KERESÉS search-close

ultramaraton

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ultramaraton"

Többször is elsírta magát a tárgyaláson az a férfi, aki megtámadta Makai Viktóriát

Mindent beismer és lemond a tárgyalásról is az a férfi, aki ősszel megtámadta Makai Viktória ultramaraton futót edzés közben és meg akarta erőszakolni. Viktóriát a férje mentetette meg, a szörnyű élmény azóta is a hétköznapjaik része. A futónő azt mondja kemény munka, hogy meg tudjon bocsátani támadójának. Ha arra kíváncsi, hogy mit tehet egy nő, ha megtámadják azt ITT nézheti meg!

Férje mentette meg az erőszakolótól az ultramaraton-bajnok futónőt

Hogyan védheti meg magát egy nő, ha megtámadják? A férjén és talán a szerencsén múlt csak, hogy nem erőszakolták meg az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát.

Magyar siker az ultramaratonon

Magyar siker világ egyik legnehezebb futóversenyén a Spartathlonon. A nők között Maráz Zsuzsanna ért elsőként célba. Az Athén és Spárta közötti 246 kilóméteres távot teljesítette, mégpedig - egyetlen perc alvás nélkül - valamivel több mint 27 óra alatt.

Fél év alatt többet fut, mint más egész életében

Szőnyi Ferenc leküzdötte a 480 km-es távot, a több, mint 5000 méteres tengerszint feletti magasságot, és az oxigénhiányt. 2017 után 2018-ban is ő az egyetlen, akinek sikerült teljesítenie a The Hell Race ultramaratont. 108 óra és 52 perc alatt futotta le az elképesztő távot. Ferenc a világ leghosszabb állóképességi versenyeinek specialistája.

480 kilométert futott a Himaláján

Elsőként egy magyar ultramaratonista teljesítette a világ leghosszabb futóversenyét. Szőnyi Ferenc 52 évesen 480 kilométert futott a Himalája hágóin 4-5 ezer méteres magasságban. Nem egészen öt nap alatt teljesítette az emberfeletti kihívást. Mindössze ketten vállalták még a versenyt rajta kívül, francia és indiai sporttársa is feladta.

Magyar futó nyert az esőerdőben

Magyar futó nyerte meg az idei ultramaratont Borneó szigetén Malajziában. A miskolci Karlowits-Juhász Tamásnak elképesztően nehéz volt a feladata. Nem csak a 100 kilométeres táv miatt, hanem mert 5000 méteres szintkülönbséggel kellett megbirkóznia, 40 fokos hőségben, és 100 százalékos páratartalom mellett. Ráadásul egyszer-egyszer visszafordult, mert azt hitte, eltévedt, így végül 105 kilométert futott. 170 versenyző közül lett a legjobb.

240 kilométert futott egy nap alatt

Több mint 240 kilométer egy nap alatt – ezzel az eredménnyel lett világbajnok ultramaratoni futásban Nagy Katalin. Az amerikai színekben versenyző sportoló alig 5 éve kezdett komolyabban foglalkozni a távfutással, edzője szerint állóképességének és makacsságának köszönheti a nagy sikert.

Fél napon át futott az idős szerzetes

74 évesen ultramaratont, vagyis 50 kilométert futott le a Margitszigeten Marton Bernát ciszterci szerzetes. Hét éve minden évben megteszi ezt a távot, csak eddig Dallasban futott. 1956-ban ugyanis az Egyesült Államokba szökött és azóta ott tanított. Most fél évig a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban dolgozik, de a futóversenyről így sem akart lemaradni.

Rekordidővel nyert az ultramaratonon

Gyomorproblémákkal küzdött, órákon át hányt, mégis győztesként ért célba a világ egyik legnehezebb ultramaratonján Lubics Szilvia.
 

Fókusz Plusz 11-10-22


szerző:
2011.10.22. 19:30
Fókusz Plusz 11-10-22

Fókusz Plusz: Szellemek nyomában - Kísértettúra a legszebb és legromosabb magyarországi kastélyokban. Főúri luxus egykor és ma. Ép testben ép lélek - Sportolók, akik a sokadik ikszen túl kezdtek futni, úszni, kerékpározni. Még a fiatalokat is lekörözik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való