KERESÉS search-close

usa

62 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "usa"

Pandaháború zajlik Kína és az Egyesült Államok között

Kína és az USA kereskedelmi háborúja egészen új szinten folytatódik: a kínai állam 23 év után ugyanis indoklás nélkül, váratlanul visszavette a San Diego-i állatkertnek kölcsönadott pandáját. A háború csak Amerikával áll fenn, hála Kína és Ausztria jó kapcsolatának, hétfő óta a bécsi állatkertben újra találkozhatunk egy lusta „óriásmacival”!

Ugrándoztak a kisbölények


szerző:
2018.03.24. 18:25
Ugrándoztak a kisbölények

Minden bizonnyal a világ legboldogabb bölény-kölykeit sikerült lencsevégre kapnia egy amerikai állatkert egyik gondozójának. A kisbölények a tavasz beköszöntével először vehették birtokba tágas kifutójukat, és láthatóan nem tudtak betelni a nagy mozgástérrel a kellemes napsütésben.

Cégalapítás Amerikában? Egyszerűbb, mint hinnéd!

Szebeni Tamás neve talán kevésbé lehet ismerős, a hangja viszont annál inkább. Az RTL Klub március 26-án induló A Konyhafőnök című műsorának narrátora New Yorkból tudósít a Fókusznak és a Híradónak is. Viszont Tomi más izgalmas dolgot is csinál, de nem
Magyarországon, hanem New Yorkban.

Pici, vidám és szexi a 2018-as fürdőruha divat

A szakértők szerint el­ké­pesztően vadító lesz az idei bi­ki­ni­ di­vat. Az amerikai divatszakma már bemutatta az idei trendeket. Íme!

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30

Fókusz 2017-09-08


szerző:
2017.09.08. 17:20
11 kutyust rejtett a lyuk

11 kiskutyát mentettek ki egy sáros lyukból az Egyesült államokbeli Michiganben. Az állatvédők attól tartottak, hogy a kutyák veszélybe kerülnek, ha nem segítenek rajtuk. Az anyaállatnak viszont egyelőre nyoma sincs.

Fókusz 2017-05-04


szerző:
2017.05.04. 17:25
Kínos lájkot nyomott az elnökné

Kínos helyzetbe került Melania Trump. Az amerikai elnök felesége a Twitter közösségi oldalán egy üzenetet lájkolt, ami arról szólt, hogy gyűlöli a férjét. Trump januári beiktatása óta sokan vélekednek úgy, hogy az elnöki pár házassága romokban van. Szerintük erre bizonyíték Melania egy azóta internetes mémmé vált arckifejezése.

Bénázott a betörő


szerző:
2017.04.26. 18:22
Bénázott a betörő

Pancser betörő! Ruhaboltot akart kifosztani egy férfi az Egyesült Államokban. A plafonon át, kötélen jutott be az üzletbe, a riasztó azonnal beindult. Kétségbeesetten próbált elmenekülni, de csak nagy nehezen tudott visszamászni a magasba. Rögtön vissza is zuhant onnan. Végül a vészkijáraton át jutott ki a boltból, még most is keresik.

Fókusz Plusz 2017-04-22


szerző:
2017.04.22. 18:50

Story Extra 2017-04-21


szerző:
2017.04.21. 16:55
Bemutatkozott a „bombák anyja”

Bevetette minden idők legerősebb nem-nukleáris bombáját az Egyesült Államok Afganisztánban. Egyetlen ilyen robbanóeszköz 16 millió dollárba kerül. Az Iszlám Állam egyik bázisát rombolták le vele. A támadásban 36 szélsőséges halt meg, civil nem sebesült meg.

Story Extra 2017-04-13


szerző:
2017.04.13. 16:55

Fókusz 2017-04-11


szerző:
2017.04.11. 17:25
Kitálalna Trump bizalmasa

Vallomást tenne Donald Trump menesztett nemzetbiztonsági főtanácsadója Oroszország szerepéről az amerikai választási kampányban. Cserében mentességet kérne egy későbbi büntetőeljárás alól. Michael Flynnek azért kellett távoznia posztjáról februárban, mert az elnök beiktatása előtt titokban kétszer is találkozott az orosz nagykövettel.

Jenner üzent az elnöknek

Katasztrófának nevezte a legismertebb amerikai transznemű híresség, hogy Donald Trump visszavonta a  transzneműeket támogató rendeletet, amit még az elődje idején hoztak. A visszalépés megosztja az amerikaiakat. Egyesek attól tartanak, hogy ezután zaklatják majd a transzneműeket, de az igazságügy minisztérium szerint a jog továbbra is védi őket.

Fókusz 2017-02-24


szerző:
2017.02.24. 19:00
Trump több atombombát akar

Donald Trump rossz megállapodásnak tartja az oroszokkal kötött leszerelési egyezményt, és növelné az Egyesült Államok nukleáris csapásmérő erejét. Ezt a Reutersnek adott csütörtöki interjújában mondta, amelyben Kínát is támadta, az Európai Uniót viszont meglepő módon dícsérte. Az illegális bevándorlók Mexikóba toloncolása miatt viszont a déli szomszéddal mélypontra jutottak a kapcsolatok.

Az USA nem cserél szövetségest

Amerika továbbra is kiáll Európa és a nyugati értékek védelme mellett - ezt az amerikai alelnök mondta a müncheni biztonságpolitikai konferencián. John McCain republikánus szenátor pedig arról beszélt, hogy Donald Trump ellentmondásos nyilatkozatai ellenére nem fog változni az amerikai külpolitika. Arra kérte hallgatóságát, hogy inkább az elnök tetteit és ne a szavait figyeljék.

38 évig vártak az igazságra


szerző:
2017.02.17. 19:13
38 évig vártak az igazságra

Úgy tűnik 38 év után megoldódott az Amerikai Egyesült Államok leghírhedtebb gyerek rablógyilkossági ügye. 1979-ben iskolába menet rabolták el a hat éves Étán Pátz-ot. Egészen 2012-ig hiába keresték a tettest, amikor is a férfi sógora buktatta le. Az ügy azért is zavaros, mert most is csak a gyilkos vallomása alapján ítélték el, annak ellenére, hogy nincsenek bizonyítékok.

Fókusz 2017-02-07


szerző:
2017.02.07. 19:00

Story Extra 2017-02-03


szerző:
2017.02.03. 17:25

Fókusz 2017-01-30


szerző:
2017.01.30. 19:00
Kerry már tudja, kit ölt meg

Visszatért az egykori háborús hadszínterére, Vietnámba John Kerry. A távozó amerikai külügyminiszter találkozott egyik volt ellenségével is, és megtudta annak a katonának a nevét, akit lelőtt a 60-as években.

Találkozott igazi szüleivel

Találkozott igazi szüleivel az a lány, akit újszülött korában raboltak el, és tizennyolc év után került elő az Egyesült Államokban. A család sosem adta fel a reményt, hogy megtalálják gyereküket. A most 18 éves lány elrablója, és eddigi nevelője már rács mögött van, ott búcsúztak el egymástól, sírva.

Obama utoljára bekeményít

Egyre fagyosabb az új hidegháború Amerika és Oroszország között. 35 orosz diplomatát utasítottak ki az Egyesült Államokból. Barack Obama elnök indokolása szerint a Kreml titkosszolgálati eszközökkel beavatkozott az amerikai elnökválasztásokba. Putyin orosz elnök viszont nem utasított ki senkit válaszul, jelezve, hogy már nem tekinti tényezőnek az egy hónapon belül leköszönő Obamát.

Még időben jött a segítség

Ki kellett menteni egy nőt és a kutyáját a jeges tóból az Egyesült Államokban. A kutya madarakat kergetett, így esett a vízbe, a gazdája pedig akkor, amikor a kutyát akarta kihúzni. A nő nyolc éves fia hívta végül a rendőröket és a tűzoltókat, még időben, mert nem bírták volna sokáig a jeges vízben.

Fókusz Plusz 2016-12-10


szerző:
2016.12.10. 18:50
Mi várhat Kubára Castro után?

Fidel Castro halálával nagy változások elé néz Kuba, így gondolják az elemzők is. Ugyan évek óta nem ő irányította az országot, az ő személyes tekintélye nagyon fontos volt öccse, Raul Castronak hatalma fenntartásában. A rendszer hívei aggodalommal, ellenzői reménykedve néznek a jövőbe. Az biztos, hogy az Egyesült Államokkal való viszony alakulása döntő jelentőségű lesz.

Fókusz 2016-11-14


szerző:
2016.11.14. 18:55
Nők segítették Trumpot

Az elemzők szerint a fehér amerikaiak segítették hatalomra Donald Trumpot - vagy egy női támogatói csoport is, amelyet egy magyar származású nő alapított. A „Nők Trumpért” szószólója azt mondta az RTL Híradónak, hogy személyesen ismeri a 70 éves leendő elnököt. Az sem zavarja, hogy Trump jónéhány megnyilvánulása sértő a nőkre nézve.

Tüntetések Trump ellen

„Nem az én elnököm” - ilyen és ehhez hasonló jelszavakat skandálva vonult több ezer ember az Egyesült Államok nagyvárosaiban, hogy Donald Trump elnökké választása ellen tüntessenek. A legtöbben azt mondják, nemcsak magukért, hanem a kisebbségekért, a nőkért és a melegekért is kiállnak. A Los Angeles-i demonstráción ott volt kollégánk, D. Tóth András is.

Fókusz 2016-11-10


szerző:
2016.11.10. 17:25
Colleen Bell a választásról

Az RTL Híradó stúdiójában kérdeztük Colleen Bell amerikai nagykövetet, aki értékelte az amerikai elnökválasztás eredményét.

Donald Trump lesz Amerika elnöke - a nap történései

Meglepetésre Donald Trump, a republikánusok jelöltje nyerte meg az elnökválasztást az Egyesült Államokban. Ellenfele, Hillary Clinton elismerte a vereséget. Számos külföldi vezető már gratulált Trumpnak, az elsők között Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az elemzők most azt találgatják, hogy mi az oka Trump győzelmének, és azt, hogy mi jöhet ezután.

Budapesten Clinton nyert


szerző:
2016.11.09. 18:40
Budapesten Clinton nyert

Rengeteg fánk, hamburger és az amerikai zászló színeiben pompázó sütemények - az egyik budapesti szállodában több mint 1200-an várták az elnökválasztás eredményét, az eseményt az amerikai nagykövetség és az amerikai kereskedelmi kamara szervezte. Politikusok, hírességek, olimpikonok is ott voltak. A résztvevőket megszavaztatták arról, hogy ők kit szeretnének elnöknek. Itt nagy többséggel Hillary Clinton nyert.

A tőzsdék zuhanással reagáltak

Jelentős zuhanással reagáltak a tőzsdék az elnökválasztás hírére. Csökkent több nemzeti valuta, köztük a forint árfolyama is. A sokk azonban csak néhány órán át tartott. Az európai piacok nyitásával újra erősödtek a tőzsdék, és a valutaárfolyamok is visszaálltak a korábbi szintre. A bizonytalanságot ugyanis csökkentette Donald Trump visszafogott győzelmi beszéde, és az a tény, hogy csak jövőre iktatják be.

Reakciók: öröm és aggódás

Trump győzelme sokakat váratlanul ért a világ vezető politikusai közül. Néhányan örülnek, többen szomorúak, de egy biztos, hogy most mindenki az amerikai kapcsolatok újrarendezésére készül. Orbán Viktor az elsők között gratulált Trumpnak, azt írta Facebook oldalán: micsoda remek hír, a demokrácia még mindig él! Szijjártó Péter az RTL Híradónak azt mondta, kiegyensúlyozott politikai kapcsolat jöhet létre így a két ország között.

Családjával ünnepelt Trump

Trump hajnali győzelmi beszédénél nemcsak felesége, hanem 9 éves kisfia is mellette állt, sokan legalább annyira figyelték őt, mint apját.

Clinton: fájdalmas a vereség

Hillary Clinton pár perccel este hat előtt állt ki hívei elé, hogy értékelje az elnökválasztás eredményét. Először is gratulált Donald Trumpnak a győzelméhez, majd hozzátette, hogy a jövendő elnöknek felajánlotta szolgálatait az ország érdekében. Sajnálkozását fejezte ki afölött, hogy a demokraták elvesztették a választást. Azt mondta, fájdalmas a vereség, de meg fogják védeni az amerikai értékeket, a szabadságot és a jogegyenlőséget. "Az amerikai álom elég nagy mindenkinek" - vigasztalta szomorkodó híveit.

Mire számíthat a világ Trumptól?

Épít-e a mexikói határra, kukába dobja-e a klímaegyezményt, szavatolja-e a jövőben is a NATO-tagállamok biztonságát, olyan szoros barátságot ápol-e majd Putyinnal, amilyen dicsérően beszélt? Pár kérdés azok közül, amelyek bizonytalanságban tartják a világpiacokat és a nemzetközi politikát Donald Trump váratlan győzelme után.

Trump győzelme ellen tüntettek

Diákok tüntettek Kaliforniában Donald Trump választási győzelme miatt. A dühös fiatalok ablakokat törtek be, utakat zártak le, és megdobálták az arra járó autókat. Egy tüntető súlyosan megsérült, amikor elütötte egy arra járó kocsi. A rendőrség nagy erőkkel, védőfelszerelésben, gumibotokkal, gázmaszkokkal vonult fel, de végül különösebb atrocitás nélkül oszlatták fel a spontán tüntetést.

Döbbenet Kaliforniában


szerző:
2016.11.09. 18:05
Döbbenet Kaliforniában

Tudósítónk, D. Tóth András Los Angelesben figyelte a választásokat, ami demokrata fellegvárnak számít. Olyan választókkal találkozott, akiket megdöbbentett az eredmény.

Kívülállása tette nyertessé

Semmilyen botrány nem tépázta meg, kívülállóként indult, és sikeresen szólította meg a fehér amerikai munkásosztályt - így foglalják össze az elemzők, mi vezetett Donald Trump váratlan győzelméhez. A milliárdos vállalkozó győzelmének kulcsa, hogy tarolt, az Egyesült Államok észak-keleti részén lévő, úgynevezett rozsdaállamokban, ahol leginkább megszenvedték az emberek a munkahelyek elvesztését.

Donald Trump lesz Amerika elnöke

Donald Trump lesz az Egyesült Államok következő, 45. elnöke. Trump messze a várakozásokon felüli eredményt ért el, és nem csak Amerikában, hanem az egész világon heves érzelmeket váltott ki a győzelme.

Fókusz 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 17:25

Trump győztes bevonulása


szerző:
2016.11.09. 13:14
Trump győztes bevonulása

A győztes Donald Trumpot, az Egyesült Államok újonnan választott elnökét, alelnöke hívta színpadra. Trump népes családja kíséretében, teátrálisan vonult választói elé.

Fókusz 2016-11-08


szerző:
2016.11.08. 17:25

Sztáros kampányzáró


szerző:
2016.11.08. 14:00
Sztáros kampányzáró

Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen és Lady Gaga is fellépett Hillary Clinton kampányzáróján. Beszédükben mindannyian azt mondták, hogy hisznek Clintonban, és támogatják őt.

Clinton vagy Trump? Hamarosan kiderül!

Néhány nap múlva kiderül, hogy ki lesz a világ legerősebb hatalmának vezetője. Hillary Clinton stábjában egy magyar fiatalember is dolgozik önkéntesként. Hampuk Richárd azt mondja a kávézókban mindenki olyan csészében kérheti italát, amelyik jelölthöz húz. A Hillary-s vagy Trumpos bögrék mellet semleges süti is van. Az interneten pedig éppen mém háborút vív a két elnök aspiráns.

Minden idők legdurvább amerikai elnökválasztási kampánya

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték a harmadik, utolsó elnökjelölti vitát Amerikában. 19 nap múlva új elnök lesz, noha csak januárban lép hivatalba. Kőkemény kampány volt és lesz is még. A jelöltek kölcsönösen kétségbe vonják egymás alkalmasságát. Ugyanakkor ez a két idős ember másfél évig járta a kontinensnyi országot, hatalmas gépezeteket irányított, emberek ezreivel fogott kezet, emberek millióinak udvarolt és közben szavakkal kitartóan ütötte egymást.

Utcai harcok és szükségállapot Charlotte-ban

Behívták a Nemzeti Gárdát és rendkívüli állapotot hirdettek az amerikai Charlotte-ban, hogy megfékezzék a véres utcai harcokba torkolló zavargásokat. A várost azután borította el az erőszak, hogy a rendőrök tévedésből agyonlőttek egy fegyvertelen fekete férfit. Az összecsapásokban tucatnyi rendőr megsérült, egy tüntetőt pedig meglőttek, állapota válságos.

Visszatért a Barátok közt sztárja!

Nemrég arról számoltunk be, hogy rejtélyes üzenetet hagyott Józan László, a Barátok közt Tóbiása, majd kiderült, hogy az Amerikai Egyesült Államokba utazott, most pedig már haza is tért, hogy újult erővel vágjon bele a munkába.

Fókusz 2016-08-22


szerző:
2016.08.22. 18:55

Bébimókusokat mentettek


szerző:
2016.08.21. 18:50
Bébimókusokat mentettek

Szerencsés mókusok Lengyelországban és az Egyesült Államokban is. Három, mindössze kéthetes, már alig élő kölyökmókust tettek le ismeretlenek egy scsecsini állatmenhely elé, ahol sikerült megmenteni őket. Egy amerikai mókusnak pedig egy kis dobozzal gyűlt meg a baja. Itt a mentők siettek a segítségére.

Kirabolta a templomi perselyt


szerző:
2016.05.07. 09:49
Kirabolta a templomi perselyt

Béna rablások rovatunk egy évvel ezelőtti gyöngyszeme következik. Megdézsmálta a templomi perselyt egy nő Amerikában, Texas államban. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való