt a levelet, amiben Vida Ildikó, a NAV elnöke értesítette a kormányt arról, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, legalábbis ezt gondolja L. Simon László államtitkár.
 

Egy éve nincs előrelépés a NAV-botrányban

Kiürítették a NAV központi irodaházát szerdán kora este. Az adóhatóság szerint ennek nem volt köze sem Vida Ildikó NAV-elnök amerikai kitiltásához, sem a Horváth András által egy éve kirobbantott állítólagos áfa-csalási ügyhöz, csupán egy tüntetéshez.
 

Külügyi tisztviselőt is kitiltottak?

Újabb információk az Egyesült Államokból kitiltott kormánytisztviselőkről. A HVG hetilap csütörtöki számában arról ír: a külügyminisztérium egyik vezető tisztviselője is rajta van a kitiltottak listáján.

 

Összeszedtük, hogy ki mit állított a kiutasítási ügyben

Mást mond az adóhatóság elnöke, és mást mondtak korábban a kormánytagok. Nehezen követhető, hogy mikor értesítette az Egyesült Államok Vida Ildikót a kitiltásról, és hogy ő kinek szólt erről a kormányban.

Vida lemondását követeli az ellenzék

Minden ellenzéki párt lemondásra szólította fel a NAV elnökét. Az LMP kezdeményezte a kormány tagjainak nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását, hogy ott kérdezzék meg, ki mikor tudta meg, hogy Vida Ildikó érintett a kitiltási ügyben.

Másként látják a botrányt a kormányoldalon

Ha Orbán Viktor nem is, más kormánypárti politikusok megszólaltak Vida Ildikó beismerésével kapcsolatban.

Varga: „Csak kedden tudtam meg”

Az adóhivatalt felügyelő nemzetgazdasági miniszter azt állítja, csak kedden tudta meg, hogy tényleg kitiltották Vida Ildikót az Egyesült Államokból.

Vida elismerte, hogy kitiltották


szerző:
2014.11.05. 18:25
Vida elismerte, hogy kitiltották

Beismerte Vida Ildikó, hogy kitiltották az Egyesült Államokból korrupció gyanúja miatt. A NAV elnöke azt is közölte: tájékoztatta a kormány egy illetékesét, és állítása szerint a kormány tudott az ügyről.

Megúszhatja a meghallgatást a NAV elnök

Megúszhatja a Nemzetbiztonsági Bizottság meghallgatását Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke az LMP szerint. Szél Bernadett arra számít, hogy a fideszes többség nem fogja megszavazni, hogy az elnök a bizottság előtt válaszoljon korrupció miatti kitiltással kapcsolatos kérdésekre.
 

Az RTL megtalálta Vida Ildikót


szerző:
2014.10.22. 18:01
Az RTL megtalálta Vida Ildikót

A NAV elnöke arra utalt: valakikkel együtt korábban eldöntötték, hogy semmilyen módon nem nyilatkoznak érintettségéről, amit nem erősített meg, de nem is cáfolt.

Előzetes: Az RTL-Híradó megtalálta és szóra bírta Vida Ildikót

Napok óta minden újságíró az adóshatóság elnökét keresi a korrupció miatt az Amerikából kitiltott magyarok ügye miatt. Állítólag Vida Ildikó is érintett, de ő erről napok óta hallgat. Az RTL Vida Ildikót a Bécs melletti schwechati repülőtéren érte utol. Hogy mit mondott, megtudhatják 6-kor!

Előzetes: Diplomáciai botrány!


szerző:
2014.10.17. 14:22
Előzetes: Diplomáciai botrány!

Sajtóértesülések szerint kitiltották az Egyesült Államokból Vida Ildikót, a NAV elnökét, Habony Árpádot, Orbán Viktor főtanácsadóját, és Heim Pétert, a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Századvég vezetőjét. Részletek 6-kor az RTL Híradóban.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való