KERESÉS search-close

valuta

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "valuta"

Drágább lett a külföldi nyaralás

330 forintért is adták ma az eurót. Rosszkor jött az újabb forint-gyengülés, azonnal drágultak a külföldi nyaralások. A Horvátországba készülők akkor jártak igazán jól, ha még nyár elején váltottak kunát. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint még mindig érdemesebb az itthoni pénzváltókból valutát vinni. A bankkártyás fizetés a legbiztonságosabb, a kinti készpénzfelvétel viszont kész ráfizetés lehet.

Rekordokat dönt a gyenge forint

Megközelítette a 329 forintot az Euró árfolyama. Már szerda este 3 és fél évvel ezelőtti történelmi mélypontja alá gyengült, csütörtökön pedig újabb rekordot állított be a magyar fizetőeszköz. A Portfolió szerint akár a 340 forintot is súrolhatja az árfolyam állami beavatkozás hiányában. A kormány spekulációs folyamatokat gyanít a háttérben. Az MSZP-Párbeszéd szerint Orbán Viktornak le kell mondania.

Drágulást hoz a gyenge forint

Kevesebb mint fél százalék választotta el a forintot történelmi mélypontjától. Reggel 326 forint felett adták az Eurót a bankközi piacon, utoljára 3 és fél éve volt ennyire gyenge a magyar valuta. Egész nyáron hasonló árfolyammal kell számolniuk a nyaralni készülőknek - a Portfólió szerint. Ősztől a boltokban is drágulásra lehet számítani. A GKI úgy számol, akár a 3,5 %-ot is elérheti az infláció idén.

Jelentősen csökkent a jegybank tartaléka

Több mint 10 milliárd euróval, azaz háromezer milliárd forinttal csökkent a jegybank devizatartaléka - írta a portfolio.hu. A tartalék azért fontos, mert így szerezhet valutát az állam, és ez az a pénz, amellyel válság esetén stabilizálni lehet a forint árfolyamát. A szocialisták szerint kisebb tartalék sérülékenyebb forintot jelent, de a Nemzeti Bank szerint most már ennyi pénz is elég az ország stabilitáshoz.

Pánik a tőzsdén


szerző:
2016.11.09. 08:18
Pánik a tőzsdén

Pánik a tőzsdéken, zuhannak az árfolyamok, esik a dollár és a mexikói peso. Donald Trump győzelmi esélyeinak hírére 800 pontot esett a Dow index, a Hong Kong-i Hang Seng 2,8%-os mínuszban jár, a Nikkei 5 %-ot zuhant. Több mint 3 %-kal esett az olaj ára, az aranyé viszont jelentősen emelkedni kezdett. A valuták közül a legérzékenyebben a mexikói peso reagált, hajnali 2 óra óta 12%-ot zuhant, mivel a republikánus elnökjelölt korábban kemény kereskedelmi intézkedéseket lengetett be a szomszédos ország ellen. A dollár a forinttal szemben is esett, az amerikai valuta árfolyama néhány óra alatt 6 forintottal lett gyengébb.

 

Öt év alatt negyedszer raboltak ugyanott

Öt év alatt negyedszer raboltak ki egy utazási irodát Győrben. A két tegnapi támadó maszkkal takarta el az arcát. Egyikük félrelökött egy vevőt és fegyverrel arra kényszerítette az alkalmazottat, hogy adja át a kassza bevételét. Csaknem tíz millió forint értékű valutával menekültek el.

Mikor váltsunk valutát a nyaralásra?

Nem utolsó pont a nyaralás körüli teendők listáján a költőpénz, pláne ha külföldre utazunk, mert egy jól megválasztott pillanat a valutavásárlásnál akár több ezres hasznot is hozhat a kasszánkba. De mikor van itt a jó pillanat? András Bence, makrogazdasági elemzőtől megtudhattuk.

Drámai mértékben gyengült a forint

Rekordszintre drágult csütörtökön a svájci frank, volt olyan pénzváltó, ahol 450 forintot kértek a valutáért. Az árfolyam azután szállt el, hogy a svájci jegybank megszüntette az euróval szembeni árfolyamküszöböt. A z RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint 300 forintos szinten stabilizálódhat a frank árfolyama.

300 forint közelében az euró


szerző:
2011.10.04. 16:36
300 forint közelében az euró

Ilyen két és fél éve, a válság közepén volt utoljára. Akkor a negatív rekord 316 forint volt.

Gyengült a forint


szerző:
2011.09.28. 10:55
Gyengült a forint

A romló globális piaci hangulatban gyengült a forint szerdán délelőtt mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben.

Utolérheti az eurót a svájci frank?

Újabb csúcs: több mint 247 forint volt kedden egy svájci frank. A bankok ügyfélszolgálatát állandóan hívják az ügyfelek.

8 bank vérzett el a stresszteszten

Öt spanyol, két görög és egy osztrák bank bukott meg a stresszteszten. Az OTP jól teljesített.

Fél Kettő 11-05-31


szerző:
2011.05.31. 14:20
Fél Kettő 11-05-31

Fél Kettő: Mentőöv - Kiken és mennyiben segíthet a svájci frank árfolyamának rögzítése? Küzdelmes út - Kétszer is vesetranszplantáción esett át az RTL hangja, Both András. Visszatekintés - Hogyan látja élete első 50 évét Galambos Lajos? Vendégünk a volt művész.

Valuta a bugyiban


szerző:
2011.05.11. 08:52
Valuta a bugyiban

Lecsóban, kenyérben, cipőben és bugyiban. Elképesztő technikákkal próbálták átlagemberek a saját pénzüket kicsempészni. Change money: ma már csak a feliratok őrzik a Váci utcában, 20 éve a kapualjakból kiáltották a nepperek. Eltörölt bűn a XXI. században.

XXI. század 11-05-10


szerző:
2011.05.11. 00:00
XXI. század 11-05-10

XXI. század: Katonás játékok az elhagyott szovjet laktanyákban. Hogyan emlékeznek a helyiek a megszállókra? - Pályaudvarokon, nepperektől vették a márkát, a határon kicsempészték. Ötven dollárból kellett nyaralni.

Gyengítik a jent a japánok


szerző:
2010.09.15. 11:08
Gyengítik a jent a japánok

A szigetország pénze a dollárral szemben 15 éve nem látott szintre erősödött, ezért a jegybank döntésre szánta el magát.

Vergődik a forint


szerző:
2010.09.08. 10:02
Vergődik a forint

Újabb történelmi csúcsot ért el a forint árfolyama a svájci frankkal szemben.

Fájhat a fejük a frankhiteleseknek

Ismét átlépte a 220 forintos határt a svájci frank csütörtökön délután.

Történelmi csúcson a svájci frank

Kedden egész nap 222 forint körül volt az árfolyam.

Megnyugodott a forint


szerző:
2010.04.29. 18:41
Megnyugodott a forint

Erősödött csütörtökön a forint, és úgy tűnik, hogy megnyugodott a devizapiac.

Rögös úton vándorol a forint


szerző:
2009.04.11. 08:17
Rögös úton vándorol a forint

A forint árfolyamára leginkább a magyar gazdaságpolitika külső megítélése hat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való