KERESÉS search-close

veronai buszbaleset

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "veronai buszbaleset"

2 év után sem tudni, ki a felelős a veronai buszbalesetért

Vasárnap lesz pontosan két éve, hogy a veronai buszbalesetben a sítáborból hazafelé tartó gimnazisták meghaltak. Továbbra is sok a kérdés: például, hogy miért és hogyan vezethetett egy olyan sofőr, aki súlyos alvászavarral küzd és nem is ülhetett volna volán mögé?

Orvost is gyanúsítanak a veronai buszbaleset ügyében

Egy háziorvost is kihallgattak a hatóságok, mert a gyanú szerint tudott a veronai buszbalesetben érintett sofőr alvászavaráról, de nem küldte el időben soron kívüli vizsgálatra. Erről a 24.hu írt elsőként. Az RTL Híradónak az ügyészségen azt mondták, hogy az orvos szabadlábon van, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Levelet írt a Szinyei gimnázium igazgatójának a veronai busztragédia sofőrje

Levelet írt a Szinyei gimnázium igazgatójának a veronai busztragédia sofőrje. Az egyik áldozat édesapja a Fókuszban reagál a sofőr részvétnyilvánítására. Az igazgató elküldte a levelet az érintett szülőknek, akik azt szeretnék, ha a buszsofőr elmondaná, mi történt 2017. január 21-én éjjel, amikor a diákokat és tanárokat szállító busz balesetet szenvedett Verona közelében.

„Tákolmányon” utaztak a buszbaleset áldozatai?

Olyan rossz állapotban volt, hogy nem mehetett volna közúti forgalomba a busz - ezt mondta Híradónknak a veronai busztragédia egyik áldozatának édesapja. A férfi nemrég kapta meg a Magyar Nemzeti Nyomozóiroda nyomozati anyagát - erről a Blikk írt először. Ebből szerinte az derül ki, idézem: egy "tákolmányra" ültek fel 2017 januárjában a sítáborozók. A buszos cég vezetőjét ma hiába kerestük.

 

Szigorítják a buszos iskolai kirándulásokat

Szerződésmintát dolgozott ki a Klebelsberg Központ a biztonságos buszos iskolai kirándulások érdekében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a veronai busztragédia után kezdett a kirándulások szabályainak szigorításába, a szerződéstervezetet most azért hozták nyilvánosságra, hogy az iskolák tudják, a fuvarozást vállaló cégeknek milyen feltételeknek kell megfelelniük.

Hat embert vádolnak a veronai busztragédiáért

Akár 18 év börtönbüntetést is kaphatnak a gyanúsítottak, akik közül öt közvetett szerepet játszott a tragikus balesetben. Ők mindannyian az érintett autópályaszakasz üzemeltetésében, felügyeletében játszanak valamiféle szerepet. A magyar buszsofőr mellett a biztonsági korlát tervezője és tesztelője is bíróság elé állhat.

Elmeorvoshoz küldték az áldozatok hozzátartozóit

Elmeorvosi vizsgálatra küldte a biztosító a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit. Erről a Blikk írt. A lapnak hozzátartozók arról számoltak be, egy elhunyt gyermek testvérének például olyan kérdésre kellett válaszolnia, mire költene egy nagyobb összegű kártérítést. A Magyar Biztosítók Szövetségénél azt mondták, ez jogszerű. A Magyar Nemzeti Bank - mint felügyeleti szerv kivizsgálja az esetet.

VERONAI BUSZBALESET: egy éve történt a tragédia

Idén január elsejétől új szabályok érvényesek a nemzetközi forgalomban résztvevő iskolás kirándulásokra. 13 évesnél öregebb autóbusszal nem szállíthatnak diákokat. Este 11 és hajnal 4 óra között nem közlekedhetnek az iskolás buszok. A gépjárművezetőknek pedig kötelezően alvási apnoe vizsgálaton kell részt venni és ezen megfelelni. Az egy éve történt veronai busztragédiának ennyi következménye van. A tizenhét halálos áldozat hozzátartozói, barátai gyászolnak és nem értik, hogy hogy nincs még mindig felelőse a balesetnek. 

VÍGH GYÖRGY: „Hónapokon keresztül úgy aludtam el, hogy mindenkit megmentettem”

Egy éve történt a tragikus veronai buszbaleset. A budapesti Színyei Merse Pál Gimnázium diákjai, tanárai és néhány szülő utaztak hazafelé azon a buszon, ami az autópályán szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt. 17-en vesztették életüket a tragédiában. Vígh György, a hős testnevelő tanár több diák életét is megmentette, saját gyerekein azonban már nem tudott segíteni. Fia és lánya is meghalt.

Találkozás a hős tanárral, az Év Emberével

Alig egy évvel ezelőtt történt a veronai buszbaleset: egy jórészt magyar gimnazistákat szállító busz kigyulladt az olasz autópályán, a balesetnek 17 halálos áldozata és 26 sérültje volt. Egyikük Vígh György, aki testnevelést tanított a Szinyei Gimnáziumban. A tanár fiát és lányát is elvesztette a balesetben, ő maga pedig súlyosan megsebesült, de előtte még volt arra ereje, hogy jó pár gyereket kimentsen a buszból. Vígh György, a sokak által hősnek tartott tanár az RTL Híradó az Év Embere szavazásának nyertese volt.

Ez történt januárban


szerző:
2017.12.20. 18:50
Ez történt januárban

Idén is felidézzük az év legfontosabb eseményeit. Már a január is tragédiákkal indult, a veronai buszbaleset megrázta az országot, a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai, tanárai és kísérők haltak meg, miután buszuk a szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt

Veronai buszbaleset: hol az igazság?

Kilenc hónappal a veronai busztragédia után nyílt levelet tettek közzé az áldozatok hozzátartozói. Miközben döbbenetes bizonyítékok kerültek a kezükbe. Ezek szerint engedély nélkül alakították át a buszt, öt üléssel több volt a járműben és egy 370 literes pót üzemanyagtartályt is beleépítettek!

A teljes adást ITT nézheti meg!

VERONAI BUSZBALESET:

Plusz ülések és illegális póttartály is volt a buszban a veronai tragédiánál. A szülőkhöz jutott el az olasz baleseti jegyzőkönyv, amiben több szabálytalanságot is feltártak a járművel kapcsolatban. Az általunk megkérdezett buszos szakszervezeti vezető szerint csak a szigorúbb hatósági ellenőrzés lehet megoldás.

Veronai buszbaleset: kegyeletsértő üzeneteket kap az egyik édesanya

Mocskolódó, kegyeletsértő üzeneteket küldözget valaki a veronai buszbalesetben meghalt egyik kisfiú édesanyjának. Erről elsőként az Index írt. Az első üzenetek nem sokkal a tragédia után érkeztek, legutóbb egy hete kapott ilyet az édesanya egy ál-Facebook profilról. A zaklató üzenetek többsége nem is alkalmas arra, hogy idézzük. A nő három hónapja feljelentést tett a rendőrségen, ők zaklatás miatt nyomoznak.

Méltatlannak érzik a biztosító ajánlatát a szülők

Méltatlanul alacsony a biztosító ajánlata, ezért nem fogadták el a szülők. Ezt a 24.hu-nak mondta egy anya, akinek lánya halt meg a veronai buszbalesetben. Szerinte méltatlanul bánnak velük és még mindig nem tudják pontosan, miért történt a tragédia. A biztosító szerint a kifizetett sérelemdíjak a legmagasabb hazai kártérítési összeg felső határán vannak. Közben a minisztérium kezdeményezte a biztosítótársaságok kártérítési gyakorlatának felülvizsgálatát.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25
Veronai buszbaleset: Jégkorong Emléktornával dolgozzák fel a tragédiát

Napok, hetek, hónapok teltek már el január 20-a óta, de a sebek rettentő nehezen gyógyulnak. A tragikus veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói még mindig csak ébredeznek a rémálomból, de megpróbálják közösen feldolgozni a tragédiát. A Fókusz stábjának nyilatkozott az a testnevelés tanár is, aki rengeteg gyerek életét mentette meg a tragédia során.

ADOMÁNYGYŰJTÉS: emléket állított barátja számára

Lengyel Géza a veronai buszbalestben elhunyt Horváth Zoltán egyik legjobb barátja volt, az ő ötlete volt a jégkorong amatőr torna. A szervezők a befolyt összegből a félárván maradt hétéves ikreket és az elhunyt feleségét szeretnék támogatni.

Ha Ön is szeretne segíteni a családon, azt a következő bankszámla számon tudja megtenni: 12010154-00451995-00100006

ALVÁSZAVAR: miért kell rá odafigyelni?

Az úgynevezett alvási apnoe az egyik legsúlyosabb alvászavar. A betegség leggyakoribb tünete a horkolás, gyógyítani nem lehet, de gyakorlatilag tökéletesen kezelhető. A betegségről Dr. Vida Zsuzsanna PhD, neurológus, somnológust (alvásszakértő orvos) kérdeztük.

Alvászavarral kezelték a busz sofőrjét

Miközben az érintetteken kívül egy ország szeretné tudni, mi okozhatta Veronánál a tragikus buszbalesetet, kiderült, hogy alvászavarral kezelték a busz vezetőjét. Utánanéztünk, mi az alvási apnoé, miért veszélyes, és volánhoz ülhet-e egy ilyen betegséggel küzdő ember?

Fókusz 2017-03-30


szerző:
2017.03.30. 17:25
A többség szigorítana a szabályokon

Éjjel ne közlekedjenek az iskolás csoportokat szállító buszok! Erre szavazott a többség a kormány internetes társadalmi konzultációján. Az iskolai kirándulások szigorítása a veronai busztragédia után merült fel. Az oktatási államtitkár szerint pár hét múlva kiderül, pontosan hogyan változik a szabályozás. Az egyik közlekedési érdekképviselet szerint inkább a munkakörülményeken kellene javítani.

Meghalt a buszbaleset sérültje

Meghalt a veronai buszbaleset egyik sérültje! A 40 éves férfit súlyos égési sérülésekkel ápolták a Honvéd Kórházban. Így már tizenhétre nőtt a január 20.-ai baleset halálos áldozatainak száma. A tragédia pontos oka még nem tisztázott, de a kormány azóta megtiltotta a diákok éjszakai buszozását. Az iskolai kirándulásokon a buszsofőrök este 10 és reggel hat óra között nem vezethetnek.

„Próbálnak továbblépni”

Nagyjából már megnyugodtak, próbálnak továbblépni, de a feszültség máig érezhető azokban az osztályokban, ahol több gyermek is meghalt, illetve ott, ahol az osztályfőnököt veszítettek el a diákok. Ezt mondta az RTL Híradónak a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója. Hétfőn este az iskola egykori és jelenlegi diákjai teltház előtt adtak műsort a veronai busztragédia áldozatainak emlékére a Thália Színházban.  A jótékonysági estből befolyt összeget az elhunytak hozzátartozói kapják. Őket is meghívták rendezvényre.

Veronai buszbaleset: emberi mulasztás történt

Emberi hibával magyarázza a veronai buszbalesetet az olasz rendőrség. A tizenhat életet követelő tragédia körülményeinek vizsgálatát most fejezte be a hatóság és megállapította, hogy nem műszaki hiba történt. A szakértők véleménye szerint a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy a sofőr hirtelen rosszul lett vagy elaludt.

 

Emberi hiba okozhatta


szerző:
2017.03.03. 18:11
Emberi hiba okozhatta

Emberi hiba okozta a veronai busztragédiát a helyi autópályarendőrség szerint. A parancsnok azt mondja, mivel semmi nem utal a jármű műszaki meghibásodására, a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy a sofőr hirtelen rosszul lett, vagy elaludt. A veronai ügyészség már korábban meggyanúsította a busz sofőrjét gondatlanságból elkövetett emberöléssel. Ő a baleset egyik súlyos sérültje, Budapesten ápolják. Januárban történt a sítáborból hazafelé tartó diákok és kísérőik tragédiája, 16-an meghaltak, 26-an megsérültek, amikor buszuk egy felüljáró oszlopának ütközött és kigyulladt.

 

Véradásra kéri az embereket

Segítséget kér a veronai buszbaleset egyik súlyos sérültjének hozzátartozója. A nő a közösségi oldalon kéri véradásra az embereket, hogy párja hazatérhessen két hónapos kislányához. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Honvédkórház is azt közölte, van elég vérkészítmény. Ennek ellenére bárki segíthet véradással a busztragédia súlyos sérültjén. A másik súlyos állapotban lévő sérült még Veronában van, jövő hét elején dönthetik el, mikor szállítják haza.

Veronai buszbaleset: még mindig a felelőst keresik

Senkit nem fog tudni kárpótolni, ha majd egyszer valóban kiderül, hogy mi okozta a veronai buszbalesetet, de az biztos, hogy sokan szeretnék már tudni, hogy ki hibázott. Nem a felelősségre vonás a legfontosabb, persze, ha a valaki egyértelműen, bizonyíthatóan hanyag volt és ennek köze volt a balesethez, annak lesznek következményei, de nagyon fontos az is, hogy ha kiderül a hiba oka, akkor az meg is előzhet egy következő balesetet.

Feleségét és fiát is el kellett temetnie

Egyelőre büntetésnek érzi, hogy életben maradt, hogy feleségét és fiát is el kellett temetnie. Az olaszországi buszbaleset egyik túlélője hosszas vívódás után döntött úgy, hogy először és utoljára elmondja mindenkinek mi történt velük azon a borzasztó tragikus éjszakán Veronánál. András felesége ezzel a síúttal kezdett volna új életet. Fiát három éve pszichológushoz kellett vinni, mert attól rettegett, hogy egyszer egy autóban el fognak aludni és tragikus balesetük lesz.

Fókusz 2017-02-13


szerző:
2017.02.13. 19:00
VERONAI BUSZBALESET TÚLÉLŐJE: Úgy érzi meggyalázták felesége emlékét

Most először és utoljára szólalt meg a január 20-ai 16 halálos áldozatot követelő Veronai buszbaleset egyik túlélője. Papp András feleségét Enikőt és nevelt fiát Balázst vesztette el azon az estén. Ő csodával határos módon élte túl a tragédiát. A tragédia óta rengetegen keresték meg, hogy kifejezzék együttérzésüket és felajánlják segítségüket. Jött egy levél felesége munkahelyéről is, akik saját halottjukként kezelték volna Enikőt, de ehhez férje nem járul hozzá, mert szerinte méltatlanul bántak ott a feleségével, aki nem sokkal a tragédia előtt fel is mondott. András sokat vívódott, hogy nyilatkozzon-e érzéseiről, és csakis emiatt a szerinte lekezelő, és méltatlan levél miatt döntött úgy, hogy kameránk elé áll.

 

Fókusz 2017-02-10


szerző:
2017.02.10. 19:00
Budapestre jött a veronai tragédia hős tornatanárának gyűjtő angol férfi

Megható pillanat a Szinyei Merse Pál Gimnázium emlékfalánál. Ez az úriember egyenesen Angliából érkezett, hogy emlékezzen a veronai buszbaleset áldozataira. És találkozzon Györggyel, a hős testnevelő tanárral, aki miközben a gyerekeinek már nem tudott segíteni, több diákot megmentett. Eközben szenvedett súlyos égési sérüléseket.

Életmentő érdemrendet kérnek a hős tanároknak

Petícióban kérik a Szinyei Merse Pál gimnázium egykori és jelenlegi diákjai, hogy kapjon Életmentő érdemrendet két tanáruk, akik hősként mentették a diákokat az égő buszból veronai tragédiánál. Egyikük, a történelemtanár meghalt, neki posztumusz kitüntetést kérnek. A másik pedagógus az a súlyosan megsérült tornatanár, aki több diákot is megmentett, saját gyerekeit viszont nem tudta kihozni a buszból. Rétvári Bence parlamenti államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, a kormánynak is az a szándéka, hogy valamilyen formában elismerje a hősök munkáját.

Felébresztették a kómából


szerző:
2017.02.07. 18:10
Felébresztették a kómából

Felébresztették a mesterséges kómából a veronai buszbaleset egyik válságos állapotban lévő sérültjét, erről Szijjártó Péter külügyminiszter beszélt. A két, még Olaszországban lévő sérült egyike, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, a múlt héten bőrátültetésen esett át. Azóta az állapota stabil, lehet vele kommunikálni, viszont azt, hogy mikor lehet hazaszállítani, még nem lehet megmondani.

Hazahozták az áldozatok holttestét

Hazahozták a veronai buszbaleset áldozatainak holttestét. A konvoj reggel indult Olaszországból, délután érkeztek meg a budapesti Honvédkórházba. A hozzátartozók is ott voltak. Nekik pszichológusokat és orvosokat is biztosított a kórház. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint csak most indul el az igazi gyászfolyamat, mert a családtagok most szembesülnek azzal, hogy a veszteségük végleges és szerettük többé nem tér vissza. 

Hazahozzák az áldozatokat


szerző:
2017.02.03. 18:07
Hazahozzák az áldozatokat

Szombaton hozzák haza a veronai buszbaleset áldozatainak maradványait - közölte a magyar külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta, a holttesteket a Honvédkórházba szállítják, ahol a hozzátartozókat vasárnap napközben előre egyeztetett időpontban fogadják majd. A diákokat szállító busz két hete szenvedett balesetet, 16-an meghaltak. A kórház pszichológusokat és orvosokat biztosít az áldozatok hozzátartozóinak. A budapesti áldozatok temetésének költségeit a fővárosi, a siófoki és a dunakeszi áldozatokét pedig a helyi önkormányzatok vállalják át. 

Veronai buszbaleset: miért tartott ilyen sokáig az azonosítási folyamat?

Váratlan fejlemény a veronai busztragédia ügyében: azonosították a sebesültek között azt a sofőrt, aki vezetett aznap éjjel. Sokan kérdezték és találgatták az elmúlt napokban, hogy miért ennyire bonyolult, és miért tart ennyi ideig az az azonosítási folyamat. A Fókusz stábja erre kereste a választ.
 

Vádat emelnek a buszvezető ellen

Újabb drámai fejlemények. Vádat emelnek az olasz hatóságok a buszvezető ellen, aki a Veronánál szerencsétlenül járt magyar buszt vezette. Másfél hete 16-an haltak meg, főleg budapesti középiskolások, miután buszuk balesetet szenvedett, majd teljesen kiégett. Mostanra kiderült, hogy a még Olaszországban lévő két súlyos sérült egyike vezette a buszt. Az olasz autópályarendőrség parancsnoka a Híradónak azt mondta: a vizsgálatok szerint a sofőr hibázhatott, ezért vádat emeltek ellene.

Javul az egyik sérült állapota

Két hét múlva hazahozhatják a veronai buszbaleset egyik legsúlyosabb sérültjét, ha tovább javul az állapota. Erről a külügyminiszter beszélt. Arról a felnőtt sérültről van szó, akin koponyaműtétet hajtottak végre. Elképzelhető, hogy hamarosan felébresztik a mesterséges kómából. A másik súlyos sérült állapota is stabil.
 

Veronai buszbaleset: Mi lehetett a tragédia oka?

A Veronánál tragikus balesetet szenvedő buszvezetőkről kollégájuk elismerően nyilatkozott. Ők voltak a legjobbak, régóta ismerték egymást és sokat dolgoztak együtt. A buszt üzemeltető cég vezetője megtörten azt mondta, reménykednek, hogy kollégái életben vannak.

 Segítenek feldolgozni a feldolgozhatatlant

A lehető leggyorsabban ért Veronába magyar pszichológusok és pszichiáterek egy kis csapata. Azt mondják egy ilyen súlyos krízis helyzetben a gyászoló hozzátartozóknak is segíteni kellene feldolgozni a feldolgozhatatlant, és a túlélőknek is az esetleges bűntudatot, szorongást, és a félelem érzését. A szakemberek azt mondják, ilyenkor sokat segít az, ha az érintettek beszélhetnek a tragédiáról valakinek. Szerintük az összetartó erő rendkívül fontos, hiszen ilyenkor megkérdőjeleződik az életbe vetett bizalom, és az, hogy magunk is irányíthatjuk a sorsunkat.

 Gyászol az egész ország a veronai buszbaleset miatt

Felvonták és félárbocra eresztették a nemzeti lobogót hétfő reggel a nemzeti gyásznapon, a Parlament előtt. Megszólalt az ország legnagyobb harangja, és a közösségi oldalakat ellepték az együtt érző üzenetek. Nem volt hétfőn tanítás a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, mégis a legtöbb diák bement az iskolába, mert nem akartak otthon maradni a fájdalmukkal.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való