KERESÉS search-close

várólista

65 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "várólista"

Várólista: 23 nap az átlagos várakozási idő?

50 napot kell átlagosan várni, hogy valaki bekerüljön állami kardiológiai szakrendelésre. A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség 21 szakterületet hasonlított össze, és azt tapasztalták, hogy az átlagos várakozási idő 23 nap.

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul előrébb sorol a műtéti várólistán

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul, például hálapénzért cserébe előrébb sorol egy beteget a műtéti várólistán, vagy ha valaki indokolatlanul hátrébb kerül. Mindezt az egészségbiztosító ellenőrzi majd. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója azt mondta, a lényeg, hogy a betegek a lehető legkorábbi időpontot kapják a műtétekre.
Az igazgatóval készült interjút ide kattintva nézheti meg bővebben.

Átláthatóbb lehet a várólista rendszer

Átláthatóbb és tisztább lesz az egészségügyi rendszer azzal, hogy áprilistól büntetik, ha valaki manipulálja a műtéti várólistákat. Ezt mondja az egyik orvosi szakszervezet vezetője. A Népszava írt elsőként arról, hogy az egészségbiztosító nem fizeti majd ki a műtétet és megbírságolja a kórházat, ha indok nélkül előre vesznek egy beteget a várólistán vagy elhalasztják a műtétet.

Türelem vagy pénz kell az orvosi vizsgálatokhoz

Vajon mennyire igazságos a magyar egészségügyi rendszer, ha az egyik beteg hosszú időt kénytelen várni, egy másik viszont, aki tud sokat fizetni, a magánorvosoknál gyorsan sorra kerül.

Mégsem olyan rövidek a listák

Hamis adatokat közölt a várólistákkal kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Rétvári Bence még szeptember végén a Jobbikos képviselő Rig Lajos kérdésére válaszolva a többi közt mondta: most kevesebb, mint 28 ezren vannak a műtéti várólistákon. Az egészségbiztosító összesítője szerint azonban 36 ezren. A minisztériumnál azt írták az RTL Híradónak, hogy a számok valósak, csak 2017-esek.   

Ingyenes ultrahang az Oltalomtól

500 ingyenes ultrahang vizsgálatot végez saját rendelőjében az Oltalom karitatív Egyesület egy hónap alatt. Céljuk a várólisták rövidítése. A szervezet Dankó utcai telephelyén egy szakorvos segítségével végzik el a vizsgálatot azokon, akiknek van beutalójuk és legalább egy hónapot kéne várniuk az állami rendeléseken. 

„Orosz rulett a sürgősségin”

Hosszabbak lesznek a várólisták, és többen fognak meghalni az egészségügyben. Ezt mondta az RTL Híradónak egy orvos. Novák Hunor szerint orosz rulett, hogy szemészek, bőrgyógyászok dolgoznak a sürgősségin, és szerinte ez nem csak a Honvéd Kórházban gond. Közben sajtóhírek szerint a Honvéd Kórház vezetősége eddigi béreik dupláját ígéri a sürgősségin dolgozóknak.

Várólisták: néhol hónapokig kell várni

Már csak 2019-re tudnak vizsgálatra időpontot adni több szakrendelésen. Ezt válaszolták az RTL Híradónak a megkérdezett állami fenntartású rendelőkben. Volt, ahol ezt azzal indokolták, hogy kevés az orvos.

Várólisták az állami fogászatokon

Van, ahol 4 évet kell várni a fogszabályozásra. Ezt tapasztalta Híradónk, amikor több megyében is próbáltunk időpontot kérni. Az Alapellátó Szövetségnél azt mondták, már egyszerű fogtömésre is egyhónapos előjegyzés van sok helyen. A szövetség alelnöke szerint megszűnhetnek az államilag finanszírozott körzetek, annyira kevés pénz jut a fogászati ellátásra.

Alvászavar: több hónap várakozás

Van, ahol már csak jövő januárra tudnak időpontot adni alvásvizsgálatra. Csak néhány ilyen labor van országszerte, bármelyiket kérdeztük, mindenhová több hónapos a várólista.

Féléves várólista gyerekeknek

Több, mint fél évet kell várni az egyik budapesti szakrendelőben a gyerekeknek ortopédiai szakrendelésre. Azt mondták, azért csak szeptemberre van időpontjuk, mert kevés orvosuk van. Máshol is több hónapos, vagy több hetes a várólista. Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint majd minden gyermek-szakrendelésre sokat kell várni, mert egyre kevesebb a gyermekorvos.

Mégis éveket kell várni a műtétre

Mégis éveket kell várni bélendometriózis műtétre, ez derül ki a friss várólista adatokból. Egy fiatal énekes, Krámli Kinga még január elején posztolta ki a Facebookon, hogy bár elviselhetetlen fájdalmai vannak, négy évet kell várnia a műtétre. Az egészségbiztosítónál akkor azt mondták, ez nem igaz, sehol sem kell többet várni két hónapnál.

Orvoshiány: hetekig kell várakozni

Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. Több olyan budapesti szakrendelőt is találtunk, ahol akár 8-10 orvost is keresnek egyszerre. A Magyar Orvosi Kamara elnöke két napja azt mondta az RTL Híradónak, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról. Az egészségügyi államtitkár szerint ez túlzás, ráadásul egyre kevesebben mennek el. 

4 évet kellene várnia a műtétre

Miért kell négy évet várnia a műtétre, amikor elviselhetetlen fájdalmakkal él? Az ismert énekesnő elkeseredett segélykiáltásával lavinát indított el. Miközben rengetegen úgy érzik helyettük is felemelte a hangját, sokan szidalmazni kezdték.

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
Heteket kell várni a sugárkezelésre

Akár két hónapot is várniuk kell a sugárkezelésre a daganatos betegeknek Budapesten és Pest megyében az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint. Poller Imre azt mondta, az ország többi részében van elég gép, és szinte várakozás nélkül meg is kapják a kezeléseket a betegek. A Közép-magyarországi régióban viszont annyira rossz a helyzet szerinte, hogy az orvosok kénytelenek más kezelést választani.

Kevés a szerelő, drágult a gumicsere

15-20 százalékkal drágult a gumicsere, és akár két hétig várni kell, mire sorra kerülhet egy autós - a piacvezető szolgáltató és az egyik legnagyobb abroncsgyártó szerint. A gumik tárolása is többe kerül. Raktárosok és a szerelők elmentek külföldre, Budapesten már több mint 200 ezer forintos havi nettó fizetésért sem találnak elég szakmunkást. Pedig az RTL meteorológusa szerint akinek nincs, a hét második felében hiányozni fog a téli gumi.

Házon kívül 2017-10-11


szerző:
2017.10.11. 23:40
„Életekkel játszanak”

Hosszú várakozások, orvoshiány, elromlott gépek. Egy mellrákkal küzdő újságíró beszélt az RTL Híradónak a magyar onkológiai ellátásban átélt tapasztalatairól.

Csökkentek a várólisták

Tovább rövidültek a műtéti várólisták. Például szürkehályog műtétre öt éve még majdnem egy évet kellett várni, most három hónapot. Térd és csípőprotézisre pedig egy évet, korábban két-három éves volt a várólista. A kórházak idén is ötmilliárd forintot kapnak arra, hogy több műtétet végezzenek, és így kevesebbet kelljen várni. Hamarosan központi várólistát alakítanak ki a szakrendelőknél is.

Sok beteg vár szürkehályog műtétre

Félnek a betegek a műtéttől, kevés az operáló orvos és túl keveset fizet a biztosító a műtétért-ezért vár még mindig nagyon sok beteg szürkehályog műtétre a Semmelweis Egyetem klinika igazgatója szerint. Az Egyetem orvosai felmérést készítettek, amiből kiderült, hogy több mint százezren élnek Magyarországon szürkehályoggal. A kormány várólista csökkentési programja után ugyan kevesebb, mint felére csökkent az operációkra a várakozási idő, de még így is van, ahol majd egy év telik el a műtétig.

Kilenc órát várt a vakbélműtétre

Kilenc órán keresztül várt a sürgősségi osztályon a Vasas válogatott labdarúgója.  A 21 éves fiú állítása szerint vakbélgyulladással ment be a fővárosi Honvédkórházba múlt pénteken, ahol viszont csak másnap műtötték meg, mert 32-en vártak előtte. Erről a Nemzeti Sportnak beszélt először. Az RTL Híradó által megkérdezett szakorvos szerint a vakbélgyulladás veszélyes betegség, akár halálos is lehet. A Honvéd Kórháztól azt írták, kivizsgálják az esetet.

Rózsaszínbe öltöztették a Lánchidat

Ez ismét a mellrák elleni küzdelem része. Több ezren vonultak át rajta órával a kezükben. Ezzel arra hívták fel a figyelmet, hogy hónapokat kell várni a vizsgálatokra és a megfelelő kezelésre, ez azonban sokaknak végzetes lehet.

Műtétek, amelyekre éveket várnak

Még mindig több olyan kórház van, ahol akár éveket kell várni egyes műtétekre. Az egészségbiztosító adatai szerint országszerte 35 ezren várnak valamilyen beavatkozásra, van, akinek csak néhány napot kell várakoznia, de több kórházban még mindig több éves, például a térdprotézisre vagy a speciális sérvműtétekre a várakozási idő. A kormány két éve indított várólista csökkentési programot, amivel a felére csökkent a várakozási idő. Az egészségbiztosító adatai szerint több kórháznál most újból egyre többet kell várni.

Sorszámosztás – nincs elég orvos, heteket kell várni már egy egyszerű vizsgálatra is

Hogy várólista van az egészségügyben, az már sajnos mindennapos. Hogy heteket, hónapokat, és van, hogy egy évet is várni kell egy-egy műtétre, ebbe már beletörődtünk. Abba azonban nagyon is nehéz beletörődni, hogy már egy egyszerű vizsgálatra, vagy csak, hogy gyógyszert írjon fel az orvos, már arra is heteket kell várni. Szondi Vanda két olyan budapesti rendelőintézetben is járt, ahol sorszámokat osztanak a betegeknek. A sorszámokért pedig órákig állnak sorba. És sokan így sem jutnak be a rendelőbe. Csak hetek, hónapok múlva. Mert nincs elég orvos.

Házon kívül 2016-09-28


szerző:
2016.09.28. 23:50
Kevés az orvos, sokat kell várni a rendelőben

Az egyik legjobb Európában a magyar egészségügy - ezt írta egy ír lapnak Pálffy István. A korábban televíziós műsorvezetőként és KDNP-s képviselőként ismertté vált Pálffy most dublini nagykövetként írt az Irish Times egyik cikkére reagálva az újságnak, méghozzá azt, hogy Magyarországon a betegeknek nem kell pluszpénzt fizetniük az orvosoknak és nem kell várakozniuk. A Házon Kívül riportere viszont azt tapasztalta, hogy több szakrendelőben is nagyon sokat kell várniuk a betegeknek, mire ellátják őket. Az egyik budapesti rendelésre például már reggel 5-től sorban állnak, hogy megvizsgálják őket.

Egyre kevesebb a fiatal szervdonor

Már 82 éves donorból is transzplantáltak májat egy betegbe a Semmelweis Egyetem transzplantációs klinikáján. Ezt monda az intézet igazgatója híradónknak. Egész Európában ugyanis egyre kevesebb a fiatal szervdonor, ezért kénytelenek az idősebbek szerveit is felhasználni. A várólisták hossza az elmúlt hónapokban növekedett.

Teszteltük: van, ahol fél évet is várni kell az MR vizsgálatra

A kormány tavaly rendelte el, hogy a daganatgyanús betegeket két héten belül megvizsgálják - ezt a határidőt tartják is az MR vizsgálók. Aki viszont nem daganatgyanúval megy vizsgálatra, annak az RTL Híradó tesztje szerint nagyon sokat kell várnia.

Heteket várnak szakorvosra rákos betegek

Hetek telnek el, míg szakorvosokra vár a beteg, és van ahol, a leletekre, vagy a szövettanra is heteket kell várni, és ez rontja a gyógyulási esélyt. Erről beszélt a klinikai onkológiai társaság tiszteletbeli elnöke Híradónknak.

Elküldték a beteget a szívpanaszával

Csak akkor vizsgálják meg azonnal, ha rosszul lesz - ezt mondták az egyik miskolci kórház szakrendelésén a szívpanasszal küzdő betegnek. Hozzátartozója telefonált a kórházba, tapasztalatait az RTL Híradóval osztotta meg.

Az államtitkár szerint nincs várólista

Nincs már várólista a műtétekre az egészségügyi államtitkár szerint, Ónodi-Szűcs Zoltán erről az állami televízióban beszélt. Azt mondta, annyira sikeres a várólista csökkentési program, hogy már csak 35 ezren várakoznak valamilyen beavatkozásra, ami szerinte már nem is igazi várólista.

Gyorsabb a felépülés az új térdműtéttel

Rövidülhetnek a térdprotézis műtéti várólisták, miután a budapesti Uzsoki kórházban egy új eljárást vezettek be, amivel rövidebb a műtét és gyorsabban gyógyulhatnak a betegek. A  protéziseket fél óra alatt beültetik, a betegek pedig már másnap lábra is állhatnak. Csak az Uzsoki kórházban akár napi 2-3 térprotézis műtéttel is többet el tudnak végezni ezentúl. Ez azért is fontos, mert még mindig nagyon sokan, országszerte csaknem hétezren várnak térprotézis beültetésre.

Rövidebbek lettek a kórházi várólisták

A kormány még decemberben indított programot a várólisták csökkentésére: a kórházak idén 5 milliárd forintot kapnak arra, hogy több műtétet végezzenek el. Eddig 3200 plusz operációt hajtottak végre.

Nem bírta elviselni a fájdalmat, saját magát operálta meg

Visszér műtétje helyét mutatja Seres István. Az 57 éves rokkantnyugdíjas saját magán végezte el a beavatkozást. Egy penge és két injekciós tű segítségével egy  vérrögöt távolított el lábából, teljes titokban, családja tudta nélkül vasárnap este ebben a kis kerti faházban.

Meghalt a 9 hónapig nem kezelt tüdőrákos férfi

A 62 éves Németh Józsefnél tavaly szeptemberben diagnosztizálták a rákot, de kezelése csak azután kezdődött, hogy esetét június elején bemutattuk a Házon kívülben.

Rejtett kamerával jártunk az onkológián, embertelen körülményeket találtunk

Tömeg és forróság az Országos Onkológiai Intézet egyik rendelésén. Az alagsorban egymáshoz zsúfolódik 50-60 ember, sokaknak ülőhely sem jut. A helyiségben rettentő meleg van, a várakozókról folyik a víz, légkondi nincs, az ablakot sem lehet kinyitni.

Egy 21 éves májbeteg lány segélykiáltása

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluból érkezett hozzánk Fruzsina és édesanyja: a lány állapotáról és a gyógyulás esélyeiről kérdeztük őket.

Fizetik, ha utazni kell a hamarabbi műtétért

Ha hosszú a várólista, az ország másik végében lévő kórházba is el lehet menni. Még az útiköltségét is fizeti az egészségbiztosító annak, aki vállalja, hogy máshol műtsék. Így akarják csökkenteni a várólistákat.

Sokáig kellett várnia, továbbterjedt a rák

Jövő héten végre megoperálják azt a rákbeteg férfit, aki 9 hónapja hiába várt kezelésre. A 62 éves férfi esetét a Házon kívül mutatta be. Bár még szeptemberben megállapították, hogy tüdőrákos, azóta semmilyen kezelést nem kapott. A várakozás alatt a rák továbbterjedt, a férfinak most már több áttétje is van.

Felajánlotta a veséjét, életet mentett

Vajon bárki képes lenne arra, amit Napsugár tett Györgyiért? Merthogy ő nem kevesebbet, mint saját veséjét adta oda gyerekkori legjobb barátnőjének. Hollósi Szandra riportja.

Várólisták: más kórházban is lehetne a műtét

Hiába a hosszú műtéti várólisták, a magyar betegek inkább kivárják, mire rájuk kerül a sor, minthogy máshol operáltassák magukat. Az egészségbiztosítónak ugyanis nincs olyan adata, amely szerint bárki külföldre, vagy akár egy másik kórházba ment volna azért, mert valahol túl sokat kellett várnia műtétre. Pedig erre lenne lehetőségük a betegeknek.

Megint hosszúak a műtéti várólisták

Az egészségbiztosító adatai szerint, van, ahol több mint öt évet kell várni térdprotézisműtétre. Többet, mint két éve, pedig azóta többször is kaptak pénzt a kórházak a várólisták csökkentésére. Az orvosi kamara elnöke azt mondta híradónknak, van ahol azért is kell sokat várni, mert kevés az orvos, akik nagyon túlterheltek. Idén 5 milliárd forint plusz pénzt kapnak a kórházak a várólisták rövidítésére.

Újabb kérdésekről szavaztatnának

Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adnak be a kormányellenes tüntetések szervezői a Nemzeti Választási Bizottságnak. Szavaztatnának a kiégett paksi fűtőelemek atomtemetőjéről, a kórházi várólistákról, az ingyenes gyermekétkeztetésről, és a képviselők nyugdíjáról is. Március 15-én 19 kérdést jelentettek be, ebből hármat hagyott jóvá a Nemzeti Választási Bizottság, köztük azt, amely szerint nyilvánosságra kellene hozni a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát is. A 16 elutasított kérdés miatt a kezdeményezők bírósághoz fordulnak.

Újabb kilenc népszavazási kezdeményezést adnak be

A kormányellenes tüntetések szervezői szavaztatnának a kiégett paksi fűtőelemek atomtemetőjéről, a kórházi várólistákról, az ingyenes gyermekétkeztetésről, és a képviselők nyugdíjáról is.

Várósliták: itt-ott, mindenütt

Van, ahol többet, van, ahol kevesebbet kell várni. Térdprotézisra például átlagosan több mint két évet, de gerincsérv-műtétre csak 23 napot. A szakrendelőkben egy érgyógyászati vagy szív-vizsgálatra nem egyszer 40 napot kell várni. Mire kell számítanunk?

Mennyit kell várni egy műtétre?

Csípőprotézisre van szüksége? Pillanatnyilag 7967-en vannak ön előtt, és átlagosan másfél évig kell várnia a sorára. Van, ahol többet, van ahol kevesebbet. Gerincsérvvel már 23 nap múlva műthetik önt. Szakrendelők: akad, ahol hetekig kell várni egy vizsgálatra. Mit mond a kórházak és mit a rendelők szövetségének elnöke?

Fél évre csökkenthetnek a várólisták

Fél évnél többet nem kell majd várni műtétekre, ezt ígérte Zombor Gábor egészségügyi államtitkár. Több milliárd forintot kapnak a kórházak, hogy rövidüljenek a várólisták.

Hónapokat várnak a daganatos betegek

Akár 7 hónapot is várnia kell Magyarországon egy daganatos betegnek az első tünetek észlelésétől a kezelése megkezdéséig. Valójában a szövettani vizsgálat után egy hónapon belül el kellene kezdeni a terápiát.
 

Forró nyomon 13-04-03


szerző:
2013.04.03. 21:30
Forró nyomon 13-04-03

Forró nyomon: Megmutatjuk, hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, hanem inkább a közmunkát választják. Kiderül az is, miért vannak több hónapos várólisták. Aztán utánajárunk, miért kérnek még a harangozásért is pénzt egy temetőben.

Többet kell várnunk a vizsgálatokra

Egyre hosszabbak a műtéti várólisták. Az Egészségbiztosító honlapján megjelent legutóbbi összesítés szerint egyre több helyen kell éveket várni a csípő és térdprotézis műtétekre.

Pénzzel lehet a várólista élére ugrani

Fizethetnek a betegek a kórházi ellátásért szeptembertől Pécsett, ha akarnak.

Végtelen várólisták, évekig váró betegek

A nyári szabadságok miatt szinte minden szakrendelésen hosszabbodtak a várólisták.

Táppénzesek előnyben


szerző:
2011.06.15. 17:42
Táppénzesek előnyben

Másoknál hamarabb kerülhetnek sorra a táppénzes betegek a szakorvosi vizsgálatokon.

Évekig tartó várakozás egy műtétre

Gerinc- és csípőműtétre több kórházban is 4-5 évet kell várni. Szürkehályog-műtétre pedig van ahol két és fél évet.

Nőttek a kórházi várólisták


szerző:
2010.12.21. 19:25
Nőttek a kórházi várólisták

47,5 milliárd forint volt a kórházak adósságállománya a harmadik negyedévben.

Rövidülhetnek a várólisták


szerző:
2010.11.24. 10:57
Rövidülhetnek a várólisták

Jövőre lazulhat a gyógyítási korlát az egészségügyi intézményekben.

Rövidülhetnek a várólisták


szerző:
2010.10.13. 15:05
Rövidülhetnek a várólisták

Több pénzt kapnak idén szeptemberben és októberben a járóbeteg-szakellátó intézmények.

Éveket kell várni a négylábú segítőkre

Legalább négyszer annyi vakvezető kutyára lenne szükség Magyarországon, mint ahányat jelenleg ki tudnak képezni.

Könnyítenének a várólistákon


szerző:
2010.01.06. 17:44
Három szívátültetés egyetlen éjszakán

Néhány óra alatt két felnőtt férfi és egy 9 éves kislány is új szívet kapott Budapesten.

Romlott a magyar egészségügy megítélése

Magyarország a 14-ik helyről a 20-ik helyre csúszott vissza európai összehasonlításban.

Aki fizet, az hamarabb sorra kerül

A pécsi A klinikán már csak júliusra jegyeznek elő beteget.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való