KERESÉS search-close

vasárnap

74 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vasárnap"

A szavazóhelyiségek reggel 6-kor nyitnak

Minden készen áll a vasárnapi európai parlamenti választásra - ezt közölte a Nemzeti Választási Iroda. A szavazóhelyiségek reggel 6-kor nyitnak, több mint 8 millió választópolgár adhatja le a voksát. A szavazatok összesítését 19 órakor kezdik meg, de egy uniós előírás miatt csak órákkal később közölhetik az eredményeket.

Survivor Maraton: a hét összes epizódja egyben!

Lemaradtál az elmúlt hét Survivor epizódjairól? Survivor Maraton - A túlélők viadala vasárnap 12 órakor az RTL Klubon!

Vasárnap Survivor Maraton az RTL Klubon!

Most azoknak is lehetőségük nyílik megnézni a túlélőshow vadonatúj évadának első öt epizódját, akik bármilyen okból lemaradtak volna az első heti történésekről. Szeptember 30-án, vasárnap 12:00-tól Survivor Maraton - A túlélők viadala az RTL Klubon!

Lali tökélyre fejlesztette késdobáló mutatványát

Az RTL Klub saját formátumú műsora minden eddiginél izzasztóbb adással jelentkezett vasárnap. Mindenki lélegzetvisszafojtva szurkolt Lalinak, de leginkább a célba vett késdobáló mesternek. Mi is ott voltunk.

Élesedik a harc a Szenzációs Négyes generációi között

Ne feledd, a Szenzációs Négyes vasárnapi adása alatt már Te is leadhatod a voksod kedvenc csapatodra SMS-ben vagy az RTL 24 applikáción keresztül. Az biztos, hogy van kiért izgulni: mi ezúttal a 40+-osok csapatából két versenyzőt, Fésűs Nellyt és Magyar Attilát faggattuk a próbán: vajon most hétvégén is tudnak meglepetést okozni a nézőknek?

Ezek a legtrendibb adventi koszorúk idén!

Már csak pár nap és elkezdődik az advent, vasárnap már meg is gyújthatjuk az első gyertyát. A négy gyertya más-más jelentéssel bír: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, a negyedik a szeretet. Már a natúrtól a tollasig, mindenféle koszorú közül választhatunk! Végigvettük a legmenőbb ünnepi trendeket!

Survivor-maraton most hétvégén az RTL Klubon

Azok, akik felelevenítenék – vagy ismét megtekintenék - a legnagyobb múltra visszatekintő túlélőshow első heti történéseit, most hétvégén megtehetik.

Üzletek nélkül mindenki a Bakonyban trappol a Wi-Fi után (Csenki Attila)

Részlet a 15. évad 4. részéből:

Csenki Attila a plázákból és boltokból kiszabaduló embereket csak vírusként látja, akik megszöktek a karanténból. És akkor merre tovább? Ó, igen: jöhet a Bakony! Na de hol van ott internet?

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Ma van a népszavazás napja


szerző:
2016.10.02. 05:50
Ma van a népszavazás napja

Ma reggel hat órakor nyitnak a szavazókörök az országban, ma rendezik a kormány által kezdeményezett népszavazást. A referendumon arról dönthetnek a választópolgárok, hogy támogatják-e a brüsszeli kezdeményezést, amely szerint az uniós tagállamok kötelező kvóta szerint osztják el egymás között az unióban letelepedni szándékozó menekülteket.

Tilos csoportosan fotózni Felcsúton

Tilos lesz vasárnap csoportosan fényképezni Felcsúton a Nemzeti Választási Bizottság döntése szerint. A testület ugyanis kampányrendezvénynek minősített és betiltott egy eseményt, amelyen a résztvevők a népszavazáson való részvétel helyett be akarják járni az 1800 fős települést és mindent rögzítettek volna. A Fidesz frakcióvezetője egyetért a döntéssel, az Együtt szerint viszont a tiltással törvényt sért a választási bizottság.

Későn lehet eredménye a népszavazásnak

Kritikus helyzet alakulhat ki a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerint az átjelentkezők miatt több fővárosi szavazókörben. Pálffy Ilona szerint vasárnap sorban állásra is számítani kell, és a szavazatok összeszámlálása is elhúzódhat. A kampányhajrában is üzentek a pártok a szavazóknak. A honvédelmi miniszter szerint a menekültválság biztonsági kockázatot jelent, ezért mindenkit arra kért, hogy szavazzon. Az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért elnöke ledarálta a választási értesítőjüket, mert szerintük teljesen felesleges a népszavazás.

A villalakók megkezdték a gyerekek nevelését

Míg Vivien és Zsolti kisminkelték a közös gyermeküket, és feketére festették a haját, addig Ati a vasárnapi misére készítette fel iskolás lurkóját.

Elszabadult a libegő egyik gondolája

Egy férfi könnyebben megsérült, amikor egy ülés elszabadult, és egy másiknak ütközött a lillafüredi libegőn vasárnap. Mindkét ülésben ugyanannak a családnak a tagjai utaztak, összesen négyen, köztük egy három éves gyerek. Valószínűleg műszaki hiba történt.

Szeles, hideg pünkösdvasárnap

Elmaradó vagy jócskán megcsúszó programok, esős, hideg, szeles időjárás – ez volt pünkösdvasárnap országszerte. Ópusztaszeren népzenei programokkal, kézművesekkel és ünnepi kalácssütéssel, Hollókőn pedig pünkösdi királyválasztással ünnepeltek. A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe.

Keresik a boltok a diákmunkásokat

Keresik a diákmunkásokat, amióta eltörölték a vasárnapi zárva tartást. Ezt tapasztalják az iskolaszövetkezetek. Két hete vasárnap még csak a boltok fele nyitott ki, tegnap már sokkal több helyen várták a vásárlókat. A forgalom változó volt, a kereskedelmi szövetség szerint megint hozzá kell szokni ahhoz, hogy a hét utolsó napján is nyitva vannak a boltok. Most vasárnap, május 1-jén viszont újra zárva lesznek.

Moni, a zebra is vásárolni ment vasárnap

Szépen sütött a nap, kellemesen fújt a szél, és újra nyitva lehettek a boltok vasárnap. Ez a többszörösen idillikus helyezet ihlethette meg egy Nagykanizsán felállított vándorcirkusz zebráját. Moni úgy döntött, elballag a közeli áruházba. A polcokig végül nem jutott el, mert a biztonságiak megállították.

Holnaptól újra kinyitnak a boltok

Aki akar, holnap is vásárolhat. Több mint egy év szünet után, ismét nyitva lehetnek a boltok vasárnaponként. Ennek ellenére szombaton is sokan voltak a bevásárlóközpontokban. Az egy éve bevezetett korlátozás előtt becslések szerint 70 ezer üzlet volt nyitva a hét utolsó napján. Holnap ennyi még biztosan nem nyit ki.

Sok bolt már most vasárnap kinyit

Sok áruház már most vasárnap kinyit, miután pénteken hivatalosan is megjelent a Magyar Közlönyben, hogy szombattól megszűnik a vasárnapi boltzár. Mivel ez az időpont már túl közel van ahhoz, hogy utasításba adják a munkavégzést, a boltokban ezen a héten csak azok dolgozhatnak, akik ezt önként vállalják. Az áruházak többsége emiatt a szokásosnál magasabb bért ígért.
 

„Politikai pályafutásom veresége”

Lázár János szerint a bolti eladóknak kell majd megegyezniük a munkaadójukkal a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékról, mert a kormánynak ebbe nem lesz beleszólása az után, hogy a parlament hétfőn megsemmisítette az erről szóló törvényt. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint rossz döntés volt eltörölni a vasárnapi boltzárat, és ő csak a miniszterelnök kérésére nem ment be az ülésterembe, hogy a kormány javaslata ellen szavazzon.

Rengetegen ellenzik a vasárnapi zárvatartást

Az emberek több mint kétharmada továbbra is elutasítja a vasárnapi boltbezárását - derül ki az Ipsos legújabb felméréséből. Mára többségbe kerültek azok is, akik azt mondják, hogy a korlátozás miatt meg kellett változtatniuk a vásárlási szokásaikat. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője elismerte: a boltzár a kormány vitatott intézkedése és szerinte lehetne róla népszavazást tartani.

Kezdődik a karácsonyi roham


szerző:
2015.11.29. 18:18
Kezdődik a karácsonyi roham

Nyolc hónapja nem volt ilyen vasárnap! Országszerte kinyithattak az üzletek. Roham még nem volt, de sokan éltek a vásárlás lehetőségével. A Híradó által megkérdezettek kivétel nélkül azt mondták: örülnek a nyitvatartásnak és szeretnék, ha ez mindig így lenne. A törvény karácsonyig engedi meg, hogy a boltok vasárnaponként kinyithassanak.

Véget ért a Sziget, a rekordok fesztiválja

441 ezer látogató jött el tombolni, 3 teltházas nap volt. A legtöbben Hollandiából, Angliából, Franciaországból érkeztek, de több mint 1000 ausztrál is nálunk bulizott. A sztárok pedig egészen visszafogott kívánságlistát készítettek a szervezőknek.

Sok bolt nyitva volt vasárnap


szerző:
2015.08.16. 18:35
Sok bolt nyitva volt vasárnap

A hosszú hétvége előtti vasárnapra időzítette sok üzlet az egyetlen, szabadon eldönthető vasárnapi nyitvatartási napot. Főként a Balaton környéki üzletek döntöttek így, mert sok nyaraló ment vasárnap bevásárolni.

Hosszabb vasárnapi nyitva tartás a briteknél

Meghosszabbítanák a szupermarketek vasárnapi nyitva tartását Nagy-Britanniában. A londoni kormány az önkormányzatokra akarja bízni a döntést, hogy változzon-e vagy sem a mostani szabályozás, amely maximum hat órás nyitva tartást engedélyez vasárnap.

Átalakult az életük a vasárnapok miatt

Nem csak a vásárlók jó részének, hanem sok boltosnak is átok a vasárnapi zárva tartás. Furcsa, de azoknak is, akik kinyithatnak. Boros Kriszta találkozott például egy boltossal, akinek - jobb híján - a 4 éves gyereke is egész nap az üzletben van, mert nincs hová tenni. Így együtt van ugyan a család, de nyilván nem így képzelték el a vasárnapjaikat. És járt a Balatonnál is, ahol ettől a nyári szezontól nagy valószínűséggel minden más lesz. A kereskedők nagy sorokra számítanak, nehézkes bevásárlásra. De persze próbálkoznak is: trükkökkel próbálják majd megkönnyíteni a vásárlók életét.

Tumultusra számítanak a boltosok


szerző:
2015.05.15. 18:40
Tumultusra számítanak a boltosok

Dugók a Balaton parti városokban és tumultus a kisboltokban, erre számíthatnak a nyaralók vasárnaponként, ha vásárolni szeretnének. Ezt mondják a nyitva tartó üzletek tulajdonosai. Annak persze örülnek, hogy nagyobb lesz a forgalmuk, de többen is tartanak attól, hogy nem győzik majd a rohamot. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: az emberek nem vásárolni mennek a Balatonhoz, hanem pihenni, ezért a kiemelt üdülőhelyeken sem enyhítenek a vasárnapi zárva tartás szigorán.

Strandlabdát, fürdőruhát sem árulhatnak

Strandlabdát, gumimatracot és fürdőruhát sem lehet majd vásárolni vasárnaponként a Balatonnál azokban a boltokban, ahol csak alkalmazottakkal tudnának nyitva tartani. A vasárnapi zárva tartás ugyanis nem csak az élelmiszerboltokra vonatkozik. A tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség azt kérte a kormánytól, hogy legalább a szezon idejére mentsék fel a térséget a kötelező vasárnapi zárva tartás alól, hogy ne legyen fennakadás az ellátásban nyáron. A Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta, nem tervezik bővíteni a kivételezettek körét.

62 százalék elutasítja a zárva tartást

Az emberek 61 százaléka elutasítja a vasárnapi zárva tartást. Ez derült ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet egy pártoktól teljesen független magánember, Balla Péter készíttetett. A felmérés költségeit online adományokból fizette. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: ha a választási bizottság úgy dönt, legyen népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, a kormány tudomásul fogja azt venni.

Hogyan ünneplik az anyák napját a sztárok?

Ezen a héten különleges vasárnap elé nézünk, ugyanis május első vasárnapja, anyák napja. Mint mindenki, így sztárvendégeink is minden évben megünneplik ezt a jeles napot. A legemlékezetesebb, legmeghatóbb anyák napi történteikről faggattuk Nyertes Zsuzsát.

A vasárnapi zárva tartás idején fosztogattak

Vasárnap raboltak ki egy üzletsort az egyik áruházlánc tököli épületében. A kirabolt üzlettulajdonosok szerint a betörők pontosan tudták, hogy a hét utolsó napján a bevásárlóközpontban minden zárva lesz, és így nyugodtan dolgozhattak. A betörők állítólag több órát voltak bent, először a tetőt vágták ki, majd kibontották az üzletek falait.

Több nagy hipermarket is kinyitott vasárnap

A húsvét előtti nagybevásárlás miatt döntött úgy több üzlet, hogy az ünnep előtti utolsó vasárnap nyitva tartanak. Megtehették - az adventi vasárnapokon kívül ugyanis egyetlen egy napról dönthetnek úgy az üzletek, hogy kinyitnak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint azonban ez a lehetőség összezavarja a vásárlókat, akik egyre bizonytalanabbak, mikor, mi van nyitva vasárnap.

Változhatnak a nyitva tartás szabályai

Hiába van a boltokban víz vagy üdítő, csak tejet és kenyeret adhatnak el a pékségek alkalmazottai vasárnap. Több helyen feliratot tettek az üdítős hűtőre, hogy a vevők ne is vegyenek ki semmit onnan, mert úgysem tudják kifizetni. A nemzetgazdasági minisztérium államtitkára közben azt mondta Híradónknak: hamarosan több szabály is változhat a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban.

Kongtak az ürességtől a plázák

Kongtak ma az ürességtől a plázák, a nagy üzletláncok pedig kizárólag a világörökségi területen nyithatták ki üzleteiket, a családi kisboltok mégsem tudtak több vásárlót becsábítani - így értékeli a vasárnapi zárva tartás első napját az Országos Kereskedelmi Szövetség. A vevők nagy része nem tudta, hol és mit talál majd nyitva. A benzinkutakon sokfelé kenyerét és száraztésztát kezdtek árulni.

Az ellenzék szerint a kormány kivételez

Nem vonatkozik egyformán minden piaci szereplőre a vasárnapi zárva tartás az Együtt szerint. Az ellenzéki párt úgy látja: a Fidesz-közeli cégek kivételezett helyzetben vannak. Arra szólítják fel a kormányt, hogy vonja vissza a törvényt. A Párbeszéd Magyarországért pedig törvényjavaslatot ad be hétfőn a vasárnapi zárva tartás megszüntetésére. A kormányzati kommunikációét felelős államtitkár szerint az ellenzéki pártok rémhíreket terjesztenek, mert a törvény egyetlen üzletláncot sem hoz kivételezett helyzetbe.

Előzetes: A plázák kongtak az ürességtől

A családi kisboltok nem tudtak több vásárlót becsábítani, mint máskor vasárnap szoktak. Hogy mit szóltak a vevők, azt megmutatjuk este hat órakor az RTL Híradóban. 

Karácsony előtt szoktak ennyien vásárolni

Országszerte a karácsony előtti időszakra jellemző tömeg vásárolt szombaton az áruházakban. Holnap lesz ugyanis az első vasárnap, amikor kötelezően zárva kell tartaniuk az üzleteknek. Az RTL Híradó által megkérdezett vásárlók egyike sem örül a változásnak.

Még mindig sok a kérdés a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban

Március 15-én életbe lépett a rendelet a vasárnapi zárvatartással kapcsolatban, de még a bevásárlóközpontok vezetői sem tudják pontosan, hogy mi lesz a plázákkal és a bennük lévő üzletekkel. A kérdéseikről és a vásárlási szokások várható alakulásáról beszélgettünk Balatoni Judittal, a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének főtitkárával.

Siker vagy kudarc a vasárnapi zárva tartás?

Az új rendelkezéseknek megfelelően most vasárnap voltak először zárva a boltok. Ez eléggé felborította a megszokott hétvégi rutint.

Pénzügyi botránycunami?

Paks II: Megfúrhatja az Unió? Brókerbotrány: ki fizet és hogyan változnak a szabályok?  Mi a könyvvizsgálók és mi a gazdasági tárca felelőssége? Miért enged el majdnem 4 ezer milliárdos adótartozást a NAV? Mit kezd az állam a megvásárolt bankokkal? Vasárnapi boltbezárás és más kérdések Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

Mi lehet nyitva vasárnap?

Még mindig rengeteg kérdés merül fel a vasárnapi nyitva, illetve zárva tartással kapcsolatban. Tanácstalanok a kereskedők és a fogyasztók is. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára segített nekünk a tisztánlátásban és a homályos szabályok megértésében.

A világörökségi terület sem lesz kivétel

Még kevesebb boltban lehet vásárolni vasárnap. Három nappal azelőtt, hogy életbe lép a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény, a kormány tovább módosított rajta. A világörökségvédelmi területen működő üzletek eddig kivételek voltak, most ők is tiltólistára kerülnek.

Nem bővíti a kivételek körét a kormány

Egy havi bevételkiesés, és több munka a vasárnapi zárva tartás miatt – egy eladó azt mondta, hogy évente 90.000 Ft-tól esik így el, ebből a pluszból tudott eddig például az unokájára költeni. Több üzletlánc meghosszabbított nyitva tartással védekezik hétfőtől szombatig, hogy a vasárnapi bevételkiesést pótolják. Korlátozás nélkül nyitva tarthatnak viszont a világörökségi területeken lévő üzletek, például Budapest belvárosának nagy részén is, de a Balatonnál nem nyithatnak majd ki vasárnap az üzletek.

Akciókkal készülnek az utolsó vasárnapra

Nem lesznek kivételek, állítja az államtitkár, szerinte a törvény egyértelmű. A szakmai szervezetek részéről viszont több kétely is felmerült, például a kiszállítás tilalma. A Demokratikus Koalíció szerint a törvényt el kell törölni.

Visszavetheti a turizmust a zárvatartás

Az idegenforgalom csődjétől tart az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György az RTL Híradónak azt mondta, kevesebb turista, kevesebb pénzt költ majd Magyarországon. A kormány hajthatatlan, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni.

Vasárnapi zárva tartás: Fejlődés vagy visszafejlődés?

Hajdu Steve és Ábel Anita a plázák létjogosultságáról vitáztak, a hosszas okfejtésben volt, amiben egyetértettek, volt, amikor egymást se nagyon értették.

Vasárnapi zárvatartás: Külföldön is megoszlanak a vélemények

A bejelentése óta nagy figyelem övezi azt a törvénytervezetet, amely az üzletek vasárnapi nyitva tartását szabályozza. Véleménye mindenkinek van a lehetséges következményekről. De míg mi egyelőre csak elméleteket gyártunk a bevásárlások új korszakát illetően. Körülnéztünk azokban az európai országokban, ahol a rendszert már korábban bevezették!

Külföldön is megosztó téma a zárvatartás

A bejelentése óta nagy figyelem övezi azt a törvénytervezetet, amely az üzletek vasárnapi nyitvatartását szabályozza. Véleménye mindenkinek van a lehetséges következményekről. De míg mi egyelőre csak elméleteket gyártunk a bevásárlások új korszakát illetően. körül néztünk azokban az európai országokban, ahol a rendszert már korábban bevezették!

Kinek jó a vasárnapi zárvatartás?

Kérdés kérdések hátán, megoszló vélemények: március 15-étől nem vásárolhatunk vasárnaponként a legnagyobb bevásárlóközpontokban. Ezt követően csak azok a 200 négyzetméternél kisebb üzletek lehetnek nyitva, ahol a tulajdonos vagy családtagja dolgozik.

Bizonytalanság és beletörődés: jön a vasárnapi zárvatartás!

Kérdés kérdések hátán, megoszló vélemények: március 15-étől nem vásárolhatunk vasárnaponként a legnagyobb bevásárlóközpontokban. Ezt követően csak azok a 200 négyzetméternél kisebb üzletek lehetnek nyitva, ahol a tulajdonos vagy családtagja dolgozik.

Demján új adóktól tart


szerző:
2015.01.20. 18:40
Demján új adóktól tart

Egy magyar üzleti kör helyzetbe hozása, és egy magyar hipermarket felépítése a célja Demján Sándor szerint a vasárnapi zárva tartásnak és a kereskedelmet érintő többi kormányzati intézkedésnek.

Érdemes-e boltok nélkül kinyitni a plázákat?

Ahol van mozi és étterem, ott még lehet, hogy érdemes nyitva tartani, de ahol nincs, a kereskedelmi szövetség főtitkára szerint, valószínűleg az egész bevásárlóközpontot bezárják majd. Előre kell gondolkodniuk azoknak is, akik hétvégi munkát terveznek a ház körül. Nem lesznek nyitva ugyanis a kertészetek és a barkácsáruházak sem.

A dohányboltok is bezárhatnak márciustól

Március közepétől a dohányboltok is bezárhatnak vasárnap, ha nem a tulajdonos, vagy annak egyik családtagja ül a boltban. Erről a vasárnapi nyitva tartás tilalmáról szóló törvény keddi, parlamenti szavazásán döntöttek.


 

A miniszter adhat engedélyt a nyitvatartásra

A nemzetgazdasági miniszter adhat majd engedélyt a boltoknak a vasárnapi nyitvatartásra. A Kereskedelmi Szövetség máris tiltakozik emiatt. A nyitvatartás feltétele lesz, hogy csak családtag állhat vasárnap a pult mögött.


 

Népszavazás lehet a zárvatartásról

Döntött a parlament a vasárnapi zárva tartásról, 2015. március 15-e után nem nyithatnak ki a 200 nm-nél nagyobb üzletek vasárnaponként. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint így a vasárnap a családoké lehet.


 

Előzetes: Zárva lesznek vasárnap a boltok

Megszavazta a parlament, jövő március 15-től vasárnap a boltok túlnyomó többségének zárva kell tartania. Az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján azonban nyitva lehetnek az üzletek. Részletek az RTL Híradóban!


 

Bécsben visszaállítanák a vasárnapi nyitva tartást

Míg itthon a kormány megtiltaná a boltok vasárnapi nyitva tartását, addig Franciaországban és Bécsben épp az ellenkezőjére készülnek. A KDNP szerint itthon igenis többen támogatják a javaslatukat, mint ellenzik.

Orbán győzte meg a Fidesz-frakciót

Orbán Viktor személyesen győzte meg a Fidesz-frakciót arról, hogy támogassák az üzletek vasárnapi zárvatartását – így tudja az Index. Információik szerint a képviselők ellenezték a javaslatot, de a miniszterelnök rábeszélte őket a támogatásra.

Mégis bezárhatnak vasárnap a boltok

A Fidesz frakciója úgy döntött, támogatják a KDNP javaslatát, sőt, szigorítanak is rajta. Ha a parlament megszavazza, senkit sem lehet majd vasárnap dolgoztatni az üzletekben, vagyis csak azok a boltok maradhatnak nyitva, ahol a boltos vagy a családtagjai állnak a pult mögött.


 

Csütörtökön tárgyal a kormány a zárvatartásról

Még nem dőlt el, hogy jövőre nyitva maradhatnak-e az üzletek vasárnap, a kormány csak csütörtökön tárgyalja az ügyet.
 

2,3 millió ember vásárol vasárnap

873 ezer háztartás, vagyis körülbelül 2 millió 300 ezer ember vásárol vasárnap – ez derül ki a GFK legfrissebb kutatásából. Vasárnaponként pedig kétszer annyian választják a hipermarketeket, mint a kisebb üzletláncokat.
 

Zűrzavar a boltok vasárnapi zárvatartása körül

Délelőtt Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője bejelentette, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja a javaslatukat. Késő délután viszont a kabinet cáfolt. A KDNP mindenesetre benyújtotta a törvénytervezetet, ami szerint vasárnap nem lehetnének nyitva a 400 négyzetméternél nagyobb boltok, más napokon pedig este 10-kor be kellene zárniuk.

 

Előzetes: Támogatja a kormány a KDNP javaslatát

Változtatni kell annak, aki vasárnaponként intézte a nagybevásárlást. Mégiscsak támogatja a kormány a KDNP javaslatát, hogy korlátozzák a boltok vasárnapi nyitva tartását. Részletek az RTL Híradóban.
 

Árnyékként követtük a finalistákat a nagy napon

Vasárnap már csak ketten voltak versenyben, és miközben Nagy Feró duplázásra, Malek Miklós a tőle megszokott higgadtsággal trónfosztásra készült. Vastag Csaba utódja végül Kocsis Tibi lett, aki mert hinni az álmaiban, és aki valóban megváltoztatta a történelem menetét.

Vera lett a közellenség a Villában

Tapintható a feszültség a Villában: egyrészt a vasárnapi bokszgálának, másrészt Vera őrjöngésének köszönhetően.

ValóVilág 5 - Összefoglaló 11-12-09

ValóVilág 5 - Összefoglaló: Tapintható a feszültség a Villában: egyrészt a vasárnapi bokszgálának, másrészt Vera őrjöngésének köszönhetően.

ValóVilág 5 - Párbaj 11-11-20

ValóVilág 5 - Párbaj: Vasárnap este a ValóVilág5 harmadik párbaján Eszter és Shadi mérte össze az erejét.

Életét vesztette az elgázolt biciklis

Meghalt a kórházban az a fiatal nő, akit elgázolt egy autó vasárnap délután Hódmezővásárhelyen.

Népszámlálás: Vasárnap éjjel lejár a határidő

Összesen 730 ezer lakcímről érkeztek be interneten délután 2 óráig a kitöltött népszámlálási kérdőívek.

Nem a vasárnapi zárva tartásra


szerző:
2011.04.15. 08:24
Nem a vasárnapi zárva tartásra

Nem támogatja a Fidesz frakciója az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló KDNP-s törvényjavaslatot - értesült a Magyar Hírlap.

Lesz-e vasárnapi zárva tartás?


szerző:
2011.04.10. 17:13
Lesz-e vasárnapi zárva tartás?

Hatástanulmány készül arról, valóban 15 ezer munkahelyet veszélyeztet-e a javaslat.

Nem mondtak le a vasárnapi bezárásról

A koncepciót az elmúlt években már kétszer beterjesztették.

Bocsánatkérés a Véres Vasárnapért

1972-ben a brit ejtőernyős katonák egy tüntetésen 13 civilt lőttek le egy észak-írországi tüntetésen.

Ma van húsvét vasárnap


szerző:
2010.04.04. 09:14
Ma van húsvét vasárnap

A húsvét a keresztény vallás legnagyobb ünnepe, miséket, istentiszteleteket tartanak országszerte.

Vasárnap hajnalban óraátállítás!

Kezdődik a téli időszámítás. Az órákat 1 órával kell visszaállítani, így többet alhatunk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való