KERESÉS search-close

testről és lélekről

15 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "testről és lélekről"

Először a Portréban szólal meg az Oscar-díjra jelölt magyar film főszereplője

Európa legjobb színésznője Barabás Évivel beszélgetett először a Portréban, mióta megtudta, hogy Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét, aminek ő a női főszereplője. A Borbély Alexandrával készített teljes beszélgetést hamarosan láthatják a Portréban, addig is nézzék, meg, hogy Alexandra édesapja, hogyan próbálta felkészíteni lányát Hollywoodra.

Bíztak a sikerben az Oscar-díjra jelölt magyar film alkotói

Bízott a sikerben és nagyon örül - ezt mondta Híradónknak a Testről és lélekről c. film főszereplője, Borbély Alexandra, miután kiderült, Oscar- díjra jelölték a magyar alkotást. Kedd este a teljes stáb tartott sajtótájékoztatót. Enyedi Ildikó rendező izgul, azt mondja, az Oscar- díjátadó teljesen ismeretlen terep a számára.

ENYEDI ÉS BORBÉLY: így vélekednek az Oscar-jelölésről

Kedd este a Testről és Lélekről című, Oscar-díjra jelölt film teljes stábja tartott sajtótájékoztatót, ahol a Berlinale nagydíjas rendezőnőt, Enyedi Ildikót és a film főszereplőnőjét, Borbély Alexandrát kérdezte az RTL Híradó stábja arról, hogy milyen érzésekkel készülnek az Oscarra. 

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó filmjét

A Testről és lélekről a tavalyi év elején, berlini  világpremierje után azonnal megnyerte a Berlinale nagydíját év végén pedig a film főszereplője, Borbély Alexandra lett a legjobb színésznő az Európai Filmdíj díjátadóján. Most pedig Enyedi Ildikó filmje bekerült a legjobb öt idegen nyelvű film közé az Oscaron.

 

Enyedi Ildikó kétszeresen is érdekelt a jövő évi Oscar-gálán

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről című alkotás bejutott abba a húszas csoportba, amiből a legjobb magyar filmet választják ki, ami majd az arany szobrocskáért verseng. Másrészt egyike azon hét magyar filmesnek, akit az Oscar-díjakról döntő Amerikai Filmakadémia tagjai közé is behívtak.

Enyedi Ildikó, az Arany Medvét nyert Testről és lélekről című alkotás rendezője 18 év után készített újra filmet. Azt mondta, ez egy nagyon furcsa állapot, hiszen az embernek egyszerre kell hinnie és kételkednie saját magában. Ezt a két látszólag ellentétes erényt egyszerre kell egy filmrendezőnek gyakorolni, ami nem könnyű tornamutatvány.
 

Csendes film - hangos siker

A Berlinale fődíjat Enyedi Ildikó filmje nyerte el, amiben szarvasokat látunk, majd egy vágóhidat. Keveset beszélő embereket. A filmben megjelenik egy furcsán viselkedő lány. Majd véletlenül kiderül, hogy a vágóhíd pénzügyi vezetője, egy csendes, a párkapcsolatról már lemondott férfi és a visszahúzódó lány ugyanazt álmodja. Az ő történetük a Testről és lélekről című film, amely a világ egyik vezető fesztiválja, Berlini Filmfesztivál fődíját kapta. A film rendezője Enyedi Ildikó, női főszereplője Borbély Alexandra és producere, Muhi András.

A Testről és lélekről trailerének készítője

A Testről és lékekről 2017-es magyar filmdráma, amelyet Enyedi Ildikó rendezett. Az alkotás elnyerte a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét, emellett a FIPRESCI-díjat és az ökumenikus zsűri díját is megkapta. A film trailerét Bedő Barna készítette.

Négy díjat is elhozott Berlinből

Négy díjat is elhozott a berlini filmfesztiválról Enyedi Ildikó. Ma mutatta meg a fődíjjal, az Arany medvével együtt az elismeréseket a magyar sajtónak. A díjnyertes Testről és lélekről című filmet eddig 38 országban mutatják be, és aminek a rendező külön örül, úgy tűnik, hogy Kínában is vetítik majd.

Akár az Oscarért is indulhat

Egymás után jöttek az akadályok, mire Enyedi Ildikó eljutott a forgatásig - erről két éve beszélt a Híradónak a filmrendező. Berlinben utoljára 42 évvel ezelőtt szerepelt ilyen sikerrel magyar film. A Híradónak nyilatkozó filmes blogger szerint a Testről és Lélekről jövőre akár az Oscarért is eséllyel indulhat.

Enyedi Ildikó filmje nyert

Újabb hatalmas magyar filmes siker. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmje nyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Enyedi Ildikó híradónak azt mondta, nem számított ekkora sikerre, és nagyon hálás, főleg a stábjának. A rendező arról is beszélt, hogy bár félelmetesen abszurd országban élünk, a Nemzeti Filmalap profin segítette őket, szabadon, békében dolgozhattak.

Enyedi Ildikó filmje nyert a Berlinalén

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján.

Magyar film a Berlinálén

Enyedi Ildikó is versenyez az Arany Medvéért a februári Berlinalén. A világ egyik legfontosabb filmfesztiváljának hivatalos versenyprogramjában lesz a világpremierje a Testről és lélekről című alkotásnak. Magyar film utoljára 2012-ben szerepelt a Berlinale versenyén, akkor Fliegauf Bence Csak a szél című filmje egyebek között a zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét nyerte el. Az idei Berlinale február 9-én kezdődik.

16 év után visszatér Enyedi Ildikó

A rendezőnő a Simon mágus című film óta nem készített mozifilmet. Új filmje, a Testről és lélekről, egy kapcsolat történetét öleli fel, 4 évszakon keresztül. Híradónk ott lehetett a forgatás egy napján.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való