KERESÉS search-close

vesztegetés

81 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vesztegetés"

Rendőröket akart megvesztegetni, elítélték

Két napon belül elítélték azt a férfit, aki rendőröket próbált megvesztegetni Borsodban. A teherautósofőrt ellenőrzésre állították meg, és mivel több szabálytalanságot is találtak, meg akarták büntetni. Ő erre pénzt ajánlott, a rendőröknek, ezért bilincs kattant a csukóján. Az ügyét gyorsított eljárással tárgyalták.

Egy éve börtönben kéne lennie az ex-polgármesternek, ehelyett…

Veres Margit Balmazújváros független, fideszes és MSZP-s támogatású polgármestere volt. Egészen addig, amíg hivatali vesztegetés miatt el nem ítélték jogerősen 5 évre. Mert hogy az ítélet szerint Veres Margit, még a város jegyzőjeként, pénzt és egy autót fogadott el egy vállalkozótól, segítségért cserébe. Egy éve született meg az ítélet, de még mindig nem vonult börtönbe: egy önkormányzati cégnél dolgozik, jön-megy a városban, és vezető fideszes politikusokkal mutatkozik különféle rendezvényeken, mint ha mi sem történt volna…

Rendőrök vitték el munkahelyéről a korábbi fideszes politikust

Rendőrök vitték el munkahelyéről a helyi járási hivatal vezetőjét, egy korábbi fideszes politikust a Borsod megyei Encsről. Az ügyről az Index számolt be elsőként. Ódor Ferenc 4 cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője. A központi nyomozó főügyészség azt közölte, hogy Ódor Ferenc ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

Vesztegetés elfogadása a vád

Meghalt a beteg, visszautalta a műtét előtt kapott pénzt az orvos - bíróság elé kell állnia. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 évbörtönt is kaphat.

Öt év börtönre ítélték Balmazújváros polgármesterét

Veres Margit 2012-ben, amikor még a város jegyzője volt, 5 millió forintot kapott egy helyi cég vezetőjétől azért, hogy hozzásegítse egy rendezvénycsarnok építéséhez, amit 180 millió forint állami támogatásból finanszíroztak.  

Pénzügyőrök a vádlottak padján

Összesen 50 ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. 2015-ben több hullámban, több tucat pénzügyőrt vettek őrizetbe, mert az ügyészség szerint pénzért cserébe nem vizsgálták át az Ukrajnából érkező autókat Záhonynál. Akár 24 év börtönt is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket.

Az ügyész is előzetesbe került

Több tízmillió forintot tehettek zsebre a vesztegetéssel gyanúsított hivatalnokok. Pénzügyőrök, ügyész és ügyvéd is van a hat gyanúsított között, öten közülük előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanú szerint nyomozások adatait adták ki, pénzért. Az ügyész korábban főként kábítószeres ügyeket vitt, volt felesége is a gyanúsítottak között van. 

Oszter Sándor: ártatlan vagyok

Nem tudja, hogyan keveredett bele. Ezt mondta Híradónknak Oszter Sándor a csütörtöki tárgyalása után. A Kossuth díjas színészt és társait vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel vádolja az ügyészség. A vád szerint egy szökésben lévő, adócsalással vádolt férfinak ígérték, hogy pénzért elsimítják az ügyét.

Egy tábornok is lebukott


szerző:
2017.02.08. 18:15
Egy tábornok is lebukott

Tavaly 214 embert próbáltak megvesztegetni a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai. Huszonhatan elbuktak az ellenőrzésen, elfogadták a pénzt. Erről a szervezet vezetője beszélt a Magyar időknek. Bolcsik Zoltán azt mondta: egy tábornok ellen is született feljelentés. Az ő ügyét titkosították.

Pénzt és ajándékot is elfogadtak

Vádemelés a korrupt kormánytisztviselők ellen. Üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség a röszkei határkirendeltség hat korábbi növényvédelmi felügyelője ellen. Azzal vádolják őket, hogy 440 alkalommal fogadtak el pénzt és kisebb ajándékokat a gyorsabb ügyintézés érdekében a kamionsofőröktől. A vesztegetés miatt évekre börtönbe kerülhetnek.

Beteget jelentett Oszter Sándor

Beteget jelentett, nem ment el a tárgyalására Oszter Sándor. A Kossuth-díjas színészt és társait vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel vádolja az ügyészség. Szerintük egy szökésben lévő, adócsalással vádolt férfinak azt ígérték, hogy pénzért a kapcsolataik segítségével elsimítják az ügyét.

Vizsgálják Portik állításait Rogánról

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség abban hivatali vesztegetési ügyben, amelyet Portik Tamás tanúvallomása alapján kezdeményeztek. A Rogán Antal és Juhász Péter közötti személyiségi jogi perben tanúként hallgatták meg a korábban gyilkosságért elítélt Portikot, aki azt állította, hogy évekkel ezelőtt 10 millió forintnyi eurót adott át az akkori belvárosi polgármesternek, Rogán Antalnak. A miniszterelnöki kabinetiroda azt közölte: Rogán Antal maga írt levelet a legfőbb ügyésznek és a belügyminiszternek, amelyben hatósági vizsgálatot kért az ügyben.

Nem jogosult diplomata rendszámra

Jogosulatlanul használ egy piros színű, Oroszországban kiadott diplomatarendszámot luxuskocsiján Kiss Szilárd, ami miatt akár újabb büntetőeljárás is indulhat a volt agrárattasé ellen. Kiss Szilárdot egy másik ügyben jelenleg is vesztegetéssel vádolják, de szabadlábon védekezhet. Piros rendszámú luxusterepjáróját az Index fényképezte le. A külügy arra kérte a hatóságokat, intézkedjenek.

BKV-s vezetőket fizetett le az Alstom?

7 millió eurót, mai áron több mint két milliárd forint kenőpénzt adhatott BKV-s vezetőknek 2006-ban és 2007-ben az új metró kocsikat gyártó Alstom, tudta meg az Index. A brit Súlyos Csalások Elleni Hivatal híradónknak is elküldte a gyár két vezetőjének szóló idézéseket, amelyekben a BKV neve is szerepel. Az ügyben Magyarországon is nyomoznak, de egyelőre nincs gyanúsított.

10 év börtönt kaphatnak az embercsempészek

Akár 10 évre is börtönbe kerülhet apa és két fia, akiket azzal vádolnak, hogy tavaly szeptemberben Röszkéről Budapestre csempésztek szíreket. Az ügyészség szerint egy társuk fegyvert fogott a menekültekre és ki is rabolták őket. Miután elfogták a gyanúsítottakat, a kihallgatáshoz kért szír tolmácsot is meg akarták vesztegetni, akit meg is fenyegettek.

Kiengedik Lagzi Lajcsit!


szerző:
2016.01.22. 19:05
Kiengedik Lagzi Lajcsit!

A bíróság pénteken délután döntött a zenész előzetes letartóztatásának megszüntetéséről. Lajcsi, négy hónap alatt negyvenöt kilót fogyott a börtönben, vasárnap térhet haza. Rendkívüli módon megviselték a történtek, gyerekeit összesen háromszor láthatta az elmúlt időben. A továbbiakban mindenféle korlátozás nélkül, szabadlábon védekezhet. Hogy mi igaz abból, hogy a börtönben dalt is írt, mindjárt kiderül!

Újabb határrendészek előzetesben

Újabb határrendészek kerültek előzetes letartóztatásba. Hat, korrupcióval gyanúsított rendőr ügyében döntött szerdán a debreceni bíróság. Ezzel augusztus óta már majdnem 80-ra nőtt a gyanúsítottak száma. Mindannyian a záhonyi határátkelőnél dolgoztak. A gyanú szerint naponta akár 1000 eurót is zsebre tehettek, cserébe nem vizsgálták a határon átlépő autókat.

Előzetesben a tolmács fenyegetői

30 napra előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akiket pénteken fogtak el, miután a gyanú szerint megpróbáltak megvesztegetni egy tolmácsot. Rokonaikat embercsempészettel gyanúsítják, és azzal, hogy fegyverrel raboltak ki szír menekülteket.

Lajcsi először megtagadta, most mégis vallomást akar tenni

Lagzi Lajcsi nehéz helyzetben van, de egyelőre bizakodó. Fordulat a több tízmilliós lopással és vesztegetéssel gyanúsított, előzetesen fogva tartott zenész ügyében, hogy míg korábban megtagadta a vallomás tételt, most már éppen ezen dolgozik a zárkájában éjt nappallá téve.

Lajcsi 30 napig biztosan rács mögött marad

Adásunk előtt 10 perccel érkezett a hír, hogy döntöttek Lagzi Lajcsi sorsáról: a zenész előzetes letartóztatásba került, 30 napig biztosan rács mögött marad. A gyanú szerint áramot, vizet, gázt loptak a mulatós zenészhez köthető ingatlanoknál éveken keresztül. Az ügyészség szerint harminc millió is lehet a kár, amit így okoztak.

Áramlopással gyanúsítják a zenész-vállalkozót

Őrizetbe vették Galambos Lajost, művész nevén Lagzi Lajcsit. A mulatós zenészt kedden délelőtt vitték el a rendőrök boldogasszonypusztai birtokáról, feleségével együtt. A nyomozók egy másik férfit is őrizetbe vettek, mindhármukat lopással és vesztegetéssel gyanúsítják. Úgy tudjuk, hogy a gyanú szerint a zenész birtokán, cégének telephelyén és az általa épített lakóparkban éveken keresztül illegálisan jutottak gázhoz, vízhez és áramhoz.

Őrizetbe vették Lagzi Lajcsit!

A mulatós sztárt feleségével együtt mocsai birtokáról vitte be a rendőrség kedden. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság lopás és vesztegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ellenük. Galambos Lajos ügyvédjét telefonon értük utol.

Előzetes: Őrizetbe vették Lagzi Lajcsit

A mulatós zenészt tegnap délelőtt vitték el a rendőrök boldogasszonypusztai birtokáról, feleségével együtt. A nyomozók egy másik férfit is őrizetbe vettek, mindhármukat lopással és vesztegetéssel gyanúsítják. Úgy tudjuk, hogy a gyanú szerint a zenész birtokán, cégének telephelyén és az általa épített lakóparkban éveken keresztül illegálisan jutottak gázhoz, vízhez és áramhoz. Este hatkor az RTL Híradóból megtudhatják, mi lett gyanús a szakembereknek.

Öt embert vádolnak a taxis ügyben

Öt ember ellen emelt vádat vesztegetés és csalás miatt a Fővárosi Főügyészség a Budapest Airport 2006-os taxipályázatával kapcsolatban. A vád szerint a Zóna taxi 11 millióval fizette le a cég jogi igazgatóját és helyettesét, akik cserébe információkat adtak át a versenytársakról. A Zóna taxi így tudta megnyerni a repülőtérre kiírt taxipályázatot.

Pénzbüntetés a kikövetelt hálapénzért

Pénzbüntetésre, megrovásra ítélte a Kúria azt a tizennégy orvost és szülésznőt, akik még 2007 és 2008 között kértek pénzt előre a betegektől a szülésért. Az Állami Egészségügyi Központ orvosai ötven és százezer forint közötti összegeket kértek a szülőktől. A Kúria vesztegetésért ítélte el az orvosokat, azért, mert előre kérték a pénzt.

Hazaengedték a bíróságról Vizovicki Lászlót

A budapesti éjszakai életben jól ismert vállalkozó előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került. Nyomkövetőt kapott, nem hagyhatja el a II. kerületi otthonát. Vizoviczki ellen két bírósági eljárás is folyik. Az egyikben vesztegetéssel vádolják, eszerint magas rangú rendőröket fizetett le, hogy békén hagyják az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeket, a másikban költségvetési csalás a vád.

Nem igaz a nokiás dobozos vesztegetés?

Mégsem volt 15 millió a nokiás dobozban. Visszavonta a BKV korábbi vezérigazgatója a Hagyó Miklósra tett terhelő vallomását a bíróságon. Balogh Zsolt, aki korábban többször is beszélt az egykori szocialista főpolgármester helyettesnek személyesen átadott milliókról, csütörtökön azt mondta: azért tett súlyosan terhelő vallomást a politikusra, hogy őt "ne tartóztassák le, mint a többieket". Hagyó Miklós az eljárás kezdte óta tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

A vesztegetés tudománya


szerző:
2015.02.05. 22:00
A vesztegetés tudománya

Mindenki tud róla, már-már mindenki természetesnek veszi, hogy életünk része, de mélységében kevesen ismerik. A korrupcióról van szó. Alapos, bonyolult, de mindennapi példákkal és történetekkel megtámasztott tudományos elemzést írt a magyar korrupcióról vendégünk, Jávor István, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem docense.
 

Vesztegetés miatt nyomoznak az V. kerületben

Vesztegetés miatt vizsgálódik az ügyészség az V. kerületi önkormányzatnál, értesült az RTL Híradó. A Rogán Antal által vezetett kerület hivatalánál egy éve nyomoznak.

Nyelvvizsga botrány: ”Hoffer Misi” is vádlott

A Barátok közt egykori Hoffer Misijét alakító volt színész is vádlott a nyelvvizsga botrányban a Blikk információi szerint. A vádirat alapján Halász Gábor - aki 2006 óta a Zala megyei Kiskutas polgármestere - vesztegetéssel jutott hozzá a bizonyítványhoz.

 

Már kilenc gyanúsítottja van a bundabotránynak

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki csütörtökön a bundaügyben, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Határőrök segítették a csempészeket

Határrendészeket vett őrizetbe kedden a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség.

Csúszópénzt tettek zsebre a munkavédelmi felügyelők

Bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítanak két munkavédelmi felügyelőt.

Leszázalékolást ígért, több milliót kaszált

Három év fogházbüntetést kapott nem jogerősen a kórházi alkalmazott, aki leszázalékolást ígért a betegeknek.

Megbundázott vb-rendezés és elnöki szék?

Felmerült, hogy az ázsiai ország csalt és megvásárolta a vébé rendezési jogát.

Jegyző és aljegyző előzetesben Felsőzsolcán

Egyebek mellett azzal gyanúsítják őket, hogy több százezres kenőpénzt kértek helyi vállalkozásoktól, akik részt vettek az árvíz utáni helyreállításban.

Százezrekért bárkit leszázalékoltak a csalók

Ismét rokkantnyugdíj csalók buktak le, ezúttal Szegeden. Egy orvos és egy asszisztense intézte pénzért a rokkantosítást, amit nem is titkoltak.

Rács mögé kerülnek a korrupt volt rendőrök

Vesztegetés miatt 1 év 10 hónap, illetve 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéltek két szolnoki volt rendőrt.

Bíróság előtt a korrupt kerékbilincselők

Vádat emelt az ügyészség egy közterület-felügyelő és társa ellen, akik saját zsebre kértek pénzt egy autóstól, hogy levegyék kerékbilincsét.

Perel az igazoltató és az igazoltatott is

Be kellett gipszelni a karját, miután megverték a rendőrök egy igazoltatás közben - ezt állítja egy pilisvörösvári fiatalember.

Hűvösre kerül a dögei polgármester

Vincze Ferenc Tibor polgármesterként 20 millió forintot kért egy kivitelezőtől, hogy „rendben menjenek a dolgok”.

Tragikus haláleset buktatta le a gyógyszercéget

Eljárást indult a gyógyszercég ellen, amely a tragédiával végződött thaiföldi utazást szervezte.

DVSC-játékosokat akartak megkenni

Telefonon keresték meg a DVSC két játékosát a csütörtöki futball Európa Liga meccs előtt, azzal, hogy pénzért befolyásolják a mérkőzés eredményét.

Vesztegető határrendészeket kapcsoltak le

Hat határrendész bukott le vesztegetés miatt Gyulán.

Hat év a vesztegetésen ért ügyésznek

Varga Gergelyt hatévi börtönre ítélték vesztegetésért és más bűncselekményekért első fokon.

Börtönbe kerülhet a vesztegetésen ért ügyész

Az ügyészi perbeszéddel folytatódott szerdán a korrupcióval vádolt volt ügyész büntetőpere.

Letöltendőt kapott a dögei polgármester

Vezető beosztásban, hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette miatt három év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Csapdát állíthatnak a korruptaknak

Színlelt vesztegetéssel provokálhatnák a rendőröket, a pénzügyőröket és a köztisztviselőket.

Visszaélés a tiszalöki börtönben?

Vesztegetés gyanúja és a közélet tisztasága elleni bűncselekmények miatt nyomoz az ügyészség a tiszalöki börtönben.

Vesztegető ellenőrökön kattant a bilincs

Egy el nem készült útról szóló igazolás kiállítását ajánlotta fel egy útépítő cég vezetőjének két műszaki ellenőr.

Kattant a bilincs a kerékbilincselőkön

Vesztegetés miatt a rendőrök vitték el a Közterület-felügyelet két munkatársát

Vesztegetésgyanú két határrendésznél

Őrizetbe vettek egy határrendészt kedden, mert egy társával együtt vesztegetéssel gyanúsítják.

20 ember ellen nyomoznak a pécsi egyetemen

Bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Wieszt János előzetesbe kerülhet

Bilincsben vitték az ügyészségre Wieszt Jánost.

Újabb egyetemi alkalmazottak előzetesben

Fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének, a tanúk befolyásolásának, illetve az összebeszélésnek a veszélye.

Előzetesben az egyetemi alkalmazottak

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetemen kezdődött nyomozás gyanúsítottait.

Vesztegetéssel szerzett ingatlant az ex-BKV-s

A BKV volt jogi igazgatója a gyanú szerint egy 120 millió forintos budai ingatlanhoz jutott így 60 millió forintért.

Ajándékokat fogadtak el az okmányirodások

Műszaki cikkeket, élelmiszereket és különböző ajándékokat fogadtak el a vesztegetéssel gyanúsított veszprémi okmányirodai dolgozók.

Vesztegetés a veszprémi okmányirodában?

Elrendelték az őrizetbe került hivatali dolgozó és vállalkozó házi őrizetét, illetve előzetes letartóztatását.

Elítélték a sajttal vesztegető férfit

Az ittas férfi egy-egy guriga sajttal akarta megvesztegetni az őt igazoltató rendőröket.

Hagyó nem akart „biodíszlet” lenni

Ezzel magyarázta közleményében Hagyó Miklós, hogy miért nem ment el ma a BKV ügyeit vizsgáló bizottság ülésére.

BKV-ügy: Délután meghallgatják Hagyót

A kapcsolattartási módszereiről, az esetleges kéréseiről és a rendőrségi gyanúsításba keveredett munkatársairól kérdezik.

Vesztegetett a minisztériumi vezető?

Vesztegetés miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség Borovszky Tímea ellen.

Tovább gyűrűzik a BKV-ügy


szerző:
2010.02.18. 15:09
Tovább gyűrűzik a BKV-ügy

Házkutatást tartottak a nyomozók csütörtök hajnalban három ügyvédnél. A mostani üggyel már kilencre nőtt a gyanúsítottak száma.

Őrizetben a DHL egyik igazgatója is

A rendőrség szerint összejátszott a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorával.

Pénzt ajánlott a rendőrnek


szerző:
2010.01.15. 09:41
Pénzt ajánlott a rendőrnek

A jogosítvány nélkül vezető sofőr 60 ezer forintot ajánlott a rendőröknek, ha elengedik.

Volt rendőröket ítéltek el Debrecenben

A volt tiszthelyetteseket, járőröket hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel, bűnpártolással vádolták.

144 BKV-s szerződést vizsgálnak


szerző:
2009.12.14. 15:05
144 BKV-s szerződést vizsgálnak

Nyáron kezdték a nyomozást, több köbméter iratot néztek már át. Gyanúsított még nincs.

Április óta figyelték a jogi igazgatókat

Egy feljelentés után indították meg a nyomozást a BKV és a BA jogi igazgatói ellen.

Bilincsben a jogi igazgatók


szerző:
2009.12.05. 18:22
Bilincsben a jogi igazgatók

A BKV és a Budapest Airport vezető munkatársait is elfogták a rendőrök, és házkutatást is tartottak.

Több játékost próbáltak megvesztegetni

Újabb magyar futballmérkőzések kapcsán derült ki, hogy megpróbáltak megvesztegetni játékosokat.

Az első eltiltás a focibunda ügy miatt

A svájci FC Thun szenegáli focistáját, Omar Fayét a rendőrség már ki is hallgatta.

Prostituáltaktól szedtek pénzt a rendőrök

Pénzért cserébe, szemet hunytak a rendőrök az utcalányok tevékenysége fölött.

Újabb parkolóőrök előzetesben


szerző:
2009.09.26. 14:23
Újabb parkolóőrök előzetesben

A parkolóőrök saját zsebre dolgoztak. A héten összesen négy embert fogtak el.

Őrizetben a vesztegetésen ért ügyész

Az eljárás szereplőit befolyásolni akarta, ezzel veszélyeztette a bizonyítás eredményességét

Vesztegetésen kaptak egy ügyészt

Hatszázezer forintot kért a Fővárosi Főügyészség volt szóvivője egy vádlottól.

Rabosították a dombóvári polgármestert

Szabó Lorándot vesztegetéssel gyanúsítják.

Őrizetben a vesztegető vámosok


szerző:
2009.04.16. 15:16
Őrizetben a vesztegető vámosok

Őrizetbe vett két pénzügyőrt a Kecskeméti Nyomozóügyészség vesztegetés gyanúja miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való