KERESÉS search-close

utazási iroda

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "utazási iroda"

Koszos szállodaszobák, penészes falak és 8 óra várakozás a reptéren

Koszos szállodaszobák, penészes falak és 8 óra várakozás a reptéren. Erre panaszkodtak azok a magyar utasok, akik szombaton érkeztek meg 1 hetes tunéziai nyaralásukból. Az álomutazásként hirdetett pihenés közben szinte az összes gyerek beteg lett. Az utasok szerint az utazási iroda teljesen magukra hagyta őket. Ott a kártalanítással kapcsolatban hétfőre ígértek konkrétumokat.

JÓTANÁCSOK: Mire figyeljünk, ha last minute útra megyünk?

15-20 %-os leárazások, akciók, továbbra is tomboló nyár - az ősz beköszöntével a fogyasztók vadásznak a last minute utakra, hiszen ezekkel jelentős összegeket spórolhatnak meg az utazás során. A Budapesti Békéltető Testületnél összegyűjtötték, mire érdemes nagyon odafigyelni.

Hiába futnak a pénzük után

Fél évvel a Green Holidays csődje után, még mindig vannak olyan utasok, akik egy forint kártérítést sem kaptak. Az RTL Híradónak nyilatkozó asszony családja fél millió forintot költött a nyaralásra, ami végül meghiúsult, de semmit sem kaptak vissza.

Többen lemondanák egyiptomi útjukat

Többen lemondanák egyiptomi nyaralásukat a pénteki késeléses támadás miatt, az utazási irodák azonban nem fizetik vissza az utak árát - erről panaszkodott több nézőnk. A magyarok által is közkedvelt Hurghadában turistákra támadt egy férfi: összesen hat embert sebesített meg, ketten meghaltak. Az Utazási Irodák Szövetségénél azt mondták: a Külügyminisztérium szerint lehet menni Hurghadába, ezért nem fizetik vissza a befizetett utakat.

Váratlanul bezárta irodáit az indulhatunk.hu

Váratlanul bezárta irodáit az indulhatunk.hu utazásközvetítő cég, amely a csődbe ment Green Holidays útjait is árulta. A cég ezt azzal indokolta, hogy a Green Holidays csődje miatt többször inzultálták a munkatársaikat. A Híradónknak nyilatkozó panaszosok szerint más baj is lehet, egyikük azt mondta, befizetett előlegüket a cég nem továbbította az utazási irodának.

Ötezren is pórul járhattak


szerző:
2017.07.05. 18:30
Ötezren is pórul járhattak

Akár 4-5 ezer károsultja is lehet a Green Holidays csődjének, ezt mondta Híradónknak az utazási irodát biztosító Uniqa képviselője. Stábunk találkozott olyan utassal a reptéren, aki őszre is befizetett két utat a becsődölt irodánál. És volt, aki azt mesélte, hogy a strandról feljövet már csak azért engedték be őket a szobájukba, hogy kivihessék a holmijaikat.

Fókusz 2017-07-04


szerző:
2017.07.04. 18:55
Nem mindenki kaphat kártérítést

Nem mindenkire érvényes a Green Holidays biztosítása. Aki nem csomagban vette az utazást, vagyis másnak fizetett a szállásért, mint a repülőjegyért, nem számíthat kártérítésére - ezt közölte az Utazási Irodák Szövetsége. Ők az elmúlt fél évben többször is figyelmeztették a nyaralást tervezőket a gyanúsan olcsó tengerparti ajánlatok miatt, amelyineket szerintük a most bedőlt cég is árult. A fogyasztóvédelmi államtitkár azt mondja, szigorítani kell a szabályokon.

Hazahozzák a kint rekedteket

Adásunk előtt nem sokkal szállt le egy, a törökországi Antalya-ból érkező repülőgép Ferihegyen, fedélzetén 161 olyan utassal, akik a Green Holidays csődje miatt voltak kénytelenek idő előtt hazautazni. Munkatársunk több csalódott nyaralóval is beszélt, ebből mutatunk egy rövid válogatást.

Van, aki az utcán éjszakázott

Vannak olyan utasok, akik az utcán éjszakáztak, mert nem tudták kifizetni a szállást Antalya-ban a Green Holidays csődje után. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint hiába kértek segítséget a magyar külképviselettől is, a konzul csak annyit közölt, hogy nem tehet semmit. Közben a Green Holidays közleményben azt írta, hogy nem ők, hanem a török partnerük a felelős a helyzetért. 

800 magyar rekedt Törökországban

Legalább 800 magyar utas rekedt Törökországban, miután csődbe ment a Green Holidays utazási iroda. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a még kint lévő nyaralók hogy jutnak haza. Volt olyan család, amelyik öt gyerekkel repült Törökországba tegnap, de ma már haza is jöttek. A kinti reptéren senki sem várta őket, és a szállodát is maguknak kellett kifizetniük.

GREEN HOLIDAYS KÁROSULT:

Legalább 800 magyar utas rekedt Törökországban, miután csődbe ment a Green Holidays utazási iroda. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a még kint lévő nyaralók hogy jutnak haza. Volt olyan család, amelyik öt gyerekkel repült Törökországba vasárnap, de ma már haza is jöttek. A kinti reptéren senki sem várta őket, és a szállodát is maguknak kellett kifizetniük.

Csődbe ment a Green Travel utazási iroda

Százak maradtak szállás nélkül vasárnap este Törökországban, miután csődbe ment az egyik legnagyobb magyar utazási iroda, a Green Travel.

Kórházban töltik a karácsonyt

A karácsonyt is a miskolci kórházban tölti az a két nő, akik a szombati buszbalesetben sérültek meg az M3-as autópályán. A tragédiában öten haltak meg, köztük egy kisfiú. Az utazási iroda az elhunytak családjának és a súlyos sérülteknek is felajánlotta, hogy előre fizetnek a biztosítási kárpótlásból. Ezek az utalások már folyamatban vannak. Több család karácsony előtt megkapta a pénzt.

Felszámolják „Bróker Marcsi” cégét

Egyre kisebb az esély, hogy pénzükhöz jussanak a Kun-Mediátor károsultjai. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a karcagi utazási irodát, amely ellen több mint egy éve nyomoznak sikkasztás gyanúja miatt, felszámolják. Több ezren fektették be a pénzüket a piacinál jóval magasabb hozam reményében, volt, aki csaknem kétmilliárdot adott a cégvezetőnek. A helyiek által Bróker Marcsiként emlegetett nő azonban eltűnt, a pénzzel együtt. A károsultak ügyvédje szerint a cég vagyona szinte semmire nem lesz elég.

Hová utazzunk nyáron? Kell-e félnünk a rémhírektől?

Az utazási irodákban, ahol a napokban jártunk, azt mondták, hogy a magyarok úgy általában bátor utazónak számítanak. Vagyis nem félnek akkor sem elutazni egy távoli országba, ha ott esetleg kicsit veszélyesebb nyaralni. A legfrissebb hírszerzési jelentések szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kedvelt európai üdülőhelyeken is robbanthat idén nyáron.

A biztonságosabb helyek a népszerűbbek

Nem csökken az utazási kedv, de kivárnak és nehezebben döntenek az emberek. Az utazási irodák tapasztalatai szerint a párizsi és brüsszeli terrortámadások óta az utazni vágyók óvatosabban és megfontoltabban döntenek arról, hova utazzanak. A biztonságosnak vélt helyek a legnépszerűbbek, sokan foglalnak szállást horvát, olasz és spanyol nyaralóhelyeken.

Újra kirabolták az utazási irodát

Sokáig fogja emlegetni a szombati napot egy pápai utazási irodában dolgozó nő. Másodszor volt áldozata, hogy kirabolják az üzletet, ahol alkalmazott. Ahogy tavaly karácsony előtt, ezúttal is egy fegyveres férfi ment be a pénzért, és ahogy akkor, most is kereket oldott a rabló. Egyelőre egyik támadót sem találják.

Öt év alatt negyedszer raboltak ugyanott

Öt év alatt negyedszer raboltak ki egy utazási irodát Győrben. A két tegnapi támadó maszkkal takarta el az arcát. Egyikük félrelökött egy vevőt és fegyverrel arra kényszerítette az alkalmazottat, hogy adja át a kassza bevételét. Csaknem tíz millió forint értékű valutával menekültek el.

Fegyvert nyomott az alkalmazott tarkójához

Filmbe illő rablás Székesfehérváron! Két, sapkával és sállal eltakart arcú férfi berontott egy utazási irodába, ahol négy ügyfél és négy alkalmazott volt. Az egyik rabló azonnal a pult mögé ment, és fegyvert szorított az alkalmazott tarkójához, míg a másik, szintén fegyverrel, az ügyféltérben maradt.

Előzetes: Filmbe illő rablás Székesfehérváron

Két, sapkával és sállal eltakart arcú férfi berontott egy utazási irodába, ahol négy ügyfél és négy alkalmazott volt. A rablásról készült felvételeket megmutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Ezt tegye, ha átverték a szállással

Rossz a szállás, messze van a parttól, vagy még indulás előtt árat emel az utazási iroda. A Fogyasztóvédelmi Hatósághoz sok ilyen panasz érkezik ilyenkor, mikor elkezdődik a nyaralási szezon. A hatóság szerint megfelelő körültekintéssel sok minden elkerülhető, például át kell tanulmányozni az utazási szerződést és érdemes internetes fórumokat is böngészni még az út kiválasztása előtt.

Kecsegtető utazási ajánlatok az előszezonra: vigyázat, átverés!

Egyre több hirdetést láthatunk, amelyekben olcsóbbnál olcsóbb utakat kínálnak, maximális kényelemmel. Az utazási irodák csapdáiról, és a megérkezéskor tapasztalt sokszor elszörnyülködtető valóságról, egy utazási szakértőt, Kádár Tímeát kérdeztük.

Előzetes: Kétségbeesett ügyfelek rohamozták meg az utazási irodát

Kétségbeesett ügyfelek tömege rohamozta meg a Kun-Mediátor Kft. fiókjait, miután kiderült, hogy engedély nélkül ígért 10-17 százalékos kamatot a náluk megtakarítóknak az utazási iroda. Azonban senki sem jutott a pénzéhez, a rendőrség pedig nem találja a cég ügyvezetőjét. Részletek hat órakor a híradóban.

Májusig nem indítanak utakat Tunéziába

Májusig biztosan nem utaztat több turistát Tunéziába az egyik nagy magyar utazási iroda. A szerdai merénylet után döntöttek így. Az utasok visszakapják a befizetett összeget, vagy másik úti célt választhatnak. Tunézia Budapestre akkreditált nagykövete azt ígérte: országa keményen fog fellépni a terroristákkal szemben.

Mikor kapnak kártérítést az egyiptomi buszbaleset károsultjai?

2011-ben, az egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult. A 39 magyar turista közül 11-en haltak meg. Három évvel életük tragédiája után is azért harcolnak a hurghadai buszbaleset túlélői, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék, ám a magyar utazási iroda a mai napig nem kártalanította őket. Tegnap azonban a bíróság kimondta, hogy jogtalanul járt el a cég. A legfrissebb fejleményekről és a tárgyalás részleteiről kérdeztük a károsultak ügyvédjét, Dr. Ikanov Gábort.

Repüljünk a nyárba!


szerző:
2014.11.25. 08:52
Repüljünk a nyárba!

A Kalandorral ezúttal a csodálatos Mauritiuson barangolunk.

Drágább lesz a nyaralás


szerző:
2011.07.18. 19:03
Drágább lesz a nyaralás

Nem emelik meg a már befizetett utak árát az utazási irodák a forint romlása miatt.

Ne utazzanak Egyiptomba!


szerző:
2011.01.31. 18:30
Ne utazzanak Egyiptomba!

Hétfő délután 4-kor egész Egyiptomot átsorolta a nem ajánlatos úticélok közé a Külügyminisztérium.

Egyiptomot a veszélyes kategóriába sorolták

Alapvetően változott meg vasárnap délutánra a Külügyminisztérium álláspontja a magyarok egyiptomi utazásait illetően.

Nem kerültek bajba magyarok Egyiptomban

Körülbelül négyszáz magyar turista van kint egyiptomi üdülőhelyeken.

Több száz károsultja van az Aerovivának

Eddig 450-500 kárbejelentés érkezett az Aeroviva utazási iroda bezárása miatt.

Bezárt az Aeroviva


szerző:
2010.12.20. 17:23
Bezárt az Aeroviva

Még nem tudni, hány utast érint az Aeroviva Utazási Iroda bejelentése, hogy megszüntette utazásszervezői tevékenységét.

Fél Kettő 10-12-20


szerző:
2010.12.20. 14:25
Fél Kettő 10-12-20

Fél Kettő: Füstbe ment tervek - Bezárt az egyik legnagyobb magyar utazási iroda. Jótékony hegedűs - Az ünnep és az adakozás. Mága Zoltánnal beszélgettünk. A győztes - Vendégünk volt az X-Faktor nyertese, Vastag Csaba.

Legalább 1 milliót zsákmányolt a fegyveres

Több mint egymillió forint értékben vitt el eurót és forintot egy fegyveres rabló szombaton .

Újabb utazási iroda csődölt be


szerző:
2009.07.17. 20:09
Újabb utazási iroda csődölt be

Ezúttal a budapesti Quitt Tours jelentett fizetésképtelenséget.

Utólag emelik a nyaralások árát

Drágulhatnak a már befizetett nyaralások az árfolyamváltozások miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való