KERESÉS search-close

vízimentők

29 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vízimentők"

Dühében ugrott a Dunába az indiai nő

Életet mentettek a vízirendőrök Budapesten. Egy nőhöz riasztották őket, aki dühében a Dunába ugrott a Lánchídról. Miután megtalálták, megpróbálták kiemelni a vízből, de az erős sodrás nehezítette a dolgukat. Végül egy harmadik társuk segítségével sikerült a hajóra húzni a teljesen kihűlt indiai asszonyt.

Vitorlásról ugrott, megfulladt

Tragédia Balatonboglárnál - még szombaton is keresték a vizimentők annak a középkorú belga férfinak a holttestét, aki péntek este fulladt a tóba.

Tornyot épített a vízimentőknek

Tornyot kaptak a vízimentők a Tisza parton. Egy olyan vállalkozó ajánlotta fel nekik az építményt, aki ott volt a csongrádi szabadstrandon, amikor egy hónappal ezelőtt két nőbe belecsapott a villám. Akkor határozta el, hogy épít egy tornyot, hogy a vízimentők onnan hamarabb észrevehessék, ha baj van. A villámcsapás óta a csongrádi önkormányzat szigorította a strandolási szabályokat a folyóparton.

Fuldokló embert látsz? Megmondjuk, mit kell tenned!

Javában tart a nyár, tikkadunk a hőségtől, de ilyenkor sem szabad megfeledkezni a biztonságról. Erre pedig nem más emlékeztet minket, mint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, Bagyó Sándor. Féljünk-e a viharjelzéstől? Mit tegyünk, ha fuldoklót látunk? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Nem indult a mentőcsónak a szabadstrandon

Nem indult a mentőcsónak a szegedi szabadstrandon – ez akkor derült, ki, amikor a rendőrök egy vízben úszó holttest miatt segítséget kértek. Szegeden a Tiszában fürdőzőkre év eleje óta egy új cég vigyáz. A korábbi vízimentő szakszolgálat vezetője szerint a motorhiba miatti késlekedés veszélyes lehet. Egy folyóban sodródó ember kimentésére csak másodpercek vannak.

 

Veszélyes séta a Tisza jegén

Életveszélyes mutatvány a Tiszán! Átsétált egy fiatal pár a befagyott folyón Szegeden. Szerencséjük volt, nem szakadt be a jég. A szabálytalankodó fiatalokról képeket készített egy fotós, aki azt mondta az RTL Híradónak, végig attól rettegett, hogy a fiatalok eltűnnek a vízben. A vízimentők újra arra hívják fel a figyelmet, hogy tilos és életveszélyes a folyók jegére menni.

Több mint 4 ezer emberen segítettek

A nyáron több mint 4 ezer embert kellett ellátniuk a vízimentőknek a balatoni strandokon. A legtöbb baleset a vízibiciklizőkkel történt. Sokan ugyanis a sekély vízbe ugranak róla fejest, vagy épp a mély vízbe ugranak úgy, hogy nem tudnak úszni. Habár hivatalosan ma már ősz van, mégis sokan voltak a Balatonon, kihasználták a strandidőt.

Nem találják a Tiszában eltűnt gyerekeket

Nem tudtak úszni, elsodorta őket a víz. Tizenéves testvérpár tűnt el a Tiszában vasárnap délután Benk közelében. Úgy tudjuk, szomszédjukkal mentek le fürdeni a folyóra. Állítólag tudták, hogy azon a partszakaszon a víz erős sodrása miatt tilos úszni. A mentőegységek második napja keresik a gyerekeket, eddig hiába.

Búvárokkal és radarral is keresik a Tiszában elmerült fiúkat

A 12 és 13 éves fiú tegnap délután, fürdés közben merült el a folyóban Benknél. Estig keresték őket, de nem akadtak a nyomukra. A mentőcsapatok ma folytatták a keresést, motorcsónakkal, búvárokkal és radarral is kutatnak a fiúk után, akikről kiderült: úgy mentek be az örvénylő folyóba, hogy nem tudtak úszni.

Tilos helyen fürdött, elmerült a vízben

Eltűnt egy 40 éves szegedi férfi vasárnap kora este a Tiszában. A barátaival ment sörözni az egyik népszerű vízparti üdülőtelepre. A homokos föveny vonzza a szegedieket, pedig ott tilos a folyóban fürdeni. A vízimentők és a vízrendőrök vasárnap késő estig kutattak az eltűnt férfi után, hétfőn pedig tovább folytatták a keresést.

Készültségben a balatoni vízimentők

Teljes készültségben várják a főszezont a vízimentők a Balatonnál. A sürgősségi mentőhajók is megkezdték a napi 24 órás szolgálatukat. Fedélzetükön orvosokkal és mentőtisztekkel segítenek a bajba jutottakon, nem csak a vízen, hanem a szárazföldön is. A nyári csúcsforgalomban a mentőknél is gyorsabbak lehetnek és minden esetre van felszerelésük.

Fatörzsbe kapaszkodott, kimentették

A Tisza átúszására készült, majdnem belefulladt. Kihűlt, már beszélni sem tudott, utolsó erejével egy vízbe dőlt fába próbált kapaszkodni az a negyven év körüli férfi, akire vízirendőrök és vízimentők találtak rá a Tiszában szombat délután. Mire partra húzták, már sokkos állapotban volt.

Biciklivel akart átkelni a jégen, beszakadt

Jó kalandnak tűnhetett, de kis híján tragédia lett belőle. Egy férfi, aki úgy tudjuk részeg volt, azt találta ki, hogy levágja az utat Tihany és Balatonfüred között. Ezért a jégen akarta áttolni a biciklijét. Előbb elcsent egy figyelmeztető táblát, aztán beszakadt alatta a jég. Szerencséjére a vízimentők gyorsan segítettek rajta, sőt a bicaját is kihozták a fagyos vízből. A parton viszont rendőrök várták.

ÉLETMENTŐ akció: Mentőhelikopterrel és hajóval segítettek egy elázott guminőnek!

A newquay-i partiőrök szövetségének elnöke, Dave Bulley elmondta, hogy a mentőakció során kihalászott gumibaba egy ládában végezte.
 

Sokat ihattak a tragédia előtt


szerző:
2015.08.08. 18:05
Sokat ihattak a tragédia előtt

Vízbe fulladt péntek éjjel egy 42 éves férfi a Dunaharaszti melletti strandon. Állítólag nem tudott úszni, és alkoholt is ivott mielőtt a vízbe ment. A partról többen is a segítségére siettek, de nem találták a sötétben. A holttestét búvárok hozták a partra.

Hőség: több tucatnyi fürdőzőt kellett menteni

Tikkasztó hőség volt országszerte, a több napja tartó forróság vasárnap tetőzött. Az utcák szinte üresek voltak, a strandokon viszont zsebkendőnyi hely sem volt. Az elmúlt 24 órában csak a Velencei-tóból 33 embert kellett kimenteniük a vízimentőknek, a Balatonból tucatnyit. A hőség ellenére voltak, akik ma is dolgoztak a földeken, de szenvedtek a hőség miatt azok is, akik otthon, a lakásban. A következő napokban enyhül a meleg, és heves zivatarokra is számítani kell.

Előzetes: A több napja tartó forróság ma tetőzött

Tikkasztó hőség országszerte. Az utcák szinte üresek voltak, a strandokon viszont zsebkendőnyi hely sem volt. Az elmúlt 24 órában csak a Velencei-tóból 33 embert kellett kimenteniük a vízimentőknek, a Balatonból tucatnyit. A hőség ellenére voltak, akik ma is dolgoztak a földeken, de szenvedtek a hőség miatt azok is, akik otthon, a panelben voltak. Hogy mire lehet számítani este, és a következő napokban, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Mit tegyünk, ha fuldoklót látunk a vízben?

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni. A vízben, főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj. És ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia. Újvári Mihály riportja.

Egy sűrű napot töltöttünk együtt a vízi rendőrséggel

A dunai vízirendőrség mentőcsapatát kísértük el járőrözni. A vízben, főleg a nyílt vízen egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj. És ha nem érkezik időben a segítség, bekövetkezik a tragédia. Újvári Mihály riportja.

Kezdődik a szezon, toboroznak a vízimentők

Idén több száz ember jelentkezését várják. Bárki mehet, akinek van nyáron szabadideje és jól tud úszni – a képzését megszervezik. Még csak az előszezon kezdődött el, de már most 7-ből 3 hajót vízre bocsájtottak. Az elmúlt 15 évben jelenősen kevesebb tragédia történt a Balatonon, de még így is évente 3-4 ember fullad a tóba.

Előzetes: Vízimentők segítettek a vajúdó kismamának Szegeden

Azért volt szükség rájuk, mert az asszonyhoz riasztott mentőautó elakadt a sáros tanyavilágban. A mentők először a tűzoltóktól kértek segítséget, de ők sem bírtak a hatalmas sárral, a 26 tonnás tűzoltóautó is bennragadt a tanya közelében. Ekkor riasztották a speciális civil mentőcsoportot. Éppen időben jött a segítség - este hatkor az RTL Híradóban bemutatkozik Fanni, az újszülött is, aki végül a kórházban látta meg a napvilágot.

Kettétört árbocú hajóról menekítettek

Öt embert mentettek ki a vízimentők egy megsérült vitorlásról a Balatonon.

Nem tudták megmenteni az elmerült férfit

Búvárok találták meg a balatonlellei strand bójasoránál elsüllyedt 32 éves orosz férfi holttestét.

Diákmunkásokat várnak a nyárra a vízimentők

A diákmunkásoknak tanfolyamot kell elvégezniük, majd napi nettó 3000 forintos bérért dolgozhatnak a vízimentőknél.

Szörfösök és vitorlázók a vihar fogságában

Folyamatosan mentettek szombaton a Balatonon a vízimentők és a vízirendőrök.

Sok dolguk a van a vízimentőknek


szerző:
2009.07.23. 10:20
Sok dolguk a van a vízimentőknek

A rendőrség fokozott óvatosságra kéri a fürdőzőket, mert az erős szél és a hullámzás könnyen elsodorhatja őket a parttól.

Lába kelt az életmentő katamaránnak

Elloptak egy életmentő katamaránt hétfőre virradó éjszaka a keszthelyi strandról. Az életmentő eszközt a vízimentők használták.

Sok dolguk volt a vízirendészeknek

Tizenhárom embert mentettek ki a Balatonból a hétvégén a vízirendészek.

Vízimentési gyakorlat diákoknak


szerző:
2009.06.07. 15:40
Vízimentési gyakorlat diákoknak

A szegedi iskolásoknak elmagyarázták, hogy mit tegyenek akkor, ha baj van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való