KERESÉS search-close

védekezés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "védekezés"

Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

Itt a tavasz, jönnek a darazsak. Irtani most még nem lehet őket. Azt viszont könnyen megakadályozhatjuk, hogy pont a mi otthonunkat szúrják ki maguknak. Hogyan tarthatjuk távol őket? Megmutatjuk a csípések és a beköltözés elleni praktikák.

Azzal védekezett, csak ott volt

A rablásban nem vett részt, csak ott volt. Ezzel védekezik az a 26 éves férfi, akit két társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy rendőrnek kiadva magukat kiraboltak egy fiatal párt saját lakásukban. Az ő letartóztatását ma, egyik társáét már csütörtökön elrendelték. A banda harmadik tagját még keresik.

 

 

Így védekezhetünk az influenza ellen

Tavaly ilyenkor járt utána a Fókusz: az orvos azt mondja, a védőoltáson kívül más praktikák is vannak, amivel megelőzhetjük a betegséget. Kerüljük a nagy tömeget, használjunk kesztyűt, fogyasszunk vitamindús ételeket és igyunk sok folyadékot. Ha pedig már elkaptuk az influenzát, inkább ne is menjünk emberek közé.

Tovább tombol a hőség Japánban


szerző:
2018.07.25. 15:50
Tovább tombol a hőség Japánban

Tokióban új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. Az egyik pályaudvar előtti téren egy 5 milliméter vastag vízréteget vezettek a járdára. Ezzel, hacsak néhány négyzetméteren is, de sikerült 10 fokkal csökkenteni a környezet hőmérsékletét.

Hideg vízzel hűtik a járdát


szerző:
2018.07.25. 15:49
Hideg vízzel hűtik a járdát

Tovább tombol a hőség Japánban. Tokióban ezért most új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. A japán hőhullámnak már legalább 80 halálos áldozata van, és egyelőre nem várható enyhülés.

Vaddisznó invázió a Balaton északi partján

Révfülöpöt és Ábrahámhegyet is elözönlötték az állatok. A helyiek már meg sem lepődnek, ha vaddisznókkal találkoznak. A nyaralók azonban félnek. Ábrahámhegyen vadbefogóval és szöges dróttal védekeznek, az igazi megoldás azonban szakértők szerint néhány állat kilövése és az áttelepítés lenne.

 

Kilométerekre is látszott a füst

Ezer négyzetméteren égett a hulladék a salgótarjáni szeméttelepen szombaton. A tűz és a füst akkora volt, hogy még 30 kilométerrel odébb is látni lehetett. A lángokat már eloltották, de a tűz elleni védekezés még hetekig tarthat.

Miért hiszik el az emberek az álhíreket?

Honnan tudhatjuk, hogy mi a fake news, azaz álhír? Miért jelennek meg ezek, és miért hiszik el az emberek? De hogyan lehet ez ellen védekezni?

Végzetes lehet a szívférgesség

Akár a kutya életébe is kerülhet egyetlen szúnyogcsípés. Így terjed ugyanis a szívférgesség, ami egyre gyakoribb Magyarországon. A betegséget kilenc éve mutatták ki először nálunk, azóta egyre több kutya kapja el a kórt, amit valószínűleg a melegedő időjárással érkező szúnyogok hurcoltak be.

 

Így védekezzünk a kullancsok ellen!

Hogyan védekezhetünk a kullancsok, illetve a kullancsok által hordozott betegségek ellen? Mennyivel előbb kell beadatni a védőoltást, hogy védettek legyünk? A szakértő válaszol!

Noémi: ˝Az anyukám a magyar Amy Whinehouse˝

Bianca meggondolatlan húzása komoly hatással van kislányára is, hiszen az iskolában semmi sem maradhat titok. Vajon Noéminek sikerül megállítania a csúfolódásokat?

A teljes adásért kattints IDE!

FELVÉTELEN: részegen lövöldözhetett a rendőr

Egy rendőrt azzal vádoltak meg, hogy 2016-ban részegen lövöldözött egy csepeli társasházban. A férfi a ház karbantartójával veszett össze, ezután lőtt. A volt rendőr elfogása óta azzal védekezik, hogy patkányokra célzott, mivel azok zavarták a pihenésben.

Bori és Roland szexbalesetet szenvedtek

Bori és Roland romantikus hétvégére utaztak egy eldugott kis erdei házba. A boldogságukat azonban megzavarta egy kisebb szexbaleset, Roland kondomja ugyanis kiszakadt, az erdő közepén pedig nem nagyon tudtak mihez kezdeni, ezért elindultak gyalog, hogy találjanak egy gyógyszertárat...

Kék betontömbök a vásárnál

Akad, aki szerint túlzás, más szerint biztonságot nyújtanak a kék betontömbök. Útakadályokat helyezett a rendőrség a karácsony közeledtével feldíszített budapesti belváros egy részére. Ma nem válaszoltak arra, hogy miért, de korábban biztonsági okokkal magyarázták az útzár kihelyezését. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondja: szükség van a védekezésre, de szerinte a kisebb méretű akadályok nem hatékonyak.

Így védekezzünk a zaklatás ellen!

Kérjünk hangosan segítséget, legyünk szókimondók, akár vulgárisak, vagy tegyük nevetségessé a zaklatót. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint így lehet védekezni a szexuális támadások ellen. A Patent Egyesület jogvédője úgy látja, sokszor a konkrét zaklatásnak van előzménye, ezekre az intő jelekre is figyelni kell. Például a túlzott érdeklődés a magánélet iránt, véletlennek tűnő érintések és a szexuális tartalmú viccek.

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00
Bivalyokkal a tűzvész ellen

Bivalyokkal védekeznek a baksiak a tűzvész ellen. A település közvetlen határában ugyanis egy hatalmas nádas terül el, ami könnyen lángra kap. Ezért a katasztrófavédelem felszólította az önkormányzatot, hogy tegyenek valamit. A településnek nincs pénze évente vágatni a nádat, ezért egy olcsóbb és természetesebb megoldást találtak ki a Kiskunsági Nemzeti Parkkal közösen.

Brutális eszközöket kapnak a parlamenti őrök

Kézi gránátvető 40 milliméteres gránáthoz. NATO-tölténnyel működő puskák. Mesterlövész puskák. Gépkarabélyok. Elfogóháló. És ez a listának csak egy része. Ha tippelni kéne, hogy mit védenek majd ezekkel, a Parlament talán kevés embernek jutna eszébe, Pedig az Országgyűlési Őrség válogathat majd ezek közül a fegyverek közül, hogy szükség esetén, és itt a szükség támadást jelent, meg tudják majd védeni az épületet. De valójában mit tudnak ezek a fegyverek? És minek is kell ilyen brutálisan felfegyverezni az őrséget? Kiderül Serdült Szilvia riportjából.

Fókusz 2017-03-16


szerző:
2017.03.16. 19:00
Műteni kellett a támadás után

Németjuhász támadt egy kutyát sétáltató nőre még két hete Győrben. Először az asszony kutyáját harapta meg, de amikor a nő megpóbálta megvédeni, ő sem úszta meg. Végül egy közeli boltból segítettek a nőnek. Kórházba került, az alkarját megműtötték. Az RTL Híradónak nyilatkozó kutyakiképző szerint ilyenkor a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, mert még agresszívebb lehet a kutya, ha mi is bántjuk.

Ez segíthet az influenza ellen

Aki áthűl a hidegben, nagyobb eséllyel betegszik meg az influenzától is az ÁNTSZ szakembere szerint. Ha elkapjuk az influenza vírust, az ugyanis még nem jelenti azt, hogy betegek is leszünk. Arra akkor van nagy esélyünk, ha legyengült az immunrendszerünk. Ha elkapjuk a vírust, érdemes otthon maradni, orvoshoz csak akkor kell menni, ha a tünetek három napnál tovább tartanak.

JÓTANÁCS: Így védekezzünk a hideg ellen!

Dörzsölni kell, de nem szabad forró víz alá tenni az átfagyott végtagot, és kerülni kell a víztartalmú arckrémek használatát a mínuszokban, mert fagyási sérüléseket okozhatnak. Dr. Páldy Anna  az Országos Közegészségügyi Központ főorvosa a szülők figyelmét külön felhívta arra, hogy a kisgyerekek arca is mindig be legyen kenve, mielőtt kivinnénk őket sétálni.

Muszáj a sál, sapka, kesztyű

Dörzsölni kell, de nem szabad forró víz alá tenni az átfagyott végtagot, és kerülni kell a víztartalmú arckrémek használatát a mínuszokban, mert fagyási sérüléseket okozhatnak. Ezt mondta az Országos Közegészségügyi Központ főorvosa az RTL Híradónak. A szakértő szerint, rétegesen kell öltözni, elengedhetetlen a sál, a sapka és a kesztyű a mínusz 10-20 fokos hidegben. De különösen vigyázni kell az extrém hidegben szív és érrendszeri betegeknek.

Itt a tél, itt van újra! Védekezzünk Aloe Verával a betegségek ellen!

Immunrendszerünk védekező képessége több összetevőből áll, például a kórokozók leküzdésében részt vesz a vérünkben található fehérvérsejt, a gyomrunk, a bőrünk, a légutak nyálkahártyája és a tápanyagok. Hogy megfelelően felkészíthessük szervezetünket a téli hónapok betegségeire, ahhoz vitaminokra van szükségünk. Igyunk Aloe Verát!

„Ha ügyes vagy, szájjal is csinálhatod!”

Zsolt már többször bebizonyította, hogy zseniális humora van, és sosem jön zavarba. Most sem volt ez másképp! Megtudhattuk tőle, miért és hogyan használjuk jól az óvszert, és mikor húzzuk fel mégis a sliccünket.

Tivy Vivit dobná ki a Villából

Miután Dina hátbavágta Tivyt, a villalakók dönthettek a lány sorsáról Mindenki egyemberként arra szavazott, hogy ne zárják ki a tűzről pattant társukat. A szavazás után azonban abban is egyetértettek, hogy Dina kissé túllőtt a célon. Tivy ezt meghallotta, és azonnal párbajjal fenyegetőzött Viviennél.

Óvakodjunk a kullancsoktól!

A világ egyik legelterjedtebb vérszívója ellen nagyon fontos, hogy megfelelően védekezzünk. A példányok 50%-a fertőzött és csípésükkel nagyon veszélyes betegségeket okozhatnak!

Hogyan védekezzünk a drónok ellen?

Úgy tűnik elkezdődött a drónok háborúja. Azoké a propelleres repülő szerkezeteké, amikre általában egy kamerát rögzítenek és nem túl magas madártávlatból ezekkel bárhová, bárkihez benézhetnek, felvételeket készthetnek. A drónokat nemcsak kémkedéshez vethetik be, de fegyvert is rakhatnak rájuk, repülővel is ütközhetnek. Szóval a veszélyt jelentő drónok ellen valamilyen módon, esetleg drónokkal védekezni kell.     

Bántalmazottak: sokszor magukban keresik a hibát

Hogy ne a szexuális erőszak áldozatait hibáztassák, hogy az erőszakot senki ne bagatellizálja el, többek közt ezért is volt a Kiss László-ügy miatt villámcsődület a Sportuszodánál. És ezért is mondják el most, mások mit éltek át és hogyan dolgozták fel a traumát.

Fókusz 2016-02-18


szerző:
2016.02.18. 18:55
A férfiakra is veszélyes a HPV

Túlnyomórészt a nők a HPV elsőszámú áldozatai, de sajnos a férfiak is fertőzöttek lehetnek, így könnyen terjeszthetik partnereik körében. Ezért fontos a megelőzés és a védekezés mindkét nem képviselőinek esetében!

Nyolcvanhat éves óvszert talált a nagyi ágya alatt

Egy svéd férfi igen meglepő dolgot talált a nagymama ágya alatt. A selyemből készült furcsa tárgy nem egy korabeli ruházati kiegészítő, hanem egy nyolcvanhat éves óvszer.

Pánikgombbal védekeznének a támadók ellen

Decembertől kötelezővé tehetik a pánikgombot a budapesti taxikban. A javaslatot maguk a taxisok tették biztonságuk érdekében.

Elszaporodtak az ágyi poloskák?

Bombaként robbant a hír, hogy főleg a fővárosba, több kerületben is elszaporodtak az ágyi poloskák. Hogy ez valóban igaz-e, valamint pontosan mit is kell tudni ezekről az állatokról: veszélyesek, hol keressük őket, hogyan védekezhetünk ellenük? Erről kérdeztük Szigeti Zsolt, egészségügyi gázmestert.

Önvédelmi technikák fiataloknak

Egy kis önvédelmi bemutatóval próbáltunk segíteni, hogy bárki szorult helyzetben is meg tudja védeni magát. Mindezt könnyen elsajátítható és alkalmazható technikák, valamint szakértőink segítségével.

Párkapcsolat, szexualitás és félelmek

A magyarok egyharmadában gátlásokat ébreszt a szexualitás. A nők még mindig nyitottabbak a témában, mint a férfiak. A fertőzések, vírusok, betegségek viszont nem kerülnek és kímélnek sem férfit, sem nőt.

A kullancsok már felkészültek az idei szezonra!

A kullancs elleni védekezésben a legfontosabb, hogy az emberek is kellőképpen felkészültek legyenek. Legyen szó akár öltözködésről, vagy a riasztó szerek beszerzéséről.

Fókusz Plusz 15-04-11


szerző:
2015.04.11. 19:10
Fókusz Plusz 15-04-11

Fókusz Plusz: A terror árnyékában - Amit nem tudunk a világ legveszélyesebb terroristáiról. Fenyeget-e minket az ISIS és hogyan védekezhetünk ellene? Rap mindenkinek - Ha Petőfi ma élne, lehet, hogy rapper lenne? Hogyan hozták divatba a verseket, és mitől népszerű Ady vagy József Attila a rockzenében?

Felelős szexuális magatartás

Mit is jelent pontosan? Mikor viselkedünk kellőképpen felelősségteljesen? Még mindig túl sok 18 éven aluli fiatal lány nincs tisztában a védekezés fontosságával.

Mi lett a terhességi teszt eredménye?

Fanni sírva hívja segítségül Dórit, hogy támogassa lelkileg, amíg megcsinálja a tesztet, és megtudják az eredményt.

Így védekezz influenza ellen!


szerző:
2014.11.24. 18:33
Így védekezz influenza ellen!

A Híradónk által megkérdezett háziorvos azt mondta, a védőoltáson kívül megfelelő táplálkozással, öltözködéssel és mozgással megelőzhetők a komoly szövődményekkel járó betegségek.

Éjjel is védték a gátakat Baranyában

Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Baranya több pontján is éjszakába nyúlóan dolgoztak a gátakon, hogy nehogy elöntse a falut a víz.
 

Előzetes: Árvíz Baranyában


szerző:
2014.10.25. 15:45
Előzetes: Árvíz Baranyában

Volt, aki a gáton dolgozott, közben a falu másik végében majdnem az ő házát is elöntötte a víz. Hogy sikerült-e megvédeni a falut, kiderül az esti RTL Híradóból.
 

Egyre nagyobb gondot okoz a sok csapadék

Leszakadt domboldal, megáradt patakok, vízben álló szántóföldek. Egyre nagyobb gondot okoz a sok eső a Dunántúlon. A hatos főútra a reggeli órákban a felázott partfal csúszott le, ami eltorlaszolta az utat. Több megyében is homokzsákokkal, szivattyúkkal próbálják menteni a lakóházakat, hogy ne árassza el az épületeket a víz.


 

Nincs hatékony védekezés a harkály ellen

A házfalat is átlyukasztják, ha úgy tartja kedvük. De a legjobban a már visszatömött lyukakat szeretik. Ősszel kopácsolnak a legtöbbet a harkályok. De pár éve már nem csak a szuvas fákat, a házak burkolatát is megkezdik. Hiába a riasztófólia vagy az elrettentő műbagoly. Milliós károkat okoznak.

Így fest az ország az özönvíz után

Jött, látott és pusztított. Az elmúlt napok időjárása minden volt, csak kellemes nem, mintha dézsából öntötték volna úgy esett napokon át, azt hittük már sosem áll el.

Ár: Órák alatt fél méteres emelkedés

Újabb falvakat öntött el a víz Zalában, a Balatonon szivattyúznak, Csongrád mellett vonat ütközött egy kidőlt fának, Szigetszentmiklóst pedig özönvíz öntötte el.
 

ÁRVÍZ: Van, ahol már csak csónakkal lehet közlekedni

Muraszemenyén embereket kellett kimenekíteni a házukból, mert ma reggelre mellkasig érő víz vette körbe az épületeket. Stábunk Szlovénia felől bejutott két, külvilágtól elzárt faluba.
 

Hogyan védekezzünk a szén-monoxid mérgezés ellen?

Lassan beköszönt a fűtésszezon, sokan pedig gázkazánt használnak, ami többnyire a lakáson belül található. Ez komoly mérgezési veszélyt rejt magában, így meg kell tenni minden óvintézkedést, mert a szén-monoxid mérgezés tünetei olyan általánosak és alattomosak, hogy valószínűleg fel sem ismerjük őket.

Készültségben az ország, közeleg az ár

Nem hagyják el otthonukat, inkább befalazzák annak nyílásait, és csónakkal közlekednek majd. Riporterünk Nagymaros környékén azokat a családokat kereste fel, akik megtanultak együtt élni azzal, hogy életük munkáját időnként ellepi a víz.

ÁRVÍZ: 21 embert telepítettek ki Pest megyében

Komárom-Esztergom vasútvonalon nem közlekedhetnek a vonatok. Budapestnél a vízállás elérte a rakpartok szintjét.

Fókusz Plusz 13-04-06


szerző:
2013.04.06. 19:30
Fókusz Plusz 13-04-06

Fókusz Plusz: Megdöbbentő tények - Mindenkit érinthet a stressz, a meddőség, és az elhízás, hogyan harcoljunk például a rák ellen? Hogyan tovább? - Már a lábra állással is gondok vannak, milyen betegségek jöhetnek még, tudunk-e védekezni?

Forróság és napfény. Hol marad a védelem?

A pihenés és a napsugarak imádata mellett azért ne feledkezzünk meg a fényvédelemről se. Kaló Jennifer egykori szépségkirálynő és a Való Világ szőke bombázója mellett a babás hírességeket is kifaggattuk napozási szokásaikról.

Fókusz 12-07-03


szerző:
2012.07.03. 20:05
Fókusz 12-07-03

Fókusz: Vissza a kaptafához! - Mészáros János Elek újrakezdte a munkát a földhivatalban, és azt ígéri, büntetni fog. Gömbölyödő formák - Elkísértük az ultrahangvizsgálatra az áldott állapotban lévő Ebergényi Rékát. Fia vagy lánya lesz? Milliárdos vádak - Exkluzív interjút adott Koltai Róbert adócsalással gyanúsított fia. Hogyan érintik a családot a vádak?

Reggeli - Csak csajok 12-02-06

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Megerőszakoltak egy tízéves lányt

Szemérem elleni erőszak gyanújával tartoztattak le egy szekszárdi férfit.

Újabb gyanúsítottak a vörösiszap-ügyben

A rendőrségi nyomozás alapján további négy embert gyanúsítanak az egy évvel ezelőtti katasztrófa miatt.

Baltákkal védik vagyonukat a kecskemétiek

A kecskeméti tanyavilágban körülbelül egy éve kezdődtek a mindennapos fosztogatások, és a helyiek nem tudnak másképp védekezni.

Fél Kettő 11-07-08


szerző:
2011.07.08. 14:20
Fél Kettő 11-07-08

Fél kettő: Kánikula lesz a hétvégén. Mire számítsunk és hogyan védekezzünk? Dobos Attila 34 évvel idősebb feleségénél, mégis harmóniában élnek. Gianni ösztöndíjas diákként érkezett, végül itt is telepedett le.

Behívót kaptak a sátoraljaújhelyiek

Az a feladatuk, hogy álljanak készenlétbe, és segítsenek, ha természeti katasztrófa érné a várost.

Szendrő még mindig vár az árvízi pénzekre

105 millió forintos védekezési költségeinek még mindig csak az egyharmadát kapta meg Szendrő.

HIV-járványt is okozhat a sok felelőtlen szex

Egyre fiatalabb korban fertőz a HIV; a tavaly kiszűrt, több mint 180 vírushordozó többsége huszonéves.

Árad az Ipoly


szerző:
2011.03.18. 14:12
Árad az Ipoly

Valahol már harmadfokú a készültség a beömlő patakok mentén. Ipolytarnócon pedig azzal számolnak, hogy ismét több házat körülvehet a víz.

Védekezés az ár ellen, még időben

Megkezdődött Felsőzsolcán a települést elkerülő gát építése. Az úgynevezett Kis-Sajó mentén hat kilométer gát épül, március végéig.

Kitelepítések sorozata országszerte

Négy megyében összesen 21 embernek kellett elhagynia az otthonát szerdán a belvíz miatt. Ezzel a kitelepítettek száma 195-re nőtt.

Napi 105 milliót visz el a víz


szerző:
2010.12.17. 11:16
Napi 105 milliót visz el a víz

A belvízi problémák kezelésére naponta 75 millió forintot költenek.

Mélyülő belvízválság


szerző:
2010.12.10. 12:32
Mélyülő belvízválság

Már 24 embernek kellett elhagyni az otthonát a belvíz miatt.

Nyakig állunk a belvízben


szerző:
2010.12.09. 18:08
Nyakig állunk a belvízben

285 ezer hektárt öntött el eddig a belvíz, dolgoznak a szivattyúk és a kotrógépek.

Ovisokat riogat a belvíz


szerző:
2010.12.08. 15:24
Ovisokat riogat a belvíz

A belvíz több helyen épületeket veszélyeztet, Nagyréven az óvoda épülete életveszélyessé is vált miatta.

Több tízmillió úszik el a belvíz miatt

A belvíz elleni védekezés naponta 63 millió forintba kerül.

Csaknem kétszerannyi csapadék okoz gondot

Nehéz és hosszú belvíz elleni védekezésre számítanak a vízügyi szakemberek Kelet-Magyarországon.

Nem kell már védekezni a Dunán


szerző:
2010.10.09. 07:50
Nem kell már védekezni a Dunán

A víz pH-értéke 9 alá csökkent, a vízminőség természetközeli állapotban tarható.

Homokzsákoktól szabadulna Bőny


szerző:
2010.08.14. 12:19
Homokzsákoktól szabadulna Bőny

Mintegy 80 ezer homokzsák elpakolására hívják a segítőket Bőnybe.

Fókusz 10-07-09


szerző:
2010.07.09. 20:40
Fókusz 10-07-09

Fókusz: A lány, akiért rajong Tabáni István. Overdose újra vígan nyargal. Pörgő nyelvű művészek szájkaratéja. Exkluzív beszámoló a kutyatüdőleves hazájából. Hitek és tévhitek a szúnyogokról. Partinapló a Balaton Soundról.

Ágyúval a jégverés ellen


szerző:
2010.07.06. 16:00
Ágyúval a jégverés ellen

Ágyúkat vetettek be a jégverés ellen hat magyarországi vállalkozásnál. A berendezés sms üzenettel is aktiválható.

3 milliárd az otthon nélkül maradtaknak

Segítséget azoknak, akiknek a víz miatt lakhatatlanná vált vagy összeomlott a házuk.

Az állam állja a védekezés költségeit

Száz százalékban megtéríti az állam az árvízi védekezés költségeit az önkormányzatoknak.

Félmillió homokzsákot jött Svájcból

Egy kamionnyi homokzsákot fogadott szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság Szolnokon

Panaszlevél a rendőröktől


szerző:
2010.06.08. 09:41
Panaszlevél a rendőröktől

A rendőrök nem mindenhol kapnak megfelelő élelmet, kevés a víz és a pihenésük sem megoldott.

Fejetlenség és tanácstalanság a védekezésben

Egyre többen panaszkodnak arra az elöntött országrészekben, hogy nem megfelelően irányítják a védekezést és a mentést.

Diákok is segítenek a gáton


szerző:
2010.06.06. 14:05
Diákok is segítenek a gáton

A háromezer magyar honvéd mellett már a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói is csatasorba álltak az árvíz elleni harcba.

Több mint 20 ezren védekeznek


szerző:
2010.06.06. 11:20
Több mint 20 ezren védekeznek

Jelenleg nyolc megyében van érvényben a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet.

Életveszélyessé vált több ház Ócsanáloson

A település nagy részét a víz teljesen elzárta a külvilágtól, csak teherautókkal, munkagépekkel lehet közlekedni.

Testükkel tartották a búvárok a gátat

Nem bírták tovább - Edelényben éjjel kettőkor a víz elsodorta a homokzsákokat, betört a házakba - félezer embernek kellett azonnal elhagynia otthonát. Megszólalnak azok a búvárok, akik a testükkel próbálták tartani a védvonalat - hiába.

Áldatlan állapotok Tolcsván


szerző:
2010.06.04. 17:19
Áldatlan állapotok Tolcsván

350 házat öntött el az ár péntek éjszaka. A település történetének legnagyobb árvizét élték át a helybeliek.

Viszi a víz Edelényt


szerző:
2010.06.04. 16:54
Viszi a víz Edelényt

Éjszaka két helyen is átszakadt a gát. A Bódva betört az utcákra, több méter mély víz hömpölygött végig a házak között.

Közmunkásokat vár a kormány


szerző:
2010.06.04. 15:05
Közmunkásokat vár a kormány

1500-2000 embert foglalkoztatnának jövő héttől az árvízi védekezésben. Négy térségben van vészhelyzet.

Árvízi krónika - péntek


szerző:
2010.06.04. 14:00
Árvízi krónika - péntek

Több borsodi településre betört az ár, több száz embert kellett kitelepíteni. Orbán Viktor rendkívüli kormányülést hívott össze az árvíz miatt.

Árvízi üzemmód Budapesten is


szerző:
2010.06.04. 11:27
Árvízi üzemmód Budapesten is

A Duna már elérte a budai alsó rakpartot, várhatóan még ma mind a két rakpartot teljes hosszában lezárják.

Áradás és belvíz pusztít az Alsó-Tisza vidékén

Egyre nagyobb területen okoz gondot a belvíz Csongrád megyében és az Alsó-Tisza vidékén. A folyamatos esőzés nehezíti a védekezést.

Nem apad a víz Bőnynél


szerző:
2010.06.04. 08:34

Tízezren védekeznek az ár ellen


szerző:
2010.06.03. 19:04
Tízezren védekeznek az ár ellen

Nő a feszültség Edelénynél és Szendrőben. Rendkívüli a helyzet a Borsod megyei Ócsanáloson is.

Csaknem 58 millió forint a károsultaknak

Eddig csaknem 230 ezer hívás érkezett a 1752-es Nemzeti Segélyvonalra, amelyen minden tárcsázással 250 forinttal lehet támogatni az árvízkárosultakat.

Újabb megyékben rendeltek el veszélyhelyzetet

Nógrád megyében fenntartották, Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig elrendelték a veszélyhelyzetet az ár- és belvízhelyzet miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való