KERESÉS search-close

uniós csúcs

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "uniós csúcs"

Kövér:

Elismerte Kövér László házelnök, hogy Orbán Viktor nem teljesíti egy törvényben foglalt kötelességét. A miniszterelnöknek minden uniós csúcs után be kellene számolnia az ott elhangzottakról az Országgyűlésnek, de ezt legutóbbi találkozó után sem tette meg. Erre Szél Bernadett független képviselő hívta fel írásban a házelnök figyelmét. Kövér László azt válaszolta, megkéri Orbán Viktort, hogy igazítsa a törvényt a gyakorlathoz.

Menekültválság: Juncker 14 pontos javaslata

14 pontos javaslatcsomagot mutatott be Jean Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke a pozsonyi uniós csúcson. A tervek között szerepel például az uniós határok és tengerpartok védelmét segítő szolgálat kiépítése. Ez az első olyan uniós csúcs, amelyen Nagy-Britannia miniszterelnöke már nem vesz részt. A találkozó egyik fő célja éppen az, hogy felvázolják, milyen lesz az uniós együttműködés a brit kilépés után. Még a találkozó előtt tárgyalt Orbán Viktor és az Európai Parlament elnöke Martin Schultz, akit a magyar miniszterelnök korábban nihilistának nevezett.

Megegyezés az uniós csúcson


szerző:
2015.09.24. 07:45
Megegyezés az uniós csúcson

Előrelépést hozott a menekültügyi uniós csúcs. Az állam és kormányfők éjszaka véget ért tanácskozásán eldőlt, hogy megerősítik az unió külső határait, de Görögország nem adja át a határainak védelmét az Európai Uniónak. Olaszországban, Görögországban, és Bulgáriában hatalmas uniós menekülttáborokat, vagyis hotspotokat állítanak fel a tervek szerint november végéig. Ugyanakkor a magyar kerítés miatt odaszúrt Orbán Viktornak a német és az osztrák kancellár is.

EU-csúcs: Magyarország kivételezett

Orbán Viktor szerint Magyarországnak egyetlen bevándorlót sem kell befogadnia, miután Bulgáriával együtt különleges bánásmódban részesül. A csütörtöki uniós csúcson a kvótarendszert elvetették, és úgy döntöttek, az országoknak önkéntes alapon kell átvenniük menedékkérőket Olaszországtól és Görögországtól. Orbán Viktor szerint Magyarország komoly sikert ért el azzal, hogy egyetlen bevándorlót sem kell befogadni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való