KERESÉS search-close

vár

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vár"

Ágyúdörgés és huszárok a Budai Várban

Ágyúdörgés, puskaropogás és katonazene töltötte meg ma a Budai Várat, az ünnepi családi programokra sokan voltak kíváncsiak. Hagyományőrzők mutatták be az 1848-as katonák viseletét és fegyvereit, és akinek még nem volt, az maga is elkészíthette a saját kokárdáját vagy csákóját is.

Sokakat felbosszantottak az árak a Miniszterelnökség új menzáján

Orbán Viktor és kollégái új, budai várbeli munkahelyét milliárdokból újították fel. A karmelita kolostor nagyon szép épület, és az átlaghoz képest jól fizetett alkalmazottak dolgoznak benne. De nem csak dolgoznak, esznek is: a múlt héten derült ki, hogy a menzán egy elegáns étterem, a Gundel főz, és az árak meglehetősen alacsonyak. A somlói rekordolcsó, csak 260 forint, és a menü sem drága, 900 forint a két fogás. De hogy jöttek ki ezek az árak? És miért bosszantottak fel rengeteg embert?

Január 1-jén költözik Orbán Viktor a Várba

Január elsején költözik be a Várba Orbán Viktor hivatala. Ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor közölte azt is, hogy ő és a stábja a helyén marad. A miniszterelnökkel tart viszont Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányirodát irányító államtitkár.

Lezuhant egy ló a várban


szerző:
2017.10.20. 17:42
Lezuhant egy ló a várban

Lezuhant a budai Várból, és elpusztult egy ló délután. Kecskeméti hagyományőrző lovasok járőröztek a palota környékén, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt valamitől…

 

 A tervezett duplája lesz a teljes költözés

Tovább drágul Orbán Viktor új munkahelye – erről ír a Magyar Nemzet. A Miniszterelnökség friss szerződései szerint a Karmelita Kolostor 3D-s tervezésére és a műszaki ellenőrzésre is újabb tízmilliókat költ a kormány. A teljes költözés így már több mint 25 milliárdba kerül az adófizetők pénzéből.

Vár: tizenháromezer is lehet a lakbér

Nem mindenki tud olcsón ingatlan bérelni a várban, ez derült ki az Együtt által kikért dokumentumokból. Miközben a nagyvállalkozó Garancsi István cége mindössze tizenháromezer forintot fizet az önkormányzatnak egy lakásért, addig ugyanabban az utcában egy garázst ötvenezerért ad ki az első kerület. Az ottani ingatlanügyek miatt már nyomoz a rendőrség. A fideszes önkormányzat szerint minden szabályos, a Garancsi érdekeltségében lévő cég korábban szerzett bérleti jogot a lakásra. Akkor havi kétezer négyszáz forintot kellett fizetniük érte.

ODALÁNCOLTÁK MAGUKAT: a Várban demonstrált a Párbeszéd

„Nyomorog a nép, nem kell palota, de kell egy börtön, és Orbán oda!” – ilyen és hasonló rigmusokkal demonstráltak pénteken a várban a Párbeszéd aktivistái a miniszterelnök itt épülő hivatala előtt. Az aktivisták füstgránátokat is gyújtottak, és molinót feszítettek ki.

Tömegek nézték meg a koronát

Volt, aki órákig állt sorba, hogy az ingyenes nyílt napon megnézhesse a koronát a Parlamentben, mások a budai Várban ünnepelték március 15-ét. Az ágyúszót, a lovas huszárokat és a toborzást a gyerekek élvezték a legjobban. Az országban több helyen is tartottak látványos programokat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

4 milliárd belsőépítészetre

Csaknem négymilliárd forintot költ a kormány Orbán Viktor új rezidenciájának belső kialakítására. A karácsony előtt egy nappal megjelent kormányhatározatról a 444.hu írt először. Ezzel összesen már majdnem 20 milliárd forintba kerül Orbán Viktor és a Miniszterelnökség várba költözése. Ami ráadásul komoly csúszásban is van. Az Együtt szerint ebből a pénzből legalább 100 iskolát lehetne fejleszteni.

Máshol is olcsón bérelhetnek

Nemcsak a Budai Várban, hanem a 9. kerületben is olcsón bérelhetnek önkormányzati bérlakást a kerület jelenlegi és volt vezetői. A Magyar Nemzet szerint két fideszes önkormányzati képviselő és a volt jegyző is olcsó bérlakást kapott. A ferencvárosi polgármester azt állítja, senkivel sem kivételeztek, mert a pályázaton mindenki indulhatott. Az LMP helyi képviselője szerint azok kapnak bérlakást, akik jóban vannak a kerület vezetésével.

Kivizsgálnák a lakásügyeket

Célzottan vizsgáltatná az ingatlan- és a vagyonkezelési ügyeket a Várban a Párbeszéd. Az ellenzéki párt önkormányzati képviselője szerint a fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás sajátjaként kezeli a budavári ingatlanokat, ezért azt javasolják, a jövőben ne dönthessen semmilyen ingatlanügyben a képviselőtestület nélkül. A polgármester társbérlőként jutott a 158 négyzetméteres Dísz téri lakáshoz, ahonnan elköltözött, és bár van saját tulajdonú lakása is, bérlakást is kapott, szintén a Várban. Ez utóbbiért havi 81 ezer forintot fizet.

Varázslatos programajánlónk következik – Bemutatjuk a Thury-Várat!

Aki szeret ódon várfalak között az eltűnt idők nyomában bolyongani, és ezt teheti páratlan környezetben, dimbes-dombos tájakon, plusz kirándulhat a közeli erdőkben, akkor Várpalota az ő helye. Az itt található várban pedig életre kell a történelem, mely méltán híres büszkesége a palotaiaknak.

Fákat vágtak ki a vár felújítása miatt

Azt ígérték, hogy természetkárosítás miatt feljelentést tesz a Szigetvári Emberekért Egyesület, mert szerintük nem azokat a fákat vágják ki a várban, mint amit korábban ígértek. Júliusban beszámoltunk róla, hogy a várfelújítás miatt ritkítják a zöldövezetet. A munkálatokat megrendelő bizottság elnöke akkor néhány vörösfenyő eltávolításáról beszélt, csütörtökön viszont egy nyírfa kivágásáról is készült videó.

Házon kívül 2016-05-04


szerző:
2016.05.04. 23:30
50 milliárd megy a Várra és a költözésre

50 milliárd forintot költ jövőre az állam a Várnegyed felújítására és arra, hogy oda költözzön a kormány egy része - ez a jövő évi költségvetés tervezetéből derült ki. Lázár János miniszter azt mondja, Orbán Viktor nem urizálásából hagyja el a Parlamentet, hanem mert előbb-utóbb Kövér László házelnök kidobná onnan, mint a rossz helyen forgató újságírókat. A DK szerint a kormány eltékozolja a pénzt, amit inkább egészségügyre és oktatásra kellene költenie.

L. Simon: Kacsa a 200 milliárd

Kacsa, hogy 200 milliárd forintba kerül majd a vár felújítása a Miniszterelnökség államtitkára szerint. Arra a kérdésre viszont nem válaszolt L. Simon László, mennyi is lesz a számla végösszege. Az Együtt szerint csak a miniszterelnök várba költözése többe kerül majd, mint 20 milliárd forint, miközben a kormány négy mélygarázst is tervez a vár alá, hogy az oda költöző minisztériumok dolgozói tudjanak hol parkolni.

Banderas Budapesten!


szerző:
2016.04.05. 17:07
Banderas Budapesten!

A latin szívtipró a budai Várból jelentkezett be Instagramján kedvesével. Nem ez az első alkalom, hogy a fővárosunkban jár a Desperado sztárja: tavaly egy reklámforgatás idején helikopterről mutatták meg neki a belvárost.

Liget-projekt: funkciók és érdekek csatája

Liget-projekt + Vár átalakítása + Budapest jövője: ez mind benne van abban a vitában, ami a Liget múzeumi negyeddé alakítása körül kialakult. Jó, hogy van vita, csak kár, hogy mindez azután kezdődik, hogy az építkezések a Várban már javában zajlanak, a Ligetben fákat vágnak ki, nemzetközi tervpályázatok vannak. És, legújabb: a kormány elvben elfogadta Lázár János miniszter 215 milliárdos tervét a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezet nagyszabású parkosítására – ezt kapnák cserébe a budapestiek?

Tízmilliárdokért költözik a kormány a Várba

Ki tudja miért, a Budai várba költözik a miniszterelnök és két minisztérium, összesen úgy 3 ezer hivatalnok és ki tudja, hány autó. A művelet tízmilliárdokba kerül. Pontosabb szám nincs. A Nemzeti Galériának viszont távoznia kell a Várból. A miniszterelnök hivatala műtárgyakra költ egy milliárdot. És: van kapcsolat a költözködés és a Városliget projekt között? L. Simon László államtitkár és két szakértő vitája.

Újabb milliárdok stadionokra

Újabb milliárdokat költ a kormány stadionokra és arra, hogy a kormányzat egy része a Várba költözzön. Egyetlen nap alatt több mint 16 milliárd forintot osztottak szét ilyen célokra. Csak a stadionépítésre szánt pénzt 13,6 milliárd forinttal növelték. Több mint 1 milliárd forintot pedig műtárgyakra költhetnek, hogy azokkal dekorálják a Várban azt az épületet, ahová a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda költözik.

Lovarda és mélygarázs is lesz a Várban

16 lovat is a Budai Várba költöztetnek majd a Palotanegyed felújítása alatt. A második világháború után elbontott díszes lovarda helyreállítása május végén kezdődik. A Halászbástya alatt mélygarázs épül, és a Várba költöztetnek több minisztériumot. Orbán Viktor pedig dunai panorámás dolgozószobát kap. Az Együtt szerint abszurd, hogy tízmilliárdokat költenek minderre.

14 milliárdot költenek a Miniszterelnökségre

14 milliárd forintot költenek a miniszterelnöknek kiszemelt karmelita kolostor felújítására. Ez a Magyar Közlöny legfrissebb számából derült ki. Orbán Viktor várhatóan 2017-ben költözhet a Várba. A Miniszterelnökség szerint a felújítás azért ilyen drága, mert sok középkori épületmaradványt kell feltárni.

Kihaló mesterségek a Várban


szerző:
2015.08.21. 19:00
Kihaló mesterségek a Várban

Kötélverő, gombkötő, drótostót már egyre kevesebb van – ezeket a régi mesterségeket egyre nehezebb életben tartani. Közben több népi mesterség is átalakult úgy, hogy napjainkban is használható tárgyakat készítenek. A Mesterségek Ünnepén, a hétvégén az eltűnőben lévő szakmákkal is lehet találkozni.

A Mátra mesebeli tájain jártunk


szerző:
2015.05.19. 19:16
A Mátra mesebeli tájain jártunk

A Mátra varázslatos tájain jártunk. Kalandozásunkat Kisnánán kezdtük.

Megérkeztek a világsztárok az RTL II színpadára

A Budai Vár 3 napra egy kicsit visszaalakul a 80-90-es évekre. Az RTL II színpadán világsztárok lépnek majd fel, míg néhány méterrel arrébb a világ leghíresebb DJ-i szórakoztatják a Unique fesztivál résztvevőit.

Fókusz 12-06-14


szerző:
2012.06.14. 20:55
Fókusz 12-06-14

Fókusz: Egy nap a szívtipróval - Csányi Sándor ritkán enged kamerát a hétköznapjaiba, a Fókusszal kivételt tett. Bombázó a Föld körül - Voksán Virág egész évben külföldön turnézik, van olyan ország, ahol a száz legjobb nő közé választották. Életfogytiglan - ... a csepeli kettős gyilkosság vádlottjaira. Deme Gábor szülei korábban egyedül a Fókuszban szólaltak meg.

Várja látogatóit a fura vár hóbortos ura

Nincs a Bugaszegi Köztársasághoz hasonló hely az országban. Egy olyan vár ez, amelyet a tulaj több mint 10 év alatt egyedül, építési törmelékekből húzott fel, és ahová bárki betérhet.

Fókusz 12-03-27


szerző:
2012.03.27. 20:45
Fókusz 12-03-27

Fókusz: Álomnyaralás - Vastag Csaba végre beváltotta nyereményútját. De mit kezd a meztelen lányokkal a kamerák előtt? Falatnyi selyem - Seherezádé és VV Anett is ledobta a textilt, hogy felkészülhessünk a nyárra. Mi lesz az idei trend? Tabuk nélkül - Gallusz Niki és párja kendőzetlenül vallanak egymásra találásukról és arról, hogyan reagált a család a bejelentésre.

Krasznahorka: nem tétlenkednek a falubeliek

Azon a bizonyos szombat délutánon 6 órán át égett Krasznahorka büszke vára, az Andrássyak egyik leghíresebb otthona, azért, mert két meggondolatlan tizenéves fiú a vár tövében cigarettázott.

Zamatos borok, isteni falatkák és zene

A díszvendég Franciaország és további tizennégy ország 220 pincészetének 5000 féle bora várja a 20. Budai Borfesztiválra látogatókat.

Ízutazás Vajdahunyad várában


szerző:
2011.08.20. 14:02
Ízutazás Vajdahunyad várában

HÍR-es íznapokat rendeznek augusztus 27-én és 28-án a budapesti Vajdahunyadvárban.

Ostrom alá veszik a sárospataki várat

Újfent megostromolják Sárospatak híres várát korhű ruhába öltözött „katonák”.

Törzsutas: Veszprém


szerző:
2011.07.10. 12:00
Törzsutas: Veszprém

Törzsutas: A királynék városába, Veszprémbe látogatunk. A rengeteg látnivalóval szolgáló hely azonnal belopja magát az ember szívébe.

Kolbászok és sonkák versengtek Gyulán

Igazi családi piknik hangulatban telt a II. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a vár tövében.

Egy éve vár bérlakásra a rokkant pár

Jelenlegi lakásuk olyan kicsi, hogy a tolószékhez kötött nő szinte alig tud benne közlekedni.

Mállik szét az egri vár


szerző:
2011.02.26. 16:37
Mállik szét az egri vár

Több helyen omlásveszély alakult ki az egri várban az elmúlt év csapadékos időjárása miatt.

Több mint fél éve élteti műszív a kisfiút

Egyre nagyobb a kockázata annak, hogy elromlik a műszív.

Szépítik a csókakői várat a várbarátok

A gazt szedik ki a vár körül, elhordják a vár feltárásából visszamaradt köveket, sittet, és szemetet szednek, söpörnek, takarítanak.

Tömegeket vonz a Mesterségek Ünnepe

Több mint 37 ezer ember látogatott ki a Budai Várban zajló Mesterségek Ünnepére az első két napon.

Kézművesiskolák és népművészek randevúznak

Idén a jeles napok kis mesterségeire koncentrálnak.

Húsos finomságok viadala


szerző:
2010.08.17. 15:32
Húsos finomságok viadala

Megválasztják a világ legfinomabb kolbászát, szalonnáját, és versenyre kelnek a legjobb disznósajtok, illetve kenőmájasok.

Bolgár tojásra kíváncsi a Mesterségek Ünnepe

24. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét, ahol ezúttal Bulgária lesz a díszvendég.

Megújul a harangszó a Mátyás-templomban

Újraöntik a Mátyás-templom harangjait 65 évvel azután, hogy a II. világháborúban nagy részük megsemmisült.

meneTrend Itthon: Veszprém


szerző:
2010.06.12. 01:00
meneTrend Itthon: Veszprém

Veszprém a királynék városa, a legmagasabban fekvő megyeszékhely, mely minden idelátogatót elvarázsol.

Elhárult a veszély a Budai Várban

A csapadékos időjárás miatt megcsúszott a Budai Vár támfala, de a szakembereknek sikerült stabilizálniuk.

Megmozdult a föld a Budai várban


szerző:
2010.05.31. 14:14
Megmozdult a föld a Budai várban

Nem bírta az esős időt és megcsúszott a Budai várban lévő Karmelita Udvar Duna felé néző oldalán található sétáló utca.

Újabb szégyenfolt a Budai várban

Kutyapiszok borítja az egyik legszebb sétányt. A lakóknak már elegük van, az önkormányzat tehetetlen.

Negatív szenzáció a Budai Várnál

Péntekre virradóra egy több tonnás kőtömb szakadt a várfal melletti gödörbe a Karakas pasa torony alól.

15 métert zuhant az óvatlan férfi

A fiatalember a Budai Vár faláról estt le. Könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Még várni kell a felújított Mátyás-templomra

Több mint kétszer annyiba kerül és két évvel tovább tart a műemlék rekonstrukciója.

Vécé a mellékhelyiség mellett


szerző:
2009.05.15. 18:14
Vécé a mellékhelyiség mellett

Több ezer turista fordul meg a Budai Vár melletti mosdónál, az mégis zárva van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való