KERESÉS search-close

tiltakozás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tiltakozás"

Százezrek tüntettek Hongkongban

Egy törvényjavaslat ellen tiltakoztak, amely lehetővé tenné, hogy Hongkong szökevényeket adjon ki Kínának. A Kína részeként nagy belső önállóságot élvező különleges tartományban attól félnek, hogy Peking az ellenzéki aktivisták ellen használná a kiadatási lehetőséget.

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok az ingyenes bárányhimlő elleni oltásról szóló kormányrendelet miatt. Aszerint ugyanis más életkorban kellene beadni, mint eddig. Az eddig fizetős védőoltást 10 éve együtt adják be azzal, ami véd a kanyaró, a mumpsz és rózsahimlő ellen, mert azok erősítik egymás hatását. Az egészségügyi államtitkár szerint azért változtatnak, mert látni akarják, okoz-e mellékhatást a vakcina.

Orbán miatt tiltakoznak Amerikában

Republikánus és demokrata szenátorok is arra kérik Donald Trumpot, hogy tegye szóvá Orbán Viktornak a magyar jogállamiság leépítése miatti aggodalmukat - ezt a Reuters tudta meg. Levélben fordultak az amerikai elnökhöz, aki hétfőn fogadja Orbán Viktort a Fehér Házban. Az MSZP szerint, a szenátorok együttes fellépése jelzésértékű. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Híradónknak azt mondta: a kritikák mögött Soros György áll.

Tiltakozik Magyar Bírói Egyesület Kövér László szavai ellen

Tiltakozik a Magyar Bírói Egyesület Kövér László múlt heti beszéde miatt. Az Országgyűlés elnöke a magyar bírák függetlenségét garantáló törvény 150. évfordulóján tartott beszédet a parlamentben, ahol egyebek közt azt mondta, a jogászoknak is dönteniük kell, hogy az államot védők, vagy támadók oldalára állnak. A bírák szerint politikai elvárásokat fogalmazott meg. A Fidesznél azt mondják, félreértették a házelnök szavait.

HVG: A MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz

A Rogán Antal miniszter feleségét ábrázoló címlappal tiltakoztak Budapesten a HVG munkatársai. A flashmobot azután szervezték, hogy a MAHIR felmondta a szerződésüket, így az újság legfrissebb kiadásának reklámja már nem jelenhetett meg a hirdetőoszlopokon. A cég helyhiányra hivatkozva mondta fel a szerződést, a lap főszerkesztője azt mondta, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MAHIR nyílt cenzúrát alkalmaz.

Nem egyeztetett velük kormány, lemondással tiltakoznak a kutatók

Lemondott a szegedi lézerközpont tudományos tanácsadó testületének három tagja, miután szerintük a magyar kormány megkerülte őket és szakmai kontroll nélkül hozott döntéseket a lézerközpont működésével kapcsolatban. A kutatók egyebek mellett azt sérelmezik, hogy a kormány a megkérdezésük nélkül adott 20 milliárd forintot egy kísérleti projektre. A kormány szerint hasznos projekteket támogatnak.

 

A nagy forgalom miatt tiltakoztak Harkán

Több tucat autóval zárták le az egyik sávot a helyiek a Győr-Moson-Sopron megyei Harka legforgalmasabb utcájában. Elegük van az óriási forgalomból, ugyanis csak egy út vezet az új lakóparkhoz. A régi lakók szeretnék, ha egy másik utcát is megnyitna az önkormányzat, a lakóparkban élők pedig már annak is örülnének, ha aszfaltos úton közlekedhetnének. A polgármester megoldást ígér.

Közösen ünnepel és tiltakozik az ellenzék március 15-én

Újabb közös akció. Együtt ünnepelnek és tiltakoznak ellenzéki pártok március 15-én, Budapesten. Ezt eredetileg egy civil szervezet hirdette meg az Erzsébet hídhoz, ehhez csatlakoztak a pártok, valamint szakszervezetek és civilek is. Az egyik szervező azt mondta: 1848-ban is különböző világnézetű emberek álltak össze. Orbán Viktor miniszterelnök pedig idén is a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet. Az állami ünnepségen Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is felszólal.

Tiltakozás az MTA kormánnyal kötött megállapodása ellen

Tiltakozó akciókat ígér egy kutatókat tömörítő szervezet, miután a Magyar Tudományos Akadémia elnöke pénteken megállapodott a kormánnyal, és eszerint tudomásul veszi, hogy a kormány az akadémián kívül akarja működtetni a kutatóintézet-hálózatot.

Szokatlan módon tiltakoztak a tejtermelők és állattartók

Szokatlan módját választották a szardíniai tejtermelők és állattartók a tiltakozásnak. Több ezer litert öntöttek ki a fehér italból az egyik autópályára, hogy felhívják a figyelmet; 1970 óta nem volt ilyen alacsony a tej ára Olaszországban.

Vita a képviselők büntetéséről

Egyelőre nincs döntés a túlmunkáról szóló törvényjavaslat ellen tiltakozó ellenzéki képviselők büntetéséről. A Házbizottság ma tárgyalt Kövér László javaslatáról, aki „anarchiába hajló eszetlen rendbontásnak” nevezte a december 12-ei ülésen történteket, és az abban résztvevőket pénzbüntetéssel sújtaná. Csakhogy a házbizottság kizárólag egyhangú döntéseket hozhat, a tiszteletdíj-megvonást pedig az ellenzék nem támogatja. Később a kormánypárti többségű Országgyűlés dönthet. 

MTA: Nyilatkozatban tiltakoznak a finanszírozási rendszer átalakítás ellen

Közös nyilatkozatban tiltakozott több száz akadémiai dolgozó az ellen, hogy átalakítsák a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek finanszírozását. Áprilistól egy új szervezet, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács dönt majd arról, milyen témákról és mennyi pénzből lehet majd kutatni.

Tiltakozó megmozdulás Orbán Viktor új munkahelyénél

Tiltakozó megmozdulást tartott az ellenzék délelőtt a Budai Várban, Orbán Viktor új munkahelyénél. A Párbeszéd szervezte az összellenzékinek hirdetett flashmobot: szerintük a kormány a Horthy-rendszert másolva urizál a Várba költözéssel. A rendezvényen alig tucatnyian vettek részt, óriási rendőri készültség mellett. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki megmozdulásokat Soros György fizeti.

 

A budai várba, Áder János hivatalához vonulnak a tüntetők

Jelenleg is zajlik az összellenzéki tüntetés. A tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. Áder János csütörtökön írta alá a túlóratörvényt.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

RTLII: A tüntetők kitartottak az MTVA-nál

Az állami médiánál tiltakoztak ma is a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg kitartott, farkasszemet néztek a rendőrökkel – tudósítónk a helyszínről jelentkezett az RTL II Híradóban, élőben.

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Nem nyugodtak meg a kedélyek – megkezdték a tiltakozást

Megkezdték a tiltakozást, Veszprémben délután félpályás útlezárást tartottak szakszervezetek, hogy így tiltakozzanak az elrendelhető túlórák számának tervezett emelése ellen. Az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottsága csütörtökön döntött a módosító javaslatokról. A beterjesztő Kósa Lajos szerint plusz védelmet kapnak a munkavállalók. A szakszervezetek szerint viszont még rosszabb lett a javaslat, mint az eredeti változat, ezért szombaton mindenképpen megtartják budapesti tüntetésüket.

Útlezárásokkal is tiltakoznak a szakszervezetek

Útlezárásokkal is tiltakoznak a rabszolgatörvényként emlegetett módosítás ellen a szakszervezetek. Pénteken Veszprémben, hétfőn Pécsen lassítják a forgalmat. A szakszervezetek attól tartanak, hogy a munkáltató az erőfölényéből adódóan rákényszerítheti a munkavállalókra a több túlórát. Az innovációs- és technológiai miniszter szerint ez az aggály túlzó, a munkaerőhiány miatt ugyanis egy elégedetlen dolgozó könnyedén találhat új munkahelyet.

 

Egyre súlyosabbak a francia zavargások. Több száz rendőrt vezényeltek Párizs leghíresebb sugárútjára, a Champs-Elysees-re, hogy megfékezzék a tüntetőket, akik az egyre magasabb adók és Emmanuel Macron kormányának intézkedési ellen tiltakoznak.

Egy javaslat, amely megemelné a túlórák számát és kifizetését 3 évre tolná ki

Tiltakozik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is az ellenzői által rabszolgatörvényként emlegetett módosító javaslat ellen, amely megemelné a túlórák számát és ezek kifizetését 3 évre tolná ki. A PDSZ szerint az iskolában dolgozó karbantartókat, takarítókat, portásokat érintő javaslat embertelen és családellenes. A Magyarországon beruházó német vállalatok viszont Szijjártó Péter szerint örülnek a változásnak.

 

Tüntetés a szabad oktatásért

Szabad oktatást és egyenlő esélyeket követelve tüntettek diákok, kutatók és támogatóik. A budapesti tiltakozáson azt kérték a kormánytól, hogy írja alá a CEU maradását biztosító szerződést, a diákok képviselői pedig azt, hogy ne csökkentsék az államilag finanszírozott helyek számát. A kormány szerint a tüntetés egyszerű hisztériakeltés.

Oktatási szabadságot követelnek az egyetemisták

A genderszak betiltása és a Corvinus Egyetem alapítványi fenntartásba kerülése ellen tiltakoztak több egyetem hallgatói és oktatói. Szerintük a kormány durván beavatkozik a felsőoktatás és a tudományos élet autonómiájába. A diákok reggel felvonulást szerveztek az ELTE egyik kampuszánál, majd egész nap fórumokat tartottak. A kormány nem reagált a tiltakozásra.

Tiltakozásul szemeteltek a politikusok

Szemeteléssel tiltakoztak ellenzéki politikusok. Jobbikosok a nemzeti kukaholding elé, szocialisták pedig a Kossuth térhez vittek teli zsákokat, mert szerintük a kormány nem oldja meg a szemétszállítási káoszt.

Kerítés a hírhedt háztömb köré

Kerítést építenének Budapesten a Hős utcai háztömb köré. Csak egy kapun lehetne bemenni és biztonsági őröknél kellene regisztrálni a be és kilépőknek. Az önkormányzat tervéről elsőként a Népszava számolt be. A drogproblémák matt elhíresült háztömbök lakói tiltakoznak a kerítés ellen.

Tüntettek a gázolás után


szerző:
2018.10.06. 18:05
Tüntettek a gázolás után

Túl gyorsan hajtanak a sofőrök, ezért sok a baleset. Erre akarták felhívni a figyelmet pénteken több százan a Veszprémhez tartozó Gyulafirátóton. A tiltakozók táblákkal vonultak a 82-es útra, amely kettészeli a települést.

Strandpapucsban tiltakoztak


szerző:
2018.09.16. 18:20
Strandpapucsban tiltakoztak

Strandpapucsban és szalmakalapban tüntetett több helybéli a szentendrei önkormányzat épülete előtt. Azért tiltakoztak, mert egy magánbefektető irodaházakat építene a környéken lévő Postás szabadstrand partjára.

Tüntettek az almatermelők

Elfogadhatatlannak tartják a léalmáért megállapított 13 forintos kilónkénti felvásárlási árat a termelők, ezért a feldolgozó cég több telephelyénél is tüntettek ma. Sokan inkább hagyják a fa alatt elrothadni a gyümölcsöt, ennyiért ugyanis nem éri meg leszedni. Seszták Miklós kormánybiztos azt javasolta a gazdáknak, hogy fogjanak össze, és senki ne adja le a terményt, így kényszerítsenek ki magasabb árat.

 

Az eddigi igazgatóért tüntettek Debrecenben

Több százan tüntettek csütörtökön a debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatójáért. Az iskola előtt gyűltek össze. Több szülő is azt mondta Híradónknak, nem értik a döntés okát, elégedettek voltak a régi igazgató munkájával, mert ő a gyerekekkel foglalkozott. Az oktatási államtitkár mégsem őt támogatta.

Medián: A többség elutasítja Paks 2-t

A magyarok többsége elutasítja a beruházást, főleg, ha oroszok pénzelik és építik. Ez a Medián felméréséből derült ki, amelyet Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője készíttetett.

Lángol a határvidék


2018.05.15. 18:48
Lángol a határvidék

Továbbra is lángol Izrael és a Gáza-övezet határa a jeruzsálemi amerikai nagykövetség megnyitása miatti palesztin tiltakozás nyomán. Már csaknem hatvan palesztin halt meg az izraeli katonákkal folytatott összecsapásokban. Az áldozatok között van egy 8 hónapos csecsemő is. A sebesültek száma meghaladja a kétezret.

 

Százezrek a fegyverek ellen

Százezrek tüntettek, főleg fiatalok Amerika nagyvárosaiban a fegyvertartás szigorítását követelve. A "Menet az életünkért" nevű tiltakozás egyik felszólalója egy diáklány volt, aki túlélte a 17 halálos áldozattal járó floridai, iskolai lövöldözést.

Harcias nőnap Spanyolországban

Országos méretű tüntetések, általános sztrájk, megbénított közlekedés - Spanyolországban még a rohamrendőröket is be kellett vetni nőnap alkalmából az utcákat elfoglaló nők tömegeivel szemben. A tiltakozók a szakszervezetek támogatásával azt akarták megmutatni, hogy ha ők leállnak - minden leáll.

 

Bécs tiltakozik Lázár János videója miatt

Koszos, szegény és veszélyes Bécs bevándorlók is lakta kerülete, és ha az ellenzék nyer, a magyar városok is ilyenek lehetnek - állítja facebookos videójában Lázár János. A miniszter látogatásáról készült filmre Bécs nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsnoka úgy reagált: csak azt kívánhatom a magyar városoknak, hogy olyanok legyenek, mint Bécs.

ÁSZ: milliós lehet a kár

Akár milliós is lehet a kár, melyet Gulyás Mártonék okoztak - ezt mondta az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője. A Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán festették le narancs festékkel az ÁSZ épületének falát, így tiltakozva az ellen, hogy szerintük az intézmény a Fidesz érdekeit szolgálja.

RTLII Híradó 2018-01-12


szerző:
2018.01.12. 21:30
„Ne menj suliba!” demonstráció a Parlament előtt

A diákok kezdeményezésére online szerveződött ez a tiltakozás, amellyel a gyenge oktatási rendszerre akarják felhívni a figyelmet. A szervezők több ezer résztvevőre számítanak január 19-én.

Színésznők is tiltakoznak a gálán

Különleges lehet a vasárnap esti Golden Globe-gála. A színésznők ugyanis a Weinstein-botrány miatt feketében vonulhatnak végig a vörös szőnyegen - így fejezik ki szolidaritásukat a szexuális visszaélések áldozataival. Julianne Moore, Jennifer Lawrence, Susan Sarandon és Meryl Streep is jelezte, hogy biztosan fekete ruhát viselnek.

 

Kocka-Lenin miatt háborognak

Botrány Lenin miatt Oroszországban. Egy fiatal művész szobrot állított a néhai bolsevik vezérnek. Csakhogy nem abban a stílusban, ahogy azt a helyiek megszokhatták.

AKTIVISTÁK: 2008-ban még Balog Zoltán is kiállt Tibet mellett

A kínai kormányfő látogatása idején aktivisták tibeti zászlót lengetve tiltakoztak Kína Tibettel kapcsolatos politikája ellen. A rendőrök azonban megakadályozták a spontán tüntetést, többeknek kicsavarták a kezükből a tibeti zászlót, egy embert pedig előállítottak. Balog Zoltán 2008-ban még szintén kiállt a Tibet szabadságáért küzdők mellett. A miniszter ezt mondta ma erről az RTL Híradónak.

Elállta a munkagépek útját

Autójával állta el a munkagépek útját tegnap egy sofőr Szombathelyen, így tiltakozott a városban épülő új lakópark ellen. Megnyitottak ugyanis egy zsákutcát, ahol egy óvoda is van. A helyiek most attól félnek, hogy a társasház miatt nőne a környéken a forgalom, és így a gyerekek veszélybe kerülnének.

A miniszternél tiltakozott a diák

Tiltakozó diák állította meg Balog Zoltán, minisztert a Kulturális Bizottság ülése után. Azt szeretné, hogy a döntéshozók jobban figyeljenek a diákokat körülvevő problémákra, például a legutóbbi PISA teszt eredményeire. Ebből kedden az is kiderült, problémamegoldásban is átlag alatt teljesítenek a magyar diákok.

 

Ha nincs pénzed, add el magad?

A már-már globális molesztálási, zaklatási és szex-botrány-sorozat közepette is képes magának figyelmet szerezni és ezt fenntartani az a tiltakozási hullám, amely egy társkereső – vagy ennek álcázott – honlap ellen összpontosul. A lényeg: ha szegény és kiszolgáltatott, jellemzően fiatal nő vagy, akkor keress magadnak egy gazdag, jellemzően idős férfi támogatót – és add el magadat az ő pénzéért. Az ellenzők szeretnének nyilvános vitát az oldal működtetőivel, de ezt az oldal tulajdonosa, Weiler Péter nem vállalja

Botrányos istentisztelet a Felvidéken

Vasárnap a szlovákiai Nemeshodoson Magyarországról érkezett vendégek szerettek volna Horthy szobrot avatni a református templom udvarán, de a helyiek hangos tiltakozással fogadták őket.

Csellel a népszavazás ellen?

Tiltakozó civilek, személyeskedő, időnként sértegetésig fajuló vita - az ellenzék szerint megfúrták a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén aláírásgyűjtő akciójukat a római parti mobilgátról. A kormánypárti képviselők ugyanis visszavonták azt a határozatot, amelyről már megkezdődött az aláírásgyűjtés és megszavaztak egy újat. 

Születésnapján tüntettek Putyin ellen

Putyin-ellenes tüntetésekkel ünnepelték az orosz elnök 65. születésnapját ellenzékiek Oroszország több városában. Azt követelték, hogy a 20 napos börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij, az ellenzék vezetője jövőre indulhasson az elnökválasztásokon. A törvények ezt nem teszik lehetővé. A demonstrációkat nem engedélyezték a hatóságok, ezért több száz aktivistát őrizetbe vettek.

Sportolók Trump ellen


szerző:
2017.09.25. 18:45
Sportolók Trump ellen

Ezúttal az élsportolókat haragította magára az amerikai elnök. Donald Trump sértő és durva kifejezésekkel illette azokat az amerikai foci játékosokat, akik letérdelnek egy-egy meccsen a himusz alatt. Sőt, felszólította a klubokat, hogy rúgják ki őket. A sportolók eddig a rasszizmus és rendőri brutalitás ellen tiltakoztak térdelve, de most már az elnök ellen is. Közben Trump kirohant az amerikai kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb sztárja, Steph Curry ellen is.

Trump most az élsprotolóknak ment neki, ez már mindenkinek sok volt!

Az üres ígérgetéseket, a fellengzős kinyilatkoztatásait, a nőgyalázó viselkedését, de még a mexikói falat is elnézték Donald Trumpnak az amerikaiak, most viszont úgy tűnik, beletenyerelt az egyik legérzékenyebb témába. Az afroamerikai NFL játékosokat szidta egy beszédében. Azokat, akik a faji előítéletek ellen tiltakozva nem állnak fel a himnusznál.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Vizsgálják a kegyeletsértést

Vizsgálat a Borsodnádasdon meggyilkolt 17 éves lány magyartanárának ügyében. A pedagógus a tanítványai szerint többször is gúnyos megjegyzéseket tett a lányra halála után, és olyan házi feladatot adott az osztálynak, amelyben a gyilkossághoz kacsolható szavakat kellett értelmezniük. Emiatt a felháborodott szülők tiltakozó levelet írtak az iskola igazgatójának és a tankerületnek.

Vendéglátósok tiltakoztak

Munkahelyükért tüntettek a budapesti bulinegyedben működő szórakozóhelyek dolgozói és tulajdonosai. Attól félnek, hogy a sorozatos balhék miatt bezárják a szórakozóhelyeket. Szerintük több rendőr kellene, és a környék takarítását össze kellene hangolni a negyed működésével. Az önkormányzat várhatóan szeptemberben rendeletet hoz azért, hogy megszüntessék a lakók és a vendéglátósok közti vitákat.

Kivezették az Együtt és a Párbeszéd több politikusát

Kivezették az Együtt és a Párbeszéd több politikusát, és a pártok aktivistáit a Dzsúdó Világbajnokság helyszínéről, mert egy transzparenst mutattak fel a sportcsarnokban. A Momentum aktivistái Oroszországban betiltott Putyin-maszkokat vettek fel a nézőtéren. A párt városszerte utcatáblákat ragasztott át és szórólapokat osztogatott, így tiltakozott Vlagyimir Putyin látogatása ellen. Az Együtt ki akarta fütyülni az elnöki konvojt a Sportarénánál, de Vlagyimir Putyint másik bejáraton át vitték be a csarnokba.

Sorra döntik a szobrokat az USA-ban

Minden rabszolgatartásra emlékeztető jelképet el akarnak bontani vagy megsemmisíteni az Egyesült Államokban. A kiváltó ok Charlottesville, ahol szélsőjobboldali csoportok tüntettek egy hete egy lebontásra ítélt szobor miatt, végül a felvonulás erőszakba torkollt. Most szinte végigsöpör Amerika államain, hogy a több száz még látható jelképet eltüntessék.

Nem akarják, hogy Oszter Sándor halastavakat építsen

Petícióval tiltakoznak a diósjenőiek, nem akarják, hogy Oszter Sándor megépíthesse a halastavait a birtokára. Attól tartanak, hogy kiszáradhat a diósjenői tó, és a környékbeli ingatlanok is veszélybe kerülnek. A szerdai falugyűlés után arra szólították fel az önkormányzatot, hogy vonják vissza az építési engedélyeket. A gyűlésre Oszter Sándor nem ment el, de korábban nyilatkozott a Fókusznak.

Ugyanakkora büntetést kaptak

Ugyanakkora pénzbüntetést kapott a Tusnádfürdőn sípoló nő, mint az őt bántalmazó fotós. A román csendőrség minkettőjüket átszámítva körülbelül 34 ezer forintra bűntette. A Helsinki Bizottság ügyvédje szerint aránytalan, hogy a békés tiltakozásért és az erőszakos viselkedésért ugyanannyi pénzbírságot szabtak ki.

 

Tömegtüntetések Lengyelországban

Tizezrek tiltakoztak Lengyelország városaiban az igazságszolgáltatás kormányreformja ellen. A bíróság függetlenséget veszélyben érző tüntetők harmadik napja kordonnal veszik körül a parlament épületét. A helyzet annyira feszült, hogy még a kormánypárti államfő is vétóval fenyegetőzik. Az Európai Bizottság az intézkedés felfüggesztésére szólította fel a varsói parlamentet.

Műanyag bilikkel tiltakoznak a közvécé-hiány ellen

Műanyag biliket raktak a Belügyminisztérium elé civilek. Több nyilvános wc-t szeretnének Budapesten, mert szerintük a meglévő nyolcvan nagyon kevés. Ma nincs olyan törvény, ami közfeladattá tenné a közvécék fenntartását. Az ombudsman korábbi jelentése szerint a wc-hiány sérti az emberi méltósághoz és a testi-lelki egészséghez való jogot.

Állatvédők a bikaviadalon

Állatvédők zavartak meg egy bikaviadalt Pamplonában. Az egyik aktivista a saját testével próbált megvédeni egy leterített bikát, de a szervezők lehúzták róla. Az állatvédők már régóta szeretnék betiltani a véres rendezvényeket, és sokan egyet is értenek velük, ám ilyenkor több mint másfél millió ember érkezik a városba.

Második napja tartanak a zavargások

Heves összecsapások voltak a globalizáció-ellenes tüntetők kemény magja és a rohamrendőrök között Hamburgban, ahol a legfontosabbnak tartott országokat tömörítő G20-asok csúcstalálkozóját tartják. A német kikötővárosban második napja tartanak a zavargások. Legkevesebb 100-an megsérültek, köztük rendőrök is, többen súlyos állapotban vannak.

 

Tiltakoznak a kormány új plakátjai miatt

Civilek, pártok és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is azt kéri a kormánytól, hogy állítsa le legújabb plakátkampányát. Néhány napja jelentek meg a Soros Györgyöt ábrázoló hirdetések országszerte. A tiltakozók szerint a plakátok antiszemita indulatokat keltenek, és egymás ellen uszítják az embereket. Lázár János miniszter szerint nem Soros György származása a gond, hanem az, amit képvisel.

Tiltakoznak a gödi speciális otthon bezárása ellen

Szülők tiltakoztak a gödi Topház Speciális Otthon bezárása ellen. Azt szeretnék, ha inkább több gondozót vennének fel és javítanák az épület belső állapotát, szerintük ugyanis a gondozókkal nincs semmi probléma. Múlt héten kerültek nyilvánosságra azok a megrázó fotók, amiken ágyhoz kötözött gyerekek, rácsos ágyba zárt huszonévesek fekszenek lesoványodva. Egy civil szervezet szerint azért, mert nem megfelelően látták el őket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a fotók megjelenése után bejelentette, felgyorsítják az intézmény bezárását. Az intézményvezetőt pedig azonnal felfüggesztették.

Ebadó: visszavonták a módosítást

Nem lesz új ebadó. A kormány a tiltakozások hatására visszavonta az állatvédelmi törvény módosítását. A javaslat szerint a vadász- és mentőkutyák kivételével minden kutya után adót kellene fizetni. Legalábbis így értelmezte a jogszabályt számos állatvédő egyesület az ellenzék és a sajtó egy része is. A kormány szerint azonban nincs szó új adóról, csak az eddigi szabályokat pontosították volna.

Tiltakozó diákok várják Ádert

Tiltakoznak ellene a diákok, mégis elmegy órát tartani a Trefort Ágoston Gimnáziumba a köztársasági elnök. Az intézmény több mint 100 tanulója petíciót írt, mert Áder János alárta azt a törvényt, amely ellenzői szerint tönkreteszi a CEU-t. A jogszabály ellen a fővárosi gimnázium több tanára is tiltakozott. A köztársasági elnök azonban nem változtat a porgramján, és nemcsak órát tart, de  azt ígéri, beszélget is a tanulókkal.

Dobokkal és sípokkal tiltakoztak a kormány menekültpolitikája ellen

Dobokkal és sípokkal tiltakoztak délután Röszkén is, ott a kormány menekültpolitikája ellen. A tüntetők a település központjától a határon lévő kerítésig vonultak. A demonstráción felszólalt a helyi plébános is, aki arról beszélt, ha egy társadalom lemond a politika feletti kontrollról, akkor gyenge, sebezhető és kiszolgáltatott lesz. Schilling Árpád színházi rendező pedig azt mondta, ami Magyarországon a menekültekkel történik, alantas, embertelen és szégyenteli. A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált, Soros György által támogatott szervezetek akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, de ezt nem fogják megtenni.

Tüntetés a kormány megfélemlítő politikája ellen

A Híradó elején már kapcsoltuk az újabb budapesti tüntetés helyszínét a Szabadság teret. A szervezők ezúttal minden idők leghangosabb tüntetését ígérik, hogy így tiltakozzanak - mint mondják - a kormány megfélemlítő politikája ellen. Továbbra is a helyszínen figyeli a történéseket Veress Kriszta. Mi történt eddig? Valóban nagy a zaj?

Ítélet: Gulyás Mártonnak 300, Varga Gergőnek 200 óra közmunka

Gyorsított eljárásban elítélte a bíróság azt a két aktivistát, akik még hétfőn festékes dobozt dobtak a Sándor-palota felé. Gulyás Mártonnak 300 óra, Varga Gergőnek pedig 200 óra közmunkát kell végeznie, mert garázdaságot és rongálást követtek el. A két vádlott hétfő este óta volt őrizetben, azzal védekeztek, hogy amit tettek, az nem bűncselekmény. Az ügyészség felfüggeszett börtönt kért rájuk.

Fiesztahangulat az Oktogonnál

Fiesztahangulatban ért véget hajnalban a szerda délután kezdődött budapesti tüntetés. Az Oktogonnál tartottak ki a fiatalok a legtovább. Előtte a Lendvay utcai Fidesz székháznál és a parlamentnél is jártak a tiltakozók, akik egyebek közt új választási törvényt követelnek.

 

Orbán Viktor házáig írták a walesi bárdokat

Szellemes és kulturált tiltakozás a hatalom ellen. Így minősítette a Magyartanárok Egyesületének elnöke, hogy tegnap, a Költészet Napján valaki Arany János, A walesi bárdok című költeményét írta az aszfaltra Budapesten, a Cinege úton. A vers sorai Orbán Viktor miniszterelnök házának kapujáig értek, de a közterület-fenntartó locsolóautója még este eltűntette.

VÁLOGATOTT RIGMUSOK: ilyen volt a tiltakozás az esti tüntetésen

Azonnal spontán tiltakozás kezdődött a köztársasági hivatal előtt hétfő este, miután kiderült, hogy Áder János aláírta a CEU-t hátrányosan érintő törvénymódosítást. Az RTL Híradó összeállításában megnézhetik a tüntetésen skandált rigmusokat.

Hotel épülhet a focipálya helyén

Szállodát építene a focipálya helyére Fonyódon egy keszthelyi egyesület. A területet a környező ingatlanok árához képest olcsóbban adná el neki az önkormányzat – írta meg az Index.hu. A szálloda a Balaton egyik legszebb panorámájára épülne, a focipályát pedig a város szélére költöztetnék. A városban emiatt sokan tiltakoznak.

CEU professzor: „Sokként ért, ez egy rémálom”

Szembeköpték és durván széttörték az álmát, ezt írta nyílt levelében Ürge-Vorsatz Diána, nemzetközileg elismert klímakutató, a CEU professzora a felsőoktatási törvény módosítása után. Az ENSZ-ben is dolgozó magyar tudós azt mondja, világ életében Fidesz szavazó volt, de fontosnak tartja, hogy megértsék az emberek: a CEU nem külföldi ideológiák bérence. Tiltakozik az ELTE Bibó Szakkollégiuma is, itt tanult a miniszterelnök és a Fidesz legtöbb alapítója. Arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szerintük alkotmánysértő törvényt.

A tudományos élet miatt aggódnak

A világ száz legjobb egyeteme között van több nemzetközi lista szerint is, politikatudomány és nemzetközi tanulmányok programja pedig a negyvenkettedik. A Közép-európai Egyetemen kutatásra 15 millió eurót, vagyis négy és félmilliárd forintot költhetnének el a következő években, többet, mint bárhol a régióban. A CEU megszüntetése ellen a Harvard vezetője is tiltakozik, Magyarországon pedig egyetemi oktatók készülnek sztrájkra.

CEU-ügy: Bírálat és tiltakozás

Komoly uniós vizsgálatra számíthat Magyarország a CEU-t is érintő felsőoktatási törvénymódosítás miatt. Négy főigazgatóság is elemzi a jogszabályt, jövő héten pedig a biztosok kollégiumának ülésén is napirendre kerül. A tudományos kutatásokért felelős uniós biztos már most közleményben szólította fel a magyar hatóságokat, hogy ne rombolják a magyar tudományos élet jó hírét. A Fidesz alelnöke azt mondta, a törvény megfelel annak, hogy minden intézmény egyenlő feltételekkel működhessen.

A Duna-parton épülhet a gát

Eldőlt, közvetlenül a Duna parton épül a Római parti védmű. Civilek és ellenzéki pártok hónapok óta tiltakoznak, mert ők a parttól távolabb akarták a gátat, de a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége az olcsóbb változatot támogatta. Emiatt körülbelül 6-800 fát kell majd kivágni a Duna parton, viszont olyan területek is biztonságban lesznek, amiket mindig elöntött a folyó.

Világszerte tiltakoznak

Világszerte tiltakozást váltott ki a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás. A német köztársasági elnök azt mondta, Európa nem maradhat néma, amikor civil szervezetek, vagy a tudományos világ elől elszívják a levegőt, mint ahogy most ez történik Budapesten. Tiltakozott a budapesti Amerikai Nagykövetség is. Válaszul a magyar külügy bekérette a német és az amerikai ügyvivőt, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt mondta, a tiltakozók tévednek.

Tiltakozik a CEU


szerző:
2017.03.29. 18:59
Tiltakozik a CEU

A Közép-európai Egyetem ellen irányul a kormány legújabb terve - így értékeli az intézmény rektora azt a törvényjavaslatot, amely szigorúbb szabályokat vezetne be a Magyarországon működő külföldi egyetemekkel kapcsolatban. Az oktatási államtitkár egy szabálytalanságokat feltáró vizsgálatra hivatkozik. A kormány terve nemzetközi botrányt váltott ki, neves tudósok is tiltakoznak.

Üres borítékokkal tiltakoztak

Üres borítékokkal árasztotta el az orvosi kamarát tiltakozó nők egy csoportja. A Másállapotot a szülészetben csoport tagjai azt követelték a kamarától, hogy lépjen fel a Semmelweis Egyetem orvosa ellen, aki egy kismama állítása szerint utólag kért pénzt a szülésért. A Kamara elnöke azt mondta, hogy az orvos ellen már folyik az etikai vizsgálat. Éger István szerint az egyetlen megoldás az lenne, ha betiltanák a hálapénzt.

Filmesek Trump ellen


szerző:
2017.01.30. 18:45
Filmesek Trump ellen

Filmes ünnep helyett politikai tüntetés lett a színészek szakszervezetének díjkiosztója. Ashton Kutcher, Emma Stone és Denzel Washington is éles szavakkal kritizálta Donald Trump bevándorlásellenes intézkedéseit. A 160 ezer tagot számláló színészek céhének gáláján egyébként meglepetésre csak egyetlenegy díjat kapott a 14 Oscar-díjra jelölt Kaliforniai Álom.

Tiltakozás a beiktatáson


szerző:
2017.01.04. 18:40
Tiltakozás a beiktatáson

Részt vesz Donald Trump elnöki beiktatásán a Clinton házaspár, vagyis a választáson legyőzött Hillary Clinton végignézi ellenfele diadalát. A még élő elnökök közül csak az idősebb Bush nem lesz ott a január 20-i ceremónián, amelyre azonban nehezen találtak fellépőket a szervezők. Sok világsztár ugyanis tiltakozásul Trump politikája ellen, nemet mondott a felkérésre. Vannak, akik pedig polgári engedetlenségi akciót terveznek.

Harmadik napja tüntetnek


szerző:
2016.12.18. 18:19
Harmadik napja tüntetnek

Folytatódnak a tiltakozások Lengyelországban, amiért a kormány januártól szigorú szabályokkal korlátozná a sajtó munkáját a varsói parlamentben. Az ellenzéki pártok képviselői péntek óta ülősztrájkkal blokkolják a szejm üléstermét. Híveik pedig szinte folyamatosan tüntetnek az utcákon a tervezett változtatások ellen.

Tiltakoznak a nyomvonal ellen

Tiltakoznak az M9-es autóút tervezett nyomvonala ellen az Alsónemesapátiban élők, az egészségüket, és nyugalmukat féltik. A zalai településtől mindössze 300 méterre húzódna az új sztráda két kilométer hosszan. Mivel a falu völgybe épült, szerintük a szmog megrekedne és ezzel jelentősen romlana a levegő minősége. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. szerint ez az egyetlen lehetséges nyomvonal, és 2020-ig neki is állnak az építésnek.

Tiltakozások a bezárások ellen

Drasztikusan csökkentené a MÁV két vasútállomáson a járatok számát Budapesten a XXII. kerületben – erről a panaszkodnak a helyiek. Az interneten már közzétett tervezet szerint Háros és a Nagytétény-Diósd állomásokon az eddigi járatok töredéke állna meg. Sokan attól tartanak, elveszítik munkájukat, mert nem tudnak bejárni dolgozni. Már tiltakozó aláírásokat is gyűjtöttek. A MÁV-nál kérdésünkre közölték: nem lesz változás.

EXKLUZÍV: Felvételek a Trump-tüntetésekről!

Nem az én elnököm! Ezek voltak a legfinomabb szavak, amiket a tüntetők a tábláikra írtak Los Angeles-ben. Több ezren -főleg fiatalok- vonultak utcára, hogy tiltakozzanak Donald Trump elnökké választása ellen.

Így tiltakoznak a sztárok Trump elnöksége ellen

„A szerelem túlharsogja a gyűlöletet!”- ezzel a felirattal vonult Lady Gaga egymaga a Trump torony elé, és nem ő volt az egyetlen, akinek nem tetszett az amerikai elnökválasztás eredménye. Természetesen a Fókusz stábja a hazai sztárok véleményére is kíváncsi volt.

Tiltakoznak az előléptetés miatt

A nemzeti ünnep alkalmából előléptették Tasnádi László volt III/II-es állambiztonsági tisztet. Két éve nevezték ki rendészeti államtitkárnak, ezután több párt és szervezet is lemondását követelte. Kiváló munkájára hivatkozva altábornaggyá léptette elő az államfő a szovjetek által vérbe fojtott forradalom és szabadságharc évfordulója apropóján. Az LMP társelnöke szerint elképesztő, ami történt.  

Már több mint 600 filmes tiltakozik

Már több mint hatszáz filmes írt alá nyílt levelet arról, hogy többet nem akar együtt dolgozni Kálomista Gábor producerrel. A tiltakozók szerint a producer több olyan szakembert is kirúgott, akik dolgoztak Gigor Attila rendező legutóbbi filmjén. Ebben pár másodpercre Kálomista is feltűnt - bár nem járult hozzá. A producer az ATV-ben azt mondta, hogy szó sincs bosszúról. Gigor Attila rendező szerint az elbocsátott kollégáknak azért kellett menniük, mert az ő filmjén is dolgoztak.

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói

Bécsben tiltakoztak a Népszabadság újságírói lapjuk megszüntetése miatt, az osztrák fővárosban él kiadójuk, a Mediaworks tulajdonosa. Heinrich Pecinát is felkeresték irodájában, de csak követeléseiket tudták átadni. Előtte osztrák újságíróknak tartottak sajtótájékoztatót az utóbbi napok eseményeiről.

Több ezren tiltakoztak a mobilgát ellen

Több ezren tüntettek a Római-partra tervezett mobil gát ellen vasárnap este. A főváros szeretne építkezni a budapesti Duna-part egyik legnépszerűbb szakaszán. Azt mondják, 55 ezer ember otthonát veszélyezteti, hogy a Római-part árvízvédelme megoldatlan. Civilek szerint azonban az építkezés miatt 1500 fát kellene kivágni, és a mobilgát ökológiai katasztrófát okozna.

A legnépszerűbb magyar írók is tiltakoznak

Újabb lépés a sajtószabadság teljes felszámolása felé - így látják azok az írók, akik aláírták a Népszabadság megszüntetése miatti közleményt. Már több mint kétszázan tettek így, határon innen és túl is, demokráciát és sajtószabadságot követelve. Ugyanezt követelték szombaton a Kossuth téri tiltakozók is: az egyik szónok szerint a magyar vezetők jelenleg a magyar nép ellenségei.

Fekete ruhában az abortusz-törvény ellen

Több ezer feketébe öltözött nő tiltakozott Lengyelországban az abortusz törvény tervezett szigorítása ellen hétfőn. Az új törvényjavaslat minden esetben tiltaná és börtönbüntetéssel sújtaná az abortuszt, akkor is, ha a magzat visszafordíthatatlan egészségügyi károsodást szenvedett, vagy ha a terhesség nemi erőszak következménye.

 

Tiltakozó tömeg a női hajléktalanszállón

Nem adta át az Oltalom Egyesület a József Nádor téri női hajléktalanszállót a Fővárosnak.

Tiltakoznak a masszőrök


szerző:
2016.08.28. 18:30
Tiltakoznak a masszőrök

Tiltakoznak a masszőrök, amiért szeptember elsejétől nekik is online pénztárgépet kell üzemeltetniük, miközben például a fodrászok mentesültek a szigorítás alól. Azt mondják: nincs annyi bevételük, hogy értelme lenne az intézkedésnek, és mivel a többségük átalányadót fizet, nincs is értelme csalniuk. A Nemzetgazdasági Minisztérium viszont pont a csalások miatt ragaszkodik az online pénztárgéphez. A Demokratikus Koalíció szerint a kormány feleslegesen szigorú a kisvállalkozókkal.

„Kivették a zsebemből az érmet”

Kivették a zsebemből az érmet, ezt mondta Lőrincz Viktor birkózó azután, hogy vitatható bírói döntés után az ellenfelét hozták ki győztesnek. Egy intéssel nyert a német birkózó, ami miatt a magyar szövetség tiltakozott. Óvni viszont nem tudnak, mondta el Híradónknak a Rióban tartózkodó alelnök.

Nem akarnak rövidebb szünetet a tanárok

Nem akarnak rövidebb nyári szünetet a tanárok és a szülők sem. A pedagógus szervezetek sem tartják jó ötletnek az elképzelést, amelyről már többször is beszélt az oktatási államtitkár. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint nyáron képtelenség tanítani, a szülők szerint pedig az a probléma, hogy nem tudnak minden évszakban több hetes szabadságot kivenni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében annyit írt, még tartanak a tárgyalások.

NÉZŐI: Nem hagyták magukat a tüntetők

Rohamrendőrök és ülősztrájkolók néztek szerda este farkasszemet egymással a fővárosi Városligetben. A tervezett múzeumnegyed ellen tiltakozók azután hirdettek délutánra tüntetést, hogy rendőrök reggel kivezették az aktivistákat a területről. A videót Fekete Zsófi töltötte fel az rtl.hu-ra.

Rendőrök vitték el a Ligetvédőket

Egész nap küzdöttek egymással a Városligetben a Ligetvédők és a rendőrök. Az aktivisták hetek óta alszanak egy bontásra ítélt épületben, hogy megakadályozzák a Városliget beépítést, a fák kivágását. Szerdán azonban megszületett egy jegyzői határozat, ami alapján a rendőrök ellepték kora reggel a területet, és minden tiltakozót kivittek onnan. Az aktivisták felkészültek voltak, többen betonládákhoz láncolták magukat. Aztán délután megérkezett az első munkagép, de csak több órás küzdelem után és több száz rendőr segítségével tudott bejutni a munkaterületre. A miniszteri biztos szerint helyreállt a jogszerű állapot, és megkezdődhet az építkezés.

LIGETVÉDŐK: Aki nem jött magától, azt megfogták és vitték

Egész nap küzdöttek egymással a Városligetben a ligetvédők és a rendőrök. A civilek a Liget beépítése ellen tiltakoznak. A területen, a kormány tervei szerint, 200 milliárd forintból alakítanak ki múzeumnegyedet. Délután megérkezett az első munkagép, de csak több órás küzdelem után és több száz rendőr segítségével tudott bejutni a munkaterületre.

Kockás ingben tiltakozott, nem lett igazgató

Tiltakozott a jelenlegi oktatási rendszer ellen - szerinte ezért nem lehetett iskolaigazgató. Az egri kereskedelmi szakközépiskola vezetésére pályázott az eddigi igazgatóhelyettes, az övé volt az egyetlen érvényes pályázat, őt támogatta a tantestület háromnegyede, mégsem nevezték ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium végül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való