KERESÉS search-close

város

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "város"

A legek városa: ByeAlex és a legendás Edda Művek frontembere is innen indult

Miskolcról mindenkinek a füstölgő ipargyárak, a Diósgyőri Vár és a nagy múltú, de mostanában évente a kiesés szélére kerülő futballcsapat, a DVTK jut az eszébe. Pedig Északkelet-Magyarország központjának van egy egészen más arca is, amely ritkán kerül a híradások középpontjába.

Az állam ad pénzt a szombathelyi stadion üzemeltetésére

Nincs pénze a városnak a szombathelyi stadion üzemeltetésére, ezért a kormány 300 millió forint közpénzt ad a Haladás arénájának fenntartására – vette észre a 444.hu. A határozat indoklásában az áll, a stadion hosszú távon szolgálja a sportolók igényeit, ezért jövőre is százmilliókat biztosítanak a fenntartására. A helyi ellenzék szerint jobb lett volna, ha egészségügyre vagy utakra kap pénzt a város.

VV Reni: ˝Sopron, az város?˝

És aki a válaszol: VV Hunor!

 

Így is lehet sportolni városban

500-an neveztek a Duna átúszásra, és 600-an futottak a Citadellán, de teltházas volt a grundfoci és a streetball, vagyis az utcai kosárlabda is a fővárosi Klauzál téren. Harmadszorra rendezték meg a Budapest Urban Games nevű rendezvényt. Ez egy utcai sportfesztivál, ahol profik és amatőrök együtt próbálhatják ki magukat. A lényeg, hogy megmutassák, hogyan lehet sportolni városi környezetben.

Archív fotókból készül a várostörténeti montázs Dunaújvárosban

Megújul a dunaújvárosi Római körút előtti bástyafal, amelyre archív városfotók kerülnek fel. Az alkotást helyi fiatalok készítik a helyi kortárs intézet közreműködésével.

Város vagy vidék?


szerző:
2018.07.16. 16:50
Város vagy vidék?

Sokan költöznek vidékre, hogy a nyugodt élet előnyeit élvezhessék, de vannak olyanok is, akik inkább a nagyvárosi nyüzsgést választják. A mi kis falunk szereplői ebben a kérdésben foglaltak állást.

 

Városi vagy? Olcsó tippeket hoztunk a pancsolni vágyóknak!

Két riporterünk békatalppal, napernyővel bevetette magát a városba, pontosan egy évvel ezelőtt, hogy kipróbálja, hogyan vakációzhat az, aki egy strandra sem tudja befizetni a családját. Az izzadó panelek között egyébként hőségriadóban még néhány szökőkútban is szabad pancsolni, rendhagyó riportunkban azt is mutatjuk, hogyan csinált medencét a konyhából két fiatalember.

Családok, akik kénytelenek drágán, mozgóboltból vásárolni

Olyan családokat mutatunk be Önöknek, akik nagyon kevés pénzből élnek, mégis kénytelenek jóval drágábban venni az alapvető élelmiszereket, mint a városokban élők. Siklósbodonyban, az utolsó kisbolt azért zárt be, mert a boltos csődbe ment a sorozatos hitelezések miatt, maradt a mozgóbolt, ami viszont csillagászati árakon ad mindent.

Idén is a külföldiek kedvelt úticélja Budapest

Budapest és Magyarország a TOP európai turisztikai célpontok közé került. 2015 után 2016 is rekord évet hozott az idegenforgalomban. A magyar növekedés a világátlag csaknem kétszerese volt tavaly. Az ország és a márkák is komolyan profitálhatnak ebből.

Nem sok jó várt a Papra a városban...

A polgármester utasítására a városba utazott a pap, azonban amint kilépett a vasútállomásról az utcára, szörnyű dolog történt vele...

Fókusz 2017-01-27


szerző:
2017.01.27. 19:00
Világrekord robbantásos bontás

Világrekord-méretű, ellenőrzött robbantással egyszerre 19 lakótelepi tömbház omlott össze Kínában. A rendkívül látványos bontáshoz 5 tonna robbanószert használtak fel. A Guinness Rekordok Könyvének még hitelesíteni kell az akciót, amely mindössze 10 másodpercig tartott. A biztonság érdekében egy teljes városrészt lezártak a 8 és fél milliós Vuhanban.

Dunakiliti, Győr-Moson-Sopron megye egyik legizgalmasabb városa

Aki ellátogat a Szigetköz csodás vidékére, csupa olyan élménnyel gazdagodik, ami kellemes a szemnek, nyugtatja a lelket, és pihenteti a testet is.

 

 

Beszeda Gábor szakmát váltott? – Irány Oroszlány!

A köztudatban Oroszlányról még mindig a bányászat jut az eszünkbe, ami valójában teljesen jogos. Azonban rengeteget fejlődött a városa azóta. Sőt a csodálatos oroszlányi tavon való csónakázást egyszerűen vétek lenne kihagyni. Hiszen Gábor már csak tudja!

Rácalmás a Duna-Ipoly Nemzeti Park kincse

Ez a kis város nem csak a Dunának köszönheti népszerűségét. Pezsgő közösségi élet zajlik itt, számtalan fesztivállal karöltve. Ilyen például a méltán híres tökfesztivál.

Világsztár-invázió Budapesten!

Pontosan négy évvel ezelőtt a szerencsésebbek olyan hírességekkel futhattak össze a város nevezetesebb pontjain, mint Bruce Willis, vagy Tom Felton. A többi csak hab volt a tortán.

Hova húz a sztárok szíve: város vagy inkább falu?

Az örök kérdés ugyebár. Kinek, mi a fontosabb: a nyugodt és meghitt falusi élet vagy inkább a nyüzsgő városi?

Budapest nyüzsgéséből a kistelepülés csendjéig utaztunk

A boldogság nem helyfüggő, de ha dolgozni, vagy tanulni tudunk, az máris jó kiindulási alap ahhoz, hogy felépítsük az életünket. A vidéki élet számos lemondással, de rengeteg olyan előnnyel is jár, amelyből egy városi embernek sokkal kevesebb jut élete során.

Ki mire szavaz? Centrum-őrület vagy kisvárosi idill?

Vastag Csaba azt mondja, volt idő, amikor legszívesebben Budapest centrumában vert volna sátrat. Viszont megismerhettünk egy kedves, óbányai lányt, Alettát, akinek egyáltalán nem okoz problémát, hogy egész nap mindössze négy időpontban tud buszra szállni.

Város vagy falu: melyik az olcsóbb?

4 millió forint: egy városban, főleg Budapesten ez a pénz még egy kis lakásra is kevés, vidéken viszont már egy kertes házat is kapnánk érte. Nem véletlen, hogy sokan azért váltanak át falusi környezetre, mert korábbi otthonuk árából sokkal jobb körülményeket teremthetnek.

Riportereink a világban: négy kontinens, több mint húsz ország

Idén is rengeteg helyre jutott el a Fókusz. London, New York, Isztambul és még a végén se járunk a felsorolásnak. Ráadásul már hagyománnyá nőtte ki magát, hogy száguldó riportereinket valahol egy sivatagban, autóversenyzés közben éri az újesztendő!

Felfedezés: melyek hazánk legeldugottabb csücskei?

A Fókusz a nyakába vette az országot és elautózott az alpesi, valamint a mediterrán klímán élőkhöz. Határsávban, aknamezők mellett rótták a kilométereket, hogy megtudják, ki hogyan él északon és a túlvégen.

Ők Magyarországot választották!

A legújabb felmérések szerint a magyarok a világ egyik legelégedetlenebb és legboldogtalanabb népe. Mégis rengeteg külföldi telepedik le nálunk, akik a világ leggazdagabb országaiból érkeznek. Hawaiiról, az ausztrál tengerpartról, Amszterdamból vagy éppen Tokióból.

Fókusz 13-01-07


szerző:
2013.01.07. 20:45
Fókusz 13-01-07

Fókusz: Elhagyom a várost... - Oláh Gergő Budapestre költözött, együtt fedeztük fel vele új otthonát. Szinte mindenki megállította. Titkos nász - Pataki Zita meglepetés esküvőn mondta ki az igent párjának. Senki sem tudott róla. Rendszám a bőrön - Istenes Bence már megbánta a tetoválását, Zámbó Krisztián viszont kameránk előtt varratott.

Törzsutas: Esztergom


szerző:
2012.11.11. 12:15
Törzsutas: Esztergom

Törzsutas: Hazánk egyik legfontosabb történelmi városába látogattunk el. Nem kisebb esemény, mint a középkori keresztény magyar állam születése kapcsolódik ehhez a helyhez. Talán már ki is találták: Esztergomba utaztunk.

Törzsutas: Kecskemét


szerző:
2012.07.08. 12:05
Törzsutas: Kecskemét

Törzsutas: Ezúttal az Alföld hírös városába, Kecskemétre kalauzoljuk el önöket. Felhívjuk figyelmüket a roppant gazdag kulturális életre, eszünk egy hatalmasat, majd jóféle kecskeméti barackpálinkával segítjük az emésztést, aztán fürdünk egyet, majd megkoronázzuk a napot Kecskemét legendás cukrászdájában. Adásunk második felében elugrunk még a Balatonra is.

Szaltó éjjel-nappal, utcán, téren és parkban

A parkour, azaz a városi ugrálás tulajdonképpen egy extrém sport, legalábbis Noel szerint. A fiút egy újságíró fedezte fel a nagynyilvánosság számára, úgy, hogy átugrott a feje fölött.

Szellemvárosok nyomában, ahol a madár se jár

A világ legnagyobb üres városa, a 12 milliós kínai Daya Bay, az Unesco világörökségi listájára felkerült chilei Sewell, a 100 ezer szénbányász lakhelyéül szolgált japán Hashima, és magyar települések, ahol már nem az ember, hanem egyre inkább a természet az úr.

Moszkva és a táncegyüttes nyomában a Fókusz

A Fókusz riportere próbálta felvenni a 12 milliós világváros, Moszkva lüktetését. S mindent megtett, hogy felfedezze a világhírű, stílusteremtő Mojszejev táncegyüttes titkait.

Fókusz 11-09-22


szerző:
2011.09.22. 20:20
Fókusz 11-09-22

Fókusz: A Való Világok történetében nem volt még olyan őrült beszavazóshow, mint szerda este. Bár a sokat próbált műsorvezető szorosan tartotta a gyeplőt, a skalpvadászok majdem elszabadultak. Ketrecharcos gyerekek? Már a rendőrség is vizsgálódik! A nyilvánosságra került megdöbbentő videó óriási vitát váltott ki. És babát váró híres kismamák, Judy, Gryllus Dorka és Völgyesi Gabi is a Fókuszban.

Mikor lesz igazi biciklis város Budapest?

A városi biciklizés előnyei és hátrányai, és nagyvárosok, ahol a bringásoknak előnyük van az autósokkal szemben.

Földalatti bunkerváros szögesdrót fallal

110 illegális bevándorlót találtak a hatóságok egy elhagyatott légvédelmi óvóhelyen kialakított lakótáborban Moszkva külvárosában.

Hitler álma: Germánia


szerző:
2010.09.01. 10:30
Hitler álma: Germánia

Hitler már börtönévei alatt elkezdte tervezni a várost, amelyet majd felépít, ha hatalomra kerül. Az álomváros a XXI. században!

Sétálni küldik a pécsieket


szerző:
2010.07.13. 15:50
Sétálni küldik a pécsieket

A sétára ösztönző városi program célja a gyaloglás népszerűsítése és promotálása.

Exkluzív útinapló Sanghajból

Felfedeztük a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb városát, a pazar pompájával felülmúlhatatlan Sanghajt.

Budapest a második legélhetőbb város

Budapest a 73. helyen áll a világ legélhetőbb városainak listáján és Kelet-Európában csak Prága előzi meg.

A kilakoltatások ellen demonstráltak

A kilakoltatások ellen tiltakozott a Város Mindenkié nevű civil szervezet szerdán délután a Ferencvárosi Önkormányzat előtt.

Budapest, a bűnös város


szerző:
2009.05.27. 09:40
Budapest, a bűnös város

Híres és hírhedt házak a XXI. században, melynek törzsvendégei voltak a politikusok.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való