KERESÉS search-close

terrorszervezet

50 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "terrorszervezet"

Mégis életben van az ISIS halottnak hitt vezére?

Öt év után videó üzenetet tett közé az Iszlám Állam többször is halottnak hitt vezetője, Abu Bakr al-Baghdadi. A videó áprilisban készülhetett, de a hitelességét egyelőre nem sikerült független forrásból megerősíteni. A terrorszervezet első embere többek között arról beszél, hogy 8 országban 92 műveletet hajtottak végre, a Srí Lanka-i terrorcselekményekről is említést tett.

Menekültstátuszt kértek, miközben egy terrorszervezetből szöktek meg

Tagjai voltak a terrorszervezetnek, de nem ismerték el bűnösségüket. Előkészítő ülésen tárgyalta a Szegedi Törvényszék annak a kurd házaspárnak az ügyét, akik márciusban, amikor menekültstátuszt kértek, elmesélték, hogy a terrorszervezetből szöktek meg. Az ügyészség 2 év börtönbüntetést kér rájuk.

 

Szabadságharcosokból terroristák

60 év és több mint nyolcszáz halott után feloszlatta magát Európa egyik leghírhedtebb terrorszervezete, az ETA. A baszk szeparatisták elméletileg Baszkföld függetlenségéért harcoltak a spanyol állam ellen, áldozataik között azonban sok civil is volt.

 

Kiverték az Iszlám Államot

Beteljesedett az Iszlám Állam katonai veresége. A terrorszervezet elvesztette utolsó városát is Irak után most Szíriában. Még vannak ellenállási gócok a sivatagban, illetve néhány faluban, de az Iszlám Államnak mint hódító bűnszervezetnek vége.

 Felszámolták a terrorszervezetet

Elkapták az összes terroristát, akik részt vettek a csütörtöki spanyolországi merényletekben. A 12 fős sejt hat tagját agyonlőtték, kettő véletlenül magát robbantotta fel, négyet pedig letartóztattak. A nyomozás azonban még tart, mert kiderült, hogy pár nappal a támadások előtt a terroristák közül négyen Párizsban jártak, de egyelőre nem tudni, miért.

Egyetem helyett a frontvonalban


szerző:
2017.02.12. 18:35
Egyetem helyett a frontvonalban

Otthagyta a brit egyetemet, hogy saját bevallása szerint az életét kockáztatva küzdjön a szabadságért. A huszonhét éves Kimberley Taylor lett az első brit nő, aki a kurd nőkkel együtt, fegyverrel harcol az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen Szíriában.
 

Vége az Iszlám Államnak?


szerző:
2016.10.18. 17:45
Vége az Iszlám Államnak?

Az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó mentsvárát bombázzák hétfő óta Irakban. A nyolcezerre becsült szélsőséges iszlamista fegyverest százezres nemzetközi hadsereg próbálja kiűzni. Várhatóan egymillió civilnek kell menekülnie. Több hónapig is tarthat a hadművelet? Mi lehet a hatása, következménye Moszul ostromának Szíriára és a világra?

Az ISIS nem felejt?


szerző:
2016.09.08. 18:00
Az ISIS nem felejt?

Az utóbbi időben az ISIS kutyaszorítóba került, de emiatt még agresszívebb merényletekre is kész. Az is dühítheti őket, hogy a párizsi és brüsszeli tömegmészárlások óta több tervezett támadásukat is meghiúsították.

Hogyan hathat ránk, hogy az ISIS körül szorul a hurok?

Hová vezet, ha már a muszlimok szent helye sem szent az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek? Hogyan hathat ránk, hogy az ISIS körül szorul a hurok? Hogy területeket veszítenek, milliárdos üzletember támogatóik kihátrálnak a szervezet mögül, és vezetőiket sorra kapjál el? Bármilyen furcsa a biztonságpolitikai szakember szerint még szadistább és őrültebb merényletekhez vezethet mindez.

50 ezren két tűz között


szerző:
2016.05.31. 18:45
50 ezren két tűz között

50 ezer ember került két tűz közé az iraki Fallúdzsában, ahol hétfő óta a végső ostromnak zajlik az Iszlám Állam fegyveresei ellen. A terrorszervezet kivégzi azokat, akik nem harcolnak velük, és azokat is, akik menekülni próbálnak. Hajnalban ellencsapást indítottak, de az iraki hadsereg több órás csata után visszaverte azt. A szélsőségesek körül Észak-Irakban is szorul a hurok.

Újabb városokat foglaltak vissza az ISIS-től

Újabb fontos városokat sikerült visszafoglalnia a szír lázadóknak az Iszlám Államtól. A terrorszervezet az elmúlt két hétben csaknem 20 települést vesztett el. Viszont egy Damaszkusz-közeli gyárból csaknem 200 munkást hurcoltak el. A szélsőségesek rejtekhelyeit nemcsak Szíriában, hanem az iraki légierő tagjai is támadják.

Szorongatják az Iszlám Államot

Több fronton indult egyidejű támadás az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. Szíriában a kormányerők benyomultak Palmüra ókori romvárosába, Irakban pedig megindult legnagyobb városuk, Moszul ostroma. Amerikai kommandósok pedig tegnap egy rajtaütésben végeztek a szervezet második emberével.

„Aranybánya a terroristák listája”

Aranybányának nevezik titkosszolgálati szakértők azokat a dokumentumokat, amelyek az Iszlám Állam terrorszervezet 22 ezer tagjának nevét és személyes adatait tartalmazzák, és amelyeket a brit Sky News televízió szerzett meg. A terroristák belépéskor kérdőívet töltenek ki. Ezeket tartalmazza az az adathordozó, amit az Iszlám Állam egy volt tagja lopott el a szervezet belbiztonsági vezetőjétől, és adott oda a hírcsatorna riporterének.

Az ISIS egy 1400 éves monostort tett a földdel egyenlővé

Irak legrégebbi keresztény monostorát is lerombolta az Iszlám Állam. A rombolás valószínűleg 2014 szeptemberében történt, a műholdképek elemzését most hozták nyilvánosságra.

Fókusz Plusz 2016-01-16


szerző:
2016.01.16. 18:50
Az Iszlám Állammal fenyegetőzött

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet helyi sejtjét akarta megalapítani az a férfi, aki ellen most emeltek vádat Egerben. A helyi rádiót hívta fel azzal, hogy csatlakozott az Iszlám Államhoz, fegyverei vannak, és azt mondta, kinyírja a helyi romákat. A mezőszemerei férfit hamar elfogták, nem sokkal később letartóztatták. A nyomozás során kiderült, hogy nincsenek fegyverei. Ennek ellenére eljárás indult ellene, az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasolt.

Kiszivárgott az iszlám állam egyik titkos kézikönyve!

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. Egy az Iszlám Állam egyik üzletembere juttatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben azon dolgozott, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a komplett kormányzati szervek kialakítását, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozását. A 24 oldalas dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére. Erről kérjük most ki Dr. Dezső Tamás, régész-asszíriológus, ELTE BTK.
 

Honnan van az Iszlám állam pénze?

Az Iszlám Állam korunk egyik legfélelmetesebb terrorszervezetévé nőtte ki magát az utóbbi években. Az utóbbi hetek, napok történései alapján, nem túlzás azt állítani, hogy rettegésben tartják egész Európát és a Közel-keletet is. Az efféle hatalom viszont hatalmas vagyont sejtet, ami egy ilyen terrorszervezet egyik mozgatórugója. De honnan tesznek szert ekkora vagyonra? Az Index újságíróját, Csurgó Dénest is ez a kérdés érdekelte, így beleásta magát a témába, erről kérdeztük reggel.

Magyarország felkerülhet az ISIS térképére?

A hétvégi terrortámadások és az orosz gép tragédiája is intő jel volt az Európai országok vezetői számára: rendet kell tenni Szíriában! Folyamatosan záporoznak a különböző államfők nyilatkozatai és állásfoglalásai, mind a migráspolitikával kapcsolatban, mind pedig a terrorveszély elhárítását illetően. Nem könnyű tisztán látni, és ki tudja hol csapnak le ismét. Az Anonymous által indított online háború után internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi az Iszlám Állam, mondta a BBC-nek a brit pénzügyminiszter. Az iszlamista terrorszervezet tagjai a légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerének feltörését tervezik. A rendszerek megbénítása vagy a bennük áramló információk átírása könnyen belátható módon tömeges halálesetekkel is járhat, pont úgy, mint egy robbantással végrehajtott terrortámadás. Sőt, a terroristáknak ebben az esetben még a helyszínre sem kell utazniuk. Vendégünk volt Dr. Gálik Zoltán, külpolitikai szakértő, egyetemi docens és Hirsch Gábor, információbiztonsági szakértő.

A legbrutálisabb terrorszervezet

Isis, vagyis Iraki és Szíriai Iszlám Állam. A világ jelenleg legkegyetlenebb terrorszervezete 2006-ban jött létre azzal a céllal, hogy átvegye a vallási és politikai irányatást minden muszlim fölött. Terjeszkedése nyomában lemészárolt falvakat, földdel egyenlővé tett városokat, szétvert régészeti kincseket találunk. Milliók menekülnek előlük, és a biztos halál elől, többek között Európa országaiba is.

Drón végezhetett a hóhérral


szerző:
2015.11.13. 18:55
Drón végezhetett a hóhérral

Óriási katonai siker az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. A kurd erők felszabadították a nők elleni tömeges erőszakról hirhedtté vált Szindzsárt, ezzel kettévágták a Szíria és Irak jó részét uralmuk alatt tartó dzsihádisták területét. Délen az iraki kormányerők is támadásba lendültek, és Ramadit ostromolják. Közben az amerikaiak bejelentették, hogy valószínűleg sikerült megölni egy drónnal a Dzsihádi John gúnynevű terroristát, aki lefejezte a nyugati túszokat.

Szent háborút hirdetett az Iszlám állam!

Szent háborút hirdetett az Iszlám Állam Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok ellen. A terrorszervezet egy hangüzenetben szólította fel híveit arra, hogy harcoljanak ezen hatalmak ellen. Mire kell felkészülnünk, valós veszélyt rejt-e a fenyegetés Európára és milyen fegyverek lehetnek az iszlamisták hátterében? Gyarmati István biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Ismét támadtak az oroszok


szerző:
2015.10.01. 18:21
Ismét támadtak az oroszok

Második napja bombáznak szíriai célpontokat orosz harci repülők. Moszkvai közlés szerint az Iszlám Állam 12 állását lőtték ki. Az Egyesült Államok és szövetségesei szerint viszont azokon a területeken nem iszlamisták, hanem a szír ellenzék erői vannak. Moszkva közölte: a terrorszervezeteket támadják, az információikat a szír hadseregtől kapják.

Az Iszlám Állam női áldozatai


szerző:
2015.09.28. 18:30
Az Iszlám Állam női áldozatai

Brutális gyilkosságok, kínzás és erőszak – erről számoltak be nyugati újságíróknak azok a jazidi nők, akiknek sikerült kiszabadulniuk az Iszlám Állam fogságából. A kurd etnikumhoz tartozó kis népcsoport Irak északi részén folytat élethalálharcot a terrorszervezettel. Az iszlamisták eddig több ezer nőt rabolhattak el, akiket iraki városok piacain árulnak. Nem kímélik a terhes asszonyokat és a gyereklányokat sem.

Zokogott az öngyilkos merénylő fiú, mielőtt felrobbantotta magát

Egy terrorista szervezet sokkoló videót közölt egy öngyilkos merénylő üzbég fiú utolsó perceiről. A fiú egy időre elveszti a kontrollt és sírni kezd, de végül nem gondolja meg magát.

Az Iszlám állam beveszi Európát?!

A hazánkba érkező migránshullám kapcsán, talán az egyik legfontosabb kérdés hosszútávon, hogyan tudunk együttélni, mi Európaiak a Közel-Keletről érkező, más vallással és kultúrával rendelkező társadalom tagjaival. Bele tudnak-e kellőképpen olvadni a mi „világunkba”, tudnak-e majd dolgozni és együtt élni velünk. A másik fontos kérdése pedig, hogy az Iszlám Állam fenyegetései mennyiben gátolják majd ezt a folyamatot, ugyanis több fórumon is hírt adott arról a terrorszervezet, hogy iszlamista merénylőket, terroristákat szivárogtatnak Európába a bevándorlók között. Kell-e tartanunk terroristáktól, miért nehezíti meg az Iszlám Állam ily’ módon a menekültek befogadását és mi lesz azzal a több ezer emberrel, aki egy jobb élet reményében jön Európába? Vendégünk Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt.

Kommunista szabadcsapatok harcolnak az ISIS ellen Libanonban

Saját gerillacsapatok felállításával venné fel a harcot a dzsihádista terrorszervezet ellen a Libanoni Kommunista Párt. Az ország keleti határainál egyre nagyobb fenyegtést jelent az Iszlám Állam - a kommunisták úgy döntöttek, a hivatásos hadsereg mellett ők is kiveszik a részüket az ország védelméből.

100 kilométerre van hazánktól az Iszlám Állam?

Nemrég a terrorszervezet lobogóját tűzték ki egy bosnyák faluban. A Fókusz riportere, Jász Zoltán a helyszínen járt és elmesélte mit tapasztalt.

Újra támad az Iszlám Állam


szerző:
2015.06.25. 18:30
Újra támad az Iszlám Állam

Véres harcokkal tért vissza az Iszlám Állam a szír-török határon fekvő Kobaniba. A városba beszivárgó terroristák legalább 50 embert öltek meg, majd egy gyerekkórházban és egy iskolában barikádozták el magukat. Kobaniban és a környező falvakban találomra végeztek ki civileket.

Halál vár a nyugati lányokra


szerző:
2015.05.29. 18:25
Halál vár a nyugati lányokra

Exkluzív interjút adott partnerünknek, a Sky News-nak az Iszlám Állam egyik volt tisztségviselője, egy nő, aki megszökött tőlük. Elmesélte, hogy több száz nyugat-európai lány érkezett már a terrorszervezethez, hogy csatlakozzanak. Neki az volt a feladata, hogy elsőként foglalkozzon a lányokkal, akinek többségére szerinte biztos halál vár.

Mi várja az Irakba készülő magyar katonákat?

Mekkora veszélyben lesznek azok a magyar katonák ott, ahol naponta pokolgépek robbannak, ahol a világ egyik legveszélyesebb terrorszervezete naponta hajt végre merényleteket és ott, ahol a kivégzésekről még nagyfelbontású videókat is készítenek? Ezúttal nem csak filozofálni fogunk, hanem megmutatjuk azt az exkluzív interjút, amelyet az egyik legilletékesebb helybéli politikussal készítettünk. Polgár Géza riportja.
 

Újabb rombolást vitt véghez az Iszlám Állam

Több száz kivégzés és felbecsülhetetlen értékű ókori szobrok szétverése: ez köthető az Iszlám Államhoz. Hol a határ és mi a cél? Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Borzalmakról beszélt a szökevény

Ésszel alig felfogható borzalmakról beszélt az Iszlám Állam terrorszervezet egyik szökevénye. A 30-as évei elején járó férfi valahol Szíriában, közel a török határhoz nyilatkozott az egyik nyugati tévének, természetesen úgy, hogy ne lehessen felismerni. A most következő összeállítás sokak nyugalmát megzavarhatja!

Az Iszlám Állam kezén az „emberiség bölcsője”

Elfoglalta az emberi civilizáció egyik bölcsőjének tartott Palmüra városát az Iszlám Állam Szíriában. A terrorszervezet eddig minden ókori műemléket elpusztított, amely felett átvette az irányítást. Az ENSZ kulturális és tudományos szervezete, az UNESCO vezetője szerint, Palmüra elpusztítása nemcsak háborús bűncselekmény lenne, hanem óriási veszteség az emberiség számára.

Újabb vezetőjét vesztette el az Iszlám Állam

A Delta Force nevű amerikai kommandó Obama elnök parancsára lecsapott Szíriában a terrorszervezet pénztárnokára. Ő intézte a feketepiaci olajeladásokat. A férfit agyonlőtték több emberével együtt, feleségét elfogták, és titkos helyen kihallgatják.

Budapesten keresztül mentek Szíriába

Budapesten keresztül utazott Szíriába, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam terrorszervezethez egy hat tagú brit család. A szülők 7 éves kilányukkal, illetve négy, kettő, és egy éves kisfiúkkal indultak útnak két hete. Április 12-én állítólag Budapesten is látták őket. Innen repülhettek tovább Isztambulba, ahonnan Szíria fele tartottak. Az apát négy éve terrorizmus gyanúja miatt kihallgatták, korábban pedig tagja volt egy azóta betiltott radikális iszlám szervezetnek Nagy-Britanniában.

Egy éve élnek fogságban


szerző:
2015.04.14. 18:20
Egy éve élnek fogságban

Felvonulással, virrasztással és közös imádsággal emlékeznek a szélsőséges Boko Haram terrorszervezet által pontosan egy évvel ezelőtt elrabolt, több mint kétszáz gimnazista lányra Nigériában és világszerte. A Boko Haram, amelynek neve azt jelenti, hogy tilos a nyugati típusú oktatás, a szigorú iszlám törvénykezésre hivatkozva mindent megtesz az ellen, hogy a lányok tanuljanak. Az általuk elrabolt fiatalokat kínozzák, férjhez kényszerítik, van, akiből harcost nevelnek. Erről mesélt a német RTL-nek egy lány, akinek sikerült megszöknie a rabságból.

Vesztésre áll az Iszlám Állam Irakban

A kormányerők offenzíváját egyelőre nem tudják feltartóztatni, így napokon belül kiűzhetik a terrorszervezetet a stratégiai fontosságú Tikritből, amit még tavaly szálltak meg a dzsihádisták.

Megszólalt a kivégzések szemtanúja

Kilenc külföldi olajmunkást - köztük egy osztrák és egy cseh állampolgárt - raboltak el az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető fegyveresek Líbiában. Az osztrák olajcég nyolc helyi biztonsági őrét pedig lefejezték. Közben egy az Iszlám Államtól dezertált férfi exkluzív interjút adott az RTL brit partnercégének.

Fiatalokat toboroznak


szerző:
2015.02.24. 18:19
Fiatalokat toboroznak

Legalább 90 keresztényt, köztük nőket és gyereket rabolt el az Iszlám Állam Szíria északi részén. Néhány fogolynak sikerült elmenekülnie. Közben a spanyol rendőrség felszámolt egy hálózatot, amely a hatóságok szerint fiatalokat, főleg nőket toborzott a terrorszervezet soraiba.

Magyar hatóságok kapták el a terroristákhoz készülő lányt

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni egy Magyarországon feltartóztatott holland lány. A tizenhat éves lány a Budapest -Belgrád vasútvonalon tartott Szíriába, a testvére nevére kiállított hamis okmánnyal. A fiatalkorút eltűntként keresték a holland hatóságok. Tudták, hogy olyan közösségi oldalakat látogatott, melyeket a szélsőséges iszlamisták propaganda és toborzási céllal üzemeltetnek. A Terrorelhárítási Központ a fiatalt átadta a holland hatóságoknak.
 

Magyar hatóságok tartóztatták fel a terroristákhoz tartó lányt

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni egy Magyarországon feltartóztatott holland lány. A tizenhat éves lány a Budapest-Belgrád vasútvonalon tartott Szíriába, a testvére nevére kiállított hamis okmánnyal. A fiatalkorút eltűntként keresték a holland hatóságok. Tudták, hogy olyan közösségi oldalakat látogatott, melyeket a szélsőséges iszlamisták propaganda és toborzási céllal üzemeltetnek. A Terrorelhárítási Központ a fiatalt átadta a holland hatóságoknak.
 

Összefog a szélsőségesek ellen az ENSZ

A külföldi fanatikusok Irakba és Szíriába özönlését megakadályozó határozatot fogadott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Ez alapján a világ összes országának meg kell előznie és meg kell akadályoznia, hogy területéről a szélsőségesek harcosokat toborozzanak, akik aztán a válságövezetbe utazva az Iszlám Állam nevű terrorszervezet mellett harcolnak.
 

Megszökött az ISIS táborából


szerző:
2014.09.10. 15:19
Megszökött az ISIS táborából

Szörnyűségekről számolt be egy fiatal nő, akinek sikerült megszöknie az Iszlám Állam terroristái elől. A kurd asszony szerint a falujukban legalább 100 férfit mészároltak le a terroristák, a nőket pedig jutalomként szétosztották az öldöklésben elöljáró katonák között.

Naponta megerőszakolják a kislányokat

A kislányokat naponta megerőszakolják és szexrabszolgaként tartják, a férfiakat, időseket és gyerekeket pedig hidegvérrel lemészárolják. Egyre több részlet derül ki az Iszlám Államként ismert terrorszervezet rémtetteiről.

Fordulat Irakban?


szerző:
2014.09.08. 15:21
Fordulat Irakban?

Legalábbis erre utal, hogy az eddig viharosan terjeszkedő Iszlám Állam nevű terrorszervezettől az iraki kormányerők sikeresen megvédték az ország egyik legjelentősebb gátját.

A második amerikai újságírót fejezték le

Egy újabb amerikai újságírót fejezett le az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. A barbár kivégzést megint videóra vették, majd feltették az internetre.
 

Halálosan megfenyegették a  tévést

Egy szélsőséges iszlamista internetes oldal arra szólította fel követőit, hogy öljék meg a talk-showjáról ismert David Lettermant.

Vádemelés a Magyarok Nyilai ügyében

Budaházy Györgyöt és társait terrorcselekménnyel és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

Lemond az erőszakról az ETA?


szerző:
2010.09.05. 14:32
Lemond az erőszakról az ETA?

Tűzszünetet hirdetett a baszk terrorszervezet, az ETA.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való