KERESÉS search-close

terrorista

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "terrorista"

Terrorista videók a Facebookon

Ugyanolyan készségesen készít videókat babazsúrokról, mint terrorista szervezetek feltöltéseiről a Facebook egyik automatikus algoritmusa. Ugyanis nem tud különbséget tenni a tartalmak között. A közösségi oldal alapítója szerint a mesterséges intelligencia lehet a megoldás az illegális tartalmak kiszűrésében.

Tűzharc egy orosz városban

Tűzharc robbant ki az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett fegyveresei és az orosz biztonsági erők között a nyugat-szibériai Tyumeny városában. Helyi jelentések szerint eddig két terrorista holttestét találták meg. Hivatalos közlés szerint az Iszlám Állam hívei merényletet akartak végrehajtani, és amikor a biztonsági erők le akarták tartóztatni őket, tüzet nyitottak rájuk. Még nem tudni, voltak-e társaik.

30 napra börtönbe küldik a terrorista-gyanús szír férfit

A bíróságon vallomást tett, továbbra is tagadta bűnösségét a terrorizmussal gyanúsított, Magyarországon elfogott szír férfi. Most döntött letartóztatásáról a bíróság, ahova különleges biztonsági intézkedések mellett vitték. Kutyával vizsgálták át a bíróság környékét. Az épületben is kommandósok kísérték a férfit, aki a gyanú szerint tagja volt az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek és 2016-ban Szíriában részt vett 20 ember kivégzésében. 

Tagadja bűnösségét a Magyarországon őrizetbe vett szír terrorista

Tagadja bűnösségét a szír férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy tagja volt az Iszlám Állam terrorszervezetnek, és akit pénteken vettek őrizetbe. Már három hónapja a nyírbátori befogadóállomáson élt, kitoloncolásra várva. A gyanú szerint 2016-ban részt vett húsz ember kivégzésében. Az ügyészség kezdeményezte a 27 éves férfi letartóztatását.

Magyarországon is járt az új-zélandi merénylő

Magyarországon is járt az új-zélandi terrorista, aki két mecsetben 49 embert ölt meg. Bankkártya adatok szerint Brenton Tarrant tavaly év végén érkezett Magyarországra. Azt, hogy pontosan mennyi időt töltött itt, merre járt és mit csinált, nem lehet tudni. Hiába kérdeztük erről a Terrorelhárítási Központot, csak annyit írtak, hogy együttműködnek az érintett országok hatóságaival. A 28 éves ausztrál férfi több környező országban is járt.

Most már hazamenne a terrorista

Hazavinné magával Hollandiába férje azt a brit nőt, akit otthon megfosztottak állampolgárságától, miután 15 évesen csatlakozott Szíriában az Iszlám Állam terroristáihoz. A probléma csupán annyi, hogy a holland férj maga is a terrorszervezet harcosa volt - szerinte azonban igazán adhatnának nekik egy második esélyt.

Lelőtték a starsbourgi merénylőt

Agyonlőtték a strasbourgi lövöldözőt. A hajtóvadászatot indító rendőrök a nyílt utcán találtak rá csütörtök este a férfira, aki azonnal tüzet nyitott rájuk. A rövid lövöldözésben a rendőrök közül senki nem sérült meg. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet saját harcosának nevezte a merénylőt, egyelőre azonban nincs arra utaló jel, hogy bármi közük lett volna egymáshoz.

Ámokfutó volt, nem terrorista a  németországi gázoló

Nem terrorista, hanem ámokfutó, nem muzulmán menekült, hanem egy zavarodott német férfi követte el a gázolásos támadást a németországi Münsterben. Ezt közölte a rendőrség az eddigi vizsgálat alapján.

Terroristának akartak állni

A vád szerint csatlakozni akart az Iszlám Állam terrorszervezethez az a két magyar fiatal, akik szerdán álltak bíróság elé Székesfehérváron. Egy nyilvános internetes fórumon beszélgettek a tervükről. Egyikük el is jutott a török-szír határhoz, de a török hatóságok elfogták és hazatoloncolták. Mégsem ezért buktak le. Itthon maradt társa Vona Gábor közösségi oldalára írt terrorizmust támogató bejegyzéseket. A Jobbik elnöke feljelentést tett, a rendőrök ezután kapták el a két fiatalembert.

A pszichopata terrorista, aki imádta Budapestet

A XX. század egyik legismertebb terroristája: Ilijics Ramirez Sanchez, ismertebb nevén Carlos, a sakál. Egy művelt pszichopata, egy terrorista bérgyilkos, aki önmagát nem bűnözőnek, hanem világforradalmárnak tartotta. Carlos több mint 2 évtizede börtönben ül, de valaha imádott Budapesten élni.

Fókusz Plusz 2017-05-13


szerző:
2017.05.13. 18:50

Fókusz 2017-03-23


szerző:
2017.03.23. 19:00
Testvérei tetteiért vezekel

Negyven napon át gyalogol Franciaországban egy egykori terrorista testvére. Arra akarja felhívni a figyelmet, hogy szélsőségeses muzulmánok - ahogy fogalmaz - elrabolják a fiatalok szívét, agyukat pedig átmossák. Abdelghani Merah szerint testvére is így járt és ezért ölt meg öt évvel ezelőtt az Iszlám nevében hét embert - köztük egy három, egy öt és egy nyolc éves gyereket - a dél-franciaországi Toulouse-ban, mielőtt a kommandósok lelőtték.

Olasz rendőrök végeztek a berlini merénylővel

Nyilvánosságra került egy korábbi felvétel a berlini merénylet gyanúsítottjáról. Ezen az övéhez hasonló merényletekre buzdítja az ISIS terrorszervezet híveit. Eközben hősként ünneplik azt a milánói rendőrt, aki végzett Ansi Amri-val egy szúrópróba szerű igazoltatás utáni lövöldözésben. Luca Scata még csak próbaidős a rendőrségnél.

Fókusz 2016-12-22


szerző:
2016.12.22. 19:00
Heves vita a menekültkérdésről

A hétfő esti berlini terrortámadás után újra fellángolt a vita a menekültkérdésről Németországban. Angela Merkel politikai ellenfelei egyértelműen a kormány befogadó politikáját teszik felelőssé a történtekért, bár a nyomozás jelenlegi állása szerint a terroristától épp, hogy megtagadták a hatóságok a menekültstátuszt, és ki akarták toloncolni az országból. Ennek ellenére a kancellár népszerűségének sokat árthat a véres merénylet.

Elfogták a robbantásra készülő szírt

Saját honfitársa buktatta le azt a robbantásra készülő szír férfit, akit két napig üldöztek a rendőrök Németországban. A 22 éves Dzsaber al-Bakr a feltételezések szerint az egyik berlini repülőtéren akart terrorakciót végrehajtani. A titkosszolgálat jelzése alapján tartottak nála razziát.

14 terrorista járt Magyarországon

Összesen 14 terrorista járt Magyarországon a párizsi a merényletek előtt - derült ki a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén. A testület fideszes elnöke szerint a terroristák logisztikai bázisként használták Magyarországot. Az MSZP szerint a magyar hatóságok két későbbi terroristát is bent tarthattak volna, de elengedték őket.

 

Magyarok keveredtek terrorgyanúba

Erdélyi magyarok fegyvereket szállítanak terroristáknak – állította a Sky News brit hírcsatorna vasárnapi riportja. A román hatóságok le is tartóztattak két marosvásárhelyi férfit, akik a riportban maszkban fegyvercsempészként nyilatkoztak. Azóta kiderült, a jelenet hamis, megrendezett. A letartóztatottak azt állítják, a tévécsatorna becsapta őket, a Sky azonban kitart a riport valódisága mellett.

Elfogták az utolsó párizsi terroristát

Európa legkeresettebb terroristáját tartóztatták le Brüsszelben pénteken. Mohamed Abrini a novemberi párizsi terrortámadás utolsó szökésben lévő gyanúsítottja volt, a korábban elfogott Salah Abdeslam gyerekkori barátja. Rajta kívül további négy másik embert vettek őrizetbe, köztük azt a férfit is, aki a gyanú szerint részt vett a brüsszeli metrós robbantásban.

Újabb videók a brüsszeli terrorról

Harmincötre nőtt a brüsszeli terrortámadás áldozatainak száma, miután négy súlyos sérült a kórházban belehalt sebesüléseibe. A belga hatóságok ma nyilvánosságra hozták azokat a felvételeket, amelyeken az a terrorista látszik, aki nem robbantotta fel magát a reptéren, hanem elmenekült. Egy szemtanú pedig azt a brüsszeli rendőrségi akciót vette fel telefonjával, amikor egy gyanúsítottat egy kislány mellől lőttek ki mesterlövészek.

Magyarországon jártak a terroristák

Átutaztak Magyarországon tavaly a brüsszeli és a párizsi robbantók állítják a belga hatóságok. Salah Abdeslamot, és a bombák gyártóját még igazoltatták is, de hamis okmányokkal utaztak, így továbbengedték őket. A Demokratikus Koalíció szerint sokkal szorosabb együttműködésre kellene törekednie a kormánynak a külföldi titkosszolgálatokkal, így a TEK hatékonyabban működhetne. A kormány nem reagált a belga hatóságok információira.
 

Szabadúszó újságíró volt

Szabadúszó újságírónak is tartotta magát a brüsszeli reptér kalapos terroristája. Néhány évvel ezelőtt egy belgiumi menekültszállás elől jelentkezett be, és a riportja felkerült az internetre. Fejszal Cheffou nem robbantotta fel magát kedden, valószínűleg megijedt, és elmenekült. Két társával együtt állítólag tegnap fogták el, de ezt hivatalosan egyelőre senki nem erősítette meg.

TERRORISTA: Elfogták az első számú közellenséget

Salah Abdeslamot pénteken több társával együtt tartóztatták le a belga fővárosban egy heves lövöldözés után. A belgiumi születésű, francia állampolgárságú, 25 éves férfi volt a párizsi terrortámadások irányítója.

Női terroristák támadtak rendőrökre

Gépfegyverrel és kézigránáttal támadt két nő a török rohamrendőrség buszára Isztambulban.A biztonságiak heves tűzharc után egy közeli lakóházba szorították be őket, ahol aztán mindkettőjükkel végeztek. Az összecsapásban két rendőr is megsérült. A támadók egy szélsőbaloldali terrorszervezet tagjai voltak.

Őrületes humorbomba: egy vicces kedvű férfi öngyilkos merénylőnek öltözött

Egyesek szerint érzéketlen tréfa, ha egy forgalmas londoni metróban az ember öngyilkos merénylőt idéző szerelésben jelenik meg.

EZ az anyuka csecsemő gyermekével csatlakozott az ISIS-hez

Négy évvel korábban egy tengerparti nyaralásra indultak Törökországba, azonban Tareena Shakil valójában az ISIS-hez csatlakozott, sőt még gyermekét is magával vitte, hogy radikális terroristát neveljenek belőle. 

Itt vannak az első felvételek a legkeresettebb terroristáról

Salah Abdeslam-ot a november 13-i párizsi terrortámadások értelmi szerzőjének és irányítójának tartják, jelenleg ő Európa legkeresettebb embere. Az egyik francia tévécsatorna most képeket tett közzé, melyeket egy, a francia-belga határ közelében található benzinkút biztonsági kamerája rögzített a támadások másnapján

Megtalálták a menekülő terrorista búvóhelyét

Megtalálhatták a belga nyomozók a még mindig bujkáló párizsi terrorista rejtekhelyét.

Félelmet kelt a terrormegelőzés


szerző:
2015.12.19. 18:40
Félelmet kelt a terrormegelőzés

Kiből és miért lesz terrorista? A párizsi merényletek óta keresik a megoldást az európai országok rendőrségei, hogy miként lehet felvenni a harcot a láthatatlan, köztünk élő potenciális merénylőkkel. Egyre több országban indítanak kísérleti programokat, amelyek azt szeretnék megakadályozni, hogy a fiatalok szélsőségessé váljanak. Sokak szerint azonban ezek a próbálkozások ellentétes hatást érnek el.

Azonosították az utolsó támadót is

Három hét után a DNS-e alapján sikerült azonosítani a párizsi Bataclan színház harmadik támadóját. A 23 éves férfi, akárcsak két társa, felrobbantotta magát, miután 90 emberrel végeztek a koncertteremben. A fiatalember francia állampolgár, egy bankban dolgozott, de aztán Szíriába ment, az Iszlám Állam kiképzőtáborába. Onnan titokban tért vissza Franciaországba.

A kudarcok miatt válnak terroristává a fiatalok?

Több ezer család él szerte a világban, akinek azzal kell szembenézniük, hogy gyermekük Szíriába ment harcolni. Van, aki ennél is borzalmasabb híreket kap: a párizsi terroristák családtagjai még most is sokkos állapotban vannak, hiszen szeretteik ártatlan embereket mészároltak le.
 

Hogyan lesz valakiből hidegvérű gyilkos?

Több ezer család él szerte a világban, akinek azzal kell szembenézniük, hogy gyermekük Szíriába ment harcolni. Van, aki ennél is borzalmasabb híreket kap: a párizsi terroristák családtagjai még most is sokkos állapotban vannak, hiszen szeretteik ártatlan embereket mészároltak le.

A menekültek között jöhetett a főszervező

A párizsi merényletek kitervelésével gyanúsított férfi is a menekültekkel együtt érkezhetett vissza Európába – erről beszélt a francia belügyminiszter. A férfi ellen hiába volt nemzetközi elfogatóparancs, az európai hatóságok egészen addig nem tudták hogy újra Európában van, amíg a merényletek után három nappal egy nem európai titkosszolgálat nem szólt nekik. Orbán Viktor szerint ez is csak azt mutatja, hogy az európai vezetőknek nem szabadott volna ellenőrizetlenül beengedniük a menekülteket. Az Együtt viszont arra emlékeztet, hogy Magyarország is regisztráció nélkül szállította a menekültek tömegeit Ausztriába.

Újabb holttestet találtak a szétlőtt házban

Hangfelvétel és fotó is megjelent interneten arról a terrorista nőről, aki szerda hajnalban felrobbantotta magát a merényletsorozat kitervelőjének búvóhelyén, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek. Mint kiderült, a merénylők vezérének unokatestvére volt. Közben azt is közölték, hogy a házban, amit a rendőrök szétlőttek, egy harmadik holttestet is találtak. Egy támadó továbbra is szökésben van, őt Európa-szerte keresi a rendőrség. Mára meghalt a terrortámadások egyik sérültje, így a halálos áldozatok száma 130-ra emelkedett.

 

A humor megoldás lehet a történtek feldolgozására

Miközben az egész világ megdöbbenve figyeli a szörnyű eseményeket, az azt követő azonnali megtorlást és bosszút, egyre többen vágynak rá, hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba. Felfogni a történteket nem könnyű, annál könnyebb azokat félreérteni vagy félremagyarázni.

Az egyik merénylő testvére is gyertyát gyújtott

Gyertyát gyújtott az áldozatokért a terrortámadások egyik gyanusítottjának testvére Brüsszelben. A város főleg muzulmánok lakta negyedében, Molenbeekben több százan emlékeztek a Párizsban megölt emberekre. A merényletekkel kapcsolatba hozott terroristák közül négyen éltek ott. A lakosság arányaihoz viszonyítva Belgiumból származik a legtöbb terrorista az Európai országok közül.

Megölték a terrortámadás fő szervezőjét

Megölték a párizsi terrortámadások kitervelőjét - közölte délután a francia belügyminiszter. Abedelhamid Abaoud ott volt abban a házban, amelyet szerdán hajnalban rohamoztak meg a kommandósok. Ujjlenyomata alapján mára sikerült azonosítani. A francia belügyminiszter szerint Európának fel kell ébrednie és össze kell szednie magát. Bernard Cazneuve ezzel arra utalt, hogy a francia titkosszolgálatokat egyetlen európai partnere sem figyelmeztette arra, hogy Abaud visszatért Szíriából. Az erre vonatkozó információjukat nem Európából kapták. Közben francia kormányfő vegyi és biológiai támadás veszélyére figyelmeztetett.

Háborús drogot használhattak a merénylők

Drogot fogyaszthattak a párizsi merénylők. Gumicsövet, fecskendőt és tűket találtak a szállodai szobájukban. A szakértők a Captagonra gyanakodnak, hiszen a szert háborús drogként is ismerik. Ez a szer volt a tunéziai merénylő vérében is, aki még júniusban 39 turistát lőtt le. A Captagon nevű szer azért népszerű, mert növeli a reakcióidőt és elűzi az álmosságot.

Lőkösházán fogtak el két gyanús britet

Hírhedt, terroristákat támogató briteket fogtak el a rendőrök Lökösházán -  úgy tudjuk, egyikük egy iszlamista szónok, a másik pedig egy iszlamista szervezet vezetője. Mindketten megjárták már a börtönt a terrorizmus támogatása miatt és el sem hagyhatták volna engedély nélkül Nagy-Britanniát. A magyar rendőrök egy Romániába tartó vonatról szállították le őket, miután igazoltatáskor csak egy jogosítványt és egy Koránt mutattak fel.

Nem stimmelnek az egyik terrorista adatai

Eddig úgy tűnt, hogy a francia hatóságok tudják, ki robbantotta fel magát a francia-német focimeccs idején, a stadion közelében. Mostanra azonban kiderült, hogy egy Szerinában elfogott másik férfi útlevelében ugyanazok az adatok vannak, mint az övé, ráadásul a terrorista neve valószínűleg egy halott szír kormánykatonáé.

Menekültnek álcázva, Magyarországon utazhatott át az egyik párizsi terrorista

A stadion bejáratánál robbantotta fel magát, és egy hamis szír útlevelet használt. A nyomozás adatai alapján egyre világosabb, mennyire szervezett volt a terrortámadás, amelyről egyre több amatőr videó kerül elő. Például többen is megörökítették azt a pillanatot, amikor a rockkoncert félbeszakad a lövöldözés miatt. Ezeket a felvételeket is megmutatjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

Folytatódnak a késelések Izraelben

Folytatódnak a késelős támadások Jeruzsálemben, hiába vezényelt az izraeli kormány több száz katonát oda és záratott le egész városnegyedeket. Izrael terroristáknak, a palesztinok szabadságharcosoknak tartják a támadókat, akik gyakran teljesen hétköznapi életet éltek, mielőtt magányos merénylőkké váltak.

Zokogott az öngyilkos merénylő fiú, mielőtt felrobbantotta magát

Egy terrorista szervezet sokkoló videót közölt egy öngyilkos merénylő üzbég fiú utolsó perceiről. A fiú egy időre elveszti a kontrollt és sírni kezd, de végül nem gondolja meg magát.

Egyre nő az idegenellenesség, de mi áll a félelmeink mögött?

Félelem és idegenkedés: akad, aki terroristákat lát a menekültekben, sokan gazdasági bevándorlókat, mások inkább a halál elől menekülőket. Magyarországon folyamatosan nő az idegenellenesség, a legkevésbé éppen a tömegével érkező  arabokat látnánk szívesen. Mi áll a félelmeink mögött? Mennyire megalapozottak? Mit mond a kutató és mit a pszichológus?

Öngyilkos merénylő támadt egy mecsetre Szaúd-Arábiában

Egy öngyilkos merénylő megölt 17 embert egy Szaúd-Arábiai mecset mellett.

Nyaralós szelfi buktatta le az ISIS terroristát

A nyaralás az egyik legjobb szelfi téma. A török riviérán készített magárol képeket strandolás közben  Palaiasi Isde, az ismert ISIS terrorista.

Iszlám Állam: veszélyeztetik-e a terroristák Magyarországot?

Brutális kegyetlenkedések, hidegvérű kivégzések, halál, pusztítás és rettegés. Ez kíséri mindenhol az ISIS megjelenését.  Eddig úgy hittük, hogy ez tőlünk, Magyarországtól jó messze van. Tévedtünk. Nemrég az Iszlám Állam fekete lobogóit tűzték ki egy bosnyák faluban, ott ahová több tucat mudzsahed harcos költözött és ahol állítólag nemrég még titkos kiképzőtábor is működött. Mindez légvonalban mindössze 100 km-re a magyar határtól.

Kell-e tartanunk az Iszlám Államtól?

Maoca, így hívják azt a bosnyák falut, ahová a rendőrök is csak páncélos járművel mernek bemenni, ahol rengeteg fegyvert, robbanóanyagot és kézigránátot találtak, amelynek környékén terrorista kiképzőtábor üzemelt és ahol nemrég kitűzték az Iszlám Állam zászlóit. Mindez légvonalban mindössze 100 km-re a magyar határtól. Stábunk odalátogatott.

Riporterünk a bosnyák terroristák lakta faluban járt

Maoca, így hívják azt a bosnyák falut, ahová a rendőrök is csak páncélos járművel mernek bemenni, ahol rengeteg fegyvert, robbanóanyagot és kézigránátot találtak, amelynek környékén terrorista kiképzőtábor üzemelt és ahol nemrég kitűzték az Iszlám Állam zászlóit. Mindez légvonalban mindössze 100 km-re a magyar határtól. Stábunk odalátogatott. Jász Zoltán riportja.

TERRORFENYEGETÉS: A turisták mindenhol kerüljék a tömeget!

Szabó Gál András, közismertebb nevén Villám Géza szerint, nem lehet a világ minden részén teljes biztonságot teremteni, habár napjainkban minél nagyobb fokú felkészültségre törekednek az országok. Bombák súlytotta területeken mindenképpen kerüljük a piacokat, közérteket, forgalmas helyeket, ahol könnyedén célponttá válhatunk vagy ahol túlzottan kilógunk a tömegből. Fontos továbbá, hogy nyaralás előtt tájékozódjunk úticélunk biztonsági helyzetéről.

Újabb vezetőjét vesztette el az Iszlám Állam

A Delta Force nevű amerikai kommandó Obama elnök parancsára lecsapott Szíriában a terrorszervezet pénztárnokára. Ő intézte a feketepiaci olajeladásokat. A férfit agyonlőtték több emberével együtt, feleségét elfogták, és titkos helyen kihallgatják.

Támadás a rendőrség ellen Törökországban

Rendkívüli helyzet van Isztambulban. Hivatalos közlés szerint a rendfenntartók agyonlőttek egy öngyilkos merénylőt, aki egy másik terroristával meg akarta támadni a nagyváros rendőr-főkapitányságát. Két rendőr megsérült, amikor tűzharc robbant ki eközben.

Támadás két fronton a szélsőségesek ellen

Nagyszabású szárazföldi és légi hadművelet kezdődött a Boko Haram nigériai állásai ellen a szomszédos országokból. Az afrikai iszlám állam létrehozására törekvő terrorszervezet a hétvégén tett hűségesküt a Közel-Keleten ugyanerre törekvő Iszlám Államnak. Közben az iraki hadsereg már megközelítette a stratégiai fontosságú Tikrit városát. A terroristák pedig a civilizáció újabb és újabb kincseit rombolják le.

Terroristafeleség lehet a brit lányokból

Továbbra sem tudni semmit arról a három brit iskoláslányról, akik elszöktek otthonról, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Törökországon keresztül. Sokan a brit hatóságokat teszik felelőssé, hogy ez megtörténhetett, miközben London és Ankara is egymásra mutogat.

Elhitette a terrorista, hogy halott

Életfogytiglant kaphat az a 27 éves brit férfi, aki az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zsoldosaként harcolt, majd saját halálhírét keltve megpróbált hazatérni, de elkapták a rendőrök a szigetországban.

Magyar a világ egyik legkeresettebb terroristanője

Az itthon még ismeretlen, ám annál veszélyesebb magyar terroristákat mutatjuk be. Azokat a honfitársainkat, akik Franciaországtól a Közel-Keletig és Amerikától Kolumbiáig tartották, illetve tartják még mindig rettegésben az embereket.

16 éves terrorista lányt fogtak hazánkban

A TEK közleménye szerint október végén egy fiatalkorú holland állampolgár Magyarországon keresztül próbált Szíriába jutni, abból a célból, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Hogy miért akar egyre több fiatal lány egy terrorszervezethez csatlakozni és fegyveres harcot folytatni, kiderítjük.

Hősként ünneplik a terembiztost


szerző:
2014.10.24. 18:25
Hősként ünneplik a terembiztost

Hősként ünneplik Kanadában azt a férfit, aki lelőtte a parlamenti lövöldözőt. Nem egy rendőr, vagy biztonsági őr fékezte meg az ámokfutót, hanem a törvényhozás terembiztosa. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a támadó kapcsolatban állt volna az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, de azt már tudják a nyomozók, hogy Szíriába akart utazni.

Előzetes: Hősként ünneplik a terembiztost

Hősként ünneplik Kanadában azt a terembiztost, aki lelőtte a támadót. Eddig a hírek arról szóltak, hogy egy rendőr, vagy biztonsági őr fékezte meg az ámokfutót, aki a kanadai parlamentben lövöldözött még szerdán. Most kiderült, egy terembiztos volt. A hatóságok több biztonsági kamera felvételét is nyilvánosságra hozták a támadásról. Ezeket is láthatják 6-kor az RTL Híradóban.
 

Magyarországon alacsony a fenyegetettség

Amíg a brit miniszterelnök szerint az Iszlám Állam terroristái közvetlen veszélyt jelentenek a szigetország lakóra, a híradónk által megkérdezett szakértő úgy véli: Magyarországon nagyon alacsony a fenyegetettség szintje.
 

Fókusz 14-09-26


szerző:
2014.09.26. 18:00
Fókusz 14-09-26

Fókusz: Magyar terroristák? - Magyarok is vannak az iszlám állam fegyveresei között, állítja egy újságíró. Vajon kell-e félnünk tőlük? Légiveszély - Fördős Zé sziklák közé zuhant, de most a dzsungelbe készül, ahol megmutathatja túlélő képességét. Taroltak - Mi a közös az édesanyában, Danics Dóra barátnőjében és egy vietnami gimnazistában? Az X-faktor!

Obama: levadásszuk a terroristákat

Hadat üzent az amerikai elnök az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek. A 2001.szeptember 11-i terrortámadások 13. évfordulójának előestéjén, a Fehér Házból közvetített tévébeszédében közölte: egy nemzetközi koalíciót hoz létre, levadásszák a terroristákat, bárhol legyenek, és megsemmisítik az Iszlám Államot.

Valóságos rémálom a sztárral dolgozni

Kollégája beszámolója szerint Kiefer Sutherland nem könnyű eset.

Tucatnyian bilincsben a norvég ámokfutó miatt

Anders Breivik a robbantásos merénylethez egy lengyel cégtől vásárolt vegyi anyagokat.

Megölték Bin Laden legveszélyesebb követőjét

Az al-Kaida jemeni vezetője, Anvar al-Awlaki a nemzetközi terrorszervezet vezetői posztjára is esélyes volt.

Terroristának nézte a magyar férfit, ezért ölte meg

A pszichiáter szerint súlyos téveszméi vannak annak az amerikai katonának, aki 2009 tavaszán Irakban főbe lőtt egy magyar civilt.

Vaklárma volt a készültség a reptereken

A dallasi reptéren biztonsági riadót rendeltek el, két utasszállító pedig vadászgép kíséretet kapott szeptember 11-én.

Terrorcselekményt hiúsítottak meg Berlinben?

Feltételezések szerint készülő terrortámadást hiúsított meg a berlini rendőrség.

Terrortámadás Kínában


szerző:
2011.08.01. 08:53
Terrortámadás Kínában

Pakisztánban kiképzett vallási szélsőségesek állnak a Kashgar városban a hét végén elkövetett erőszakos akciók mögött.

Megszálltuk a rettegett terrorvezér házát

Abottabadról valószínűleg soha nem hallott volna a világ, mára mégis vastag betűs fejezet a történelemkönyvünk legutolsó lapján. Tíz év hajsza után ebben a városban számolt le az Egyesült Államok első számú közellenségével, Oszama bin Ladennel.

Bevettük a rettegett terrorvezér házát

Abottabadról valószínűleg soha nem hallott volna a világ, mára mégis vastag betűs fejezet a történelemkönyvünk legutolsó lapján. Tíz év hajsza után ebben a városban számolt le az Egyesült Államok első számú közellenségével, Oszama bin Ladennel.

Saját magát nézte a tévében a terroristavezér

A Pentagon öt videófelvételt mutatott be, amit az Oszama bin Laden búvóhelyéül szolgált pakisztáni házban foglalt le.

Robbantással riogatta a járókelőket

Egy terroristasejt tagja vagyok és robbantok- ezzel fenyegetőzött egy férfi pénteken Budapesten.

Fegyvertelen volt bin Laden, amikor lelőtték

A terrorista vezér feleségét nem lőtték le az akcióban. Nem igaz az a hír sem, hogy az al-Kaida vezetője élő pajzsként használta a nőt.

Hullámsírba temették a terroristavezért

Állítólag muzulmán szertartás szerint készítették elő, majd az egyik amerikai anyahajó fedélzetéről az Arab tengerbe eresztették.

Meghalt Oszama bin Laden


szerző:
2011.05.02. 19:41
Meghalt Oszama bin Laden

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke helyi idő szerint vasárnap késő este jelentette be a hírt. Ennek hallatán több ezer amerikai gyűlt össze és ünnepelt Washingtonban a Fehér Ház előtt és New Yorkban is tömegek vonultak az egykori Világkereskedelmi Központ helyére.

Amerika ujjongva fogadta bin Laden halálhírét

Ezrek vonultak utcára zászlókkal Washingtonban és New Yorkban, a himnuszt énekelve éltették Amerikát.

Pánikot okoztak a robbantások Ukrajnában

Csütörtök reggel egymás után két pokolgépes robbantás történt a kelet-ukrajnai Makejevkában.

Iszlám terroristákat fogtak el Dániában

A négy férfi a Mohamed-karikatúrákat megjelentető Jyllands-Posten újság szerkesztősége ellen tervezett merényletet.

Terroristákra sújt le a törvény

A hét elején őrizetbe vett 7 férfit azzal gyanúsítják, hogy merényletet terveztek Belgiumban.

Vírustól retteg az automatizált Nyugat

Brit sajtóértesülések szerint a feketepiacra került aza szupervírus, amely az iráni atomerőmű leállását is okozta.

Túszejtő akcióra készültek a Reichstagban?

A Spiegel magazint informátoruk értesítette, hogy szélsőséges iszlamisták túszejtő akcióra készülnek a Reichstag épületében.

Terrorfenyegetés a Reichstagnál


szerző:
2010.11.20. 19:52
Terrorfenyegetés a Reichstagnál

Túszejtéses támadást terveztek az iszlamisták a Reichstag ellen egy német lap értesülései szerint.

Elfogtak öt terroristagyanús férfit Párizsban

A Charles de Gaulle reptéren őrizetbe vettek öt feltételezett terroristát.

Nagyszabású terrorakciót akadályoztak meg

Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban készülő terrortámadást lepleztek le a nyugati országok titkosszolgálatai.

Kártérítés jár a pancser terroristának

Ezer euró jár a férfinak, aki évekkel ezelőtt súlyosan megsérült, amikor egy merényletre készülve felrobbant egy házi készítésű bomba a kezében.

14 év börtön Oszama bin Laden séfjének

A férfi egy titkos megegyezés miatt várhatóan ennél kevesebbet fog rácsok mögött tölteni.

Terrorista-fogás Indonéziában


szerző:
2010.06.24. 12:17
Terrorista leszármazottal állapotos egy brit nő

Egy 29 éves bristoli brit nő hordja a szíve alatt a terroristavezér, Oszama Bin Laden unokáját.

Két terroristajelöltet fogtak el Amerikában

Az elfogott férfiakat azzal vádolják, hogy külföldön élő amerikai állampolgárok elleni merényletekre szövetkeztek.

Megölték az al-Kaida egyik vezetőjét

Egy távirányítású amerikai katonai repülővel megölték Afganisztánban az al-Kaida harmadik számú vezetőjét - közölte az Egyesült Államok hétfőn.

Szabadon engedték a terrorista nőt

A lázadók segítéséért 15 évig raboskodó Berenson az USA-ba nem, csak limai otthonába térhet vissza.

Vádat emeltek a merénylő ellen


szerző:
2010.05.04. 20:44
Vádat emeltek a merénylő ellen

Vádat emeltek terrorizmus és tömegpusztításra alkalmas fegyver használata miatt egy pakisztáni származású amerikai állampolgár ellen.

Kikérdezhetik a mumbai merénylők segítőjét

Kihallgathatják azt a chicagói férfit, aki bevallotta, hogy segítséget nyújtott a 2008-as mumbai terrortámadásokhoz.

Videó a robbantó kiképzéséről

Lőgyakorlatok Dávid-csillagra, brit zászlóra, és egy ENSZ feliratra célozva.

Gyásznap Moszkvában


szerző:
2010.03.30. 10:59
Gyásznap Moszkvában

Az orosz elnök azt ígérte, megtalálják és elpusztítják a terrortámadás felelőseit.

Terroristáknak hitték a pihenő tűzoltókat

Hazatért az az 5 barcelonai tűzoltó, akiket tévesen meggyanúsítottak egy frnacia rendőr megölésével.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való