KERESÉS search-close

természet

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "természet"

Elkezdődött a tiszavirágzás

Fantasztikus a látvány, elkezdődött a tiszavirágzás a Bodrogon. Rovarok ezrei bújtak elő a folyóból, hogy rövid, néhány órás életük alatt párt találjanak, petét rakjanak, majd elpusztuljanak. A kérészek élete még ma is rejtély. A szakértők sem tudják biztosan, hogy mi indítja be tömeges rajzásukat.

Hol és hogyan él most az egykori szexideál, Bódi Sylvi?

Láthattuk már szőke hajjal, vadító bőrszerkóban, vagy éppen anyaszült meztelenül. Aztán eltelt néhány év, és eltűnt a nyilvánosság elől. Bódi Sylvi mostanában ritkán ad interjút, de a Fókusszal most kivételt tett.

Eljött az európai túlfogyasztás napja

Május 10-én van az európai túlfogyasztás napja, ezt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete számolta ki. Eszerint már most feléltünk a természet erőforrásaiból annyit, amennyit a Föld egy év alatt tud megújítani. A WWF szerint tudatosabb, kevésbé pazarló életmóddal enyhíteni lehetne a bolygónk megterhelését.

MEGDÖBBENTŐ: Azokat a természeti erőforrásokat éljük föl most, ami gyerekeinket és unkáinkat illetné

Majdnem 3 bolygóra lenne szükségünk ahhoz, hogy eltartsa az emberiséget, ha mindenki olyan pazarlóan élne a Földön, mint ahogy az Európai Unióban. Ezt a WWF, a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete számolta ki.

Tiltakoznak a jet-skik ellen a Balatonnál

Féltik a nyugalmat és a természetes környezetet – civilek és polgármesterek is tiltakoznak a jet-skik megjelenése ellen a Balatonnál. Egy magyar cég fejlesztette ki azt az elektromos kishajót, amiről a gyártó azt mondja, minden szempontból biztonságos. Ellenzői viszont veszélyesnek tartják és úgy gondolják, hogy nem kívánatos irányba vinné a turizmus fejlődését, ráadásul szerintük csak egy joghézagnak köszönhető, hogy egyáltalán lehet használni.

Mia és a fehér oroszlán - egy film arról, hogyan vigyázzunk a természet kincseire

A Mia és a fehér oroszlán című film csütörtökön kerül a hazai mozikba. A történetben Mia családjával együtt Londonból egy afrikai oroszlánfarmra költözik, ahol kicsit sem boldog. Egészen addig, míg meg nem születik Charlie, a fehér oroszlán. A film arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatalokat kicsit más szemléletben neveljük: legyenek fontosabbak számukra az állatok, mint az előző generációknak. A filmet három teljes éven át forgatták, így nem csak a vásznon alakult ki szoros kapcsolat a vadállatokkal.

Támadnak a madarak - például a visszapillantót

A költési időszak elején a madarak sokszor furcsán viselkednek: megtámadhatják a visszapillantó tükröt vagy órákig kopogtathatnak az ablakon... A saját tükörképüket ugyanis riválisnak nézik, ezért végkimerülésig képesek harcolni ellene. A Magyar Madártani Egyesület szerint egyszerű módszerekkel megóvhatjuk a madarakat és környezetünket is.

A Föld órája: egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez!

Minden korábbinál több ország vett részt a Föld órája nevű civil kezdeményezésben. Legalább 180 országban kapcsolták le 1 órára a városokban a jelképes épületek, építmények világítását. A Vadvédelmi Világalap által életre hívott akció lényege, hogy felhívják a figyelmet bolygónk megóvásának és a természetet tisztelő fenntartható fejlődésnek a fontosságára.

CSODÁS TERMÉSZET: összegyűjtöttük a leglátványosabb hazai jégzajlásokat

A jégzajlás szürreális festménynek tűnhet közelről, madártávlatból pedig varázslatos látványt nyújt. Összegyűjtöttük az elmúlt évek leglátványosabb felvételeit a csodálatos természeti jelenségről:

Pécsi mandulafa lett az Év Fája

A pécsi havihegyi mandulafa nyerte az Év Fája versenyt. Ezt idén kilencedszer szervezték meg azért, hogy felhívják a figyelmet a fák és a természet védelmére.

Ilyen gyönyörű őszi tájat még nem láttál

Ez a káprázatos drónfelvétel szeptember végén készült az Amerikai Egyesült Államokban, és nehéz elhinni, hogy nem valamiféle utómunkával színezték ki rajta a fák lombjait.

Rózsaszín tó! – de tényleg?

A Hillier tó Ausztrália délnyugati csücskében, egy elhagyatott szigeten található. Különleges színét természetes úton kapta. De hogy pontosan miért van rágógumira emlékeztető színe, azt a kutatók sem tudják biztosan..

Brie Larson búcsút mondott a nagyvárosnak

Az Oscar-díjas színésznő gondolt egyet, és a barátaival együtt kiruccant vidékre. Ne aggódjatok, természetesen képekkel is megörökítette a nyaralást...

Eljátszották, mit csinál a méh

Évi 46 milliárd forintot ér a Földön a beporzók által végzett munka. Mivel a méhek, lepkék nélkül elképzelhetetlen lenne az emberi élet, egy új jeles napot, a beporzók napját ünnepelték ma országszerte. A Természettudományi Múzeumban a gyerekek kipróbálhatták a méhek táncát, és rovarhotelt is készíthettek.

MINDEN MEGFAGYOTT: Jégszoborparkká változott a tópart

A szokatlan hideg az Egyesült Államokban is tart még. Chicagóban a Michigan-tó partját például különleges jégszoborparkká változtatta. Az amerikai metropoliszban mínusz 15 fokot mértek és a rendkívüli hideget heves havazás is kísérte. Chicagóban például három napig esett a hó megállás nélkül.

Fókusz 2017-11-30


szerző:
2017.11.30. 17:20

Survivor - 34. rész (2017-10-12)


szerző:
2017.10.12. 18:55

Survivor - 33. rész (2017-10-11)


szerző:
2017.10.11. 18:55

Survivor - 32. rész (2017-10-10)


szerző:
2017.10.10. 18:55

Survivor - 31. rész (2017-10-09)


szerző:
2017.10.09. 18:55
Fontos kérdés: mit tegyük, ha villámlik?

Évente 200 és 500 ezer közötti a villámlások száma Magyarországon. A jó hír az, hogy az esetek 15-20 százalékába csap be valahova, viszont azt is jó tudni, mit tegyünk, ha egy óriási viharban találjuk magunkat. Két évvel ezelőtt ennek járt utána a Fókusz stábja.

Hihetetlen: egy havi csapadék hullott le!

Három évvel ezelőtt, ezen a napon egy csodálatos felvételt láthattak a Fókusz nézői. Egy lélegzetelállítóan szép felhőképződményt filmeztek le Budapest felett, melyen jól látszott, milyen szépen formálódik. Később ebből alakult ki az a vihar, mely elmosott mindent.

LELEPLEZETT  TITKOS  ÉLET: Háromig tud számolni a vidra

Tudta, hogy háromig tud számolni a vidra? És azt, hogy pontosan emlékszik a kiszemelt zsákmányra, és addig keresi azt a jeges felszínen, míg meg nem találja? Simon György a velencei-tavi vidrák éjszakai életébe lesett be kamerájával, és elképesztő felvételt hozott össze a vidrák titkos életéről.

Károkat okoznak a vadludak

Hatalmas károkat okoznak a nálunk telelő vadludak - állítják a dél-balatoni gazdálkodók. Azt mondják, ezen a télen a megszokottnál is nagyobb a kár a búza és a repce földeken. A Madártani Egyesület ezt a tartós hideggel magyarázza, mert a befagyott Balaton partján nem találtak maguknak élelmet a ludak. Lúdkárra pedig nincs kártérítés.

Felméri Péter: „A medve nem pokémon”

Részlet a 18. évad 3. részéből:

Peti imád túrázni (nem), tudja, hogyan kell az erdőben túlélni (nem), és annak is a mestere, hogy mit kell kezdeni egy medvével, ha összefutunk eggyel a vadonban (NEM!).

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Hihetetlen természeti jelenség

Hihetetlen természeti jelenséget láttak egy szibériai folyóparti falucskában: a kis település lakóit több ezer óriási hógolyó lepte el. 18 km hosszan sorakoztak a parton a különböző méretű hólabdácskák. Volt közöttük teniszlabda méretű és 1 méter átmérőjű is. A helyieket és a szakértőket is ámulatba ejtette a jelenség. Mint kiderült a természet viccelte meg az ott lakókat. Addig pörgette a szél a kis jégdarabokat, amíg a rárakódó többi jégdarabocskáktól egyre nagyobbak és nagyobbak lettek. Pont úgy, mint egy hóember építésénél.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – Mi az a natúr kozmetikum?

Manapság fűre, fára rámondják, hogy az bizony természetes alapanyagú szépítkező szer. De vajon tényleg azok? Honnan tudhatjuk, hogy jó terméket választunk-e? Kinyomoztuk! Itt a válasz!

Százezren nézték meg a kínai hullámot

Brutális árhullám egy kínai folyó torkolatánál. Nem váratlan jelenségről van szó, évente egyszer előfordul. A látványosság nem veszélytelen, korábban sokan meghaltak már azok közül, akik látni akarták. Ezúttal százezren voltak kíváncsiak a ritka természeti jelenségre.

323 rénszarvast ölt meg a villám

Több mint 300 rénszarvas pusztult el egyszerre villámcsapás miatt Norvégiában. A katasztrófa pénteken történt, de csak vasárnapra tudták megközelíteni a fennsíkot, ahol egy 50 méter sugarú körön belül találták meg az elpusztult állatokat. A szakember szerint a jelenség nem ritka, Magyarországon is előfordult már hasonló, de ilyen mértékű pusztítást villám miatt még sehol nem tapasztaltak. Megrázó felvételek!

Britney Spears kirándulása


szerző:
2016.08.19. 18:00
Britney Spears kirándulása

A rohanó életmód mellett különösen fontos szerepet szán Britney Spears a feltőltődésnek, aki sokat kirándul a természetben, a túrákról pedig előszeretettel oszt meg képeket Instagram-oldalán.

MISZTIKUM: a gömbvillám után nyomoztunk

Ki ne hallott volna erről az égi jelenségről. Sőt, kiskorunkban riogattak azzal is, hogy vigyázzunk a gömbvillámmal, mert be tud jönni a csukott ablakon is. A legendák után indult a Fókusz stábja, hogy kinyomozza, mi is ez a jelenség.

Ilyet még nem láttunk! A buszban hömpölygött a víz!

Úgy tűnik, nincs olyan nyarunk, ami eső- és viharmentes lenne. Tavaly nyáron, pont egy évvel ezelőtt hatalmas özönvíz árasztotta fővárosunkat. Az elképesztő állapotokról készült videót az egyik járókelő küldte be a Híradó stábjának.

BRUTÁLIS FELVÉTEL: Szökőár Balatonkenesén

Pont egy évvel ezelőtt az egyik kedves nézőnk beküldött egy saját készítésű videót a híradó stábjának. A felvétel, mely mindenkit sokkolt, Balatonkenesén készült egy motoros találkozón. A képekből jól látszik, hogy a felbőszült víz betört a sátrak közé és mindent elmosott, amit csak lehetett. Döbbenetes felvételek következnek!

Eltűnhetnek a halak a tengerfenékről

A tengeri állatfajok tömeges kihalása várható már egy emberöltőn belül – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. Jelentésük szerint az óceánok állapota tragikus a szennyezések miatt. A rövidesen bekövetkező pusztulást azokhoz a történelem előtti fajkihalásokhoz hasonlítják, amikor az élőlények nagy része eltűnt a Földről.

ÖKOKATASZTRÓFA: Tömegesen halhatnak ki a tengeri állatok

Tömegesen halhatnak ki a tengeri állatok, akár már a mi életünkben is – ezt állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. Egy kis tengeralattjárón merültek le Bermuda közelében a tengerfenékre és azt látták, a korallok szinte teljesen elpusztultak a szennyezés és a víz felmelegedése miatt. Ha ezek az élőhelyek elpusztulnak, akkor az itt élő többi állatra, majd a belőlük táplálkozó szárazföldi fajokra is éhhalál vár. A kutatók szerint hamarosan olyan mértékű fajpusztulás jöhet, mint korábbi földtörténeti korokban, amikor az élőlények nagy rész e kipusztult.

ArtPlacc: Design fesztivál Tihanyban

Furcsa alakú gipszformákba ültetett kaktuszokat és hajókötélből font nyakláncokat is kiállítottak idén a tihanyi ArtPlaccon. A kortárs művészeti és design fesztiválon több száz alkotó művét lehetett megnézni, a központi téma a természet volt. A főszervező azt mondta, ha a művészek újra felfedezik a Balatont, sokat tudnak hozzátenni a régió fejlesztéséhez. A négynapos fesztivált bulival zárják este.

Apró, hétköznapi csodák, amelyek mellett nem érdemes elmenni

Nézőink fotóinak köszönhetően mi is gyönyörködhetünk a természet szépségében. Olyan képek következnek, amelyek miatt érdemes egy kicsit megállni, és csodálni azt, ami mellett nap, mint nap elrohanunk.

Legálisan ölelkezett Attila


szerző:
2016.05.05. 19:55
Legálisan ölelkezett Attila

Ezúttal nem kell aggódnia párja reakciói miatt, ugyyanis csak egy jó tanácsot fogadott meg a játékos. A nyugtató ölelés nagyon jól esett neki - még az is lehet, hogy erőt merített belőle a hétvégi Párbajhoz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való