KERESÉS search-close

tandíj

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tandíj"

2020-tól teljesen fizetős lesz a Corvinus, de a tandíj visszajár a jótanulóknak

Csak fizetős helyre lehet jelentkezni 2020-tól a Corvinusra, de a tandíj visszajár, ha jól teljesít a hallgató. Az átszervezésről tegnap tartott háttérbeszélgetést az Egyetem kancellárja - a részletekről az Index írt először. Az általunk megkérdezett oktatáskutató szerint ez elrettenti a hátrányos helyzetű, de tehetséges diákokat.

A tüntetők nem akarnak tandíjat

Az LMP becsapja a diákokat, ezután is lesz ingyenes felsőoktatás, így reagált az Innovációs és Technológiai minisztérium a tegnapi tandíjellenes demonstrációra. A tüntetést az LMP ifjúsági szervezete hirdette meg, miután Palkovics László miniszter néhány hete a teljes felsőoktatás átalakításáról beszélt. A demonstrálók szerint emiatt a fiataloknak nincs már jövőképük Magyarországon.

Elitképzés: keveseknek sokért?

A budapesti Corvinus egyetem egyszercsak a Magyar Tudományos Akadémiát rágcsáló, folyamatosan növekvő hatáskörű Innovációs-  és Technológiai Minisztérium felügyelete alá került. Majd bejelentették, hogy ez az egyetem lesz a világranglistákon gyengélkedő és egyre lejjebb csúszó magyar felsőoktatási intézmények zászlós hajója, elitképző, meglehet milliós tandíjakkal és rengeteg külföldi hallgatóval.

Felsőoktatás: vita a tervekről

A diákok szerint már így is megfizethetetlenek a tandíjak és kevés az államilag támogatott hely. Az MSZP szerint pedig szabályosan veszélyes, ha a kormány minden felsőoktatási intézményben be akarja vezetni a Corvinus új működési modelljét.

Csökkentenék a tananyagot


szerző:
2018.04.02. 18:50
Csökkentenék a tananyagot

Negyedével csökkentené a tananyagot és eltörölné a tandíj adósságokat az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely erről a Facebook oldalán írt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára korábban azt mondta, a diákok terhelése már most is csökkenthető, hiszen az iskolák 20 százalékban eltérhetnek a kerettantervtől.

 

Testüket árulják, hogy fussa az egyetemre

Egyre több brit egyetemista kínálja fel magát, hogy tanulmányait fizetni tudja. Már ismerkedős oldaluk is van, ahol hivatalos elnevezéssel támogatókat keresnek. Egy lány beismerte: a szex része dolognak. A weblap üzemeltetője szerint pár év alatt több mint tízszeresére nőtt a kitartót kereső diákok száma.

A tandíj felét kell visszafizetniük

A tandíj felét vissza kell fizetniük azoknak a hallgatóknak, akik nem szereznek időben nyelvvizsgát. A képzési idő másfélszerese alatt kell teljesíteniük. Ha nem sikerül, csak abban az esetben kérhetik az időpont felfüggesztését, ha éppen nyelviskolába járnak vagy külföldön tanulnak.

Fókusz Plusz 14-08-30


szerző:
2014.08.30. 19:30
Fókusz Plusz 14-08-30

Fókusz Plusz: Fejedelmi lakoma - Új főzőshow, sztárdömping, Dr Tóth és megannyi tehetség. Megmutatjuk mit főzött ki őszre az RTL Klub. Becsengettek! - Van ahol havi 400 ezer a tandíj, máshol csak hatan járnak suliba. Az ország legkülönlegesebb iskoláiban jártunk.

Fókusz 14-03-27


szerző:
2014.03.27. 18:30
Fókusz 14-03-27

Fókusz: Botrányos átverés - A saját férje lopta meg az asszonyt, azt hazudta ő fizeti a csekkeket, még a nászutat is elcsalta. Tandíjat szexért? - Fiatalok, akik a tanulmányaikat fedezik a szexmunkával, lelepleztük a szolgáltatót. Túl minden határon? - Nincs elég fellépésük, Dopeman és öccse elhagyja az országot. A repper pincérkedni fog, ha nem talál más munkát.

Hogyan lehet egyetemistaként spórolni?

Már nem gyerekek, de még nem teljesen felnőttek: egyetemisták. Magyarországon 380 ezren vannak. Egy felmérés szerint egy ötödüknek havi 20 ezer forintból kell megélnie.

Eddig nem politizáltak, most beleálltak a küzdelembe

A diáktüntetések arcai. Eddig nem érdekelte őket a politika. Most mi változott?

Házon kívül 12-12-19


szerző:
2012.12.19. 23:10
Házon kívül 12-12-19

Házon kívül: Rezsicsökkentés - Meglesz-e a beígért 10 százalék januártól? Dühös diákok - Szembementek a kormánnyal és nem akarnak megállni. Az adomány útja - Hogy jut el a csomagunk a rászorulókhoz?

Dühös diákok, szemtelen válaszok a kormánynak

Fiatalok, akik fellázadtak a változtatások ellen, és nem fogadják el a magyarázatot.

A tüntetések napja volt a csütörtök is

Több nagyvárosban is folytatódtak csütörtökön a felsőoktatás átalakítása elleni demonstrációk, a tiltakozáshoz középiskolások is csatlakoztak.

XXI. század 12-11-27


szerző:
2012.11.28. 00:05
XXI. század 12-11-27

XXI. század: 1989-ben, hónapokkal a rendszerváltás előtt nagyra tartották a jogászokat. Sokan úgy gondolták, hogy nekik volt a legtöbb közük a rendszerváltás sikeréhez, a békés átmenethez. Békéssy Olga filmje – a szocializmus kezdetéről, amikor a szegények a központi akaratnak megfelelően is már ingyen tanulhattak, nem kellett tandíjat fizetniük. A tömeget a tanulás és a kultúra öntudatra ébresztette, és a diktatúra ellen fordult.

Radikálisan csökkentenék a keretszámokat

Több szakon is megszűnne az államilag támogatott képzés - az oktatási államtitkárság kiszivárgott tervei szerint.

„Pokorni Zoltán fejezze be az aknamunkát”

Pokorni Zoltán már többször bírálta a felsőoktatási koncepciót.

Felélesztik Magyar Bálint tandíj-tervét?

Utólagos tandíjfizetés is szerepel a kormány lehetséges tervei között.

Megtámadták Károly herceget és feleségét

Megtámadták a Károly walesi herceget és feleségét szállító kocsit a tüntető diákok Londonban.

Letartóztatások a tüntetés után

Az egyetemisták amiatt tiltakoztak, hogy a brit megszorítások nyomán a tandíjakat megtripláznák.

Jól jövedelmez a külföldiek oktatása

Az Új Széchenyi Terv keretében megpályázott pénzből még több külföldit vennének fel az orvosi egyetemek.

Kiakadtak a britek a tandíjemelés miatt

Több tízezer diák és tanár tüntetett a tandíjak emelése ellen Nagy-Britanniában. A Konzervatív Párt székházánál összecsapások törtek ki.

Fogorvosi diploma 13 millióért


szerző:
2010.08.03. 08:42
Fogorvosi diploma 13 millióért

Akinek kellően vastag a pénztárcája, pótfelvételin még a slágerszakokra is bekerülhet.

Eladta szüzességét, hogy tanulhasson

Egy szülőket tömörítő egyesület "rettenetesen szomorúnak" nevezte, hogy egy nőnek a testét kell eladnia, hogy fedezni tudja a tandíját.

Nő a tandíj a zeneiskolákban


szerző:
2009.09.27. 18:14
Nő a tandíj a zeneiskolákban

Az egyik pécsi zeneiskolában a jelenlegi 7 ezer helyett 21 ezer forint lenne a térítési díj.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való