KERESÉS search-close

veszprémi kórház

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "veszprémi kórház"

Menesztették a veszprémi kórház főigazgatóját, a gazdálkodás lesz a fő szempont

Azonnali hatállyal menesztette a veszprémi kórház főigazgatóját az emberi erőforrások minisztere, a döntést nem indokolták. Erről elsőként a 24.hu írt. Múlt héten Kásler Milós emberi erőforrások minisztere arról beszelt, hamarosan több pályázat is megjelenik a kórházigazgatói posztokra az egyik szempont az elbírálásnál, a kórházak gazdálkodása. Mára kiderült, a minisztérium költésgvetési felügyelőket nevezne a leginkább eladósodott kórházak élére.

Több mint 30 kilónyi adományt gyűjtöttek a kórháznak

Több mint harminc kilónyi törlőkendőt, fürdetőt, pelenkát és babaruhát gyűjtött össze egy család a veszprémi kórház gyermek centrumának. Így szerették volna megköszönni a dolgozóknak, amit koraszülött kisfiukért tettek. Egy hónappal ezelőtt a Híradóban is beszámoltunk a kezdeményezésről, azóta szinte özönlenek a felajánlások. Az adományokat vasárnap adták át a koraszülött osztálynak.

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

Meghalt a gyerek a mandulaműtét után

Meghalt egy berhidai kisfiú néhány nappal a mandulaműtétje után. A veszprémi kórházban műtötték, majd hazaengedték, később belázasodott és a várpalotai ügyeletre vitte édesanyja. Múlt hét vasárnap otthonában újra rosszul lett, a kiérkező mentők pedig két órán át küzdöttek az életéért.

Leálltak a CT-vizsgálatok Ajkán

Nem használhatják az ajkai kórház CT berendezését. A leállításról szóló miniszteri határozatot megszerezte az RTL Híradó. Az ajkai és környékbeli betegeknek most Veszprémbe kell menniük CT vizsgálatra. A lépést a betegbiztonsággal indokolják. A veszprémi kórház főigazgatója azt mondta: már több mint 10 éves és nagyon elavult az ajkai CT. Veszprémben most plusz műszakot vállaltak, hogy el tudják látni a betegeket. Az ajkai kórház vezetője hétfőre ígért interjút.

Nincs több veszélyes landolás

Nem lesz több forgalmas kereszteződésben landolás. Több mint egy évvel azután hogy elkészült, tegnaptól hivatalosan is használhatják a veszprémi kórház tetején megépült helikopter leszállót. Ahogy arról Híradónk is többször beszámolt, az új onkológia centrummal együtt a leszálló is elkészült már 2015 decemberében, mégsem használhatták tegnapig engedélyek hiányában. Volt olyan, hogy a kórház előtti kereszteződésben landoltak.

Még mindig az úton száll le a helikopter

Kritikus állapotban lévő gyerekekkel, a kórház előtt kellett landolni a mentőhelikopternek. Még mindig nem szállhatnak le ugyanis a veszprémi kórház leszállóján. Továbbra sincs meg az intézménynek az engedélye, hogy használhassa azt. A leszálló a tavaly átadott új onkológiai központ tetején van. Két hónapja az RTL-Híradó is beszámolt arról, hogy a kórház előtt kellett landolni a gépnek egy súlyos beteggel. Az intézmény továbbra is csak azt mondja, hogy elindították az engedélyeztetést.

 

Nem használható a kórházi leszállópálya

Hiába épült modern leszállóhely a mentőhelikopternek Veszprémben, a gép mégis a kórház előtti kereszteződésben landolt hétvégén a Blikk információja szerint. A leszálló a tavaly átadott új onkológiai központ tetején van, de a használatára még nincs engedély. A kórháznál közölték: a hétvégi landolás biztonságos volt, a leszálló engedélyeztetése pedig folyamatban van.

Felajánlották a kislány szerveit

Belehalt sérüléseibe az a 9 éves kislány, akit testvérével együtt ütött el egy autós szombaton, Balatonfüreden. Az RTL Híradó úgy tudja, a játszótérre mentek biciklivel, amikor az egyik meredek utcán egy autós tisztázatlan okok miatt elgázolta őket. 13 éves testvérét a veszprémi kórházban kezelik csonttörésekkel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való