KERESÉS search-close

tanítás

54 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tanítás"

Kíváncsi vagy Varga Iza egy napjára? Megmutatjuk!

Egy pörgős napot töltöttünk a Barátok közt sztárjával. Gondolta volna, hogy Varga Iza üzletembereket tanít mások előtt beszélni? És ez csak egy, amit a kétgyermekes anyuka művel. Varga Iza szédítő tempót diktál: forgatás, edzés, tanítás, de hogyan bírja? Megmutatjuk.
Iza a fotózásról és edzéséről még több részletet elárul, ha ide kattint.

Megyeri Csilla a foglalkozásával sokkolta a sztárokat

Csilla rendszeresen oktatja a fiatalságot az influencerkedés rejtelmeire, amit Ábel Anita nem tudott szó nélkül hagyni.

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Ezt látnod kell! VV Zsuzsu a tükör előtt tanul bokszolni!

Hunor megmutatta Zsuzsunak az ökölvívás alapjait. Nézd meg, hogyan gyakorolt a Kiválasztott a tükör előtt állva!

Gregnek meggyűlt a baja a számológéppel!

Egyszerűen sziporkáztak a villalakók az első tanítási napon...

Tucatnyi helyen csúszik a tanítás

Nem lettek kész nyáron az iskolafelújításokkal, Híradónk kérdésére a minisztérium elmondta, országszerte 12 általános iskolában kellett elhalasztani a tanévnyitót, mert a felújítási munkákat nem tudták befejezni.

Elképzelni sem tudod, Dani hogyan bizonyította tanári képességeit!

Daninak hirtelen lehetősége támadt bizonyítania tanárként. Este színt vallott Lilinek, és bevallotta, hogy mennyire fél az apaként rá váró felelősségtől. Végül, újdonsült családja iránti felelősségből felbátorodott, és úgy döntött, igenis tanár lesz.

Joe: „Ez a döntés egy korszak végét jelenti…”

Lali megpróbálta lebeszélni Joe-t al albérlet eladásáról. Márknak állást ajánlottak a fodrászatban. Dani bizonyíthatott tanárként.

Szabados Ági egyetemistáknak mesélt a híradózásról

Szabados Ági nem csak a tévé képernyőjén gyakorolja szakmáját, hanem tanítja is. Időről-időre előadásokat tart érdeklődő egyetemistáknak - legutóbb a Corvinus Egyetem kommunikáció szakán mesélt híradózásról, tévézésről.

Tóth Eduárd megtanít az életre!

Részlet a 21. évad első részéből:

Mitől jó a házasság? Mik a tejfakasztó buli veszélyei? Mi az a„rántott segg”? Edu választ adott minden kérdésre!

A teljes adást itt tudod megnézni!

Be kell tiltani a mobilozást az iskolában?

Kosárban, kulcsra zárt szerkényben őrzi a portás a telefonokat a tanítási idő végéig: ez lesz a rendszer jövő hét hétfőtől a hatvani Kodály Zoltán Általános Iskolában. Jó megoldás ez? Turcsik Viktor, a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója válaszol!

Anger Zsolt olvasni tanítja a celebeket?

A színésznél elszakadt a cérna, mikor a focistának egyszerűen nem sikerült "jól" felolvasnia a tábor számára érkezett levelet. Kiderült, az olvasással nem csak Petinek vannak problémái.

Boldogságra nevelnek ebben az iskolában...

Matematika, ének, hittan, testnevelés, boldogságóra: ilyen egy teljesen hétköznapi órarend az ország egyik legkülönlegesebb iskolájában, a győri Radó Tibor Általános Iskolában, ahol a diákok az alaptantárgyak mellett valami nagyon fontosat tanulnak: a boldogságot.

Fókusz 2017-09-01


szerző:
2017.09.01. 17:20
Pedagógus-végzettség nélkül is lehetne tanítani bizonyos tantárgyakat

Pedagógus-végzettség nélkül is lehetne tanítani bizonyos tantárgyakat egy új törvénymódosítási javaslat szerint - ezt a Civil Közoktatási Platform vette észre. A szervezetnél azt mondják, a kormány ezzel beismeri, hogy nem tudja kezelni az országos pedagógushiányt. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az enyhítést éppen a tanárok javaslatára dolgozták ki, és nem a fő tantárgyakra vonatkozna.

 

KUTYATRÜKKÖK: Jutifalatért bármit!

Ha egyszer arra adjuk a fejünket, hogy egy kiskutyával bővítjük a „falkánkat”, ne felejtsük el – nincs jó, vagy rossz kutya, de a nevelésük során a következetesség, a türelem és a megfelelő dominancia kialakítása a legfontosabb. Ha erre mind figyelünk, kiegyensúlyozott életet biztosíthatunk, mind a magunk, mind a kutyusunk számára.

De kik azok a mormonok?


szerző:
2017.02.07. 19:20
De kik azok a mormonok?

Alkoholt, kávét, zöld teát nem isznak, nem cigiznek, havonta egyszer huszonnégy órás böjtöt tartanak. Fizetésük tíz százalékát egyházuknak adják. Mindenük a család, gyakran négy öt gyereket nevelnek. Ryan Gossling és Christina Aguilera is ilyen családban nőtt fel. Magyarországon ötezren vallják magukat mormonnak.

Simon segíteni akar Pepén

Simon megkezdi a munkáját egy szociális foglalkoztatóban. A fiatalok és hajléktalanok nem könnyítik meg a dolgát. Főleg egy agresszív punk, Pepe, aki a legproblémásabb eset az egész intézményben.

Ozzy Osbourne felesége is konyhai segítségre szorult

Az énekes videóüzenetben könyörgött Gordonnak, hogy tanítsa meg a kedvenc ételét a feleségének, mert már nem bírja elviselni, hogy állandóan rendelik az ételt. A szakácsot sem kellett kétszer kérni!

Nem tudsz főzni? A tészta talán még neked is menni fog

Vannak édesanyák, akik nem mozognak túl otthonosan a konyhában, azonban még ők is sikerélményre vágynak. Gordon ezért úgy döntött, egy egyszerű, mégis nagyon finom tészta vacsorát mutat meg újdonsült tanítványának.

Amikor egy rögbijátékos felesége nem tud főzni...

... akkor jön Ramsay, hogy mentse, ami még menthető. Egy-két egyszerű, ámde ötletes recepttel még a legbénább háziasszonyok is elboldogulhatnak.

A háziasszonyokat meg kell menteni!

Mármint attól, hogy felkészületlenül álljanak a konyhában. Gordon szívére vette a manapság egyre jobban terjedő problémát: a nők nem tudnak főzni. Pont ezért találta ki, hogy ellátogat egy-két hölgyhöz és megtanít nekik pár egyszerű, de annál finomabb és háziasabb receptet.

Eltörlik a földrajz órákat?


szerző:
2016.04.24. 23:00
Eltörlik a földrajz órákat?

A Magyar Földrajzi Társaság kiáltványt fogalmazott meg, majd aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy ne szűnjön meg a földrajzoktatás a szakgimnáziumokban. Nem mindegy, hogy röghegység vagy lánchegység?

Miért pont ő lett a Messiás?

A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.

Konténerben tanulnak az iskolában

Konténerben tanulnak majd a gyerekek az egyik pécsi általános iskolában, mert nincs elég tanterem. A Dunántúli Napló szerint az elmúlt hónapokban volt, hogy a folyosón tartottak órákat az iskolában. Ezt kérdésünkre cáfolta az intézmény igazgatója. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint várható volt, hogy egyes iskolák túlzsúfoltak lesznek Pécsen. Az elmúlt években ugyanis legalább tíz iskolát zártak be a városban, így sokkal nagyobb körzetek jöttek létre.

OECD: Egyre kevesebb pénz megy az oktatásra

Egyre kevesebbet költ Magyarország az oktatásra- ez derül ki az OECD, vagyis a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb tanulmányából. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ráadásul a gyerekeken spórolnak, mert az egy tanulóra fordított összeg is csak a fele az OECD átlagnak.

Ingázniuk kell a diákoknak a TF-en

Csak így tud minden órát megtartani a Testnevelési Egyetem, miután csütörtök hajnalban leégett az atlétikai csarnokuk. Hétfőn már újraindult a tanítás, az Általános Vállalkozási Főiskolán és a közeli sportcsarnokban is tartanak kihelyezett órákat. Így viszont sietniük kell, hogy mindenhova odaérjenek. A rektor azt mondta, ha kell, az órákból csípnek le, vagy utaztatni fogják a diákokat, hogy ne késsenek.

Zimbardo: a szociálpszichológia rocksztárja!

Népszerű, mint egy rocksztár, pedig nem énekel, hanem könyveket ír, Amerika vezető egyetemein tanít, szenvedélyesen kutatja az emberi természetet. Új könyvében korunk kiégett és céltalan férfiairól ír. Philip Zimbardo szicíliai bevándorlók gyerekeként született Amerikában. Most 82 éves, ma is aktív, és ő a legismertebb szociálpszichológus a világon.

Befellegzett a kézírásnak?


szerző:
2015.09.11. 17:20
Befellegzett a kézírásnak?

Bár sokak szerint idejétmúlt, és sokaknál olvashatatlan, amerikai kutatók bebizonyították, hogy azok, akik kézzel jegyzetelnek az órán, sokkal jobban teljesítenek utána a vizsgán, mint azok, akik géppel írnak.

Lehetséges, hogy unokáink már nem fognak megtanulni kézzel írni?

Futótűzként terjedt a hír, hogy Amerika után már Európában is - elsőként Finnországban - befejezik a folyóírás oktatást. Ezért egy kis tesztre hívtuk az Éjjel Nappal Budapest szereplőit. Kíváncsiak voltunk vajon Gábor és Joe el tudják e olvasni egymás körmölését.

Jézus Afrikában született?


szerző:
2015.01.22. 22:58
Jézus Afrikában született?

Laci és Fanni keresgélik a térképen a Megváltó születésének a helyét, ám nemhogy a várost nem tudják megtippelni, de még az országot se.

Fanni 10 év múlva: Megcsináltattam a mellem, amit a pasim imád nyalni!

Az édibédi nemcsak a vágyait mondhatta el, hanem meg is világosodott: egy írónő veszett el benne, csak kicsit rá kell feküdnie, hogy kiteljesedjen.

Fókusz 14-11-12


szerző:
2014.11.12. 18:00
Fókusz 14-11-12

Fókusz: A kísértés bevisz - Indul a ValóVilág legújabb szériája, nálunk láthatják először az új villát. Ki lesz a királynő? - Éva és Aleska mindent megtesz a győzelemért, Andi viszont nem. A nevető harmadik nyer? Nem adja fel! - Ricsi bácsit elvittük volt iskolájába, azt mondja, befejezi a tanulmányait. Mi lesz az énekléssel?

 ÉLET A HALÁL UTÁN: „A halál is része a körforgásnak”

Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára szerint náluk tanórákon lehet felkészülni a halálra. A halál ténye biztos, az időpontja bizonytalan. Sokan azért félnek a haláltól, mert a kultúránkban nincs benne a halálra való felkészítés.

A kényszernyugdíjazás csapdájában

Még dolgoznának, de menniük kell. Tanárok, egészségügyi dolgozók. Ki fog tanítani és ki fog gyógyítani?

Reflektor 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 23:35
Reflektor 12-11-07

Reflektor: Máté Krisztina alig látja a férjét. A kétgyermekes anyuka élete az utóbbi időben teljesen megváltozott, amióta ugyanis a Forró nyomon című műsort vezeti, alig éri utol magát. L.L. Junior gyermeke januárban születik!

Fókusz 12-05-31


szerző:
2012.05.31. 20:50
Fókusz 12-05-31

Fókusz: Az év sztárlagzija - Balogh Edina a valóságban is férjhez ment. Egész nap a nyomában voltunk! Pálinkás fogadtatás - Juhász Marcit hatalmas tivornya fogadta hazatérésekor. Egykori iskolájában leállt a tanítás. Szembesítés - A Csillag Születik döntősei a Fókusztól vették át a sztárok személyre szóló üzenetét. Keresztes Ildikó videóban nyugtatja Jennifert.

A kiscsillag is vacogva tanul


szerző:
2011.10.18. 11:45
A kiscsillag is vacogva tanul

Több gyerek is megbetegedett már a fűtés nélküli iskolákban, ezt mondta Híradónknak az egyik diák, Krizbai Teca.

Jöhet a diplomásadó


szerző:
2011.09.09. 19:12
Jöhet a diplomásadó

Az általános iskolákat, a szakközépiskolákat és a gimnáziumokat az állam tartja fenn és szervezi a jövőben.

Az állam pénzelné a tanárokat


szerző:
2011.08.25. 17:25
Az állam pénzelné a tanárokat

Csak a tanárok bérét fizetné az állam, a rezsit és az iskola épületének egyéb költségeit továbbra is az önkormányzatok fizetnék.

Verekedés akasztotta meg a tanítást

Berontott az órára és megvert egy diákot egy másik tanuló anyja és nővére egy békéscsabai iskolában.

Rekordkísérlet a tanítókért


szerző:
2011.04.02. 17:47
Rekordkísérlet a tanítókért

A Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Főiskolai Karának diákjai 3 napig tanítanak folyamatosan Sárospatakon.

Vandál betörők miatt nincs tanítás

A székesfehérvári gimnáziumban amit lehetett, elvittek vagy összetörtek, megrongáltak a bűnözők.

Fókusz 11-02-02


szerző:
2011.02.02. 20:45
Fókusz 11-02-02

Fókusz: Mi a véleményük a luxusbörtönben tanító tanároknak a villalakókról? Ott voltunk a tanári értekezleten, ahol Olivér, Alekosz vagy Béci furcsa húzásai is szóba kerültek. Az is kiderült, hogy ki szerezte a legnagyobb meglepetést! Mi köze a franciasalátának, -krémesnek, -kulcsnak, -ágynak a franciákhoz? A svábbogaraknak a németekhez és a svédasztalnak a svédekhez? Mit tud egy nálunk élő spanyol a spanyolviaszról? Svédcsavar a magyar nyelvben.

A hideg után ebédhiány fenyegeti az iskolát

Végre melegek a radiátorok a vilmányi általános iskolában. Hetekig fűtöttek hősugárzókkal.

Robotokkal okítják a nebulókat


szerző:
2010.12.29. 02:21
Robotokkal okítják a nebulókat

Csaknem 30 robottal kezdték tanítani az angol nyelvet egy dél-koreai általános iskolában.

Hetek óta nincs tanítás Vilmányban

10 millió forintos tartozás miatt kikapcsolták a gázt a Borsod megyei település iskolájában.

Becsengetnek a károsult gyerekeknek

Az iszapkatasztrófát átélt gyerekek szerdán reggel mennek ismét iskolába egy Devecser-közeli településre.

Csodát tett a dalai láma Budapesten

Telt ház volt a dalai láma előadásán. Vasárnap is élőben követhetik tanítását az interneten.

Felújítás miatt tartott tovább a nyári szünet

Hét iskolában kezdődött szeptember 1-jénél később a tanév Baranya megyében, mivel az iskolák felújításával nem végeztek időben.

De drága az iskolatáska!


szerző:
2010.08.08. 14:11
De drága az iskolatáska!

Több tízezer forintba kerül az iskolakezdés gyerekenként.

Hajas Lászlót lekörözte fia


szerző:
2010.03.01. 09:00
Hajas Lászlót lekörözte fia

A kis Dávid túltesz a papán, ha vízilabdáról és gitárról van szó.

Rendkívüli szünet újinfluenza miatt

Egyhetes tanítási szünetet rendeltek el Salgótarján összes általános iskolájában és óvodájában.

Van, ahol már túl vannak a járványon

Három nap szünet után szerdán ismét volt tanítás a zalaszentbalázsi iskolában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való