KERESÉS search-close

válság

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "válság"

Bérlakásokat építene az MSZP

Bérlakásokkal oldaná meg a lakhatási válságot az MSZP. A párt szerint uniós, kormányzati és önkormányzati forrásból kellene finanszírozni a bérlakásépítéseket, amelyekkel elsősorban a kisgyermekes párokat juttatnák lakhatáshoz. A Fidesz szerint azok akarnak most segíteni a családoknak, akik a gondjaikat okozták.

Válságban van Beckhamék házassága?

Az ex-sztárfocista meglepő őszinteséggel nyilatkozott a feleségéről, a szerelmükről és az elmúlt évek nehézségeiről.

Világválság 10 év után

10 évet és a közeljövőt fél óra alatt megbeszélni – nyilván merész vállalkozás. 7 szóban: Válságtanulságok, társadalmi hatások, esetleges újabb válság, populisták. 3 közgazdász: Bod-Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök, Magas István egyetemi tanár és Pogátsa Zotán egyetemi oktató.

 

Brad Pitt jobban néz ki, mint valaha!

A színészre hónapokon át rá sem lehetett ismerni, de most úgy néz ki, a világsztár ismét jól érzi magát a bőrében.

Ganxsta Zolee érzelmi válságban van?

Kínjairól saját közösségi oldalán fakadt ki Ganxsta Zolee, pont két évvel ezelőtt, aki arról írt, hogy nincs értelme az életének, és még az is megfordult a fejében, hogy véget vet neki. Állítólag még édesapja is fiához rohant, hogy megtudja, mi történt. A zenész állítólag akkor azért omlott össze, mert elhagyta 24 évvel fiatalabb szerelme.

“Bánathájat” szedett fel magára Molnár Anikó

Bánatában hízott 100 kiló fölé Molnár Anikó. Az ex-villalakó kitálalt mérgező kapcsolatáról, és elmesélte, hogy öt éven keresztül rakódtak rá a plusz kilók megállíthatatlanul, ami több betegséget hozott az életébe. Állítja: emiatt nem lehet már gyereke sem.

Miért teregette ki felesége félrelépését Shane Tusup?

Shane Tusup részletesen teregette ki magánéletüket közösségi oldalán, arról ír, többek közt, hogy felesége megcsalta őt. Hosszú Katinka nem reagált férje vádjaira. Ma hajnalban egy bejegyzéssel jelentkezett, miszerint törölték Facebook oldalát, amihez csak neki és férjének volt hozzáférése, ám mint írja, kettejük közül nem ő törölte azt.

Háborús félelmek Svédországban

Súlyos válságokra, sőt egy lehetséges háborúra próbálja felkészíteni a stockholmi kormány Svédország népét. Csaknem 5 millió háztartásba juttattak el erről egy kiadványt.

Afrika: az örök válságkontinens?

Afrika. Migránsoknak nevezett elvándorlók és meleg – nagyjából ennyi jut legtöbbünk eszébe. Meg az a mostanában divatos politikusi szöveg, hogy ne jöjjenek Európába, vigyük oda a segítséget. Hát vigyük. Fogalmunk sem lehet róla, hova, kinek, mit, mennyit. Beszéljünk Afrikáról, pontosabban Fekete-Afrikáról az északi arab országokról délre.

Hosszú Katinka érdeklődve hallgatta Tusup könnyes beszédét

Habár Katinka és Shane eredményes évet tudhat magamögött, a 2017 nem éppen örömben és békességben ért véget a számukra. 

Mi a helyzet Hosszú Katinkáékkal?

Már december vége óta foglalkoztatja az országot, hogy mi történik Hosszú Katinka és Shane Tusup között, sokan rebesgetik, hogy válságba került a házasságuk. Katinka nemrég érkezett haza Miaim-ból, ahova nem tréningezni utazott, és a férje sem kísérte el, ám most, hazatérése után sem jelentek meg együtt az edzéseken...

Miért töltötte a férjétől külön a karácsonyt Hosszú Katinka?

Hosszú Katinka férjére minden eddiginél durvább dühroham tört rá, az úszónő elköltözött tőle. Legalábbis ezt állítja az egyik napilap. A lap információi szerint Shane Tusup közös otthonukban tombolt, majd annyira kikészült, hogy kórházba kellett szállítani.

Bukott Merkel koalíciója

Hiába nyerte meg a szeptemberi német választásokat Angela Merkel pártja, mostanra bizonyossá vált, hogy nem tud kormányt alakítani. Nem tudtak megegyezni ugyanis a lehetséges koalíciós partnerekkel, így akár új választások is jöhetnek.

Juli veszi át Berényi Miklós székét a Kft.-ben?

A cégtagoknak muszáj volt döntést hozniuk ebben a szorult helyzetben.

Mi történik a Mátyás király téren: egy újabb szakítás előtt állunk?

Úgy tűnik, válságban van Tóbiás és Kristóf kapcsolata.

Súlyos válság a Közel-Keleten

A szavazók több mint 90 százaléka igennel voksolt az iraki kurdok önálló államáról szóló tegnapi népszavazáson. Ez még nem jelenti, hogy holnap létrejön Kurdisztán. Ha a térségbeli országokon és a nemzetközi közösségen múlik, ez nem történik meg. Ezért is nagy a riadalom, hogy kirobbanhat egy új fegyveres konfliktus, miközben az Iszlám Állam elleni háború még tart.

Pattanásig feszült a helyzet Katalóniában

Csapást mér a spanyol kormány Katalónia autonómiájára, miután a katalán vezetés nem állt el a jövő vasárnapra tervezett népszavazástól. Ezen dőlhet el a tartomány önálló állammá válása. A madridi belügy szombaton átvette az irányítást a katalán rendőrség felett. Ez azt jelenti, hogy a Katalóniában lenézett Guardia Civil nevű félkatonai, csendőri szervezet lett a felettese a tartományi rendfenntartóknak. A katalán rendőrfőnök elutasította a döntést, és engedetlenségre szólított fel. Madrid erre közölte, hogy készek akár több ezer csendőrt hajókkal Katalóniába küldeni. A katalán dokkmunkások azzal fenyegetőznek, hogy megtagadják a kirakodásukat.

Zsolt: „Kitartunk egymás mellett!

Kitti és párja, Zsolt öt évvel ezelőtt egy társkereső oldalon ismerték meg egymást. Van egy két és fél éves kisfiuk, de Kittinek elege van abból, hogy férje nem segít a gyereknevelésben. Kitti azért jött a műsorba, hogy megkérje párját, változzon meg a kedvéért.

 

Márkot és Rebekát csak a közös gyerek köti össze?

Rebeka még csak 18 éves, de egy négy hónapos gyermeket nevel, és feleségként éli mindennapjait. A lány férje, Márk nem foglalkozik eleget vele és a kisgyerekkel, és Rebeka attól tart, hogyha így folytatják, teljesen tönkremegy a házasságuk. Márk bevallotta, hogy ha tehetné, visszapörgetné az időt, és visszacsinálná a dolgokat, Rebi pedig őszintén elmondta férjének, hogy már nem szerelmes belé.

Joe: „Végtelen fájdalmat érzek...”

Joe és Barbi kirándulni mennek, ahol a férfi megpróbálja megbeszélni a kapcsolatuk jövőjét. Mikor Barbi bejelentette, hogy már nem akar a férjével együtt maradni, Joe rosszul lett és kórházba kellett őt szállítani.

Gréti: „Elvileg a barátnőd vagyok, nem egy idegen”

Dani zárkózottsága próbára teszi Grétivel való párkapcsolatát, olyannyira, hogy a lányban még a szakítás lehetősége is felmerül.

Tamás a sarkára áll Paulával szemben

Egy félreértelmezett megjegyzést követően Tamás szembe találja magát Paula haragjával, azonban úgy dönt, ideje sarkára állnia a lánnyal szemben. De vajon segít neki az új hozzáállása, vagy csak ront a helyzetén?

Mici és Krisztián kapcsolatát a féltékenység tette tönkre

A ValóVilág powered by Big Brother Micije azért jött el a műsorba, hogy rendezze a viszonyát volt barátjával, VV Krisztiánnal. Mici és Krisztián kapcsolata azért ért véget, mert túl sok volt a vita, és amikor Mici találkozott egy másik fiúval, Krisztián biztos volt benne, hogy barátnője félrelépett.

Barbi:

Barbi a rádióban gátlások nélkül kitálal mindent, ami a szívét nyomja. Joe megalázottságában éktelen haragra gerjed, kőkeményen kiosztja Barbit, és szó nélkül lelép.

Kovács Patrícia és férje válnak!

A Válótársak első és második évadában Dr. Szatmári Dalmát alakító színésznő és férje, Gusztos Péter kilenc év után úgy döntöttek, hogy külön költöznek.

Barbi:

Joe este leül beszélgetni Barbival, de dönteni még mindig nem tud. Barbi megígéri a férjének, hogy türelmesen fog várni, Joe pedig megkéri a többieket, hogy fogadják el a történteket.

Joe Barbinak:

Joe felhúzza magát és elmegy a bárba, ahol Barbi teherbe esett, de a faggatózása túlságosan agresszív lesz, ezért a biztonságiak kidobják a bárból. Joe dühében odarendeli Barbit, aki nem tud semmilyen fogódzót adni, ezért Joe megfenyegeti...

Előző rész (2017. június 08.)

Emília és Félix kapcsolata ismét válságba kerül. Hogy alakul Bandi bírósági ügye? Vajon sikerül Kristófnak kibékítenie Tóbiást? Zsófit és Tóbiást ijesztő dolog fogadja Gigi lakásán.

Következő rész (2017. június 08.)

Emília és Félix kapcsolata ismét válságba kerül. Hogy alakul Bandi bírósági ügye? Vajon sikerül Kristófnak kibékítenie Tóbiást? Zsófit és Tóbiást ijesztő dolog fogadja Gigi lakásán.

Joe:

Barbi hosszas vívódás után eldöntötte, hogy visszadja Mírát Ramónáéknak, de nem tudta rávenni magát, hogy előtte elmondja Joe-nak...

47. rész - Nem értem, mi bajotok a gyerekemmel!

Erika és Sándor fiát eltanácsolják az óvodából. A fiatal anyuka nem tudja, hogy mit tegyen, mivel ő nem lát semmilyen megváltozott viselkedést a kisfiánál. A szülők kapcsolata rámegy a történtekre, az édesanya pedig mindent megtesz, hogy bebizonyítsa igazát, mert biztos benne, hogy kisfiának semmi baja nincsen. Vajon hogyan alakul a család sorsa?

EU: Milyen lesz a következő 60 év?

Európával együtt öregszik az unió. 60 évesen milyen életkilátásai vannak? A szerződés aláírását 60 évvel ezelőtt esőben is zajosan ünnepelték Rómában – most, a napsütéses születésnapon csak operatőröket és fotósokat engedtek a politikusok közelébe a biztonság érdekében. Más lett Európa. De milyen?

Erdei Zsolt magánélete tönkrement – Interjú!

Négy éve, ezen a napon a Fókusz Plusz hazánk egyik legismertebb sportolójával készített interjút. Erdei Zsolt mesélt válságba került házasságáról, az apai szívről, élete kudarcáról, a mélységekről és magasságokról, és arról, hogyan tovább.

Joe mindenkit kidob az albérletből

Barbi reggel elment az albérletbe ruhákért, és nagyon elutasítóan viselkedett Joe-val. A dühös férj később aztán az öklével emlékeztette Robit, mennyire dühös rá, és emiatt újra kitört a botrány...

Novák Lacinak őrült ötlete támad! – Megvenné a Rózsa Bisztrót?

Gizi keményen küzdött azért, hogy végre elérje az álmát, hogy üzletvezető lehessen a Mátyás király téri kávézóban. Először úgy tűnt, füstbe ment a terve, de aztán jött Novák Laci és az ő mentőötlete.

Mi történik Kristóffal? – VIDEÓ!

A tűzoltó nem bírja megemészteni az egyik mentése során átélt szörnyű emlékeket. Egyelőre teljesen magába zárkózott a fiú, és úgy tűnik, ennek csúnyán meglesz a böjtje.

 Chris Hemsworth cáfolja a pletykákat

Chris Hemsworth megelégelte azt, hogy a sajtóban egy ideje arról beszélnek: válságba jutott házassága magyar felmenőkkel is rendelkező feleségével, Elsa Patakyval. 6 éve fogadtak egymásnak örök hűséget és három közös gyerekük is születetett már azóta – idén nyáron minden esetre történt valami kettejük között. Pataky hosszabb időre egyedül utazott Spanyolországba, pedig korábban nem nagyon volt rá példa, hogy külön töltsenek pár napnál többet.

Lakhatási válság?


szerző:
2016.10.07. 00:25
Lakhatási válság?

Van, aki úgy szegény, hogy nincs mit ennie. Van, aki úgy, hogy nem tud fűteni, világítani, vagy gyógyszert vásárolni. És van, aki úgy, hogy túlzsúfolt, komfort nélküli lakásban lakik – vagy sehol nem lakik. Az utcán. Menhelyen. Ezt nevezik lakhatási szegénységnek, amely 10 közül három embert sújt Magyarországon. Mit lehet tenni értük? Kinek a dolga? 

Vida Rudi tippjei – Hogyan vegyünk le egy gyönyörű nőt a lábáról!

A sármos fiú már egy ideje szeretné rendbe tenni szerelmi életét Alizzal. Többszöri kísérlet után most újra tett egy próbát, de nem is akármilyet.

Juli: „Nagyon félek!”


szerző:
2016.08.24. 21:25
Juli: „Nagyon félek!”

Nem meglepő, hogy Attiláék házassága a végét járja. Úgy tűnik, Júlia az egyedüli, aki még hisz a csodában, és abban, hogy még megmenthető ez a kapcsolat.

Venezuela: Egy ország, ahol a túlélésért harcolnak

2012-ben még rendben volt minden Venezuelában. Szárnyalt az olajár, felére csökkent a szegénység és százezres nagyságrendben építették a lakásokat. Ma az ott élő magyarok szerint csak jól időzítve és sok pénzért kapható a boltokban valami, amit aztán szerencsésen haza is kell vinnie annak, aki megvette. Egy tanárt, egy venezuelai magyart és egy Magyarországon élő venezuelait kérdezett a Fókusz stábja a válságról. Arról, hogy megy a harc a túlélésért.

Venezuela az összeomlás felé robog

Általános élelmiszer- és gyógyszerhiány, rendszeres áramkimaradások, állandósult utcai összecsapások a karhatalom és az ellenzéki tüntetők között – Venezuela, a világ egyik legnagyobb olajexportőre teljes gazdasági és politikai válságba zuhant a tartósan alacsony olajár miatt. Az országban eluralkodó káosz ellenére a kormány ragaszkodik a hatalomhoz.

Válságban is fenyegető Oroszország

Ki érti ezt? Azt mondják, válságban van, gazdasága az olaj áresése miatt zsugorodik, szankciók sújtják – mégis mindenki lepattan Oroszországról? Ahogyan egyre nagyobb bajban van – úgy egyre veszélyesebb? Fenyegetné például Lengyelországot, sőt, veszélyesebb, mint az Iszlám Állam – egyes lengyel kormányhangok szerint. Megszállja szomszédja, Ukrajna egy részét és alig fél év alatt a szíriai válság főszereplője lett. Fél óra Oroszországról.

Teljes káosz Brazíliában az olimpia előtt

Leválthatják Brazília korrupciós botrányba keveredett elnökét, miután a brazil kongresszus egy bizottsága megszavazta, hogy eljárást indíthassanak ellene. A politikai válság teljesen megosztotta a brazil társadalmat. A nyári olimpiát rendező ország nagyvárosaiban mindennapossá váltak a tömegtüntetések, tízezrek vonulnak utcára a kormány ellen és mellette is.

Hullámvölgyben Sütő Enikő élete!

Nehéz időszakot él át Magyarország egykor leghíresebb topmodellje. Az utóbbi időben leginkább magánélete került válságba: bár Sütő Enikő tavaly még a házasságot tervezte szerelmével, az esküvő végül elmaradt és szakítás lett a kapcsolat vége.

Könnygáz a határokon

Humanitárius katasztrófa fenyeget a görög-macedón határon. Erre figyelmeztetnek a nemzetközi segélyszervezetek, miután már legalább tízezer ember torlódott fel. A számuk néhány hét alatt akár a százezret is elérheti. Hétfőn a menekültek megpróbálták áttörni a kerítést. Pattanásig feszült a helyzet a franciaországi Calaisnál is, miután elkezdték bontani az illegális menekülttábort.

Hollywood nekimegy a bankoknak

A világ tőzsdéinek többsége veszteséges január elsejéhez képest. Ennek alapján is állítják valóban tekintélyes világgazdasági szakértők, hogy újabb globális gazdasági visszaesés jön, miközben az előzőből, a 2008-asból még alig-alig lábalt ki a világ. Olyannyira nem, hogy nagyon nagy többségünk ma sem érti, mi történt, miért történt – s hogy megtörténhet-e mindez újra, vagy megtanult védekezni a világ.

Klímaváltozás: Most akkor jön a víz? Vagy nem jön a víz?

A NASA műholdak szerint 3,2 trillió tonna vizet szívott magába eddig a szárazföld, az elmúlt évtizedben, így lassult le a tengerszint emelkedésének üteme. Mielőtt ez a tanulmány megszületett volna, csak halvány elképzelései voltak a világnak arról, hogy milyen módon befolyásolta a klímaváltozás a föld vízének természetes körforgását.

Elképesztő fotók a  menekültek mentőmellényeiről!

35-ször több menekült érkezik Európába, mint tavaly ilyenkor. Nemrég készült egy fotó, melyen több ezer mentőmellény látható.

Nem enyhül a menekültválság

Európába idén is egymillióan érkezhetnek. Széteshet az unió? Megszűnhet a szabad közlekedés? Mi legyen? Vendégünk Csizmadia László, a CÖF alapítója, aki szerint a menekültügy nemzetállami szinten kezelendő és Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki szerint a kelet-európai államok rasszisták, a menekültekből közös ellenség lett. Magyarul Balóval 23.35-kor az RTL Klubon!

Kínából jön az újabb válság?

Még nem teljesen tért magához a világgazdaság a 2008-ban kezdődött válságból, ám mértékadó vélemények nem zárják ki, hogy ha nem is újabb válság, de erős visszaesés közeleg – akár már ebben az évben is. Ahhoz, hogy megérthessük, mi történik és mi történhet, Kínából kell elindulnunk. Műsorunk első részében a kínai fejleményekről és a világgazdaságról beszélgetünk Matura Tamással, a Corvinus Egyetem oktatójával, Kína-szakértővel, és Inotai András professzorral. A műsor második részének témája a magyar gazdaság Bod Péter Ákossal.

Ez történt a 48. héten


szerző:
2015.11.27. 21:25
Ez történt a 48. héten

László és Gizella kapcsolata válságba kerül, mivel Gizella azt hiszi, Lászlónak van valaki az életében. Ludwig továbbra is gyereket akar Ágnestől. Ágnes felajánlja Nóráéknak, hogy tartsák a villában az esküvőt. Rudi, Ádám és Krisztián felejthetetlent alkot Nóra lánybúcsúján. Rudi megpróbálja átállítani Fasírtot az ő oldalukra, de a reakciója még őt is meglepi. Róbert dupla vagy semmit ajánl Rudinak, amikor az ki akarja egyenlíteni a tartozását. Vajon megoldódnak Rudi pénzügyi gondjai? Zsófi megtudja, hogy Tóbiás milyen gyógyulási módot választott.
 

Munkahelyek százaiba kerülhet a Volkswagen válság?

Hetekkel ezelőtt robbant ki, az országokon átgyűrűző Volkswagen-botrány, és azóta is napi téma és a vezető hírek között szerepel a dízelbotrányban érintett céggel és autóvial kapcsolatos legfrissebb információk: az tudjuk, hogy itthon több, mint 35 000 autó érintett, és csak Európából 8,5 millió autót hív vissza a gyár. Egy ekkora volumenű botrányra persze a piac is reagál, arról viszont csak az elemzők is találgatni mernek, hogy rövid- és hosszútávon ennek milyen hatásai lehetnek a gazdaságra, a részvénypiacra, na meg persze az autóiparra. Ezt próbáltuk meg összefoglalni Szandanyi Levente Autóipari elemzővel.

Hogyan lehetne megoldani ezt a krízishelyzetet?

Nemcsak a háborúk elől indulnak Európába emberek milliói, a klímaváltozás és a túlnépesedés miatt is további népvándorlásra kell számítani. Milyen következményei lehetnek a szűnni nem akaró nyomásnak? Szakértőinknek több konkrét javaslata is van a megoldásokra.
 

A szír hadsereg orosz gépekkel bombázza az ISIS által megszállt Palmürát

Minden eddiginél keményebb légicsapásokat mért az Iszlám Állam palmürai hadállásaira Bassár El-Aszad serege. Megfigyelők szerint eddig legalább 26 halottja van a bombázásoknak.

Háború elől vagy a jobb életért jönnek?

Honnan és miért menekül az a 161 ezer ember, aki menedékkérelmet adott be Magyarországon szeptember 10-ig. Nagy többségük, 4 közül hárman, tehát háromnegyedük 4 országból, Szíriából, Afganisztánból, Pakisztánból és Irakból jött. A kormány szerint a menedékkérők többsége egyszerűen jobban akar élni – meglehet nem nálunk, hanem Nyugat- vagy Észak-Európában. Ma főleg erről a 4 országról beszélgetünk, hogy megértsük, miért nem érzik biztonságban magukat azok a milliók, akik sokkolják Európát.

Mi a nálunk nyaraló turisták véleménye a menekültválságról?

Imádják a romkocsmáinkat, a gyönyörű épületeinket, éttermeinket, de vajon mit szólnak a nálunk kialakult menekült helyzethez a külföldi turisták? Nyakunkba vettük a várost, hogy kiderítsük, hogyan értékelik Magyarország helyzetét és szerepét!

12 megdöbbentő kép az európai menekültválságról

 Zokogó gyermekek, vérző és tüntető férfiak, rendőrkordonon áttörő nők - az alábbi képek a menekülthelyzet körül kialakult káosz mélységébe engednek bepillantást.

Menekülők özönlik el a szerb-magyar határt

Kik jönnek? Honnan jönnek? Hányan jönnek? Miért most jönnek? A kormány szerint többségük csupán jobb életet keres Európában. Szakértők szerint viszont háború vagy polgárháború elől menekülnek. Mi kellene hozzá, hogy otthon maradhassanak? Van esély a rendteremtésre Szíriában, Irakban, Afganisztánban és Pakisztánban?
 

Hogyan alakul a menekültek sorsa az Európai Unióban?

Továbbra is ezrek menekülnek Európába naponta, miközben az Unió mozdulatlanul figyeli az eseményeket.  Több ország is  visszaállítja a határok ellenőrzését a szabad mozgás korlátozására, Magyarország pedig már Románia felé is kerítést építene. Az Unió kvóták alapján osztaná szét a menekülteket, erről viszont több tagja hallani sem akar. De akkor mi lesz a menekültekkel?

Mi lesz Szíria sorsa?


szerző:
2015.09.16. 17:20
Mi lesz Szíria sorsa?

Hogy a harcok meddig folytatódnak, az egyelőre megjósolhatatlan. A szakemberek szerint nem kizárható, hogy Szíria három részre szakad majd, ha nem találnak mihamarabb megoldást

Vízágyút és könnygázt is be kellett vetni a röszkei határátkelőnél

A nők és gyerekek sírnak, többen kövekkel, fadarabokkal dobálják a rendőröket, akik folyamatosan vízágyúznak.  Néhány perccel ezelőtt mentők is érkeztek a helyszínre.  Jelenleg a világ legtöbb hírcsatornája élőben számol be a helyszínről.

Szíria: a nagyhatalmak proxyháborújának egy újabb színtere?

2011. március 15-én robbant ki a szíriai polgárháború. A lázadók Bassar el-Aszad elnök diktatórikus rezsimje ellen léptek fel, a háború azóta Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Iszlám Állam megjelenésével napjainkban is tart.

Válsághelyzet: áttörték a kerítést Röszkénél

A készenléti rendőrség felsorakozott egy kordon mögött és könnygázt is bevetett.  Páncélozott autók, vízágyú, több mint 100 TEK-es kommandóst és katonákat rendeltek a határhoz. Az újságírók becslése szerint körülbelül ezer menekült gyűlt össze az átkelőnél és folyamatosan azt kiabálják, hogy nyissák meg a határt.

Lezárták a röszkei határátkelőt, több százan rekedtek a szerb oldalon

Hatályba lépett déltől a tömeges bevándorlás miatt kialakult válsághelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet, mely Bács-Kiskun és Csongrád megyére érvényes. A rendelet március 15-ig él, de meg lehet hosszabbítani, akár többször is.

Magyar nem: nincs egyezség


szerző:
2015.09.15. 09:00
Magyar nem: nincs egyezség

Továbbra sincs megállapodás a menekültek elhelyezéséről az uniós tagországok között. Csak elvi egyezség született a tagállamok belügyminsztereinek késő éjszakába nyúló megbeszélén. Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország továbbra is ellenzi, hogy kötelező kvóta alapján osszák szét a menedékkérőket. Az uniós jog szerint egyszerű többség is elég lenne a törvény megszavazásához, de az uniós vezetők egységes álláspontot szeretnének, ezért a következő hetekben újabb egyeztetések lesznek.

Szeptember 15-től életbe lép a határzár

Igyekszünk a menekültválságot sok műsorban, sokoldalúan és sok szempontból bemutatni. Éjféltől teljes határzár és jogilag is új helyzet a magyar-szerb határon, ahol napok óta minden nap többen jönnek át, mint az előző napon. Időközben Ausztriát és Németországot követve más országok is elkezdték a nem minden egyes járműre kiterjedő, szúrópróba-szerű határ-ellenőrzéseket, ezzel a schengeni egyezmény a határok szabad átjárhatóságáról egyelőre zárójelbe került. Napról-napra változik a helyzet. Négy párt képviselőit kérdezzük: mit tegyen, mit tehet Magyarország?

Életbe léphet a válsághelyzet


szerző:
2015.09.14. 18:05
Életbe léphet a válsághelyzet

Éjféltől nincs kiskapu a kerítésen, börtön és visszatoloncolás vár azokra, akik a zöldhatáron érkeznek a néhány óra múlva életbe lépő szigorítások szerint. A határzárat egyelőre rendőrök őrzik majd, köztük 860 rendészeti szakközépiskolás, akik kivételesen a tanulmányaik befejezései előtt tettek esküt hétfőn délelőtt. Az avatáson Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta nekik, nemcsak az ország szuverenitását, hanem a magyarok életformáját is meg kell védeniük.

Menekültválság: mi változik meg éjféltől?

Ma még rekordszámban érkeznek a menekültek, de holnaptól teljes határzár, és meglehet válsághelyzet, mondja a kormány. Katonaság a határon, de tranzitzónák mégsem  lesznek Magyarországon. De akkor mi változik éjféltől? Ausztria után tegnaptól Németország is ellenőrzi határait. Mindettől megáll a menekülthullám?  Mit kezdene a válsággal három ellenzéki párt? Négypárti vita.

Fókusz Plusz 2015-09-12


szerző:
2015.09.12. 18:50
Fókusz Plusz 2015-09-12

Egyedül a világban - gyerekek, akik a háború miatt vagy menekülés közben veszítették el a szüleiket. Milyen sors vár rájuk? Lali nem nyugszik - Az Éjjel-Nappal Budapest fiúcsapata Ausztriában is megőrjítette az embereket. Lali botrányba keveredett. A legsötétebb nap - Szeptember 11 megváltoztatta a világot, a menekültválság is részben ennek köszönhető.

A magyar kormányt bírálja Ausztria

Nehezen követhetőnek és nem kielégítőnek nevezte Magyarország menelültekkel kapcsolatos eljárását az osztrák belügyminiszter. Bécsben nyilatkozott újságíróknak. Azt mondta, rendkívül nehéz az együttműködés a két ország között. Johanna Mikl-Leitner délután ellátogatott a bécsi Westbahnhofra, ahol menekültekkel beszélgetett és köszönetet mondott az önkénteseknek. Arra a kérdésre, hogy a bevándorlók előtt a határok meddig maradnak nyitva, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a jelenlegi helyzet rendkívüli. Magyarországnak végre „humanitárius magatartást kell tanúsítania".

Menekült-válság: nem csillapodnak a kedélyek

A menekültek pénteken kitörtek Röszkénél is, több százan hagyták el a hangárt, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászatot indítottak utánuk a tanyavilágban. A Fókusz riporterei a menekültek között töltötték az éjszakát is.

Egyre drágábbak az albérletek, és már a főbérlők válogatnak

Kisgyerekes családok, fiatal párok, tanulmányaikat csak most kezdő diákok. Különböző élethelyzetük és anyagi lehetőségeik ellenére problémájuk közös. Lakni szeretnének valahol. Ez ma Budapesten nem kis álom. Az elmúlt fél évben drasztikusan emelkedtek mind az ingatlan árak, mind pedig az albérletek díjai.

Ciprasz lemondott, újabb választás jöhet

Görögországnak Alexisz Ciprasz távozása után is végre kell hajtania a refromokat - közölték Brüsszelben. Az athéni kormányfő csütörtök este nyújtotta be lemondását, hogy egy újabb választáson szerezhessen nagyobb felhatalmazást a görögöktől. Pártszövetsége, a Sziriza januárban a  megszorítás ellenes programmal győzött, majd hosszú szabadságharc következett a hitelezők ellen. Ám ennek végén Ciprasz minden eddiginél keményebb megszorításokat fogadott el. Emiatt a Sziriza több képviselője is fellázadt ellene, ezért elvesztette parlamenti többségét.

Fókusz 15-07-13


szerző:
2015.07.13. 19:25
Fókusz 15-07-13

Fókusz: Megabuli körkép - Pumped Gabo elrabolta a show-t, és jönnek a külföldi sztárok extra kívánságai Zamárdiban. Megoldódott? - A görög válság testközelből. Exkluzív riport Athénból. Apa csak egy van - Hogyan tud egy férfi válás után teljes értékű apa maradni, ha alig találkozhat a gyerekeivel? Ismert szülők vallomása.

A görög válság testközelből

Hetek óta csőd szélén áll Görögország, a bankok zárva vannak és az emberek nem jutnak a pénzükhöz. A hosszú bizonytalanság után, úgy tűnik ma végre megszületett a megállapodás az EU és Görögország között. A Fókusz stábja hétvégén Athénban járt, ahol a görögök aggódva figyelik mindennap a híreket. Kilyén Tamás riportja.

Még belföldre sem utaznak a görögök

Óriási károkat szenved a görög idegenforgalom, ám nem a külföldi vendégek miatt. A szállodafoglalásokat elsősorban a belföldi turisták mondják le, mert a korlátozott készpénzfelvétel miatt nem mernek utazni. A külföldi turisták egyelőre nem pártoltak el Görögországtól, Magyarországról például naponta 20 charter gép indul.

RTL II: Még nem került közelebb Európa a görög válság megoldásához

Hiába üléseztek az eurozóna pénzügyminiszterei kedd délután, majd az állam és kormányfők is tárgyalóasztalhoz ültek, végleges megállapodás nem született. Sőt sajtóhírek szerint a hétfői ígérettel ellentétben a görög kormányfő nem állt elő újabb válságkezelő javaslatcsomaggal. A kiszivárgott hírekből az derül ki, hogy júliusra átmeneti megoldást akar Athén, közben pedig tárgyalnának a hosszabb távú megállapodásról a hitelezőkkel.

Gyerek után is létezik még szerelem?

A gyerek. Amikor két egymással szuperül működő emberből három lesz. Vagy négy, vagy öt, helyenként hat. Egy Csaj és egy Pasi, akikből kilenc hónap leforgása után hirtelen Anya és Apa lesz. Semmi sem ugyanaz már, mint mikor még csak ketten voltak a kapcsolatban. Sajnos sok házasság pont ekkor megy tönkre, ha nem vigyáznak a felek. Vagy legalábbis elromlik, de nagyon. Gál Petra riportja.

A legmélyebb válságból kell kilábalniuk a görögöknek

Államcsőd, az eurózóna elhagyása, éhséglázadás. Ezek mind a lehetséges forgatókönyvei a Görögországban kialakult krízishelyzetnek. A történelmi népszavazás után jelenleg is folynak a tárgyalások és még mindig kérdéses a görögök sorsa. Kilyén Tamás riportja.

Új javaslatot tesznek a görögök

Görögország kedden új javaslatot tesz az uniós pénzügyminisztereknek arról, hogy hogyan kezelné a válságot azok után, hogy az ország lakói egyértelműen elutasították a nemzetközi hitelezők ajánlatát, vagyis a megszorításokat. Az athéni kormányfő mindenképp tárgyalni akar, de az uniós vezetők egyelőre nem látják, hogy milyen alapon. Közben meglepetésre lemondott a görög pénzügyminiszter. Azt mondta: nem akar a megegyezés akadálya lenni.

Tunézia veszélyes lett, Görögország pedig ingatag?

Görögország és Tunézia. Ha tavaly nyáron mondtuk ki ezt a két nevet, akkor ezek a képek jelentek volna meg a szemünk előtt. Két gyönyörű tengerparti ország, két álomnyaralás. A legfrissebb felvételek azonban egészen más képeket mutatnak sajnos. Kell-e aggódnia azoknak, akik ezekre a helyekre utaznak a közeljövőben? Kollégánk, Czakó József éppen Tunéziában forgat egy hosszabb riportfilmet, ott, ahol szombat óta rendkívüli állapotot vezettek be. Süle László riportja.

Csődbe jutott Görögország?


szerző:
2015.06.29. 18:30
Csődbe jutott Görögország?

A hírekkel ellentétben Görögország üdülőterületein nincsen pánikhangulat. Tüntetések a fővárosban vannak. A 60 eurós készpénzfelvételi limit csak a görögökre vonatkozik, turistákra nem. Ennek ellenére több magyar is lemondta a már befizetett utazását. Vasárnap népszavazást tartanak majd Görögországban, ahol arról is véleményt mondanak, ki akarnak-e lépni az unióból.

Befolyásolhatja-e nyaralási terveinket a görög válság?

Nekünk, magyaroknak az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, ahol kiváló a vendéglátás, kedvesek az emberek és gyönyörű a tenger. A görögök számára viszont a hazát, az otthont, az életet jelenti. Görögország pedig bajban van, mert visszautasították azt a tervét, amellyel adósságait akarta rendezni. Sokan vészharangot kongatnak, Unióból való kilépést emlegetnek, mások el sem tudják képzelni, hogy ne legyen megoldás az Európa több országát is sújtó válságra.

Horváth Gréta élete legnehezebb szakaszába enged betekintést a Szelfiben

Horváth Gréta az RTLII-n június 8-án induló a Szelfi című videónapló-sorozat fiatal anyukája. A sorozat forgatásának kezdetén egyedül maradt kisfiával. Házassága válságba került, és férjével maguk sem tudják pontosan, együtt vagy külön folytassák-e tovább.

Siker vagy csőd a kormány gazdaságpolitikája?

Szélsőségesen ellentmondó vélemények. A gazdaság nő, a munkanélküliség csökken, nincs infláció. De van korrupció, kiszámíthatatlanság, kivándorlás és kétséges közmunka. Van még nyoma a 2008-as válságnak? Fenntartható az úgynevezett unortodox, tehát nem hagyományos politika?  Mi a véleménye egy volt gazdasági miniszternek, Chikán Attila egyetemi tanárnak?

Attól félek, megcsal a párom

Hogyan merülhet fel bennünk, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkkal? Ilyenkor mi a teendő? Miért fontos, hogy magunkba nézzünk? Miután magunkba néztünk, hogyan beszéljük meg érzéseinket a párunkkal? Hogyan lehet felkészülni egy ilyen beszélgetésre? Ezekre és hasonló kérdésekre kerestük a választ S. Tóth Márta mediátorral.

Árrobanás a lakáspiacon

Alig néhány hónap alatt 15-20%-kal, vagyis milliókkal drágultak a budapesti lakások. A befektetők nyomták fel az árakat a válság kitörése óta pangó piacon. Az ingatlanbummot a rekordalacsony alapkamat és a hosszú ideje visszatartott kereslet váltotta ki. Erről Ditróy Gergellyel, az Otthontérkép vezető elemzőjével beszélgettünk.

Felfelé alkudnak a vevők


szerző:
2015.04.26. 18:45
Felfelé alkudnak a vevők

Árrobbanás történt a lakáspiacon. Alig néhány hónap alatt 15-20 százalékkal, vagyis milliókkal drágultak a budapesti lakások. A befektetők nyomták fel az árakat a válság kitörése óta pangó piacon. Az ingatlanosok biztosra veszik, hogy még évek múlva is emlegetni fogják ezt az időszakot, amikor a vevők egymás fölé licitálnak. Az ingatlan-boomot, a rekord alacsony alapkamat, és a hosszú ideje visszatartott kereslet váltotta ki. Heteken belül valamennyi nagyvárosban drágíthatja az árakat.

Lesz-e hatása ránk az orosz válságnak?

Pánik Oroszországban. Megrohanták a boltokat és a pénzváltókat az emberek, és szabadulnak rubeljüktől, ami az utóbbi hetekben óriásit vesztett az értékből. Az orosz valuta a régiós pénzeket is magával rántja, esett a forint és estek a részvényárak is budapesti értéktőzsdén.
 

Európa lassan lábal ki a válságból

Az egyik hazai követeléskezelő cég fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felmérésből látszik, hogy a növekvő munkanélküliség több mint 24 millió embert érint Európa-szerte és elsősorban a fiatalokat veszélyezteti.

Véget ért Istenes Bence és Csobot Adél kapcsolata?

Miközben a sajtó még mindig csak találgat, Istenes Bence és Csobot Adél vállalták, hogy végre tiszta vizet öntenek a pohárba. Egy év boldogság után most mindketten megrendülten ültek kameránk elé.

Détár Enikő és húga szoros viszonyban van

Détár Enikőről az elmúlt időszakban leginkább magánéleti válsága kapcsán lehetett hallani. A színésznőt egy új darab próbáján látogattuk meg, ahol az is kiderült, a szerepre való felkészülésben évek óta segíti a húga, Andrea.

Családfenntartó gyerekek


szerző:
2013.02.20. 23:15
Családfenntartó gyerekek

Gyerekek, akik családfenntartók lettek: munka iskola előtt, munka iskola után, hogy jusson étel a családjuk asztalára.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való