KERESÉS search-close

tarlós istván

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tarlós istván"

Olimpia: ki kit értett félre?

Nem mi találtuk ki az olimpiát, és nem fogom eltűrni, hogy a fővárossal vitessék el a balhét - ezt mondta Tarlós István a Hír Tv-nek. A főpolgármester arcátlanságnak nevezte a Fidesz frakcióvezetőjének nyilatkozatát, amely szerint a pályázat Budapest ügye. Kósa Lajos pénteken beszélt erről, miután több mint negyedmillió aláírás gyűlt össze a népszavazáshoz. Hétfőn már azt közölte, senki sem akarja a fővárost magára hagyni. A miniszterelnök a Parlament folyosóján azt mondta, az olimpia nemzeti ügy, amelyből párt ügy lett.

Tarlós elnézést kért


szerző:
2017.02.03. 18:26
Tarlós elnézést kért

A budapestiek napokig tartó csúszkálása után a főpolgármesternek is feltűnt, hogy jegesek a járdák és megállók, elnézést is kért érte pénteki sajtótájékoztatóján. Tarlós István azt mondta, személyesen utasította a közterület-fenntartó és a BKV vezetőjét, hogy takarítsanak Budapesten. Csak a jeges megállók miatt 100 panasz érkezett az utóbbi napokban a Budapesti Közlekedési Központhoz. 

Segítene a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem készen áll arra, hogy a segítse a tömegközlekedést, ha le kell állítani a 3-as metrót. Ezt mondta Lázár János miniszter azután, hogy Tarlós István főpolgármester trágár szóval beszélt a felújítás csúszásáról. A késés oka, hogy újabb közbeszerzéseket kell kiírni, mert az előzőek a vártnál jóval drágábbak voltak. A munkát novemberben kellett volna elkezdeni, de legkorábban jövő júniusban indulhat.

Elmarad a metrómegállók felújítása?

Felújított metró kocsik, felújított alagutak, csak az állomások maradnak olyanok, mint most. A Magyar Nemzet információi szerint így spórolna a főváros a 3-as metró felújításának költségein. A hírt Tarlós István főpolgármester nem kommentálta, az ellenzék felháborítónak tartja az ötletet.

Tarlós: Lázár hülyeségeket beszél

Lázár János nettó hülyeséget beszél, ezt mondta Tarlós István főpolgármester azután, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a főváros nem írta ki a 3-as metró felújításának közbeszerzéseit és ezért jövő nyár előtt nem kezdődik el a munka. A főpolgármester a miniszterelnöktől kér találkozót a 3-as metró miatt, az LMP mutyizással vádolja a kormányt.

Tarlós: a kormánynál a labda

Nem rajtunk múlik, így reagált Tarlós István főpolgármester Híradónknak adott interjújában arra, hogy csütörtökön Lázár János bejelentette, csúszik a 3-as metró felújítása. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a fővárosnak közbeszerzési eljárást kellene kiírnia, Tarlós István szerint viszont a kormánynak kellene összeszednie magát. Az MSZP és DK attól tart, hogy a vita elhúzódása miatt egyre nő a baleset kockázata az elavult metróban.

GVH: Jogsértő, ha csak egy cég marad

Sérti a versenyjogot, hogy a főváros egyetlen céget hagyna meg a városnéző buszok piacán jövőre – véli a Gazdasági és Versenyhivatal. Erről levelet is írtak Tarlós István főpolgármesternek, amiben közölték: ha monopolhelyzetbe hoznak egy céget, a hivatal megsemmisíti a szerződést. Tarlós István azt állítja, nem kapta meg a levelet. A DK szerint viszont nem véletlenül nem vesz tudomást a figyelmezetésről a főváros.

Nem lesz uniós pénz a metrófelújításra?

Nem fogadna Lázár János arra, hogy az Unió támogatást ad a 3-as metró felújítására. Így reagált a miniszter a Népszabadság értesülésére, miszerint támogatás helyett hitelből kell fizetni a 139 milliárdos felújítást. A fővárosi önkormányzat a metró kocsik 69 milliárd forintos felújítására már vett fel kölcsönt. A városháza egyelőre hallgat, az szocialisták Orbán Viktor és Tarlós István kudarcáról beszélnek.

A főváros kidolgozta a dugódíj részleteit

A kormány nem támogatja a dugódíjat, ezért nem is kezdeményezi a bevezetéséhez szükséges törvény módosítását. Ezt válaszolta a kormány az RTL Híradó kérdésére, azt azonban nem mondták meg, hogy miből fizetik ki a dugódíj elmaradásáért járó uniós bírságot. A díjat azért kellene bevezetni, mert a főváros korábbi vezetése úgy egyezett meg az unióval, hogy a négyes metró támogatásáért cserébe bevezetik a dugódíjat.

Gyorsan kellene egyeztetni a buszokról

Egyeztetni akar a főpolgármester arról, miért tiltotta meg a kormány, hogy a BKV buszokat vásároljon a 3-as metró felújítása miatt. A kormány új magyar buszstratégiáról beszél, de Tarlós István szerint ebből csak évek múlva lesz valami, a buszok meg már ősszel kellenek. Az MSZP szerint a kormány az egész metrófelújítást veszélyezteti azzal, hogy akadályozza buszok vásárlását.

Tarlós: fejezzék be a hisztériakeltést

Tarlós István főpolgármester szerint Fischer Iván karnagy, a Fesztiválzenekar zenei igazgatója kezdi elveszteni önkontrollját. Ha pedig nem fejezi be – szavai szerint - a hisztériakeltést, átgondolják a fővárosi önkormányzat által nyújtott támogatást. Egy nappal korábban a zenekar közleményt adott ki arról, hogy a nekik nyújtott támogatás összege messze elmarad a hasonló színvonalú együttesektől.

Biciklisek lepték el a belvárost

Nagy volt a tiltakozás, tízezrek vettek részt a kerékpáros felvonuláson Budapesten. Már meghirdették az akciót, amikor kiderült, hogy Tarlós István főpolgármester korlátozná a kerékpárosok közlekedését. Olaj volt a tűzre az elképzelés, majd 4 órára a bringások elfoglalták Budapest belvárosát.

Még tanulják az új csomópont használatát

Átadták a kétszintes csomópontot az M1-es és M7-es autópálya közös bevezető szakaszán – Tarlós István főpolgármester szerint a csomópont egyik célja az, hogy a 4-es metró könnyebben elérhető legyen. Épült P+R parkoló, gyalogos aluljáró, és több busz végállomása is átkerült oda. Stábunk tesztelte az új csomópontot.

Tarlós: ez a radikális bicajosok terrorja

A kerékpárosok radikális kisebbségének gátlástalan terrorjáról beszélt Tarlós István, amiben az őt ért kritikákra reagált. A főpolgármestert a bringás érdekvédelmi szervezetek azért támadják, mert kiszivárgott egy utasítása, amivel korlátozná a bicikliseket az egyirányú utcákban és a buszsávokban. A nyilvánosságra került dokumentum szerint kevesebb helyen lehet majd kerékpározni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való