KERESÉS search-close

védelem

87 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "védelem"

Kik védik és miért a legkegyetlenebb gyilkosokat?

Lichy József és Szikinger István. Két ügyvéd két különböző szemlélet. Amiben hasonlítanak, hogy mind a ketten hírhedt bűnözőket védenek és védtek. Brutális gyilkosságok elkövetőit, maffia vezéreket vagy azok embereit. Mert mindenkinek joga van a védelemhez, még a legelvetemültebb gyilkosoknak is. Amiben a két ügyvéd véleménye különbözik, egyikük vállal kirendelt ügyvédi szerepet, a másik nem.

1970 óta hívják fel a figyelmet Földünk megóvására

Világszerte tartanak rendezvényeket a Föld napja alkalmából, 1970 óta hívják fel így a figyelmet Földünk megóvására.

Eltűnhetnek a fecskék Magyarországról

A hazai fecske állomány több mint 50%-a továbbra is hiányzik. Ez azért nagy probléma, mert a fecskék a legtöbb rovar és kártevő természetes főellenségei. Egy néhány hete indult kezdeményezés, amihez már több ezren csatlakoztak, köztük ismert hazai celebek, a fecskék védelmére hívja fel a figyelmet.

Kordonnal védik a tőzikést

Kordonnal védik a tőzikést a Győr-Moson-Sopron megyei Csáfordjánosfán. Az elmúlt években több millió forint értékben taposták ki a védett növényt az erdőben. Ha valaki elhagyja a kijelölt utat, akár ötvenezer forintra is megbüntethetik. A tőzike eszmei értéke szálanként 10 ezer forint. Leszakítani és letaposni is szigorúan tilos.

300 ezres büntetés a rendőrnek

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki a vád szerint kétszer belerúgott egy sátorban alvó kislányba a Városligetben 2016-ban. A gyerek édesanyjával együtt a Ligetvédőkkel táborozott. A rendőr barátaival együtt részegen sétált át a Városligeten, majd szidni kezdték a Ligetvédőket. Ezután rúgott bele az egyik sátorba, amiben a gyerek aludt.

Juhászkutyák mentik meg a veszélyeztetett törpepingvineket

Félelmetes hírű abrúzzói juhászkutyák vigyáznak törpepingvinekre Ausztrália déli részén, miután a különleges madárkolónia csaknem kipusztult a ragadozók és az orvvadászok éveken át tartó írtóhadjáratai miatt. Az Olaszország nemzeti büszkeségének számító kutyák beváltották a hozzájuk fűzött reményt: a pingvinek száma növekszik.

Szuperhős négylábú: mentőkutyának született

Egy évvel ezelőtt jártunk utána, hogy miért a legcsodálatosabb játék a mentőkutyák számra, ha életet menthetnek. Igazából egy izgalmas feladat, majdnem, hogy játék a számukra, miközben nem is tudják a négylábúak, hogy mekkora hőstetteket hajtanak végre a világ legszörnyűbb katasztrófáinak romjai között.

Barkács műsor Istenes Bencével: a purhab csodákra képes a Fülöp-szigeteken!

Istenes Bence a Survivor ideje alatt egy bungalóban lakik, ami igen szellős a rajta található réseknek köszönhetően. Annak érdekében, hogy minden bogarat és hüllőt a lakóhelyén kívűl tartson a műsorvezető, purhabbal tömte be a házon található lyukakat.

Fontos! Erre mindenképp figyeljünk oda a nyáron!

Nyáron nem csak a leégéstől kell félnünk, hanem szemünk is károsodhat a napsütéstől. Mik a lehetőségek? Milyen lencsét, milyen szemüveget érdemes választanunk? Szakértők válaszolnak!

Segítség, ellopták az Instagram profilomat!

Kiss Ramóna Instagramját nemrég feltörték, ezért vendégül láttuk Forgács Mariann social media szakértőt, hogy megtudjuk, mi a teendő ilyenkor, és hogyan előzhetőek meg a hasonló esetek.

Mobilfüggőség: hogyan védjük tőle a gyerekeket?

A mobilfüggőség egyre nagyobb és elterjedtebb probléma a világon, de elsősorban a gyerekeknél okozhat komoly személyiségbeli problémákat.

Hogyan védjük gyerekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Oltásellenesség? Itthon büntetik!

Dr. Vörös Anna, szülész-nőgyógyász és Dr. Szlávik János, infektológus volt Anna és Miki vendége a témával kapcsolatban.

Előző rész (2017. július 18.)

Vajon tetszik Júliának Péter PR filmje a Berényi Víz megnyitójáról? Vajon belenyugszik Nóra abba, hogy Gedeon átveszi a helyét Bandi védelmében? Natasa egy nem várt problémával szembesül a KisSzékben. Vajon jól teszi Krisztián és Tóbiás, hogy Alizék után mennek a nászútra?

Következő rész (2017. július 18.)

Vajon tetszik Júliának Péter PR filmje a Berényi Víz megnyitójáról? Vajon belenyugszik Nóra abba, hogy Gedeon átveszi a helyét Bandi védelmében? Natasa egy nem várt problémával szembesül a KisSzékben. Vajon jól teszi Krisztián és Tóbiás, hogy Alizék után mennek a nászútra?

Rászáll az internetre Nagy-Britannia és Franciaország

A két ország kormányfője és elnöke terrorizmus elleni akciótervről tárgyalt Párizsban, és ennek egyik legfontosabb eleme lenne, hogy megszüntessék a gyűlöletre uszítást a világhálón. Theresa May és Emmanuel Macron aztán együtt nézte meg a Franciaország-Anglia focimeccset.

Mit tegyünk, ha késsel támadnak ránk? Mikikéék bemutatták!

Egyre veszélyesebb a világ: elég, ha csak a hétvégi londoni terrortámadásra gondolunk, de szimplán az utcán is bármikor kerülhetünk olyan szituációba, amikor jó, ha tudjuk, mit tegyünk. Pintér Márton, krav maga oktató segített, hogyan védekezzünk egy ilyen helyzetben.

Bréking: Hódok védhetnék Angliát

Kutatók szerint a hódok által lakott területeken található vizek háromszor tisztábbak, ezért odautaztak, hogy elemezzék lakhelyüket. A hódvárak ugyanis jótékony hatással vannak a víz minőségére.

A Nap sugarai télen is károsak lehetnek a szemünkre

Nézzünk szembe a veszéllyel! Az UV-hatásnak hosszú ideig kitett szemeken sérül a szaruhártya, a kötőhártya, a kúszóhártya, valamint különböző hólyagok alakulhatnak ki rajtuk. 

Több százmillió forintba kerül Putyin látogatása

Több százmillió forintba kerül majd Vlagyimír Putyin fél napos budapesti látogatásának biztosítása. Ezt a magyarok állják. Az orosz elnök az egyik legjobban őrzött ember a Földön. Páncélozott német luxusautója még a kézigránát támadásnak is ellenáll. Csütörtökön több órára gyakorlatilag lezárják a belvárost, ahogy a repteret is az érkezése és a távozása idején. A magyar légtérben Gripenek kísérik majd az orosz elnöki gépet. A Fókuszban láthatják, hogy a testőrei milyen trükkökkel védik Vlagyimir Putyint.

PUTYIN VÉDELME: Van, hogy az elnöknek is parancsolnak

Sok érdekességet láthatnak azokról a védelmi trükkökről, amelyeket Putyin elnöknél vetnek be a testőrök. Tarjányi Péter biztonsági szakértő pedig azt magyarázza el, hogy miért kell ennyire túlbiztosítani az orosz elnököt. Putyin az egyik legjobban őrzött ember a Földön. Páncélozott német luxusautója még a kézigánát támadásnak is ellenáll.

TARJÁNYI PÉTER:

Sok érdekességet láthatnak azokról a védelmi trükkökről, amelyeket Putyin elnöknél vetnek be a testőrök. Tarjányi Péter biztonsági szakértő pedig arról magyaráz, hogy miért kell ennyire túlbiztosítani az orosz elnököt. Putyin az egyik legjobban őrzött ember a Földön. Páncélozott német luxusautója még a kézigánát támadásnak is ellenáll.

Befedik a katasztrófa-reaktort

Befejeződött az egykori csernobili atomerőmű új burkolatának építése. Az acélból készült szerkezetet rátolják a sérült reaktorra. A 110 méter hosszú, 257 méter széles, 105 méter magas, 36 ezer tonnás szerkezet a világ legnagyobb, mozgatható hangárja. Nemzetközi segítséggel másfélmilliárd euróba került, és várhatóan száz éven át ad védelmet a sugárzás ellen.

Bori új lovagja feledtetni tudja vele Tamást?

Bori pénteken nagyon berúgott Vincével – a házban maradandó nyomai lettek a pénteki éjszakának. Hajnalban a fiú lelépett, Bori pedig egész hétvégén hallgatta a lakótársai szidalmait. Vince azonban ismét megjelent…

Történelmi döntés a túlélésért

Történelmi döntést hoztak a világvezető ipari hatalmai a környezetpusztulás megállításáért. Az Európai Unió és 24 másik ország megállapodott, hogy a Déli-sarkvidék melletti Ross-tengert a világ legnagyobb természetvédelmi területévé nyilvánítják. A Természetvédelmi Világalap legfrissebb jelentése szerint ugyanis, ha nem történik radikális változás, a dinoszauruszok eltűnéséhez hasonló kihalás várhat ránk már a közeljövőben.

Sok adatunkat így lophatják el

Telefonszámok, fényképek, videók, személyes adatok. Bármit lelophatnak a telefonunkról egyetlen alkalmazással vagy zsarolóprogrammal pár pillanat alatt. Ehhez nem kell más, mint hogy a telefon használója rossz helyről töltsön le egy alkalmazást, megnyisson egy idegen e-mail címről küldött üzenetet, vagy nem ellenőrzött ingyenes wifi hálózatra csatlakozzon fel. A rendőrség legfrissebb kampányában azt mutatja meg, hogy hogyan lehet kivédeni az ilyen adathalász akciókat.

Óvjuk együtt környezetünket! De hogyan? Itt a válasz!

Sokszor azt hisszük mi „kisemberek” nem tehetünk semmit a környezetünkért, pedig nagyon is. Ha gyümölcslevet vagy tejet veszünk, figyeljünk oda a dobozokon lévő FSC jelzésre. Az FSC-vel ellátott doboz garantálja, hogy a termék alapanyagául szolgáló fa felelősen megművelt erdőből származik.

Vegyük fel a harcot a kórokozókkal – Kézhigiéniára fel!

Észre sem vesszük, de napközben számtalan dolgot tapintunk, érintünk. A kézbőrön lévő zsírréteg pedig kitűnő táptalaja a baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak. Hogyan óvjuk meg magunkat és családunkat a betolakodóktól? Íme!

Az iszlám közösség védelmet kért Orbántól

Egyre gyakrabban zaklatják a muszlim vallású magyarokat, ezért levélben kérte a Magyar Iszlám Közösség vezetője a miniszterelnököt, hogy a magyar állam védje meg őket. Híradónknak egy nő mesélte, hogy leköpdösik az utcán és nem ülnek mellé a metrón, ha kendő van a fején, egy másik nő közösségi oldalán írta, hogy nem engedték be a bankba. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ma azt mondta, a levelet megkapták, válaszolni fognak rá, és minden magyar állampolgárt megvédenek.

 

Menekültválság: Juncker 14 pontos javaslata

14 pontos javaslatcsomagot mutatott be Jean Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke a pozsonyi uniós csúcson. A tervek között szerepel például az uniós határok és tengerpartok védelmét segítő szolgálat kiépítése. Ez az első olyan uniós csúcs, amelyen Nagy-Britannia miniszterelnöke már nem vesz részt. A találkozó egyik fő célja éppen az, hogy felvázolják, milyen lesz az uniós együttműködés a brit kilépés után. Még a találkozó előtt tárgyalt Orbán Viktor és az Európai Parlament elnöke Martin Schultz, akit a magyar miniszterelnök korábban nihilistának nevezett.

Napszemüvegmustra sztárokkal


szerző:
2016.07.27. 13:30
Napszemüvegmustra sztárokkal

Manapság a fényvédők nemcsak óvják szemünk világát, hanem kifejezetten öltöztetnek is. Körbenéztünk, idén melyik forma a divatos, és egyben azt is kiderítettük, kinek mi áll jól.

Mindenki Keira Knightley védelmére kelt!

Múltkor írtunk róla, hogy egyik volt rendezője eléggé kiosztotta a színésznőt. Az internet népe azonnal hátrahőkölt, most pedig más munkatársai védték meg Knightley-t.

Féltve óvják Britney Spearst!

Egy éve jött ki Britney és Iggy Azalea videóklipje, a Pretty Girls, de a keletkezési körülményeiről a napokban is derülnek ki furcsaságok.

Plusz 357 millió Orbán Viktor védelmére

357 millió forintot csoportosított át a költségvetésből a kormány a Terrorelhárítási Központhoz, hogy biztosítsák Orbán Viktor védelmét, miután a Várba költözik. A VS.hu írta meg, hogy az összegből majdnem 271 és fél milliót minden évben megkap majd a TEK, ebből 35 embert vesznek fel a miniszterelnök őrségébe. Az MSZP szerint feleslegesen urizál a kormány, inkább az oktatásra és az egészségügyre kellene költeni.

Ottó az első számú gyanúsított

Minden gyanú Ottóra terelődik. Ágnes erős érvekkel támadja le a nyomozót, a fiatal fiú elég nagy bajba kerülhet.

Hogyan védhetjük növényeinket a hidegtől?

A hideg időjárás nem csak az emberek szervezetét viseli meg, hanem kedvenc növényeinkre is hatással van. Ahhoz, hogy tavasszal ismét gyönyörködhessünk pompás virágainkban, védelmet kell nekik nyújtanunk az őszi-téli hónapokra. Boross Dávid, kertészmérnöktől kaptunk tippeket.

Napi Doktor: Megérzik a hideget a beteg ízületek?

Visszavonhatatlanul beköszöntött a hideg idő. A hőmérő higanyszála nem nagyon kúszik 5 fok fölé, ami a sajnos egy egészséges szervezetet is megvisel, a beteg ízületekre pedig még rosszabb hatással van. Dr. Szekeres László, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság elnöke tippeket adott arra, hogyan óvjuk ízületeinket a hidegben.

Hogyan lehetünk biztonságban egy tömegrendezvényen?

A párizsi rock koncerten és kávéházban történt tömegmészárlás óta hogyan készülnek a rendezvények, fesztiválok szervezői és hogyan készüljünk mi? El merjünk -e indulni és mit tegyünk, ha egy terrortámadás közepén találjuk magunkat?

Több rendőr lesz az utcákon a támadások miatt

Minden bejáratnál kettesével állnak a rendőrök Budapesten a Liszt Ferenc repülőtéren, és egész nap csoportokban járőröznek. A budapesti francia nagykövet rezidenciája is kiemelt védelmet kapott, ott is rendőrök őrzik a bejáratot. Az országban az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség emelt fokozatát léptették életbe. A nemzetbiztonsági munkacsoport már kora reggel összeült, akkor döntöttek arról, hogy meg kell erősíteni Magyarország védelmét.

Testkamerát viselnek, nem támadnak rájuk

Felére esett vissza a közterület-felügyelőket ért támadások száma - tudta meg az RTL Híradó. Ennek egyik oka szerintük az, hogy több mint egy éve már ők is hordanak testkamerát. A kamera képet és hangot is rögzít, több esetben a felvétel perdöntő volt az eljárásoknál.

Rettegésben él a mozdonyvezető özvegye

Elköltözik, mert fél. Így döntött annak a Tiszabezdéden agyonvert mozdonyvezetőnek a felesége, aki azt mondja, a gyilkosság óta rettegésben él. Három hónapja verték agyon a férjét, azóta többször betörtek hozzá, ezért rendőri védelmet is kért, de nem kapott. Pedig az asszony azt állítja, mióta a háztól néhány méterre belekötöttek a férjébe és megölték, nincs nyugta.

 

Most már szuperboxerrel is megvédheted a spermáidat

Állítólag van mitől. A férfiasságot rohanó világunkban már bizony nem csak a rosszul kiválasztott biciklinyereg, hanem sokkal sunyibb veszélyek is fenyegethetik. Akár a farzsebbe vágott okostelefon is megtizedelheti az úszkáló kisfickók számát. A szuperbiztos boxer gyártója szerint legalábbis a fenyegetés valós. Akár létező a probléma, akár porhintés, megoldás mindenesetre már létezik rá. 

Napi Doktor: Vesekárosító szokások

A vesék folyamatos sérülését vagy csökkent kapacitását gyakran évekig nem vesszük észre. Arról beszélgettünk, hogy miért fontos odafigyelni a vesénkre, és mivel tudjuk rombolni szerveinket.

Önvédelmi technikák fiataloknak

Egy kis önvédelmi bemutatóval próbáltunk segíteni, hogy bárki szorult helyzetben is meg tudja védeni magát. Mindezt könnyen elsajátítható és alkalmazható technikák, valamint szakértőink segítségével.

Természetes fényvédők – akár babáknak is

Gáspár Viki, natúrkozmetikum szakértő volt a segítségünkre abban, hogy milyen természetes szerekkel óvhatjuk bőrünket a Nap káros sugarai ellen.

Napi Doktor: Vigyázat, kullancsveszély!

Dr. Kapiller Zoltán a Magyar Kullancsszövetség elnöke volt vendégünk, aki elmondta, hogy miért fontos, hogy a veszélyes vírust is hordozó állatok elleni védelemre nagy hansúlyt fektessünk. 

Fólia helyett üvegfal a trafikokban?

A belügyminiszter a keddi parlamenti bizottsági meghallgatáson mondta azt, hogy a fóliák eltávolítása nem megoldás a trafikok biztonságára, szerinte hasonló megoldás kell mint a pénzváltóknál, ahol üvegfal védi az eladókat.

Rendőri védelmet kapott a savval leöntött nő

2013 tavaszán egy orvos elkábította, aztán savval leöntötte egykori kedvesét szerelemféltésből. Az ügyben nyomozás indult, de mivel úgy látta az ügyészség, hogy nincs kétséget kizáróan bizonyítva a gyanúsított bűnössége, a nyomozást lezárták. Most viszont úgy tűnik új bizonyítékok kerültek elő. Hol tart most az ügy? Az áldozat, Renner Erika, valamint ügyvédje, Dr. Buzás Anna volt a vendégünk.

Hackertámadás repülőgépek ellen?

Egy amerikai kiberbiztonsági tanácsadó azt állította, hogy 15-20 alkalommal sikerült behatolnia utasszállító repülőgépek számítógépes rendszerébe, s az egyik ilyen esetben átvette az ellenőrzést egy hajtómű felett. Valóban lehetséges ez? Hogyan férhetnek hozzá egy biztonsági rendszerhez? Dr. Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértővel beszélgettünk erről.

Nem önvédelem volt, hanem gyilkosság

Gyilkossággal vádoltak meg egy rendőrt az Egyesült Államokban, miután egy nyilvánosságra került amatőr videón látszik, amint hátulról lelőtt egy előle menekülő fegyvertelen fekete férfit. Az eset még szombaton történt. A járőr ügyvédje akkor még azt közölte: a rendőr önmagát védte.

Cápa-pajzs: ember és cápa is jól jár

Hamarosan csupán rossz emlékek lehetnek a véres, gyakran halálos cápatámadások. Nem feltétlen azért, mert a vadászatok miatt sajnos, drámaian csökkent a cápák száma a tengerekben, óceánokban. Hanem mert egy cég forradalmian új eszközt készített a szörfösöknek, úszóknak, búvároknak.

Hogyan védik a világ leghatalmasabb emberét?

Ha egy esetleges támadásban kilőnék a Putyint szállító páncélozott limuzin kerekeit, az akkor is képes lenne nyolcvan kilométer per órával tovább haladni. Megmutatjuk, mit tud még a szuperbiztonságos gépjármű, amivel kedden Budapesten közlekedett a világ egyik legveszélyeztettebb embere. Láthatják hogyan védték a magyar főváros utcáin és hogyan okozott zavart egy meztelen aktivista a védelmi rendszerben. Hubai Antal riportja.

Putyin-látogatás: példátlan biztonsági intézkedések a fővároban

Ha egy esetleges támadásban kilőnék a Putyint szállító páncélozott limuzin kerekeit, az akkor is képes lenne nyolcvan kilométer per órával tovább haladni. Megmutatjuk, mit tud még a szuperbiztonságos gépjármű, amivel kedden Budapesten közlekedett a világ egyik legveszélyeztettebb embere. Láthatják hogyan védték a magyar főváros utcáin és hogyan okozott zavart egy meztelen aktivista a védelmi rendszerben.

Fókusz 15-02-02


szerző:
2015.02.02. 19:20
Fókusz 15-02-02

Fókusz: Merkel nyomában - Hogyan védik Angela Merkel biztonságát? Jönnek az eddigi leghíresebb támadások a politikusok ellen. Ki a felelős? - Hogyan halhatott meg egy 10 hónapos kisfiú hörghurutban? A gyereket öt orvos is látta. Dennis győzött!- Az ész és az ösztönök csatája. VV Párbaj testközelből.

Tízezer katonát mozgósítottak Franciaországban

Tízezer katonát vezényeltek a veszélyeztetett helyek védelmére Franciaországban. A biztonsági erők fele a zsidó iskoláknál járőrözik, és óvják a zsinagógákat, mecseteket, középületeket és turista-látványosságokat is.

Szemtől szembe: az ultraibolya sugárzás káros hatásai

Az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet, azzal azonban már kevésbé, hogy az erős napsugárzás a szemet is károsíthatja. Vendégeinkkel a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.
 

Szemtől szembe: UV-sugárzás elleni védelem a szemnek

Az ultraviola sugárzás a magyarokat különösen veszélyezteti, hiszen más európai népekhez hasonlóan magas a világos szeműek aránya. Ők jóval érzékenyebbek az UV-sugárzásra, náluk például emiatt könnyebben alakulhat ki szürkehályog. Vendéginkkel arról beszélgetünk, hogy hogyan tudjuk megóvni szemünket a káros UV-sugarak ellen.

 

Hét rendőr védi a nápolyi maffia legnagyobb ellenségét

Most éppen a kokain útját, a drogbárók és hálózatok működését készül nyilvánosságra hozni. Pedig az olasz maffia vezérei már halálosan megfenyegették, ezért kénytelen New Yorkban élni, állandó rendőri kísérettel. Roberto Saviano az igazság bajnoka, 5 év után ismét exkluzív riportot adott nekünk.

Mindenki ugyanazt kérdezi: hol maradt a segítség?

Az éveken át bántalmazott szigetszentmiklósi testvérek története megrázta az országot. Általános felháborodást keltett, mindenki azt kérdezi, hogy fordulhatott elő, hogy a gyerekeknek éveken át kellett tűrniük szüleik kegyetlenkedéseit, mire valaki végre segített rajtuk.

A rendőrség óv minket, vagy mindenki védje meg saját magát?

Egy férfi kálváriája, aki a rendőröktől várt segítséget, végül ő szállította a bizonyítékot a betörő ellen.

Rejtett kamerával az erőszakos férfiak nyomában

Minden ötödik nőt bántalmaz a párja Magyarországon, a bajba jutottak azonban a legtöbbször nem mernek segítséget kérni. Egy férfi kitalálta a megoldást: maga keresi fel a hozzá forduló nők erőszakos párját.

A törvény megállj-t intett a delfineknek

Játékos, ügyes és kedves: az egyik legkedveltebb vízi emlős. Mégis delfinhiányban szenved az ország, ugyanis a közkedvelt állatok ki vannak tiltva Magyarországról.

Exkluzív interjú Csábi Bettina családjával

Bombaként robban a hír. A boksz világbajnoknőjét, Csábi Bettinát 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. Férjével együtt nagy értékű áfacsalással gyanúsítják. Ezért Bettina védelméért állt a Fókusz kamerája elé a nő sógora.

Felmentettékaz anyja védelmében szúró fiút

A fiú négyszer megszúrta nevelőapját, mert az édesanyját bántalmazta.

Láthatatlan sisak bicajosoknak


szerző:
2011.09.22. 13:24
Láthatatlan sisak bicajosoknak

Nem kell többé sisak a kerékpárosoknak, mégis biztonságban tekerhetnek egy új találmányak köszönhetően.

Nem őriz többet a Köztársasági Őrezred

Január 1-től megszűnik Köztársasági Őrezred, és beolvad a Készenléti Rendőrségbe, értesült a hvg.hu.

Új gátak állják útját az esetleges árvizeknek

A kormány 7,3 milliárd forintot költött árvízvédelemre a Sajó-völgyében.

Nem védjük okosan az okostelefonjainkat

Gyakori, hogy az eszközhöz a hozzáférést nem védi jelszó vagy PIN-kód, és a tárolt adatokról nem készülnek biztonsági mentések.

Szigorúan védik a természetet a turistáktól

A fokozottan védett természetvédelmi értékek megóvása érdekében kiemelt ellenőrzéseket rendeltek el a Bükki Nemzeti Park területén.

Akcióba lendülnek az aggódó szülők

Szülői felügyelet a bulikban - egy közösségi oldalon indult el ez a civil kezdeményezés.

2011 a majomvédés éve


szerző:
2011.01.07. 15:41
2011 a majomvédés éve

Kampány indult az emerszabásúak védelméért. Az európai kezdeményezésben a Fővárosi Állat- és Növénykert is részt vesz.

Ki véd meg a biztonsági őröktől?

Bizonytalan jogorvoslat jellemzi a biztonsági őrök munkájával kapcsolatos hazai gyakorlatot.

Minden ötödik nőt bántalmazott már párja

Negyvenkét nő lett a családon belüli erőszak áldozata az elmúlt egy évben Magyarországon.

Illegális gát óvta Ónodot


szerző:
2010.06.24. 18:10
Illegális gát óvta Ónodot

A falu a 2006-os árvíz után megunta az állami ígérgetéseket, és a lakók engedélyek nélkül, maguk építettek töltést.

Vége az árvízkészültségnek


szerző:
2010.06.18. 13:34
Vége az árvízkészültségnek

A tiszai tetőzést leszámítva Magyarország valamennyi folyója apad.

Saját testőrsége lesz a miniszterelnöknek

A speciális védelmi egység parancsnoka Orbán Viktor korábbi civil testőrfőnöke lesz.

Lopások és rongálások nehezítik a védelmet

Megrongálták Szolnokon az alcsi szivattyútelepet és ellopták az egyik nyomócső elzáró szerkezetét.

Felelőtlen az új miniszterelnök?

Nemcsak saját magát, hanem a védelmével megbízott embereket és az egyszerű járókelőket is veszélybe sodorhatja.

Tízezrekbe kerül Gyurcsány őrzése óránként

Júniusig jár személyi védelem Gyurcsány Ferencnek, utána viszont óránként 20-50 ezer forintjába is kerülhet a biztonsága.

DNS-védelem a kegytárgyakon


szerző:
2010.02.18. 15:31
DNS-védelem a kegytárgyakon

Mikropontos védelemmel látja el egyházi kegytárgyait a Nyírségi Egyházmegye 38 egyházközsége.

Állami pénzből védték Gyurcsányt

45 ezer forintos óradíjat kapott közpénzből az az ügyvédi iroda, amely Gyurcsányt védte.

Törvénnyel védenék a világörökséget

A korlátozásokon kívül az esetleges építési illetve átalakítási lehetőségeket is felsorolja majd a jogszabály.

Oroszország sem telepít rakétákat

Az amerikai védelmi rendszer feladására reagált így Moszkva.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való