KERESÉS search-close

ultramaraton

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ultramaraton"

Férje mentette meg az erőszakolótól az ultramaraton-bajnok futónőt

Hogyan védheti meg magát egy nő, ha megtámadják? A férjén és talán a szerencsén múlt csak, hogy nem erőszakolták meg az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát.

Magyar siker az ultramaratonon

Magyar siker világ egyik legnehezebb futóversenyén a Spartathlonon. A nők között Maráz Zsuzsanna ért elsőként célba. Az Athén és Spárta közötti 246 kilóméteres távot teljesítette, mégpedig - egyetlen perc alvás nélkül - valamivel több mint 27 óra alatt.

Fél év alatt többet fut, mint más egész életében

Szőnyi Ferenc leküzdötte a 480 km-es távot, a több, mint 5000 méteres tengerszint feletti magasságot, és az oxigénhiányt. 2017 után 2018-ban is ő az egyetlen, akinek sikerült teljesítenie a The Hell Race ultramaratont. 108 óra és 52 perc alatt futotta le az elképesztő távot. Ferenc a világ leghosszabb állóképességi versenyeinek specialistája.

480 kilométert futott a Himaláján

Elsőként egy magyar ultramaratonista teljesítette a világ leghosszabb futóversenyét. Szőnyi Ferenc 52 évesen 480 kilométert futott a Himalája hágóin 4-5 ezer méteres magasságban. Nem egészen öt nap alatt teljesítette az emberfeletti kihívást. Mindössze ketten vállalták még a versenyt rajta kívül, francia és indiai sporttársa is feladta.

Magyar futó nyert az esőerdőben

Magyar futó nyerte meg az idei ultramaratont Borneó szigetén Malajziában. A miskolci Karlowits-Juhász Tamásnak elképesztően nehéz volt a feladata. Nem csak a 100 kilométeres táv miatt, hanem mert 5000 méteres szintkülönbséggel kellett megbirkóznia, 40 fokos hőségben, és 100 százalékos páratartalom mellett. Ráadásul egyszer-egyszer visszafordult, mert azt hitte, eltévedt, így végül 105 kilométert futott. 170 versenyző közül lett a legjobb.

240 kilométert futott egy nap alatt

Több mint 240 kilométer egy nap alatt – ezzel az eredménnyel lett világbajnok ultramaratoni futásban Nagy Katalin. Az amerikai színekben versenyző sportoló alig 5 éve kezdett komolyabban foglalkozni a távfutással, edzője szerint állóképességének és makacsságának köszönheti a nagy sikert.

Fél napon át futott az idős szerzetes

74 évesen ultramaratont, vagyis 50 kilométert futott le a Margitszigeten Marton Bernát ciszterci szerzetes. Hét éve minden évben megteszi ezt a távot, csak eddig Dallasban futott. 1956-ban ugyanis az Egyesült Államokba szökött és azóta ott tanított. Most fél évig a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban dolgozik, de a futóversenyről így sem akart lemaradni.

Rekordidővel nyert az ultramaratonon

Gyomorproblémákkal küzdött, órákon át hányt, mégis győztesként ért célba a világ egyik legnehezebb ultramaratonján Lubics Szilvia.
 

Fókusz Plusz 11-10-22


szerző:
2011.10.22. 19:30
Fókusz Plusz 11-10-22

Fókusz Plusz: Szellemek nyomában - Kísértettúra a legszebb és legromosabb magyarországi kastélyokban. Főúri luxus egykor és ma. Ép testben ép lélek - Sportolók, akik a sokadik ikszen túl kezdtek futni, úszni, kerékpározni. Még a fiatalokat is lekörözik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való